Γενικά Κακομεταχείριση παπαγάλων σε pet shop

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Shadow9
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Πήγα σήμερα να πάρω δυο σουπιοκοκκαλα για τους παπαγάλους μου σε pet shop στην Ομόνοια επειδή δουλεύω εκεί κοντά. Για να μην αναφέρω ονόματα δεν πήγα στο pet shop με τις πιο κάκιστες κριτικές που όλοι ξέρουν τι είδους "επαγγελματίες" είναι, πήγα σε αυτό πιο πάνω που έχει καλές κριτικές, ενώ είχα δει και στο παρελθόν παπαγάλους που δε φαινόντουσαν τόσο υγιές και δραστήριοι, σήμερα είδα έναν παπαγάλο μεσαιου προς μεγάλου μεγέθους δεν ξέρω ακριβώς τι είδος ήταν, ο οποίος ήταν ξεπουπουλιασμενος σε 3 σημεια. Δεν το περίμενα. Το θέμα δυστυχώς είναι όχι μόνο εδώ αλλά και στα pet shop του εξωτερικου από όσο έχω διαβάσει έτσι είναι και θα είναι, δε μπορεί να κάνει κανείς τίποτα, οι τύποι το μόνο που τους νοιάζει είναι να γεμίσουν τις τσέπες τους και για αυτό την πληρώνουν τα καημένα τα ζωακια. Και όταν μετά πελάτες κατηγορούν και βρίζουν τους μαγαζατορες των pet shop όπως περιπτώσεις που έχω ακούσει πως το ζωάκι τους απεβίωσε μέσα σε κάτι μέρες, δικαιολογούνται και υπάρχει και περίπτωση να κατηγορήσουν εσένα κιόλας. Το θράσος από μερικούς δεν έχει όρια. Ότι ζωάκι και να πάρετε μην πάρετε από pet shop και ψάξτε για κάποιον καλό εκτροφέα.
 
Δυστυχώς δεν είναι μόνο τα πτηνά, είναι και τα τρωκτικά και τα ψάρια σε άθλιες καταστάσεις διαμονής τους στα πετ σοπ. Παλαιότερα είχα φέρει κ εγώ εδώ την εμπειρία μου σε ένα πετ σοπ που πήγα να δω παιχνίδια για τον Ρίκο και κατέληξα να φεύγω από εκεί με νεύρα κ τις χειρότερες εντυπώσεις.
Από πού να αρχίσεις και από πού να το αφήσεις, είναι παντού πια το κακό, όχι μεμονωμένα μαγαζιά.
Τα κουνέλια 10-10 μαζί, τα ψάρια δεν τα βλέπεις καν μέσα στην βρωμιά που έχουν τα μικρά ενυδρεία, οι μονομάχοι σε ποτηράκια του πάρτι, τα πτηνά έξω εκτεθειμένα σε κλούβες που πάνε ένα σωρό άλλα "αδέσποτα" πτηνά πχ περιστέρια, καρακάξες κ τρώνε από τα κλουβιά ή ότι έχει πέσει κάτω.
Είναι τραγικά τα πράγματα πια, δεν είναι μόνο τα σκυλάκια και τα γατάκια κατοικίδια (που τα αγαπώ) αλλά και όλα τα υπόλοιπα..αλλά ας γεμίσουν οι τσέπες...
 
@Sina πάλι καλά με τον καινούργιο νόμο απαγορεύεται να πουλανε πια σκυλάκια και γατάκια τα πετ σοπ. Αλλά δυστυχώς όμως για τα άλλα τα ζωάκια. Σε όλα τα πετ σοπ δεν υπάρχει μπέσα τα περισσότερα ζωάκια μπορεί να είναι άρρωστα αλλά μπορεί να υπάρχουν και καποια λίγα που είναι υγιές, ενώ σε μερικά πετ σοπ είναι κυριολεκτικά λαμόγια, όχι μόνο πουλάνε άρρωστα ετοιμοθανατα ζώα αλλά όταν πας και τους την λες σου αντεπιτίθενται, μέχρι και τροφές που πουλάνε έχω ακούσει που βρήκαν μέσα μανουνια μερικοί. Εγώ παλιά από αυτό το πετ σοπ στην Ομόνοια με τα 1,7 αστέρια στη Σοφοκλέους, ήμουν ανήλικος ακόμα αρχές που είχα κλείσει τα 17 και δυστυχώς δεν είχα ιδέα, αγόρασα ένα σκυλάκι όπου ήταν μολυσμένο και μετά από 2 μέρες εμφάνισε ένα τεράστιο κόκκινο εξωγκομα στο λαιμό. Έγινε μεγάλη φασαρία εκεί η οικογένεια μου με τους μαγαζατορες και μας κατηγόρησαν πως εμείς φταίμε, μπορεί να έχουμε ποντίκια στο σπίτι. Μιλάμε για κλεφτρονια κανονικά. Μας δώσανε ένα άλλο που παρουσίασε και αυτό το ίδιο. Πάλι από την αρχή. Αλλά αφού δεν υπάρχουν νόμοι και δε τους ελέγχουν δε φταίνε αυτοί, λουκέτο έπρεπε να έχει πέσει εδώ και χρόνια σε όλα τα πετ σοπ. Ακόμα και σε αυτά με ποικιλίες ζώων και καλές κριτικές, έχω ακούσει για ζωάκια που λίγες μέρες μετά απεβίωσαν. Δυστυχώς όμως δεν γνωρίζει όλος ο κόσμος για το τι γίνεται με αυτά τα πετ σοπ και τη πατάει.
 
