Ασθένειες Κοκκιδιωση, μπορει να κολλησαν τα πουλια στον ιδιο χώρο;

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης zizi
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
ζιζι
για την διατροφη, νομιζω [στη διαρκεια της θεραπειας], καλυτερα να μην ειναι περα απο τους κλασσικους σπορους.
ειδικα τα λαχανικα θα τα απεφευγα 🙄

αλλα δεν ξερω αν εχει βαση αυτο.
ρωτα τον γιατρο. 😉
εγω τον ρωταω τα παντα κ φυσικα απανταει παντα προθυμοτατα ο ανθρωπος

το ESB3 , ο γιατρος που πηγαινω, το δινει για θεραπεια απ οσο ξερω.

προσωπικα δεν ετυχε να το χρησιμοποιησω, αλλα τον ρωτησα μια φορα (προσφατα)γιατι εχουν ακουστει καποια πραγματα γι αυτο.

εκεινο που μου ειπε ειναι οτι :οποιοδηποτε φαρμακο χρησιμοποιουμενο χωρις λογο κ απο ανθρωπους που δεν τηρουν αυστηρα δοσολογιες κ τροπο χρησης γενικοτερα ,μπορει να ειναι πολυ επιζημιο.

επισης απορια πανω στον κωστα.
γιατι να χρησιμοποιησει κανεις το στοματικο διαλυμα;😛
εγω για καθαρισμο κλουβιων, χρησιμοποιω το betadine surgical scrub. 😉

γραφει μεν μεσα οτι ειναι "Αντισηπτικό καθαριστικό δέρματος",
αλλα κ για τα κλουβια, ειναι μια χαρα [απ οτι μου πε κ ο γιατρος]

ζιζι

για το ESB3 , ο γιατρος που πηγαινω, το δινει για θεραπεια απ οσο ξερω.

Παράθεση απο τον τρόπο δράσης του ESB3 30%

''1. Τρόπος δράσης
Αναστέλλει την σύνθεση του φυλικού οξέος των μικροβίων με αποτέλεσμα την αναστολή της ανάπτυξής τους. (4)
Σχόλια
Από τον τρόπο δράσης καταλαβαίνουμε ότι ανήκει στην ομάδα των μικροβιοστατικών και όχι των μικροβιοκτόνων ουσιών. (6) ''

οπως ειπα κ πριν γρηγορη το sb3 δεν το χω χρησιμοποιησει.:)
οι πληροφοριες μου ειναι απ τον γιατρο κ σιγουρα ειναι πιο ειδικος κ απο μενα κ απ ολους μας.

επισης για να κανουμε κ λιγο γραμματικη 😛το αναστελλω εχει τις παρακατω σημασιες:
σταματω, ανακοπτω, καταργω, ανακαλω, περεμποδιζω, κλπ
τα συμπερασματα δικα σας 😉

επισης απορια πανω στον κωστα.
γιατι να χρησιμοποιησει κανεις το στοματικο διαλυμα;😛
εγω για καθαρισμο κλουβιων, χρησιμοποιω το betadine surgical scrub. 😉
Και εγώ το ίδιο χρησιμοποιώ. Είναι πιο δραστικό αλλά θέλει ξέπλυμα μια και είναι σαπούνι. Όταν όμως έχω πρόβλημα το οποίο χρειάζεται καθημερινή απολύμανση το κλουβί και δεν μπορώ να ξεπλύνω το μπεταντίν, προτιμώ να βάζω στοματικό διάλυμα (το οποίο είναι λιγότερο δραστικό) σε χαρτοπετσέτα και καθαρίζω τις επιφάνεις και το αφήνω επάνω. Έτσι επιτυγχάνω απολύμανση και διάρκεια (θεωρώ)
Πάντως προσωπικά το χρησιμοποίησα σε θεραπεία για κοκκίδια και δεν είχα κανένα πρόβλημα.

Ξέχασα να συμπληρώσω ότι προσωπικά όταν υπάρχει διάρροια ( και στα κοκκίδια) δίνω μόνο σπόρους. Μετά τη θεραπεία ότι και αν είναι αυτό χορηγώ προβοιωτικό (στην αυγοτροφή) και στη συνέχεια σταδιακά βάζω τις υπόλοιπες τροφές (φρούτο, πρασινάδα, αυγό)

... Έτσι επιτυγχάνω απολύμανση και διάρκεια (θεωρώ)
Πάντως προσωπικά το χρησιμοποίησα σε θεραπεία για κοκκίδια και δεν είχα κανένα πρόβλημα.
κωστα
θα βγω λιγο οφ τοπικ.
για να κανω μια συγκριση, μια που δεν ξερω το συγκεκριμενο σκευασμα τι διαρκεια εχει.

