Φροντίδα Κλουβιά με ντέξιον

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης stzark
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Εκατσα και εβγαλα 2 σχεδια για τον πατο των κλουβιων μου και θα παω σε εναν λαμαρινα να ρωτησω τιμες για το 1ο και το 2ο σχεδιο.
Το 1ο ειναι μονο για αμμο ενω στο 2ο μπορει να δεχτει κ ενα κομματι απο κουνελοσυρμα ωστε να αποσπαται ευκολα και να καθαριζεται.
Ελπιζω να μη παει ο κουκος αηδονι γιατι πρεπει να φτιαξω 6 συρταροτους πατους.
ενας φίλος αρχισε να βαζει τζαμι στο πατο των κλουβιων, και λεει οτι καθαρίζει πολυ ευκολοτερα απο ολα. Δε δοκιμασα ακομη
 
Oύτε να δοκιμάσεις. Σε δυό ώρες το πουλί θα έχει γίνει
χάλια.Αφου δεν υπάρχει καμμιά αποροφητικότητα όλη
η υγρασία της κουτσουλιάς θα είναι για ώρες εκεί.
Ασε που είναι και επικύνδινο για την ανάπτηξη παρασίτων.
 
Ξεκινησα την κατασκευη αλλα εχο βρει προβλημα στις πορτες και στον πατο που πρεπει να ειναι διερουμενος. Εαν μπορει καποιοσ να βοηθησει, θα το εκτιμησο ευχαριστο!
 
φίλε μου καταπληκτική η δουλειά που έκανες. αν μπορείς μπορείς να μου πεις τα βήματα κατασκευής γιατί ζήλεψα κι θέλω κι εγώ να κατασκευάσω κάτι τέτοιο.
 
το ντεξιον ειναι οτι καλυτερο για ιδιοκατασκευη και σου βγαινει πολυ φτηνα, οπου να ναι και εγω θα φτιαξω
 
φιλε. Αυτο ειναι ξενοδοχειο κατηγοριας Α ολα τα ποθλακια θα ζηλευαν να μεινουν εκει. κ καθαριοτιτα
 
Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΡΟΜΕΡΑ ΥΠΕΡΟΧΗ ΚΑΙ ΘΑ ΤΗΝ ΞΕΚΙΝΗΣΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ!
 
Η κλουβα μου μετα απο καποιες αναβαθμησεις... Πλεον τη κατεβασα στην αυλη του σπιτιου μου, κατι που επρεπε να χω κανει καιρο τελικα γιατι τα πουλια το χαρηκαν που βρισκονται τριγυρισμενα απο δεντρα.
 

Συνημμένα

  • IMG_0012-1.webp
    IMG_0012-1.webp
    41,5 KB · Προβολές: 352
  • IMG_0009.webp
    IMG_0009.webp
    49,7 KB · Προβολές: 399
Πολυ καλη η αλλαγη θέσης αρκει να μην έχεις πρόβλημα με γάτες. Το καλοκαίρι και για όσο κάνει ζέστη δεν θα έπρεπε να βγάλεις το νάυλον απο μπροστα τουλάχιστον για να πέρνουν ποιο πολυ αέρα;
 
Γατες παλι καλα δεν υπαρχουν (τις πατησε το τραινο), το ναυλον τωρα το εβαλα μιας που ειχα βγαλει τα παντα απ τη κλουβα για γενικο καθαρισμο και αλλαξα και το ναυλον, στο οποιο εχω κανει μια πατεντα με κριτς κρατς κ ανοιγω οποτε χρειαστει ενα κομματι 15-20 ποντων. Αλλα γενικα δεν εχω προβλημα με τη ζεστη στο κηπο μου, ειναι βορεινος κ εχει παρα πολυ σκια.
Ο χειμωνας με προβληματιζει πιο πολυ.
Πολυ καλη η παρατηρηση σου παντως.
 
Εκανα ενα ακομα update στην κλουβα μου μιας που πλησιαζει ο χειμωνας απο νωρις φετος απ οτι δειχνουν τα πραγματα.
Προσαρμοσα 2 ναυλον δεξια και αριστερα απ την κλουβα, περιπου μισο μετρο το καθενα σε πλατος κ σε υψος αυτο της κλουβας, για προστασια απ τη πολυ κ δυνατη βροχη.
Τις καλεσ ημερες μπορει ανετα να ξεγαντζοθει και να διπλωθει ωστε να μπαινει πιο πολυ αερας.
Το πισω μερος της κλουβας το εντυσα με κατι φετες φελιζολ (ενος ποντου παχους) που βρηκα στα πρακτικερ για προστασια απ το κρυο μιας και η αυλη μου ειναι σε βορυνο σημειο.

Ανεβαζω φωτογραφιες.

Περιμενω σχολια, παρατηρησεις και ιδεες.
 

Συνημμένα

  • klouva-stzark1.webp
    klouva-stzark1.webp
    41,1 KB · Προβολές: 360
  • klouva-stzark2.webp
    klouva-stzark2.webp
    16,7 KB · Προβολές: 221
  • klouva-stzark3.webp
    klouva-stzark3.webp
    23,2 KB · Προβολές: 234
  • klouva-stzark4.webp
    klouva-stzark4.webp
    34,9 KB · Προβολές: 199
Και μια φωτογραφια γενικη της κλουβας.
 

Συνημμένα

  • klouva-stzark5.webp
    klouva-stzark5.webp
    43 KB · Προβολές: 216
Παιδιά είναι σχεδόν σίγουρο πώς μια ιδιοκατασκευή που έχει γίνει με μεράκι και προσοχή είναι συνήθως και όμορφη. Είναι καλύτερο όμως μέσα στο θέμα να εκφράζουμε τις παρατηρήσεις μας σχετικά με το λειτουργικό κομμάτι της κατασκευής, απορίες για τον τρόπο που κατασκευάστηκε και γενικά οτιδήποτε θα μπορούσε να φανεί χρήσιμο στην εξέλιξη της ή θα προσέφερε χρηστικές πληροφορίες στον αναγνώστη.

Την επιδοκιμασία μας για το αισθητικό αποτέλεσμα μπορούμε να την εκφράζουμε πατώντας απλώς το κουμπί ευχαριστώ στο χρήσιμο ποστ. :)
 
Αν υπαρχουν καποιες αποριες για οτιδηποτε δεν εχει αποσαφηνιστει στις προιγουμενες σελιδες του ποστ παρακλω να τις αναφερετε, αν και νομιζω οτι αν δειτε προσεχτικα τις φωτογραφιες λυνονται ολες οι αποριες, αν οχι εδω ειμαι 😉
 
Τι είναι αυτό που φαίνεται πάνω ακριβώς από το πορτάκι; Μοιάζει με μανταλάκι που απλώνουμε τα ρούχα ή κάνω λάθος; Αν ναι, ποιός είναι ο λόγος ύπαρξής του;
 
Ακριβως georgina, μανταλακι ειναι, το χω για μεγαλυτερη σιγουρια οτι η πορτα θα μεινει κλειστη, ποτε δε ξερεις τι μπορει να γινει.
Περσι που καποια στιγμη που ειχε δυνατους αερηδες μου ειχε γυρισει η κλουβα προς τα μπροστα κ στηριζοταν στα καγκελα του μπαλκονιου μου, αν δεν ειχα αυτην την εξτρα προστασια θα χα απωλειες.
Πλεον οπως φενεται και στις φωτογραφιες που εχω ανεβασει εχω στηριξει την κλουβα 2 φορες με ουπα απ τον τοιχο για παν ενδεχομενο.
 
Back
Top