Εγω προσωπικά δεν έχω θέμα με την έννοια πετ σοπ. Το θέμα είναι οι καταστάσεις τον περισσότερων πετ σοπ. Στο εξωτερικό αν όχι όλα τα περισσότερα είναι σε άριστη κατάσταση. Υγειες ζωα, ημέρα κτλ
 
@Giopant έχω διαβάσει και σε αμερικανικά φόρουμ που αγόρασαν μερικοί από πετ σοπ και σε μερικές μέρες απεβιωσε το ζωντανό τους. Αφού συμβαίνουν εκεί σκέψου εδώ. Αλλά όπως και να χει πάντα υπάρχουν εξαιρέσεις έστω και ελάχιστες.
 
@Kleos πόσο άσχημο αυτό που συνεβει με το σκυλάκι...ούτε να το σκέφτομαι δεν θέλω.

Το θέμα είναι ότι αυτή η κατάσταση υπάρχει κ θα συνεχίσει να υπάρχει, δυστυχώς είναι λίγοι αυτοί που πραγματικά πέρα από την τσέπη τους κοιτούν κ την ευημερία των ζωντανών, ό,τι ζωάκι και να είναι αυτό. Είναι τραγική η κατάσταση κ δεν ξέρω αν θα βρεθεί κ ποτέ άκρη με όλο αυτό.
 
@Sina ναι έχεις απόλυτο δίκιο. Δυστυχώς ξέρεις ποιο είναι το θέμα; τα πετ σοπ πάντα θα υπάρχουν και μάλιστα λίγο πολύ θα έχουν δουλειά επειδή τα πετ σοπ πέρα του ότι πολλοί άνθρωποι δε ξέρουν τι γίνεται με αυτά, είναι και καλά η εύκολη λυση παράδειγμα το βλέπεις τυχαία μπροστά σου ας παω να ρίξω μια ματιά μέσα λες, κάποιο ζωάκι μπορεί να σου τραβήξει το ενδιαφέρον και να το αγορασεις. Ενώ με τους εκτροφείς για να πας δηλαδή αποκλειστικά σε έναν εκτροφέα να αγοράσεις κάποιο ζωακι πρέπει να έχεις ψάξει καλά το όλο θέμα και να ξέρεις.
 
Νομίζω θα μπορούσαν όμως να υπάρξουν pet shop φιλικά προς τα ζώα...αν πχ ήταν τύπου συνετερισμός εκτροφέων, μέσω αυτών οποίος ήθελε θα μπορούσε να ψάξει για κατοικίδιο και θα μπορούσαν να πουλάνε και τα υπόλοιπα αξεσουάρ...το θέμα είναι ότι τώρα βλέπουν τα ζώα σαν εμπόρευμα και δεν τους νοιάζει να τα φροντίσουν γιατί αυτό τους κοστίζει παραπάνω...
 
@MaryPoo παρόλο που αν κοιταξουμε και τη δική τους μεριά όπου έχουν παρα πολλά έξοδα που είναι αναγκασμένοι να πληρώσουν οι ιδιοκτήτες πετ σοπ όπως νοίκια, εμπορεύματα, εφορίες, ΦΠΑ, ρεύμα, τροφές για τα ζωντανά, υπαλλήλους, εκτροφεις που τα παίρνουν,κάνα κτηνίατρο σπάνια, όπως και να χει δε δικαιολογούνται για αυτά που κάνουν γιατί άμα δε βγαίνουν οικονομικά ας τα είχαν υπολογίσει από την αρχή και ας μη το ανοιγαν καθόλου το μαγαζί η ας το κλείσουν τελείως, αλλά δυστυχώς ακόμα και πολύ φιλοζωος να είναι ο ιδιοκτήτης, θα προτιμήσει τη τσέπη του να ζήσει αυτός και η οικογένεια του καλα παρά να ρισκάρει να πληρώσει κάτι παραπάνω για την φροντίδα των ζώον και μπει μέσα.
 
