Γενικά Κύκνος στο Βόλο τέλη Σεπτέμβρη

misalouris

PB Supporter
Πόλη
Ν. Ιωνία Μαγνησίας
Δεν είναι απαραίτητα είδηση το να υπάρχει κάποιος κύκνος στην περιοχή του Βόλου.
Άξιο όμως συζήτησης είναι πως εμφανίστηκε ο πρώτος στα τέλη του Σεπτέμβρη.
Για να δείτε αυτό το περιεχόμενο χρειάζεται η συγκατάθεσή σας για τον ορισμό cookie τρίτων.
Για πιο λεπτομερείς πληροφορίες, ανατρέξτε στη σελίδα μας για τη χρήση cookies.
Να υποθέσω πως αυτό είναι προάγγελος "βαρύ" χειμώνα ή απλά όλα είναι σύμπτωση;

Σίγουρα από το Βορρά.
Πόσο βόρεια δεν γνωρίζω...
Πάντως στη Μαγνησία δεν έχουμε κύκνους.

Έχουν θεαθεί πολλές φορές Γιάννη. Περαστικοί ίσως αλλά δεν μας λένε απο που έρχονται. :D

Φώτο απο τον Πτελεό.

Συνημμένα

• white_angel.webp
    white_angel.webp
    45,6 KB · Προβολές: 9
Κατεβαίνουν και στη θάλασσα; Ας ξεκινήσουμε από τα εύκολα. :D

Nαι, έχω δει κι εγώ να κολυμπούν στην ακροθαλασσιά σε κατοικημένη περιοχή αλλά προσπαθώ να θυμηθώ που και δεν μπορώ.
Για να δείτε αυτό το περιεχόμενο χρειάζεται η συγκατάθεσή σας για τον ορισμό cookie τρίτων.
Για πιο λεπτομερείς πληροφορίες, ανατρέξτε στη σελίδα μας για τη χρήση cookies.

Συνημμένα

• 46294469.webp
    46294469.webp
    16 KB · Προβολές: 5
Το παράξενο δεν είναι που κατέβηκαν χαμηλότερα ή που βρέθηκαν στη θάλασσα γιατί είναι σύνηθες για τις κρύες εποχές.
Το παράξενο της όλης υπόθεσης είναι η χρονική συγκυρία...
Γιατί άλλο να τους βλέπεις χειμώνα κι άλλο τώρα που δεν έχει τελειώσει ο Σεπτέμβριος.

Πανέμορφος και βασιλικός ο επισκέπτης σας! Και σε εμένα προξενεί περιέργεια και απορία η άφιξη του κύκνου αυτήν την χρονική περίοδο που διανύουμε. Σας παραθέτω και ένα απόσπασμα από ένα βιβλίο: "Μας επισκέπτονται το χειμώνα, συνήθως από τα μέσα Οκτωβρίου εώς τα μέσα Μαρτίου. Σε ήπιους χειμώνες φτάνουν λίγα άτομα κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα, ενώ σε βαρείς χειμώνες εμφανίζονται πολλά άτομα σε όλη τη χώρα." Με δεδομένες τις πληροφορίες του παραπάνω χωρίου, φρονώ κύριε Γιάννη ότι ο στοχασμός σας δεν είναι αβάσιμος. Ας μην λησμονούμε ότι τα πτηνά, από αρχαιοτάτων χρόνων, προμήνυαν τα καιρικά φαινόμενα στους μάντεις και συνεχίζεται και ως σήμερα. 😉:)

Back