Φροντίδα Κόψιμο Νυχιών Ζακο

marianna2384

PB Member
Εγγραφή
22 Απρ 2008
Μηνύματα
397
Πόλη
Ραφήνα
Καλησπέρα σε όλους, κάπου είχε ξανααναφερθεί αλλα δεν βρίσκω στο post.. Τα νύχια του Γιώργου (ζακο) θέλουν άμεσα κόψιμο. Είχα δαβάσει στο ποστ που δεν βρίσκω τώρα οτι καλύτερο είναι να τα λιμάρουμε. Εμένα δεν υπάρχει περίπτωση να κάτσει οπότε η άλλη λύση είναι ο γιατρός; Επείδή στους γιατρόυς δεν εχω και πολύ εμπίστοσύνη, υπάρχει φόβος για κάτι, πχ αιμοραγία; και αν εχει πάει κανείς το δικό του παπαγάλο σε κάποιον γιατρό για το ιδιο θέμα ας μου πει σε πόιόν.
 
Εγώ του Σενεγαλέζου μου και του Κοκατίλ τα κόβω μόνη μου.. Η εκτροφέας μου είχε πει ότι το καλύτερο είναι να τα λιμάρουμε αλλά και μόνη σου δεν είναι κάτι φοβερό..Αφού δεν το έχεις ξανακάνει, δες πώς θα το κάνει ο γιατρός και μετά θα ξέρεις.. Ο μόνος κίνδυνος που υπάρχει είναι ο γιατρός να κόψει και νεύρο μαζί οπότε ναι τότε θα έχεις αιμοραγεία. Για αυτό εγώ τα κόβω μόνη μου όποτε χτρειάζεται και από λίγο αφού έχει μαύρα νύχια και δεν μπορώ να διακρίνω καλά το νεύρο..
 
Μαριάννα δεν είναι τίποτα φοβερό, μπορείς να το κάνεις και μόνη σου αλλά αν δεν ξέρεις ή φοβάσαι καλύτερα να το πας σε κάποιον που ξέρει, όπως έναν πτηνίατρο. :)

Αν επιλέξεις να το κάνεις μόνη σου θα κοιτάξεις το νύχι του παπαγάλου σου και θα κόψεις το μέρος που είναι πριν από κάποιες φλεβίτσες (για να το κάνεις αυτό θα κοιτάξεις τα νύχια υπο το φως μιας λάμπας). Με έναν νυχοκόπτη ή ένα ψαλιδάκι μπορείς άνετα να κάνεις αυτή τη δουλειά. 😉

Κοίταξε κι αυτά τα topic:
https://community.petbirds.gr/threads/Κόψιμο-νυχιών-σε-παπαγάλους.5623/
https://community.petbirds.gr/threads/Μπορούμε-να-κόψουμε-τα-νύχια-του-παπαγάλου.4419/
 
Δεν υπάρχει περίπτωση να κάτσει να του τα κόψω και ειδικά να του τα λιμάρω... Εκτός αν τον ακινητοποιησω με πετσέτα αλλα δεν θέλω με τιποτα να του το κάνω αυτό. και δεν ειναι σιγουρο οτι θα εξακολουθώ να εχω 10 δάχτυλα μετα απο αυτό... Οποτε θελω να μαθω αν καποιον εχει παει τον παπαγαλο του σε κάποιον γιατρό ια αυτο το θεμα. Είμαι σίγουρη οτι θα είναι μεγάλο σοκ για αυτόν κ γι αυτο ανυσηχω κ εγω... Κ υπάρχει περίπτωση κ το ράμφος του να θέλει λίγο. Γιατι δεν τη χρησιμοποιει τη πέτρα.
 
Σε εμένα πάντως, που πίστευα ότι δεν θα κάτσει με τίποτα, τον έβαλα στο γόνατο μου, ενώ εγώ ήμουν καθισμένη στο πάτωμακαι μαζεμένα τα γόνατα προς το μέρος μου.. Ε, σιγά σιγά του έπαιρνα ένα ένα το δαχτυλάκι και του μίλαγα ήρεμα και του έκοβα την ακρούλα και τον ενθαρύνα και τον επιβράβευα επειδή καθόνταν ήρεμος..
 
Οκ ευχαριστώ για τα ποστ Αναστασία, το τελευταιο το εψαχνα κ εγω γιατι το ειχα παρακολουθησει κ τοτε.
 
Έφη μου εμενα ειναι κ μεγάλος λίγο στην ηληκία δεν τον εχω κ απο μωρο κ κάθεται μονο να τον χαιδέψω αλλα οχι πάνω μου. Γι αυτο αποκλείω να κάτσει κ ειδικά ετσι οπως ο δικός σου.
 
εκτός αν τον ακινητοποιησω με πετσέτα αλλα δεν θέλω με τιποτα να του το κάνω αυτό.

Η πετσέτα είναι μια πολύ καλή λύση. Πολύ καλύτερα θα ήταν αν έπαιρνες άλλο ένα άτομο για να τον κρατάει με την πετσέτα και συ να κόψεις τα νύχια του. Με την πετσέτα θα μπορούσες επίσης να τον κάνεις να μην βλέπει την διαδικασία του κοψίματος και στρεσαριστεί.