Νομίζω θα μπορούσαν όμως να υπάρξουν pet shop φιλικά προς τα ζώα...αν πχ ήταν τύπου συνετερισμός εκτροφέων, μέσω αυτών οποίος ήθελε θα μπορούσε να ψάξει για κατοικίδιο και θα μπορούσαν να πουλάνε και τα υπόλοιπα αξεσουάρ...το θέμα είναι ότι τώρα βλέπουν τα ζώα σαν εμπόρευμα και δεν τους νοιάζει να τα φροντίσουν γιατί αυτό τους κοστίζει παραπάνω...
Το σκεφτόμουν κι εγώ κατέληξα όμως στο συμπέρασμα ότι σε αυτή την περίπτωση θα μπορούσε ένας περαστικός να περάσει από το πετ σοπ, να δει ένα ζωάκι που το αρέσει και να το πάρει χωρίς να έχει ιδέα για την φροντίδα του. Άρα μετά το ζωάκι θα καταλήξει στην ίδια κατάσταση... 🙄 😔
 
@MaryPoo

Εκτροφεας γενικοτερα δεν σημαινει απαραιτητως βελτιστες συνθηκες,υπαρχουν εκτροφεις που ο χωρος τους ειναι χειροτερος απο τα pet shops.
Επισης αν θελουμε ολο αυτο να γινει σε μια νομιμη βαση θα πρεπει ο εκτροφεας να γίνει εμπορος αναγκαστικα.
Γενικα οπου εμπλεκεται το χρημα ξεκινανε οι στρεβλωσεις.
 
Αυτο το πουλακι μπορει και να περνουσε καλυτερα στο pet shop

Για να δείτε αυτό το περιεχόμενο χρειάζεται η συγκατάθεσή σας για τον ορισμό cookie τρίτων.
Για πιο λεπτομερείς πληροφορίες, ανατρέξτε στη σελίδα μας για τη χρήση cookies.


O συγκεκριμενος τυπακος εχει και καναρινια,για οποιον εχει ορεξη για...γελια και για κλαματα μπορει να δει τα video που ανεβαζει.
Κλασσικο παραδειγμα προς αποφυγην και ομως υπαρχει κοσμος που παιρνει στα σοβαρα αυτα που λεει και κανει.
 
@Tony Forpus Απλά τραγικό και εξοργηστικό!. Ενώ το διαδίκτυο από την μια μας δίνει απίστευτες δυνατότητες, όπως τώρα που συζητάμε και ανταλλάσσουμε ιδέες και απόψεις, από την άλλη όμως δίνει ταυτόχρονα χώρο στον καθένα να λέει ό,τι θέλει χωρίς να έχει καμία συνέπεια.😖... Τι ζώα κακοποιούν σε βίντεο, τι ψευδή γεγονότα και πληροφορίες μεταδίδουν!
Και δυστυχώς πάρα πολλά αντίστοιχα άτομα που κάνουν βίντεο έχουν και μεγάλο κοινό με αποτέλεσμα (πχ σε αυτή την περίπτωση) οι άνθρωποι μετά να λένε ααα ωραία για να κάνω μπάνιο τον παπαγάλο θα το βάλω κάτω από το ντους και μέσα στο κλουβί (για να μην μπορεί φυσικά να φύγει) και το νερό θα μπαίνει στα ρουθούνια του, θα υποφέρει και δεν πειράζει...έτσι τα κάνουν μπάνιο. Πραγματικά οδυνηρή εικόνα..

Επίσης είναι πολύ συχνό το φαινόμενο τα ζώα και αρκετά συχνότερα τα πτηνά να ζούνε σε άθλιες συνθήκες είναι δεν είναι στα pet shop, και λέω ειδικά τα πτηνά, καθώς είναι αυτά που δεν απασχολούν καθόλου το μεγαλύτερο μέρος του κοινωνικού συνόλου, για παράδειγμα ποιος δεν θα αντιδράσει αν δει κάποιον να κακοποιεί το σκυλί του; Φυσικά δεν συμβαίνει το ίδιο αν κάποιος χτυπάει τον παπαγάλο του.

Παρόλαυτα με σωστή ενημέρωση πιστεύω πως μπορούν όλα να αλλάξουν, αν και σίγουρα ποιος μαζεύει όλους αυτούς στο YouTube και γενικά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης..αλλά τουλάχιστον να υπάρχει επαγρύπνηση για αυτό το θέμα.

Τέλος ετοιμάζω ένα καινούργιο θέμα που θα ανεβάσω αύριο για να ξεκινήσουμε αυτή την δράση 😁
 
Back
Top