ειχα παρει προσφατα τη γραμμη επικοινωνιας που εχει πανω στη συσκευασια της χλωρινης, για να ρωτησω καποια πραγματα σε σχεση με το προιον.

το υποχλωριωδες νατριο που χρησιμοποιει η χλωρινη ως απολυμαντικο στοιχειο, μου ειπαν απ το τηλεφωνο οτι εχει διαρκεια ζωης [απ τη διαλυση κ μετα] ενος τεταρτου της ωρας! μονο !

δλδ αν εσυ διαλυσεις στον κουβα τη χλωρινη σου κ σφουγγαρισεις μετα 2 ωρες, δεν θα εχεις απολυμαντικη δραση...

υποθετω οτι κανενα απολυμαντικο δεν εχει χρονο δρασης μια μερα

οποιος μπορεσει να ενημερωθει, ας μας πει.
ισως ρωτωντας σε καποιο γιατρο η φαρμακειο 😉
θα προσπαθησω κ γω να μαθω :)

δλδ αν εσυ διαλυσεις στον κουβα τη χλωρινη σου κ σφουγγαρισεις μετα 2 ωρες, δεν θα εχεις απολυμαντικη δραση...
ποιος μπορεσει να ενημερωθει, ας μας πει.
ισως ρωτωντας σε καποιο γιατρο η φαρμακειο 😉
θα προσπαθησω κ γω να μαθω :)
Δεν το ξέρω. Ενδιαφέρον πάντως θα προσπαθήσω να μάθω.

επισης
μια που ειναι σημαντικο
να πω κ το αλλο που μου ειπαν
γιατι εχω δει κατα καιρους να λενε σε ποστ :καυτο νερο κ χλωρινη γι απολυμανση..

λοιπον η κυρια αυτη, με την οποια μιλουσα,
μου ειπε οτι οσο πιο ζεστο ειναι το νερο, τοσο πιο πολυ "πεφτει" η δραστικοτητα της χλωρινης.
[αν θυμαμαι καλα, αναφεροταν στην απολυμαντικη ικανοτητα..]

δλδ με κρυο νερο ειναι η πληρης απολυμαντικη δραση κ με καυτο πολυ ηπια [εως ελαχιστη].

παντως οποιος εχει αποριες,
καλο ειναι να καλεσει στη γραμμη αυτη
ειναι πολυ εξυπηρετικοι κ απαντανε σε οποιαδηποτε απορια 😉
κ ειναι με αστικη χρεωση (εχει τηλ αθηνων πανω)

οσο πιο ζεστο ειναι το νερο, τοσο πιο πολυ "πεφτει" η δραστικοτητα της χλωρινης.
Γιαυτό μετά από απολύμανση καίμε με καυτό νερό το κλουβί ή το αφήνουμε στον ήλιο.

Για το μπενταντίν ρώτησα και μου είπαν ότι στα νοσοκομεία σε τραύματα που είναι πολύ μολυσμένα επιτρέπεται μέχρι 2 πλύσεις ημερησίως.

ευχαριστω κωστα:). (για την ερωτηση για το μπεταντιν)
θα κοιταξω να μαθω κ γω στην πορεια ισως κατι προσθετο,
γιατι η πληροφορια σε σχεση με το τραυμα, δεν ειναι τοσο σχετικη με τον χρονο δρασης του απολυμαντικου [ισως.]

δλδ ενα τραυμα μπορει να ναι ευαισθητο σε συχνη χρηση απολυμαντικων , κατι που δεν συμβαινει με το πλαστικο...:)

παντως αυτο με το καυτο νερο, ειναι καλη παρατηρηση για τον τροπο χρησης [οταν επεται της απολυμανσης]

καλησπερα παιδια.σημερα ειναι η 9η μερα που δινω αντιβιωση στο αρρωστο πουλακι μου. Ο γιατρος ειχε πει απο την ημερα που θα το δω καλα και επιπλεον δυο μερες να του δωσω, σιγουρα ομως να του εδινα 5 ημερες. Εμενα ακομη δεν εχει επανελθει, τι να κανω,θα τρελαθω, εχω χασει καθε ελπιδα. Εχθες ηταν καλυτερα ομως σημερα παλι ακεφο ειναι και κοιμαται. Θα μπορουσα να το βοηθησω και με τη διατροφη και αν ναι, πως; Τι αλλο να κανω, δεν αντεχω να ξυπναω καθε μερα και να τρεχω να δω αν ζει..
Η γνωμη μου ειναι οτι το πουλακι δεν εχη κοκκιδια μετα απο 9 μερες αγωγη πιστευω θα ειχε επανελθει, μαλλον προκειται για μυκητες στα εντερα(e-coli)προφανως απο καταναλωση πολλων λαχανικων, αν ειναι αυτο τοτε θα πρεπει να κανεις θεραπεια με furazolidon για 5 μερες, παυση δυο ημερων και συνεχεια για αλλες τρεις ημερες

