Κλούβα εξωτερικού χώρου 3 Χ 3 Χ 2 μ.

ΓΙΩΡΓΟΣ Z

PB New Member
Εγγραφή
26 Φεβ 2008
Μηνύματα
96
Πόλη
Ιωάννινα
αυτη την κλουβα την εφιαξα πριν 1.5 μηνα, σκεφτομαι να την επεκτεινω και αλλο και να φτιαξω και ενα δωματιακι...
 

Συνημμένα

  • DSC01119.webp
    DSC01119.webp
    158 KB · Προβολές: 1.401
  • DSC01118.webp
    DSC01118.webp
    137,2 KB · Προβολές: 1.362
  • DSC01117.webp
    DSC01117.webp
    170,5 KB · Προβολές: 1.113
  • DSC01116.webp
    DSC01116.webp
    147,5 KB · Προβολές: 1.352
  • DSC01115.webp
    DSC01115.webp
    128 KB · Προβολές: 1.268
  • DSC01113.webp
    DSC01113.webp
    164,1 KB · Προβολές: 1.335
Πολύ όμορφη η κλούβα σου. Έχω κάνει και εγω μια μεγάλη κλόυβα αλλα όχι τόσο μεγάλη σαν την δική σου. Το δωματιάκι σκέφτεσαι να το κάνεις για να κουρνιάζουν τα πουλιά το καταχείμωνο;Εγω τα έχω κουκουλώσει με νάυλον και καλαμοτή απο τρείς πλευρές. Σε λίγο όμως θα βγάλω το νάυλον και θα αφήσω μόνο την καλαμοτη για σκιά.
 
ναι σεφτομαι να το κανω για να κουρνιαζουν... Αν παρατηρησεις τις φωτο τους εχω και εγω ναυλον τωρα... Πρεπει να τους βαλω και τιποτα αλλο για τον ηλιο; Ετσι δεν ειναι ασφαλες;
 
Το νάυλον αργότερα θα τα ζεστένει πάρα πολύ. Μπορούν να πάθουν θερμοπληξία τα πουλιά γιατί μέσα απο αυτό δεν περνάει αέρας με αποτέλεσμα η κλόυβα να αναπτύξει μεγάλη θερμοκρασία. Δοκίμασε κάτι άλλο για σκιά αργότερα. Υπάρχουν πλεκτές καλαμοτές ρίξε μια ματια σε καρφούρ ή πράκτικερ.
 
το ναυλον σιγουρα θα το βγαλω, οταν ζεστανει λιγο ο καιρος... Θα κοιταξω και για αυτο που μου ειπες!
 
Φιλε Γιωργο αυτα τα λεμε εμεις για καλαμια και τετοια υπολογιζοντας το καμινι της Αθηνας, αλλα απο οτι βλεπω εσυ εισαι σε βουνο δεν ξερω αν θα χρειαστει κατι τετοιο. Εχεις κεραμοσκεπη απο πανω φτιαξε το δωματιο γιατι εκει πρεπει να εχεις δυσκολο χειμωνα και για ζεστη βλεπεις και κανεις. Να προσεχεις και για αλλα πουλια π.χ. Γερακια και κουκουβαγιες.
 
Γιαννιωτη για σκια διχτυ μπορεις να βρεις σε γεωπονικο μαγαζι! Ειναι πρασινου χρωματος σε πλατος βγαινει σε 2 και 3 μετρα σε μηκος οσο θελεις!
 
Οσο για το γερακι καλο ειναι να υπαρχει προφυλαξη με το ιδιο διχτυ που σου ειπα γιατι μπορει να μη μπορει να τα πειραξει αλλα η τρομαρα που θα παρουνε μπορει να εχουν ασχημη καταληξη τα πουλακια σου!
 
Γεια χαρα!
Φιλε μου το ναυλον το καλοκαιρι να το βγαλεις γιατι εκτος απο υπερ θερμανση που μπορει να παθουν οπως ειπατε αλλος ενας λογος ειναι και οτι δεν αερηζετε καλα η κλουβα σου με αποτελεσμα μια με τα νερα μια με τη ζεστη η κλουβα να πιανει μουχλα και εντονη οσμη και δεν ειναι οτι καλητερο για την υγειηνη των πουλιων
Τωρα για να προφηλαξεις τα πουλια σου απο το γερακι γιατι πραγματηκα υπαρχει προβλημα. Οχι για τα πουλια που ειναι στη μεση της κλουβας αλλα για τα πουλια που βρησκονται διπλα στα σηρματα η πανω σε αυτα με την δηναμη που καρφονει το γερακι παραμορφονει τα σηρματα και τραυματηζει τα πουλια. Γιαυτο σε σημβουλεβω να φτιαξεις μια κατασκευη με διπλα πλεγματα με κενο στη μεση περηπου 10 εκατοστα και δεν υπαρχει μετα φοβος για τιποτα. Ουτε και το βραδι μετα θα εχεις προβλημα με τις κουκουβαγιες ουτε και την ημερα με τα γερακια.
Φιλικα Θανασης.
 
