Γενικά Λαθος κοψιμο φτερων ringneck

blackholesun

PB Member
Εγγραφή
25 Αυγ 2009
Μηνύματα
312
Πόλη
Πειραιάς
Γεια σε ολους τους φιλους (χαιρομαι που περασατε αρκετοι απο σας ωραια σημερα στο αττικο παρκο, ηθελα πολυ να ερθω αλλα δυστυχως δουλευα☹) Γραφω για να σας πω οτι πριν 2 εβδομαδες + που αγορασα τον Τουιτι, ο ανθρωπος που τον εβγαλε εξω να του κοψει τα φτερα, τα εκοψε τελειος χαλια...
και εννοω οτι απο το αριστερο φτερο του αφησε μονο ενα στην ακρη και απο τα δεξια 3 , με αποτελεσμα σημερα να κανει μια πτωση και να σπασει το αριστερο φτερο του... Το τραβηξε με το στομα του και βγηκε κατευθειαν!
Το θεμα μου ειναι οτι τον πηρα στο χερι μου του ανοιξα το δεξι φτερο και του εκοψα και τα αλλα 3. Δεν ξερω αν φοβηθηκε.. μπηκε μεσα στο κλουβακι του και πηρε την γνωστη του θεση εκει που ηρεμη... κανοντας τον συνηθισμενο ηχο απο τον ραφμος του.
Καλα δεν εκανα ρε παιδια;
ΑΝ ΕΚΑΝΑ ΛΑΘΟΣ ΚΡΑΞΤΕ ΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ :)
 
Αφού έγραψα αρκετές φορες τι πιστεύω για αυτή την πράξη με το κόψιμο φτερών, να κάνουμε το άλλο τώρα, να μην έχουμε ένα καινούργιο post με το ίδιο θέμα.

Πες μου τι θέλεις να γράφουμε για απάντηση και θα σου γράφω, τουλάχιστον μετά ΕΣΥ θα είσαι καλά, έτσι και αλλιώς η κατάσταση για το πουλί δεν αλλάσσει πια.
 
Σωτήρη, κατ' εμέ έκανες σωστά, είναι σημαντικό να υπάρχει συμμετρία γιατί μετά το πουλί χάνει την ισορροπία του.
 
το εκανα μονο και μονο για 2 λογους, 1 για να υπαρχει συμμετρια, και 2 για να μπορει να πεταξει πιο σωστα.

Αλεξανδρε δεν σου ζητησα να δω ποσοι ειναι υπερ η κατα, ειμαι ειδη υπερ.
Απλα ρωτησα για την συγκριμενη ασυμετρη περιπτωση μου. Αν κανω λαθος διορθωσε με :)
 
Απλά ο Αλέξανδρος διαφωνεί εξ'ορισμού με το κόψιμο των φτερών και σου στέλνει τους λόγους (που έχουν γραφτεί αναλυτικά στο συγκεκριμένο thread)
 
Απλα επειδη ειπες οτι μπορει οποιος θελει να σε κραξει ελευθερα γι αυτο βρε παιδι μου σου ειπαμε ενας δυο την αποψη μας!

Απο δω και περα πρεπει να προσεχεις πολυ να μην σου φευγει κατω γιατι ειναι πολυ κομμενα τα φτερα του και θα χτυπαει το θωρακα του,το προσωπο του και θα σκαει με ολο του το βαρος στα ποδια!

Μπορει να αποβει μοιραιο!
 
εγώ πιστεύω πως δεν έκανες καλά,όχι μόνο γιατί του έκοψες τα φτερά εσύ ο ίδιος χωρίς να συμβουλευτείς καποιον ειδικό, αλλα και επειδή δεν ξέρεις καν αν ατα έκοψες σωστά, απ'οτι μας λες ο άνθρωπος που του πρωτοέκοψε τα φτερά ήταν άσχετος, με αυτό που έκανες μπορεί να κατέστρεψες και το δεξί φτερό του πουλιού χωρίς λόγο, δε λέω, πρέπει να υπάρχει συμετρίακαι πόσο μάλλον σε ένα τέτοιο ζήτημα, αλλα γι'αυτο υπάρχουν οι πτηνίατροι, που είναι ειδικοί στο θέμα.
Φιλικά
 
