Διατροφή Κοκατίλ: μόνιμο τάισμα στο χέρι;

ευχαρίστως να πώ τη γνώμη μου για την εικόνα που βλέπω, αλλά εκείνος μιλάει με τον εκτροφέα του πουλιου και πολλές φορές πληροφορίες χάνονται στη διαδρομή.
Δηλαδή αν η τιμή του συγκεκριμένου πουλιου είναι δελεαστική για τον υποψήφιο αγοραστή. Για μένα είναι ύποπτη για παράδειγμα. Συμβαίνει όμως να βγαίνουν κάποια πουλάκια με "ελαττώματα" ή καλύτερα όχι άριστα που μπορεί στην άγρια ζωή και να μη ζούσαν αλλά με τη δική μας υποστήριξη και φροντιδα ζουν κανονικά.
Αν η τιμή είναι στα πλαίσια που κυμαίνονται για το είδος και ο αγοραστής το προχωρήσει, σημαίνει οτι δε γνωρίζει και ο εκτροφέας δεν είναι καλός.
Αν η τιμή είναι κανονική και στην αναζήτηση σου και επικοινωνία με τον εκτροφέα καταλάβεις οτι σχεδόν όλα τα πουλια που παράγει είναι κακής ποιότητας... Τότε μακρυά και ενημέρωσε κι άλλους ώστε αυτός να σταματήσει να κάνει κακό στο είδος, βγάζοντας μόνο χρήματα.

Μπορεί η όλη ανάλυση να ακουγεται πολύ "εμπορική", κάτι που δε μου αρέσει, αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα.
 
. Συμβαίνει όμως να βγαίνουν κάποια πουλάκια με "ελαττώματα" ή καλύτερα όχι άριστα που μπορεί στην άγρια ζωή και να μη ζούσαν αλλά με τη δική μας υποστήριξη και φροντιδα ζουν κανονικά.
Έχεις κάποιο παράδειγμα πρόχειρο ώστε να καταλάβουμε;
 
Μου έδειξε και άλλα πουλάκια και μου φαίνονται καλύτερα. Είναι γεννημένα 19, 20 και 21 Οκτωβρίου.

Ζήτα φωτογραφίες χωρίς φλας. Γιατί σίγουρα το φλας αλλοιώνει το χρώμα των φτερών και κοκκινίζει τα μάτια που στη συγκεκριμένη μετάλλαξη δε έχουν κόκκινα ματια τα πουλάκια
Είναι καλύτερη κατάσταση πάντως..λίγο αδύνατα ή με όχι τόσο πλούσιο φτέρωμα.
 
Μου επισήμαναν ότι φταίει το φλας για τα κόκκινα μάτια, έχουν μαύρα μάτια τα πουλάκια.

Ευχαριστώ και πάλι για τις συμβουλές. Θα σας ενημερώσω για τις εξελίξεις.
 
Καλα αυτο με το φαγητο να μη του βαζεις στο κλουβι δε το συζητω! Δλδ ημαρτον! Ποιος τα λεει αυτα τα πραγματα αν ειναι δυνατον.Φαγητο και νερο παντα πρεπει να υπαρχει διαθεσιμο στο κλουβι του πουλιου, ειτε ηρεμο ειτε αγριο ειναι το πουλακι. Προφανως τετοιους τροπους χρησιμοποιουν καποιοι γιατι δεν ασχολονται με τα πουλακια που βγαζουν και τα αναγκαζουν με αυτο το τροπο να ειναι εξαρτημενα απο αυτους. Δεν ειναι αυτος τροπος! Ενα πουλακι για να ειναι ημερο πρπει να υπαρχει επικοινωνια και ενασχοληση μεταξυ του ιδιοκτητη κ του πουλιου. Σαφεστατα το καθε πουλακι δεν εχει τον ιδιο χαρακτηρα, αλλα ειναι πιο χαδιαρικα αλλα λιγοτερο.Αλλα ενα πουλακι που εχει κοινωνικοποιηθει σωστα και ο ιδιοκτητης ασχολειται μαζι του θα ειναι μια χαρα.
Μη βιαστεις κατα τη γνωμη μου πανω στον ενθουσιασμο. Να εισαι σιγουρος για την επιλογη που κανεις και να νιωσεις οτι εμπιστευεσαι τον ανθρωπο που μιλας και θα παρεις το πουλακι. Να μπορεις να τον ρωτησεις και 2 πραγματα στο μελλον αν χρειαστεις(φυσικα κ μεις εδω θα ειμαστε) ! Ευχομαι να πανε ολα καλα!
 
Δυστυχώς δε μάθαμε κάτι στη συνέχεια. Γενικά με "αγχώνουν" αυτές οι περιπτώσεις που δε μαθαίνουμε την κατάληξη μιας προσπάθειας. Και είναι και πάρα πολλές.
 
Δυστυχώς δε μάθαμε κάτι στη συνέχεια. Γενικά με "αγχώνουν" αυτές οι περιπτώσεις που δε μαθαίνουμε την κατάληξη μιας προσπάθειας. Και είναι και πάρα πολλές.
Καλησπέρα σας, τελικά δεν αγόρασα κανένα πουλάκι καθώς νομίζω ότι δεν είμαι έτοιμος ακόμα!
 
Καλησπέρα σας, τελικά δεν αγόρασα κανένα πουλάκι καθώς νομίζω ότι δεν είμαι έτοιμος ακόμα!
Ευχαριστώ για τον κόπο που έκανες να απαντήσεις φίλε μου. Οντως αγχώνομαι με κάτι τέτοια :)
Χαίρομαι που σκέφτηκες σε βάθος αυτό που ήθελες και σου εύχομαι όταν είσαι έτοιμος να περάσεις υπέροχες στιγμές με το νεο σου φίλο. Και φυσικά όποτε και να το αποφασίσεις θα είμαστε εδώ να βοηθήσουμε
 
Πράγματι κατάλαβα ότι ήθελα να πάρω παπαγάλο σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα επειδή είχα ενθουσιασμο. Πλέον το έχω σκεφτεί καλύτερα. Ακόμα θα ήθελα να αποκτήσω κάποιον παπαγάλο αλλά ελπίζω με κατασταλαγμένη σκέψη πλέον. Θα ζητήσω τη βοήθειά σας όταν είμαι έτοιμος!
 
Back
Top