Γενικά Λευκή κουκουβάγια και θρύλοι

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης lakis
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

lakis

PB New Member
Πόλη
Χανιά
παιδια ειδα μια λεφκι κουκουβαγια να περναι απο πανομου οποσ γιριζα στο σπιτι.
και περιτο να σασ πο και μαγεφτικα απο τιν ομορφια.
αλλα και φοβιθικα για του θριλουσ που ειπαρχουν για αφτο το πουλι που λεναι οταν περασι απο πανοσου πεθενι καπιος

Κι εγώ για κοράκια ξέρω όταν κράζουν.. Κράτα αυτη τη μοναδική εμπειρία και άσε κατά μέρος τις προκαταλήψεις!

ιμε ανορθογραφος

για το κορακι λενε επιδι τροι ψοφιμια και ολο το σουλουπι του σου φερνι λιγο φοβω αλα δεν εισχι κατι τετιο.
παντο εγο αφτο που ειδα δε σε τρομαζε καθε αλο σου προκαλουσε δεος οποσ ανιγοκλινε τα φτερα και οταν καθισε στη κολονα τισ δεη και με κιτακσε και εφιγε αλα δε τρομαξα οταν το ιδα.
μετα σκεφτικα οτι λενε οτι οταν δισ το λεφκο πουλι να κραζι απο πανο σου καπιοσ πεθενι.
παντος ειταν πολι ορεο σαν θεαμα

μαλιστα σκεφτικα δεν εχο μια φοτογραφικι μιχανι μαζι μου

μετα σκεφτικα οτι λενε οτι οταν δισ το λεφκο πουλι να κραζι απο πανο σου καπιοσ πεθενι

Παντως η Αθηνα εχει πολλα λευκα περιστερια και κραζουν ολη μερα απο πανω μας οταν περπαταμε στους δρομους... (ή δεν μετρανε τα περιστερια; 😕)
Δοξα το θεο, ολοι καλα ειμαστε😛
Οποτε ησυχασε, ολα καλα 😉
Πολλοι θα ηθελαν να δουν αυτο το θεαμα που ειδες εσυ απο κοντα! Οποτε εισαι τυχερος, οχι ατυχος...

Και εγω εχω ακουσει τους θρυλους για αυτη την κουκουβαγια. Στο χωριο μου διπλα στην εκκλησια υπαρχει ενας πλατανος που πηγαιναν εκει και καθονταν και φωναζαν την νυχτα. Τους ελεγαν μπουφους, δεν ξερω αν ειναι το ιδιο. Ειχα βρει και μια σκοτωμενη σε αυτο το σημειο δεν ξερω απο τι, μπορει απο καποια αρρωστια η απο κατι αλλο...Αυτο γινοταν πριν μερικα χρονια γιατι τα τελευταια ουτε που τις εχω ακουσει ουτε τις εχω δει.☹

ειμαι ανορθογραφος

απο οτι ξερο μπουφος δε ειναι η λευκι κουκουβαγια αλα η κανονικι
σαν αφτι που εσιλε στο youtube και αφτι που ηδα εγο ειταν πολι μεγαλιτερι

Αυτο γινοταν πριν μερικα χρονια γιατι τα τελευταια ουτε που τις εχω ακουσει ουτε τις εχω δει.☹
☹Δυστυχώς όλα τα είδη λίγο ή πολύ αντιμετωπίζουν την εξεφάνιση... Ακόμη και αυτά που δεν τα θεωρούμε "είδη υπό εξαφάνιση" έχουν μειωθεί πάρα πολύ... Τρομερή εντύπωση μου έκανε κάτι που διάβασα ότι μέχρι και τα σπουργίτια, που τα θεωρούμε τόσο πολλά, είναι πολύ λιγότερα απ' ότι ήταν πριν λίγα χρόνια...☹

Τι να πούμε τώρα... Πιστεύω πως αν πούμε για άλλη μια φορά πόσο μεγάλα "ζώα" είμαστε θα είναι περιττό... 😡

Το ξέρετε ότι απειλούνται με εξαφάνιση είδη που ούτε μας πάνε στο μυαλό και που ίσως παίζουν πολύ σημαντικότερο ρόλο στην τροφική αλυσίδα ας πούμε; Όσο και αν ακουστεί αστείο, υπάρχουν είδη γεωσκώλικα, μαλάκιων αλλά και άλλα πολλά.. Αλλά καμπάνιες γίνονται για ζώα που είναι πιο ''κοντά'' στον άνθρωπο.. Άλλο να πεις του άλλου δώσε λεφτά για τη Σιβυριανή τίγρη και άλλο για ένα είδος σαλιγκαριού που υπάρχει από όλον το κόσμο μόνο στα επτάνησα...

παρα πολα απο αφτα τα μαλακια εξαφανιζοντε και απο τι ασκοπι χρισι φιτοφαρμακον.
καμια φορα σκεφτομε μιποσ αν γιρναγαμε στην εποχι τον σπιλεον θα σονοταν ο πλανιτις απο το ΤΕΡΑΣ που λεγετε ανθροπος. και πιστεβο οτι σε αφτη τι καταντια ειχε ξανα ερθι η γη πριν εκατομορια χρονια, αλοστε τι ειταν η χαμενι ατλαντιδα η, η κρεμαστι κιπι τησ βαβιλονασ η η κηβοτοσ του νοε.

Back