Βασιανα το λαθος του ανθρωπου που εκοψε τα φτερα δεν ηταν αν ηξερε να τα κοψει, σαφως και ηξερε γιατι δεν εχει κοψει μονο του δικου μου, κοβει αρκετα καθε μερα, το λαθος του ηταν οτι αφησε 1 προς 3 πραγμα που επρεπε να τα αφησει 3 προς 3, (οταν τα εκοβε μου εδειξε ακριβως που να τα κοβω και εγω, εξαλου τα φτερα εγω του τα κρατουσα.) αν ειχα την παραμικρη αμφιβολια οτι δεν θα το εκανα σωστα δεν θα το εκανα, με τα νυχια για παραδειγμα το θεωρησα ευκολο, αλλα δεν ηταν οποτε δεν εκανα απολυτος τιποτα.
Παντος ομολογω οτι θα ξαναδοκιμασω για τα νυχακια του (φυσικα μονο με λιμα) θελω το κοψιμο τον φτερων και τα νυχια να μαθει να του τα κανω εγω, παρα σε αλλον, θελω μονο ο πτηνιατρος να τον εξεταζει επι του γενικου και τιποτα αλλο.
Η φοβια μου που ρωτησα παραπανω ειναι αν οντως εκανα καλα η επρεπε να τα αφησω για να μπορει να πεταξει εστω και λιγο, απλα πανω στην ανησυχια μου θεωρησα οτι πρεπει να του τα κοψω και αυτα, και ο λογος για να του βγουν συμμετρικα απο την αρχη.
Αλεξανδρε με το που βγουν συμμετρικα το σκεφτομαι να μην του τα κοβω πλεον. Γιατι ειδα ενα πολυ θετικο σημερα, μου αφηνει χωρις να με δαγκωνει να του ανοιξω τα φτερακια... Πραγμα που σηκωνει aviator... :)
 
Ένα tip. Αν τραβάς αυτά τα κομμάτια από τα φτερά που μένανε μετά το κόψιμο, το αργότερα σε δυο εβδομάδες θα έχει καινούργια φτερά το παπαγαλάκι σου.

PS. μπορείς να με ονομάσεις "Lord τον φτερών"
 
Σωτηρη μαλλον ψαχνεις αυτο που ειχε δημοσιευσει ο Δημητρης
https://community.petbirds.gr/threads/Οδηγός-για-κόψιμο-φτερών-πτήσης.16557/
Εγω παντως θα το σκεφτω αν θα τα κοψω η οχι...ημουν υπερ καποτε, ειδικα οταν εχασα το Γιουτζι, αλλα τωρα που βλεπω το μικρο να προσπαθει να μαθει να πεταει, δεν ξερω,θα το σκεφτω καλυτερα!
 
να σαι καλα Ιωννα μου, σημερα παντος ξυπνησε και επαιζε με τα παιχνιδακια του, μες στην χαρα ο μικρος! Παλι καλα που εχω μεσα στο δωματιο μου χαλι φουσκωτο χοντρο στο πατωμα ωστε αν πεταξει λιγο να προσγειωθει μαλακα. αν και θα προσεχω πολυ με αυτο που μου ειπες Νικη επι του γενικοτερου, σευχαριστω.
 
Σωτηρη μην ξεχνας τι επαθε ενα μελος προσφατα με το κοκατιλακι του που χτυπησε και προσπαθει να το σωσει...
 
το κοψιμο των φτερων γινετε για δυο λογους.1) για να εξημερωθει ενας πολυ αγριος παπαγαλος και να του κοψεις το ηθικο. Γιατι τα πουλια στο φυσικο τους μερος εχουν ενα αρχηγο και λειτουργουν σαν κοπαδι οποτε ετσι γινεσαι εσυ ο αρχηγος 2)πολυ ευκολα μπορει να σου φυγει ο παπαγαλος απο καποιο κατα λαθος ανοιχτο παραθυρο.. Και τοτε καταλαβαινεις οτι δεν ειναι σκυλακι να το φωναξεις και να γυρισει πισω... Και το κακο ειναι οτι δεν το περιμενεις να το παθεις εσυ ουτε και απο τον παπαγαλο το παριμενεις οτι θα το κανει...
 
το κοψιμο των φτερων γινετε για δυο λογους.1) για να εξημερωθει ενας πολυ αγριος παπαγαλος και να του κοψεις το ηθικο...

Αυτο που εγραψες κατα τη γνωμη μου ειναι μεγαλο λαθος να το κανει καποιος. Καταρχην το αγριμι μενει αγριμι και δεν εξημερωνεται ετσι και κατα δευτερον δειχνει ανθρωπο ανυπομονο που διεκδικει αυτα που θελει με την επιβολη της δυναμης του χωρις να νοιαζεται για το πως νιωθει το ζωο το οποιο τον φοβαται, αντι να εχει καλο και ηπιο τροπο και να πεισει αργα και σταθερα το πουλι οτι δεν εχει λογο να τον φοβαται και να το κανει να τον εμπιστευτει. Δεν ξερω αν εφαρμοζεις τετοια μεθοδο εσυ και λυπαμαι που το λεω αλλα πραγματικα λυπαμαι τα πουλια που βρισκονται σε χερια που τους συμπεριφερονται ετσι.
 
Ανεστη μηπως εννοει ο Παναγιωτης οτι απλα εκπαιδευεται λιγο καλυτερα το πουλι με τα κομμενα φτερα; το λεω γιατι εχω προσεξει οτι ολα τα ακρως εκπαιδευμενα πουλια, που κανουν διαφορα, εχουν παραπολυ κοντα κομμενα τα φτερακια τους.
 
Back
Top