Φροντίδα Κλουβιά με ντέξιον

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης stzark
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Φιλε sennacostas εγω το πηρα (κουνελοσυρμα) σ ενα μαγαζακι της γειτωνιας μου που ειχε βιδες, χρωματα και διαφορα τετοια :)
 
file kalhspera apo thes/niki poli kali doulia me tin kataskeyi sou + go tis idies klouves exo ala tis exo xorisi stin mesi gia kanarinia exo kani omos kati diaforetiko apo sena tous ta sirtaria ta exo vali gia pato exo klisi tis tripes me silikoni gri + exo vali mesa amo potamisia giro stous 3 me 4 pontous afto mou exi kani kalo giati ta ka8arizo 1 fora to xrono + den mazevi vromies ikoutsoulies aporofounte + nomizo ine pio igiina ase pou den exoun ka8olou psira ta kloubia mono stis folies ala + eki exo vri tropo na tis katapolemiso ( an 8elis dokimaseto + si ) exo vri tsouvalia apo kafe ta kovo 10 x 10 + ta madao na kseris ston kafe den pane psires oute ala parasita ( ola afta filika xoris na kano ton eksipno )
 
Μπορώ να πω πως μου αρεσε πάρα πολύ η κατασκευή της κλούβας και σκέφτομαι να το δοκιμάσω μόλις βρω ελεύθερο χρόνο (θα σας ζαλίσω με ερωτήσεις όταν ξεκινήσω 😎 ), έχω όμως μια ερώτηση να κάνω που ίσως η απάντηση να είναι πολύ απλή αλλά να μην την "πιάνω" , λοιπόν ακούστε : Εαν θέλω να πιάσω ένα πουλάκι μέσα από την κλούβα πως μπορώ να το πετύχω (θα βάλω το διαχωριστικό και θα το κυνηγάω μέσα σε 50 και βάλε cm κλουβί; 😕).
 
Μια λυση που λες ειναι αυτη, αλλη ειναι η αποχη, και αλλη για ζεστες μερες το ψεκαζεις με νερο. Καλυτερες απο ολες ειναι η αποχη.
 
Θελοντας να βρω ενα πιο πρακτικο τροπο για το καθαρισμα του πατου της παραπανω κλουβας εκανα μια κατασκευη η οποια μου στοιχισε 2-3 euros!
Κατασκευασα νεους πατους, συρομενους πλεον, γιατι ειδα οτι οσο καλα και να καθαριζεις τους πατους του κλουβιου αν δε βγαινουν για να πλυθουν πιο σχολαστικα καθε τοσο, ισως παρουσιαστουν προβληματα στο μελλον, αν οχι τετοια περιοδο, τη καλοκαιρινη το πιο πιθανον.
Λοιπον, τα υλικα που χρησιμοποιησα, εκτος το κουνελοσυρμα (πλεγμα) για βαση, για οδηγους χρησιμοποιησα κουρτινοξυλο μεταλλικο (δε ξερω την ακριβως ονομασια του - οδηγους για κουρτινες :) ) και πλαστικα πιαστρακια για κουρτινες (εννοω αυτα που τις πιανουνε - κρεμανε) που πανω τους προσαρμοσα τη βαση (κουνελοσυρμα)
Πιστευω οτι ειναι μια πολυυυ! Οικονομικη λυση για δημιουργια συρομενων πατων.
Θα ανεβασω και φωτογραφιες αργοτερα να τα δειτε.
 
Τα υλικα που χρησιμοποιησα και η τελικη της μορφή.
 

Συνημμένα

  • kluvia-dexion6.webp
    kluvia-dexion6.webp
    21,1 KB · Προβολές: 335
  • kluvia-dexion7.webp
    kluvia-dexion7.webp
    13,8 KB · Προβολές: 343
  • kluvia-dexion8.webp
    kluvia-dexion8.webp
    35,5 KB · Προβολές: 417
  • kluvia-dexion9.webp
    kluvia-dexion9.webp
    33,3 KB · Προβολές: 291
  • kluvia-dexion10.webp
    kluvia-dexion10.webp
    21,2 KB · Προβολές: 287
  • kluvia-dexion11.webp
    kluvia-dexion11.webp
    27,3 KB · Προβολές: 267
  • kluvia-dexion12.webp
    kluvia-dexion12.webp
    34,2 KB · Προβολές: 278
  • kluvia-dexion13.webp
    kluvia-dexion13.webp
    21,6 KB · Προβολές: 261
Μπράβο βρε Στραύρο. Πολύ έξυπνο.
Καλή δουλεία.
Θαυμάζω το μεράκι σου και το ότι πιάνουν τα χέρια σου.
 