  • Like
Αντιδράσεις: ΙΟΑ
Φιλε Γιωργο κατ αρχην θελω να σου πω 10κιλα μπραβο ειναι καταπληκτηκη η κλουβα σου. Για το ναηλον τα ειπα οι φιλοι παραπανω δεν χρειαζεται να πω τιποτα.
Τωρα οσον αφορα το γερακι αν εισαι σιγουρος πως ειναι μονο ενα πρεπει να σου πω πως αν του δωσεις μια καλη τρομαρα δεν θα ξαναπατησει το ποδι του, σε αυτο να εισαι σιγουρος.
Το προβλημα δεν ειναι αν θα σου σκοτοσει καποιο πουλακι αυτο ειναι σιγουρο πως δεν προκειτε να γινει ουτε σε 100 χρονια γιατι η κλουβα σου ειναι πολυ μεγαλη και τα πουλακια σου οταν βλεπυν κινδυνο απομακρυνοντε δεν συνεχιζουν να καθοντε κολημενα στο συρμα. Και πιστεψε με τα πουλακια σου καταλαβαινουν τον κινδυνο πολυ πριν εμεις το παρουμε χαμπαρι.
Κλεινοντας θα ηθελα να σου πω και παλι ενα ΤΕΡΑΣΤΙΟ μπραβο για την κατασκευη σου.
 
Πολυ ωραια η κατασκευη σου. Μπραβο. Οσο αναφορα τα γερακια μην επαναπαυεσαι στο μεγεθος του κλουβιου διοτι λογο της τρομαρας τους τα πουλια κολανε στο συρμα και τα σκοτωνει. Κι εγω πιστευα πως η κλουβα που εχω 2χ2χ1 δεν θα ειχε προβλημα αλλα οταν αντικρυσα 16 νεκρα πουλια τρελαθηκα. Κατα τα αλλα και παλι μπραβο.
 
κατ΄αρην θελω να πω σε ολους ευχαριστω για τα καλα σας λογια... Μεσα εχω 2 παραδισια,2 παπαγαλακια,1 χονδρομυτη,2 καναρινια,2 λουγαρακια,7 καδερινες,3 σπινους,1 κοκκινολαιμη... Θελω να με βοηθησετε σε ενα θεμα γιατι δεν ξερω τι να κανω... Τα παραδισια που εχω μου γεννησαν 4 αυγουλακια και πανε πολυ λιγο στην φωλια μηπως δεν θα τα κρατησουν; Να τα βγαλω;
 
Kαλημερα παιδια!
Απο τα ξημερωματα ειμαι ξυπνιος για να φτιαξω τα καναρηνια μου αναπαραγωγηκη περιοδος βλεπετε,
Αυτο που ειπα πιο πανο οτι υπαρχει παντα προβλημα απο αρπαχτηκα πουλια σε εξωτερηκες κλουβες το ειπα απο πρωσοπηκη μου εμπηρια
Εχω και εγω μια σχετηκα μεγαλη εξωτερηκη κλουβα με διαστασεις 4x7x2 και σας πληροφορω οτι ειχα αρκετες απολιες με αρπαχτηκα πουλια που εκαναν επιθεση και βρηκα την γιατρια μου με τα διπλα πλεγματα. Γιατι την ωρα που σκαει το αρπαχτηκο πανω στην κλουβα και να μην προβαβει να χτηπησει καπιο πουλι με τον πανηκο και μονο που εχει δημιουργηθει τα πουλια που βρησκονται μεσα στην κλουβα αρχηζουν να πετανε σαν τρελα με αποτελεσμα να υπαρχει κυνδηνος να τραυματηστουν σε οπιοδηποτε μερος της κλουβας ακομα και μεταξη τους. Αυτο μου εχει τηχη εμενα πρωσοπηκα

Παντα φιλικα Θανασης Λερος.
 
Γιώργο, συντοπίτη, αν καταλαβαίνω από τις φωτογραφίες η κλούβα σου είναι κάπου στον κάμπο (Κρανούλα, Κρύα).
Αν είναι έτσι την άνοιξη & το καλοκαίρι θα πρέπει να έχεις το νου σου για τα αρπαχτικά.
Πέρισυ στους πρόποδες του Μιτσικελίου είχε πάρα πολλά γεράκια μικρά.
Επίσης (αν είνα αυτή η τοποθεσία) πίανει πολύ αέρα, ακόμα & το καλοκαίρι.
Άρα το βορινό κομμάτι θα πρέπει σίγουρα να είναι προφυλαγμένο (& το καλοκαίρι).
 
Back
Top