Αν πάλι δεν γίνεται και δεν μπορείτε η μόνη λύση είναι να τον πάτε σε κάποιον πτηνίατρο. Διάλεξε κάποιον που σου έχουν συστήσει και ξέρεις ότι είναι καλός στη δουλειά του. Μην ανησυχείς όλα θα πάνε καλά:)
 
Δεν ξέρω τι ειναι καλύτερο, να προσπαθησω εγω σπιτι η να τον παω εξω. ΣΕ γατια κ σκυλια ολα τα χρονια τα κοβω χωρις κανενα προβλημα αλλα στο Γιωργο σκεφτομαι μηπως μετα απο το στρες που θα περασει του μείνει κ δεν θελει να με βλέπει μπροστα του μετά. Γιατι ερχεται και καθεται κοντα μας κ μας αφηνει να τον χαιδευμε αλλα μεχρι εκει. Θα δω τι θα κάνω κ θα σας πω. Ευχαριστώ!
 
Επειδή τα νύχια απο τους ζακό είναι μάυρα και δεν θα μπορείς να βλέπεις τα αιμοφόρα αγγεία και επειδή δεν το έχεις ξανακάνει καλύτερα πηγαινέ τον σε κάποιον γιατρό... Εγω στη δικιά μου τα κόβω εγω αλλά την έχω απο μωράκι και είναι ήμερη σαν σκυλάκι. Φοβάμαι μήπως απο το φόβο του και την απειρία σου γίνει κάποια απότομη κίνηση και τραυματιστεί...
 
Μαριαννα εαν δε μπορεις να το κανεις μονη σου και αφου λες δεν καθεται θα συμφωνησω να τον πας σε καποιον πτηνιατρο. Οσο για την αιμοραγεια μπορεις να ζητησεις να του το καυτηριασει εαν το παρει λιγο παραπανω και τρεξει αιμα. Αυτο κανουν και οι πτηνιατροι στο εξωτερικο. Μετα θα ειναι μια χαρα. 😉
 
Σε ευχαριστω κ σενα Ανέστη μου, ελπίζω να πάνε ολα καλα... Θα τον παω σε γιατρο κ ελπιζω να μην χρειαστει καυτηριασμος αλλα εγς θα του πω οτι ξερω οτι μπορει να αιμοραγησει αν κοπει παραπανω κ θα τον ρωτησω τι γινετια σε περιπτωση που αιμοραγισει να δω τι θα μου πει, δεν πιστεω να μου πουν τπτ να το αφησω εκει ε;
 
Δεν θα χρειαστεί να τον αφήσεις εκεί. Απλά αν αιμορραγήσει θα του βάλει κάρβουνο, οξυζενέ ή κάτι άλλο που σταματάει την αιμορραγία τέλος πάντων 🙂
 
, δεν πιστεω να μου πουν τπτ να το αφησω εκει ε;


Οχι βρε, για 3 λεπτα ιστορια να τον αφησεις εκει... 🙄😎 Τυλιγμενο σε πετσετα και με σκεπασμενο το κεφαλι του να ζητησεις θα σου προτεινα, εαν δεν το κανει απο μονος του ο γιατρος που δε νομιζω. Απλα το λεω σε περιπτωση. :)
 
Οκ θα τον παω. Τον καημενουλη μου, δεν το γλιτωνει! Για το ραμφος να προσεξω κάτι; δεν ειμαι σιγουρη αλλα ισως θελει λιγακι να κοπει/λιμαριστει...
 
Αν έχει μεγαλώσει το ράμφος του τότε θα χρειαστεί ένα κοψιματάκι κι αυτό, ρώτα και τον πτηνίατρο αν είναι να στο κάνει αυτός μιας και θα είσαι εκεί (είναι και δύσκολο να το κάνεις μόνη σου μιας και σε δαγκώνει). 😉
 
Πως δεν του εχω, απ ολα του εχω αλλα την περιφονει! Και τουεχω παρει μεγλαη μικρη τα παντα αλλα τπτ! Καμια φορα τη δαγκωνει αν νευριασει αλλα δεν νομιζω να ειναι αρκετο αυτο. Πανω στα καγκελα παει κ τριβει το ραμφος του το χαζοπουλι μου...
 
Ειδα τις φωτο του και το ραμφος του ειναι μια χαρα νομιζω. Εγω λεω να μην το πειραξετε καθολου, δεν εχει αναγκη για λιμαρισμα η οτιδηποτε. Εαν δεν "τρωει" την πετρα τοτε να του βαζεις πολλα ξυλινα παιχνιδια για να τα σπαει. Μπορεις επισης και αμυγδαλα με το φλοιο οπως και καρυδια (αλλα τα καρυδια χτυπησε τα πρωτα μια φορα να ραγισουνε διοτι αλλιως ειναι αρκετα δυσκολο να τα ανοιξουνε).
Οι δραστηριοτητες αυτες ειναι οτι καλυτερο για να κρατανε το ραμφος τους στο καταλληλο μεγαθος και σχημα και ξετρελαινονται να ειναι απασχολημενοι και τους κραταει το ενδιαφερον. :) Ειναι πολυ καλη ενασχοληση.
 
Back
Top