Μπομπ ο μάστορας, μη σου πω και Κύρος Γρανάζης :D

Πολύ καλό Σταύρο!
 
Σ ευχαριστω City, το κυριοτερο ειναι οτι βλεπεις τα πουλια να το απολαμβανουν, την ασκηση, το πεταγμα απ το μια πατηθρα στην αλλη κτλ
Αυτη ειναι η μεγαλυτερη ευχαριστηση που πηρα, σαν να αναγεννηθηκαν 🙂
 
Εκατσα και εβγαλα 2 σχεδια για τον πατο των κλουβιων μου και θα παω σε εναν λαμαρινα να ρωτησω τιμες για το 1ο και το 2ο σχεδιο.
Το 1ο ειναι μονο για αμμο ενω στο 2ο μπορει να δεχτει κ ενα κομματι απο κουνελοσυρμα ωστε να αποσπαται ευκολα και να καθαριζεται.
Ελπιζω να μη παει ο κουκος αηδονι γιατι πρεπει να φτιαξω 6 συρταροτους πατους.
 

Συνημμένα

  • patoi_2.webp
    patoi_2.webp
    4 KB · Προβολές: 145
Πολύ καλή δουλειά Σταύρο μέχρι στιγμής!

Θα ήθελα να πω και εγώ μερικές ιδέες αν επιτρέπεται:

Σύμφωνα με αυτά που έχει φτιάξει μέχρι τώρα, πιστεύω ότι θα σου ήταν αρκετά εύκολο να προσαρμόσεις 4 ρόδες (πωλούνται σε διάφορες διαμέτρους σε καταστήματα σιδερικών) στο κάθε πόδι της κλούβας προκειμένου να κάνεις τη μετακίνησή τους ακόμη πιο εύκολη.
Η κάλυψη του μπροστινού κομματιού είναι καλή σαν ιδέα. Φρόντισε μονάχα να καλύψεις λίγο περισσότερο χώρο από δέκα εκατοστά και να υπάρχουν μερικές πατήθρες ούτως ώστε να μπορούν να κουρνιάζουν τα πουλιά στον προστατευμένο χώρο. Θα ήταν ίσως καλύτερα (και πιο όμορφα) αν κάλυπτες αυτό το σημείο με πλεξι γκλας όπως επίσης και τα πλαϊνά. Το φελιζόλ δεν πρόκειται να τους παρέχει μόνωση από τη στιγμή που η πρόσοψη θα είναι ανοιχτή. Εξάλλου αυτό που θέλεις να κάνεις είναι να "κόψεις" τα ρεύματα του αέρα οπότε είναι προτιμότερο να το κάνεις αφήνοντας το φως να περνάει.
Νομίζω πως κάτι τέτοιο θα ήταν πολύ καλύτερο και από πρακτική άποψη αλλά και από άποψη υγιεινής. Είναι απόσπασμα από το θέμα https://community.petbirds.gr/threads/Κατασκεύη-Συστοιχίας-κλουβιών.118/

Σοφή σκέψη, ειδικά στην περίπτωση που το μπαλκόνι δεν είναι αρκετά βαθύ για να παρέχει μια υποτυπώδη προστασία από μόνο του. Αν έχεις τη δυνατότητα να το βάλεις σε μεγαλύτερη απόσταση από 10 εκατοστά θα είναι ακόμη καλύτερα. :)
κυκλοφορεί πολυεστερικό φύλλο(λαμαρινα), 1 μμ περίπου πάχος. ημιδιαφανές, κοβεται με ψαλίδι και δε φθείρεται ευκολα. Ειναι καλο για να καλυφθουν πλευρές κλουβας για αγριοπούλια, να μη τρομαζουν, η με λουρίδες τμηματα πανω και κατω για ρευματα αέρα η να μη πευτουν σπορια εξω
 
Με ποια ονομασία μπορεί να το ζητήσει κανείς;
 
εγω το βρηκα σαν πολυεστερικη λαμαρινα η φύλο. Ειναι λιγο ακριβό αλα δε χαλαει απο ηλιο ουτε σε 10 χρονια
 
οχι, ειναι ινες πολυεστερα με πολυεστερα και σε πρεσα. Αν ρωτησης σε επισκευες σκαφων εχουν τα υλικα. Βιοτεχνιες κανουν και φύλα ισια η κυματοειδη, σαν το ελενιτ. Θα προσπαθησω για φοτο
 
λιγο δυσκολη, μονο κοντρα σε φως φαινεται λιγο και ειναι μονο, οχι διπλο σαν πολυκαρβωνικο
 

Συνημμένα

  • Εικόνα001.webp
    Εικόνα001.webp
    8,4 KB · Προβολές: 253
Back
Top