Φροντίδα Κλουβί καναρινιού - Λάθος και σωστά πράγματα + Ερωτήσεις

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Pepita
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Ελπίζω αυτό να είναι οκ, καθώς και οι θέσεις στα πάντα όπως μου προτείνατε.
[/QUOTE]
Μια χαρά είναι🙂
Το σουπιοκόκκαλο μέχρι πόσες μέρες να το αφήσω, πριν του βάλω άλλο;
Μπορείς να το αφήσεις μέχρι να το φάει όλο. Αν δεις όμως ότι το έχει λερώσει πολύ με κουτσουλιες, μπορείς να το αλλάξεις.

Επίσης καλύτερα είναι να του βάλεις μια εφημερίδα ή φιλαδια από το supermarket κάτω στο πλαστικό για να απορροφά τις ακαθαρσίες. Θα ήταν ακόμα καλύτερα όμως, αν του έβαζες ειδική άμμο για καναρίνια ή κάποιο υπόστρωμα της επιλογής σου, καθώς η εφημερίδα μπορεί να αποδειχθεί επικίνδυνη αν την σκίζει λόγο του μελανιού που έχει.
[automerge]1591791253[/automerge]
Ξέχασα να πω, πως για να μην σε ενοχλούν τα κομμάτια από τις πατηθρες που προεξέχουν, αλλά και για να είναι ποιό όμορφο μπορείς να τα κόψεις.
 
Τελευταία επεξεργασία:
@Pepita Είναι όλα πολύ σωστά! Και εγώ θα σου συνιστούσα να βάλεις το σουπιοκόκκαλο από την μέσα πλευρά (εκείνη του τοίχου) και όντως μπορείς να κόψεις τις πατήθρες, δεν είναι τόσο δύσκολο όσο φαίνεται. Τώρα, και εγώ είχα στην αρχή αυτήν την πλαστική «σακούλα» στο κάτω μέρος του κλουβιού για τα σπόρια αλλά είδα πως την τσίμπαγε με το ράμφος του το καναρίνι μου, οπότε ρίξε μια ματιά για να δεις την συμπεριφορά του, μην φάει κάποιο κομματάκι... Είναι όμορφο όπως το έφτιαξες, μπράβο!
 
Ξέρεις, δυο διαφορετικά μου Καναρινια, σε εντελώς διαφορετικές χρονικές στιγμές, που ποτέ δεν ήρθαν σε οπτική επαφή μεταξύ τους, με κάποιον τροπο αφαίρεσαν τμήμα του ελαστικού νήματος του "βρακιού" με το, οποίο τυλίχτηκαν στο σώμα και στο πόδι, και παρέμειναν ακίνητα για έως και 8 ώρες. Βασικά δεν ξέρω για πόσο, διότι έλειπα. Το ένα μάλιστα είχε έντονη περίσφιξη γύρω από το πόδι του, το οποίο είχε πρηστεί και γίνει σκούρο κόκκινο. Θεωρώ ότι η σακούλα αυτή ειναι επικίνδυνη, εκτός αν την έχεις χαμηλά, τόσο όσο να μην την φτάνει το Ράμφος, που στην περίπτωση αυτή δεν κανει τη δουλειά για την οποία ειναι φτιαγμένο
 
Συμφωνώ παιδιά!
Όσον αφορά το "βρακάκι": Το τσιμπούσε σε κάποιο σημείο με το ράμφος του παλιά. Τώρα είδα ότι δεν το συνεχίζει, αλλά όπως λέτε καλού κακού θα τη χαμηλώσω τόσο πολύ ώστε να μην την φτάνει με τίποτα(κι ας μην κάνει διαφορά πλέον).

Όσον αφορά το σουπιοκόκκαλο, θα το βάλω από την μέσα μεριά(ακριβώς αντίθετα), και για το τοίχο θα κάνω αυτό που είπατε.
Αργεί πάρα πολύ να το τσιμπάει, οπότε θα το κρατήσω ένα μήνα και θα το αλλάξω πάνω στο μήνα.

Για το από κάτω μέρος, του βάζω κάποιες κόλλες Α4 που μου έχουν περισσέψει απλά, δεν φτάνει λέτε, έτσι; Φαντάζομαι το λέτε γιατι δεν απορροφάει τις ακαθαρσίες η απλή κόλλα Α4. Απλά παλιά δοκίμασα να βάλω χαρτί κουζίνας και όπου προεξείχε το τσιμπούσε! (ίσως και επειδή είναι μικρό 😉 Θα σκεφτώ την άμμο που είπατε. Πόσες μέρες κρατάει η άμμος που βάζεις μια φορά, θα μπορούσατε να μου πείτε; Ευχαριστώ!

Όσον αφορά τα ξύλα, θα προσπαθήσω να τα κόψω κάποια στιγμή στο μέλλον, φαντάζομαι δεν επείγει.

Ευχαριστώ ξανά για το χρόνο που αφιερώσατε και τις πολύτιμες συμβουλές καθώς και για τα καλά σας λόγια!
 
Εφόσον βάζεις χαρτιά Α4 δεν υπάρχει πρόβλημα, καθώς δεν περιέχουν μελάνι και δεν μπορει να υπάρξει κυνδινος δηλητηρίασης. Αν όμως δεν έχεις χρόνο να το αλλάζεις συχνά, και θες κάτι ποιό εύχρηστο, μπορείς πράγματι να περάσεις στην άμμο.
Πόσες μέρες κρατάει η άμμος
Είναι ανάλογα το μέγεθος του κλουβιού. Ενδεικτικά μπορώ να σου πω, ότι σε 60αρες ζευγαρωστρες χρησιμοποιώ χοντρής κοκομετριας ζεολιθο (πρόσφατα άρχισα και εγώ, μην φανταστείς) και τον αλλάζω κάθε 1 μήνα. Στο διάστημα όμως αυτό του ενός μήνα κάνω μικρούς καθαρισμους καθε βδομάδα μαζεύοντας τις πολλές κουτσουλιες που έχουν μαζευτεί και ανανεώνοντας καινούριο ζεολιθο.
 