Η γνωμη μου ειναι οτι το πουλακι δεν εχη κοκκιδια μετα απο 9 μερες αγωγη πιστευω θα ειχε επανελθει, μαλλον προκειται για μυκητες στα εντερα(e-coli)προφανως απο καταναλωση πολλων λαχανικων, αν ειναι αυτο τοτε θα πρεπει να κανεις θεραπεια με furazolidon για 5 μερες, παυση δυο ημερων και συνεχεια για αλλες τρεις ημερες
Αυτή η διάγνωση βγαίνει από τις εργαστηριακές εξετάσεις; Και ο e-coli μεταφέρεται μέσω των λαχανικών; Χμμμμμ μάλιστα.

Αυτή η διάγνωση βγαίνει από τις εργαστηριακές εξετάσεις; Και ο e-coli μεταφέρεται μέσω των λαχανικών; Χμμμμμ μάλιστα.
βασιλη
πιθανον τα E. coli να βρισκονται κ πανω σε λαχανικα απ'οτι βρηκα εδω
"http://www.kepka.org/Grk/info/Nutricion/nut011.htm"

Η ανθεκτικότητα του E. coli 0157:H7 και η μικροσκοπική δόση μόλυνσης, του επιτρέπουν να εξαπλώνεται με πολλούς τρόπους. Πολλοί συνάνθρωποί μας προσβλήθηκαν πίνοντας μολυσμένο νερό, κολυμπώντας σε μολυσμένες λίμνες, παίζοντας σε μολυσμένο υδροπάρκο, μπουσουλώντας πάνω σε ένα μολυσμένο χαλί. Το κοινότερο αίτιο τροφικών επιδημιών ήταν η κατανάλωση μη επαρκώς ψημένου βοδινού κιμά. Όμως, επιδημίες E. coli 0157:H7 έχουν προκληθεί επίσης από μολυσμένα βλαστάρια φασολιών, λαχανικά σαλάτας, πεπόνια κανταλούπ, σαλάμι, άβραστο γάλα και μη παστεριωμένο μηλόξιδο. Όλες αυτές οι τροφές είχαν έρθει πιθανότατα σε επαφή με κοπριά αγελάδας, αν και το παθογόνο μπορεί να εξαπλωθεί επίσης από τα κόπρανα ελαφιών, σκυλιών, αλόγων και μυγών.

το αξιοπεριεργο βεβαια που παραμενει, ειναι οι απιστευτες ικανοτητες..."τηλεδιαγνωσης"🙄 του boys...
αλλα
.. Ποτε δεν ξερεις...
μπορει κ καποιοι να χουν υπερφυσικες ικανοτητες!
. Γιατι οχι;

η χορηγηση του esb 30% στο νερο τον πτηνων εχει ως εξεις 1gr/1Lνερου για 5 ημερες διακοπη 1 εβδομαδα και χορηγηση βιταμινων και προβιοτικον και επαναληψη για αλλες 5 ημερες
οπως αναφερθηκες ηδη σχολαστικος καθαρισμος κλουβιου και παρελκομενων
αυτα απο την βιβλιογραφια και internet
αυτο το προγραμμα χορηγησης ειναι το περισσοτερο αποδεκτο απο πτηνιατρους και εμπειρους εκτροφης

Ζιζή απ ότι θυμάμαι το πήγες στον κ. Γκιουρτζίδη. Με τον συγκεκριμένο συνεργάζομαι 2 χρόια τώρα με άριστα αποτελέσματα. Οι οδηγίες που σου έδωσε ποιές ήτα ΑΚΡΙΒΩΣ; Ο συγκεκριμένος δίνει συγκεκριμένες μέρες θεραπείας. Εμένα προσωπικά μου έδωσε 10 μέρες Esb3 και 5 ημέρες Aidonine σε 4πλάσια συγκέντρωση απ την αναφερόμενη στο μπουκάλι και μετά επανεξέταση. Σε άλλο πουλί με λιγότερα κοκκίδια έδωσε 7 ημέρες αντιβίωση + 3 βιταμίνη και μετά από μια κενή βδομάδα επανάληψη με 3+3 μέρες. Θέλω να πω δηλαδή πως είναι συγκεκριμένος. Επίσης μου τόνισε ΜΟΝΟ σπόρια και νερό. ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ. Ούτε άμμος ούτε αυγά ούτε λαχανικά ούτε τίποτα. Γράψε μου αν θές σε προσωπικό μύνημα τις ακριβείς οδηγίες. Πόσες μέρες δηλαδή αντιβίωση και πόσες βιταμίνη. 5 πουλιά με κοκκίδια, τα 4 σώθηκαν. Είναι καλό ποσοστό νομίζω ε; Το Esb3 σύμφωνα με το γιατρό, γιατί τον ρώτησα, είναι όντως κοκκιδιοστατικό για τις οικογένειες των κοκκιδίων που προσβάλλουν τις όρνιθες, αλλά έχει κοκκιδιοκτόνο δράση στις οικογένειες των κοκκιδίων που προσβάλλουν τα πτηνά συντροφιάς. Άλλα τα μεν κοκκίδια, άλλα τα δέ.

