Φροντίδα Λέω να χωρίσω τα 2 budgie που έχω στο ίδιο κλουβί

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης gelaki
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
@Ledagcc τότε στην θέση της Άννας, παρόλο που το επιχείρημα σου είναι ολοσωστο, εάν είχα να επιλέξω το έξοδο, θα ξόδευα για καλό τσεκ απ για το ζωντανό θηριάκι παρά για την νεκροψία.
 
@MARY58 Νεκροψία ΠΡΕΠΕΙ να κάνει γιατί εάν είναι κάποιος ιός το πιθανότερο να το έχει κολλήσει και το άλλο που θέτει την ζωή του σε κίνδυνο άμεσα.
 
@gelaki τι έκανες το σώμα? Επίσης εννοείς ότι δεν είναι καλή η κάμερα του κινητού για να τραβήξεις φωτογραφία? Εάν θες τραβά την φωτογραφία από κάποια άλλη συσκευή και στειλ' την σε αυτήν που εποικινωνείς μαζί μας.
 
  • Like
Αντιδράσεις: MARY58
@Ledagcc για αυτό έλεγα να κανονίσει ραντεβού με την Δουκακη κ να μην περιμένει. Να εξετάσει το θηριακι μην έχει τίποτα. Μπορεί το θηριακι να μην έχει κολλήσει κάτι απο την Γκολντι αλλά ίσως (μακριά από όλους) να έχει κάτι άλλο. Η νεκροψία είναι σωστή κίνηση αλλά όχι υποχρεωτική. Ειδικά αφού είναι κοστοβόρα. Η πολύ καλή εξέταση για το θηριακι είναι μονόδρομος. Άποψη μου πάντα. Εάν μπορεί η Άννα κ τα δύο, δεν το συζητάμε.
 
Τελευταία επεξεργασία:
C2E5F4B3-035C-4C07-BE21-EF1603EA31C6.webp
[automerge]1661969486[/automerge]
Επειδή γενικά σαν οικογένεια είμαστε λίγο παραπάνω ευαίσθητη απο τη πρέπει ο άντρας μου την έβαλε σε ένα κουτάκι κ την έριξε στην θάλασσα την γκολντι μας !! Μίλησα με την κυρία Δουκάκη κ θα μιλούσαμε το πρωί για να πήγαινα την γκολντι φυσικά δεν έγινε θα την ξανά πάρω όμως για να δει τον Θωμά ό οποίος Θωμάς συνεχίζει κ είναι χαρούμενος ενεργητικός κελαηδάει τρωει συνέχεια
Το πρόβλημα μου είναι ο γιος μου είναι 5 χρόνων έχει 3 μέρες που βγήκαμε απ το νοσοκομείο γτ έκανε μια επέμβαση κ στεναχωριέται για την γκολντι του είπα ότι χθες το βράδυ την πήγε ο μπαμπάς του στο νοσοκομείο κ είναι άρρωστη !!!
Θα ήθελα να σας ευχαριστώ άλλη μια φορά όλους για όλα θα παρακολουθώ της συζήτησης σας να μαθαίνω!!
 
Τελευταία επεξεργασία:
Το κλουβί αυτό είναι μικρό για budgie.
Είναι εξαιρετικά ενεργητικά και δραστήρια και απαιτούν μεγάλα κλουβιά για να γυμνάζονται και μέσα στο κλουβί.Προτίμησε μια 60αρα ζευγαρωστρα στο μίνιμουμ. Μια 76αρα η μία 90αρα ζευγαρωστρα είναι το καλύτερο καθώς θα μπορεί να γυμνάζει τα φτερά της. Οι πλαστικές πατήθρες είναι ακατάλληλες γιατί μπορεί να δημιουργήσουν αρθρίτιδα, bumblefoot πληγές στο μαλακό σημείο των πελματων και άλλα. Αντίκατέστησε τες με αυτές από φυσικό ξύλο μαζί με τον φλοιό σε διάφορους διαμέτρους και υφές ώστε να γυμνάζονται τα πόδια της. Επίσης βάλε μέσα παιχνίδια από φυσικά υλικά ώστε να μπορεί να τα τεμαχισει όπως επίσης και παιχνίδια αναζήτησης τροφής ώστε να απασχοληθει το μυαλό της. Το βρακάκι βγάλε το γιατί υπάρχει κίνδυνος να πιαστούν τα νύχια της σε αυτό και να τραυματιστεί. Περαστικά στον γιο σου.
Τι τρώει καθημερινά?
 
Επισσεις να ρωτήσω κάτι σε τι θερμοκρασίες αντέχουν ;εάν δεν τα βγάζεις κάθε μέρα έξω ;πειράζει φοβάμαι μη τα τσιμπήσει κουνούπι η κάνα ζουζούνι… τα βγάζω μόνο 2 φορές την εβδομάδα κ στις διακοπές τα είχα σπίτι κ τα έβγαζα νωρίς το πρωί έξω
 
@gelaki Τα budgie είναι ζώα που ζουν στην Αυστραλία άρα σε υψηλές θερμοκρασίες. Καλό θα ήταν να μην τα εκθέτουμε σε θερμοκρασίες άνω των 28-30 βαθμών.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Από διατροφή πώς πάμε? Τους δίνεις φρούτα και λαχανικά? Επίσης παρατηρώ ότι ο πάτος του κλουβιού είναι βρόμικος. Είναι πάντα έτσι ή έτυχε? Κάθε πότε αλλάζεις τα χαρτιά?
 
Επειδή έγινε αρκετή κουβέντα περι νεκροψίας και check up,δεν τίθεται κανένα θέμα επιλογής ανάμεσα στα δύο.
Ειναι δύο τελείως διαφορετικά πράγματα.

Επίσης ένα check up σε τέτοιου μεγέθους πτηνά είναι απλά μια φωτογραφία της στιγμής,δεν εγγυάται ούτε αποκλείει καταστάσεις.
 
@Ledagcc τα άφησα 2 μέρες σε διαφορετικά κλουβιά κ το ένα ήταν κοντά στο άλλο τώρα έχω ανοίξει κ τα δυο πορτακια από τα κλουβιά κ ο Θωμάς μπηκε στο καινούργιο κ το τσιμπάει συνέχεια το πεοραζει
 
Back
Top