καλού κακού θα τη χαμηλώσω τόσο πολύ ώστε να μην την φτάνει με τίποτα(κι ας μην κάνει διαφορά πλέον).
Αργεί πάρα πολύ να το τσιμπάει, οπότε θα το κρατήσω ένα μήνα και θα το αλλάξω πάνω στο μήνα.
Δεν είναι απαραίτητη η τόσο συχνή αλλαγή σουπιοκόκκαλου, αρκεί να μην είναι λερωμένο από ακαθαρσίες και φυσικά να παραμένει λευκό χωρίς σκιές.
 
Οκ, τέλεια.
Επίσης, στο νεράκι που πίνει πάντα βάζω μια σταγόνα μηλόξιδο. Έχω διαβάσει ότι κάνει καλό από καλή πηγή. Και καθαρίζει και τα μικρόβια που τυχόν έχει το νερό(γιατί οκ από βρύση του βάζω, αν και καθαρό το νερό ποτέ δε ξέρεις) και στο στομάχι του ας πούμε. Όπως και όταν κάνει μπανάκι βάζω δυο τρεις σταγόνες μηλόξιδο για να καθαρίσει από τυχόν ψείρες κτλπ.

Δε ξέρω αν συμφωνείτε κι εσείς.
 
10 σταγόνες ανά 100 ml νερού εννοείς, έτσι; Και στο νερό που πίνει, αλλά και στο μπάνιο;

Ευχαριστώ ξανά.
[automerge]1591879818[/automerge]
@Tony Forpus , στην προηγούμενη σελίδα μπορείς να δεις πώς έχω το κλουβί. Μπορείς να μου πεις εδώ, τι χρειάζεται να κάνω, ώστε να μη βρίσκει η ουρά;

Μήπως φταίει το ότι τα κλαδιά εκτείνονται από άκρη σε άκρη και πρέπει να γυρίσω στα κλαδάκια που είχαν βάση στη μια μεριά αλλά έφταναν μέχρι κάποιου σημείου; Σε ευχαριστώ.

Βασικά, νομίζω φταίει το σουπιοκόκκαλο που έβαλα απέναντι. Είναι το μόνο πράγμα που άλλαξα ουσιαστικά από χθες και έγινε σήμερα πρώτη μέρα. Θα το ξαναβάλω εκεί που το είχα πριν.
 

Συνημμένα

  • σουπιοκόκκαλο.webp
    σουπιοκόκκαλο.webp
    13,4 KB · Προβολές: 34
Τελευταία επεξεργασία:
Δεν νομίζω να έχει κάποια σχέση η αλλαγή θέσης του σουπιοκοκαλου με το ότι βρίσκει η ουρά.

Mε έχει αγχώσει το θέμα λίγο είναι η αλήθεια.
Πάντως τώρα το βλέπω που γυρνάει ολόκληρο και προσπαθεί να φτάσει με το ράμφος του το σημείο που "τσαλακώθηκε" λίγο η ουρά του. Τη φτάνει, την τσιμπάει.

Το παρατηρώ, ώστε να καταλάβω που βρίσκει και η αλήθεια είναι ότι βρίσκει σε διάφορα σημεία εδώ και εκεί. Κάθε φορά που κάθεται κοντά στα σίδερα του κλουβιού, βρίσκει. Δε ξέρω πραγματικά από πού ακριβώς έγινε.

Edit: Το κάνει πραγματικά συνέχεια.
 

Συνημμένα

  • 1a.webp
    1a.webp
    31,3 KB · Προβολές: 26
  • 1Β.webp
    1Β.webp
    25,8 KB · Προβολές: 26
Τα τρώει αρκετά από ότι βλέπω και βγάζει κάποιες στρώσεις ξύλου. Δεν πιστεύω να του κάνουν κακό, έτσι;
Πιστεύω ότι τα συγκεκριμένα δεν είναι για να τα τρώει ένα καναρίνι. Στη θέση σου θα τα έβγαζα.
Μίλησέ μας για τη διατροφή του...μείγμα σπόρων, κόκκαλο σουπιάς, έξτρα σπόροι, αυγό ή αυγοτροφή, πράσινα, φρούτα...και με τι συχνότητα τα δίνεις στο πουλάκι.
 
@ianos Καλημέρα! Ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση! Τρώει μείγμα σπόρων,μια φορά τη βδομάδα αγγουράκι,μια φορά τη βδομάδα αυγό,μια φορά τη βδομάδα μήλο,μια φορά τη βδομάδα μαρούλι και στο νερό του βάζω και βιταμίνη μια φορά τη βδομάδα, ενώ τις άλλες μέρες που προσθέτω λίγο μηλοξυδο. Κάνει μπάνιο και πρόσθετω και κει μηλοξυδο.
 
@Pepita το μυλοξυδο θέλει μόνο για 7 με 10 μέρες κάθε μήνα. Όχι συνέχεια. Και μπορείς να δίνεις μπρόκολο(και τα φύλλα), πιπεριές, παντζαρόφυλλα, σπανάκι, καρότο, άγρια χόρτα, γλιστρίδα, βοτανα(αυτά κάθε μέρα). Το αγγούρι δεν συγκρίνεται με όλα αυτά.🙂
 
Back
Top