Ασθένειες Μήπως έχει ακάρεα στο ράμφος

xristos1971

PB New Member
Εγγραφή
17 Απρ 2018
Μηνύματα
13
Πόλη
Αλεξανδρούπολη
καλησπέρα στήν παρέα μήπως έχει ακάρεα στο ράμφος δεν μπορούμε να καταλάβουμε μπορείτε να μας βοηθήσετε;

IMG_20181002_171825.webp IMG_20181002_211855.webp
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Τελευταία επεξεργασία:
Αλήθεια; Εμείς πήγαμε στο petshop και ρωτήσαμε για το scaly face (ακάρεα) και μας είπαν ότι δεν ήξεραν πολλά. Αλλά μας έδωσαν το Podagrine solution της tafarm. Κοιτάξαμε επίσης εικόνες στο google και είχε πολλές εικόνες με budgie σαν το δικό μας. Μας προβληματίζει παραπάνω το χαλινό. Δεν ξέρω αν αυτό που λέω ότι έχει το παπαγαλάκι ισχύει. Μπορείτε να πείτε τη γνώμη σας.
 
Μπορείτε να πείτε τη γνώμη σας.
Όχι δεν δείχνει σημάδια προσβολής απο ακάρεα

Όπως σου είπε ήδη ο Ανέστης, δεν είναι ακάραια.

Ο χαλινός έχει αυτήν την όψη επειδή το πουλί βρίσκεται ή βρισκόταν σε αναπαραγωγική φάση όπου αυτές οι αλλαγές είναι συνηθισμένες. Το ράμφος του δείχνει μία χαρά.

Υ. Γ. ακόμη και "τι μέρα είναι" να ρωτήσεις σε ένα πετ σοπ, στο τέλος θα φύγεις με κάποιο φάρμακο. Αυτή είναι η δουλειά τους. Για θέματα ασθενειών να ζητάτε θεραπεία από το γιατρό.
 
Δεν έχουμε πτηνίατρο και οι κτηνίατροι δεν έχουν αρκετή εμπειρία. Αν και δεν το γνωρίζω, ελπίζω να έχετε δίκιο. Επίσης μας είπαν ότι το παπαγαλάκι μας είναι αρσενικό αλλά είναι ακόμα σε μικρή ηλικία οπότε θα μάθουμε στην πορεία τι φύλο είναι. Σας ευχαριστώ για την βοήθεια σας.
 
επίσης μας είπαν ότι το παπαγαλάκι μας είναι αρσενικό αλλά είναι ακόμα σε μικρή ηλικία οπότε θα μάθουμε στην πορεία τι φύλο είναι. Σας ευχαριστώ για την βοήθεια σας.
Το παπαγαλάκι σας είναι σίγουρα πάνω από 7 μηνών γιατί έχουν φύγει η μαύρες ρίγες από το μέτωπο του. Όταν είναι κάτω των 6-7 μηνών το κεφάλι τους είναι γεμάτο με μαύρες ρίγες(από τη βάση του ράμφους μέχρι πίσω)
Κι εγώ για κορίτσι το βλέπω...
Αν θέλεις βάλε μερικές φώτο κοντινές και καθαρές για να δούμε στο σημείο που τελειώνει το ράμφος και ξεκινάνε τα πούπουλα... Εκεί βλέπω κάτι σκούρα σημεία που δε μπορώ να διακρίνω τι είναι, από τροφή, σκιά ή υποψία ακάρεων
Τα ποδαράκια του πάντως είναι καθαρά... Που συνήθως ράμφος και πόδια δείχνουν τα ίχνη για scaly face.

Θα συμφωνήσω με το Σταύρο... Το μόνο σίγουρο είναι οταν πας σε πετ σοπ και πεις για ασθένεια να φύγεις με 2-3 φάρμακα που ούτε καν ξέρουν να σου πουν δοσολογίες και για πιο πράγμα το χορηγούμε.
 
Γεια σας παιδιά, σας στέλνουμε άλλη μια φωτογραφία που φαίνεται ακόμα καλύτερα. Ευχαριστούμε για τη βοήθεια σας.
 

Συνημμένα

  • rsz_1img_20181003_22031.webp
    rsz_1img_20181003_22031.webp
    8,8 KB · Προβολές: 32
Γεια σας παιδιά, σας στέλνουμε άλλη μια φωτογραφία που φαίνεται ακόμα καλύτερα. Ευχαριστούμε για τη βοήθεια σας.
Σίγουρα κορίτσι και ενήλικο... φαίνεται και από το μάτι του.
Και σίγουρα σε φάση αναπαραγωγής... Είτε τελειώματος, είτε αρχής.
Έχει και "καρφάκια" στη βάση του προσώπου που σημαίνει ότι είναι ακόμα σε πτερόρροια (αλλάζει τα φτερά του).
 
Γεια σας και καλημέρα. Αυτές τις μέρες προσέξαμε ότι το δερματάκι στις άκρες του προσώπου του μπάτζι μας (δίπλα από το ράμφος) "φουσκώνει'' και δεν ξέρουμε τελικά αν έχει ακάρεα ή όχι. Μπορείτε να μας πείτε τι είναι αυτό;
 
Back
Top