καλησπερα.. Θα ηθελα να μου πειτε τη γνωμη σας γιατι το πουλακι ακομη χαλια ειναι.υστερα απο συνενοηση με τον γιατρο του εδωσα 12 μερες ESB3,2 μερες βιταμινες στο νερακι και μετα το πηγα για επανεξεταση. Μου ειπε οτι εχει ακομη λιγα κοκκιδια και μου ειπε να δωσω αλλες 5-7 μερες αντιβιωση. Εν τω μεταξυ το πουλακι δεν βελτιωθηκε καθολου. Εχθες [4η μερα που εδινα αντιβιωση] μου φανηκε πως χειροτερεψε λιγο και σταματησα αμεσως την αντιβιωση και εβαλα βιταμινες. Τι μπορει να συμβαινει; Γιατι δεν γινεται καλα; Εχω ακουσει πως η κοκκιδιωση δεν ειναι κατι σοβαρο. Εμας ομως γιατι μας ταλαιπωρει ακομη;

Aidonine 25 σταγ / 100ml σου έδωσε λογικά. Κοίτα, αυτό που παρατηρείς στο πουλάκι σου, το είχα και εγώ. Το πουλάκι είχε μαραθεί, αλλα συνέχισα κανονικά τη θεραπεία και όταν ήρθε η ώρα να δώσω βιταμίνες το πουλί ήρθε στα καλά του. Εγώ αυτό που θα σου έλεγα είναι να συνεχίσεις για τουλάχιστο 1 βδομάδα τις βιταμίνες και να συνεχίσεις να καθαρίζεις καθημερινά το κλουβάκι του για να φεύγουν τα περιττώματα. Με 2 μέρες βιταμίνες όταν έχει προηγηθεί τόσο μεγάλο διάστημα αντιβίωσης δε θα κάνεις τίποτα. Οπότε δώσ του καμιά 10 αριά με΄ρες ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΑ Aidonine στη δοσολογία που σου είπε (σε μένα είχε δώσει 25 σταγόνες στα 100 ml) και μετά ξαναπάνε το για επανεξέταση. Για να συνέλθει το πουλί. Συνολικά 16 μέρες αντιβίωση είναι πολύ με 2 μόλις μέρες στο ενδιάμεσο βιταμίνη. Έτσι κ αλλιώς από τις 5 μέρες που σου είπε τις 4 αντιβίωση του τις έδωσες. Εγώ 2 πουλάκια που πήγα για επανεξέταση την προηγούμενη βδομάδα ήταν πλέον πεντακάθαρα. Οπότε κάνε ότι σου είπε.

Εκείνο που μου δημιουργεί εντύπωση είναι γιατί αφού υπάρχει
ένα φάρμακο που κτυπάει στην ρίζα τα κοκκίδια (Baycox 2,5% oral sol),
χρησιμοποιούνται αντιβιώσεις που δεν μπορούν να σκοτώσουν
αλλά απλά να περιορίσουν το πρόβλημα και να θολώσουν τα νερά.

Το κείμενο είναι μια ευγενική προσφορά προς τους Έλληνες εκτροφείς, του φίλου Ιταλού ιατρού Gino Conzo. O Dr. Conzo είναι κτηνίατρος, ειδικευμένος πτηνοπαθολόγος και επίσημος ιατρός της F.O.I

"Τα φάρμακα, με βάση τα φουράνια και τις τετρακυκλίνες, τα οποία χρησιμοποιούνται συχνά για τα κοκκίδια του κοτόπουλου, χρησιμοποιούνται πολλές φορές και από τους εκτροφείς λόγω της εύκολης πρόσβασης των στα εκτροφεία. Αυτά μπορούν να έχουν διάφορες χρήσεις στον μετριασμό των συμπτωμάτων των κοκκιδίων στο έντερο του καναρινιού.
Δεν συνιστώνται όμως στα άλλα είδη των Fringillidae δεδομένου ότι καταλήγουν να είναι σχεδόν πάντα κοκκιδιοστατικά διακόπτοντας τον πολλαπλασιασμό των κοκκιδίων μόνο προσωρινά δίνοντας την ψευδαίσθηση ότι η θεραπεία πάει καλά."

"Τα φάρμακα που ανταποκρίνονται καλύτερα στη θεραπεία κατά της κοκκιδίωσης είναι προς το παρόν το Toltrazuril (Baycox) και η Sulfaclorpiridazine."

Back