Αναπαραγωγή Μήπως δεν ταιριάζουν η μήπως δεν είναι πυρωμένη η θυληκιά;

Εχετε απολυτο δικιο. Το καναρινακι ειναι ξανα μεσα σε καλη θερμοκρασια μεχρι να αναρωσει πληρως δεν θα ξανα παει εξω. Δεν το σκευτηκα καλα που το εβγαλα και το μετανιωσα γιατι σημερα ξαναφουσκωσε και το πηρα ξανα μεσα. Ποτε θα καταλαβω οτι θα ειναι καλα; Ποσο καιρο να το αφησω μεσα παιδια; Μπορει κανεις να με βοηθησει;🙂

ΥΣ( το πουλακι με το που μπηκε μεσα κελαηδαει και ζωηρεψε)
 
το μετανιωσα γιατι σημερα ξαναφουσκωσε και το πηρα ξανα μεσα

To μετάνιωσες όμως μόνο γιατι ξαναφούσωσε, αλλιώς θα πίστευες οτι είμαστε παράλογοι και θα συνέχιζες την αναπαραγωγή σου.
Όταν ζητάς συμβουλες μην κρατάς μονο όποιες θες,υπάρχουν λόγοι που τόσα άτομα συμφωνούν όλα σε μια τακτική.
 
To μετάνιωσες όμως μόνο γιατι ξαναφούσωσε, αλλιώς θα πίστευες οτι είμαστε παράλογοι και θα συνέχιζες την αναπαραγωγή σου.
Όταν ζητάς συμβουλες μην κρατάς μονο όποιες θες,υπάρχουν λόγοι που τόσα άτομα συμφωνούν όλα σε μια τακτική.

Αρχικα το ειχα μεσα οπως μου ειπατε παιδια, αλλα οταν ενας φιλος μου εκτροφεας ηρθε και ειπε να το βγαλω εξω και εγω σαν αρχαριος που ειμαι αλλα βλρποντας το πουλακι να συμπεριφερεται φυσιολογικα θεωρησα πως ητσν ετοιμο να το βγαλω εξω. Εκτιμω ολες τις απαντησεις σας παιδια και απο εδω και περα θα τις τηρω.Απλα επηρεαστηκα απο οσα ανεφερα παραπανω...ηταν λαθος μου το μετανιωσα και εβαλα καο σε κινδυνο το πουλακι. (ελπιζω να καταλαβαινεται...) 🙂
 
Ποτε θα καταλαβω οτι θα ειναι καλα; Ποσο καιρο να το αφησω μεσα παιδια; Μπορει κανεις να με βοηθησει;:)
Αυτό δεν μπορούμε να στο απαντήσουμε. Το πουλάκι προφανώς έχιε κρυώσει και ακόμα δεν είναι εντελώς δυνατό και εντελώς καλά. Προσωπικά θα το άφηνα μέσα μέχρι να φτιάξει και άλλο ο καιρός (το βράδυ έχει αρκετή ψύχρα και υγρασία για ένα άρρωστο καναρίνι). Ενίσχυσε τη διατροφή του δώστου παραπάνω αγάπη και φροντίδα, και μετά από 15 - 20 μέρες το ξανασυζητάμε για έξω.
 
Παιδια περα απο το πουλακι που αρρωστησε, στη ζευγαρωστρα εβαλα το δευτερο αρσενικο μου το οποιο το κρατησα ηδη σε καραντινα για 30 ημερες ως τωρα... Ετσι λοιπον αποφασισα να τα βαλω με την θυληκια μου στη ζευγαρωστρα. Το καθε πουλακι εχει τη μερια του και βλεπονται. Επισης τα εχω μαζι εδω και μια ημερα και παρατηρησα πολλα ταισματα. Θα ηθελα λοιπον να ρωτησω ποτε ειναι η καταλληλη ωρα να αφαιρεθει το χωρισμα. Ο καιρος ειναι αρκετα καλος... Και θα καλητερεψει και αλλο απο βδομαδα.🙂
 
και παρατηρησα πολλα ταισματα. Θα ηθελα λοιπον να ρωτησω ποτε ειναι η καταλληλη ωρα να αφαιρεθει το χωρισμα. Ο καιρος ειναι αρκετα καλος... Και θα καλητερεψει και αλλο απο βδομαδα.:)
Δώσε λίγες μέρες ακόμα και μετά βγάλε το χώρισμα να παρατηρήσεις συμπεριοφορές. Αν τα δεις να ταίζονται και ιδανινκά να βατευτούν δώσε φωλιά και καλούς απογόνους! Παρόλο τις τόσες μετακινήσεις τράμπες και αλλαγές που έκανες αυτά δείχνουν να έχουν πυρώσει!
 
Παιδια σημερα επειδη ειδα καποιους μικροτσακωμους ανεσα στα 2 πουλακια τα εβαλα και το δευτερο χωροσμα ωστε να μη βλεπονται καν μεταξυ τους.Αυτο το εκανα ωστε να κελαηδα ο αρσενικος και να πυρωθει και η καναρα. Σκεφτομαι να τα αφησω με διπλο χωρισμα κανα-δυο μερες, επειτα αφαιρω το 2 χωρισμα καξ τα αφηνω για καμια βδομαδουλα να βλεπονται. Μετα τη βδομαδα αυτη σκεφτομαι να τα ενωσω; Σκεφτηκα σωστα η οχι; Μηοως χρειαζεται να κανω κατι αλλο; 🙂
 
Σκεφτομαι να τα αφησω με διπλο χωρισμα κανα-δυο μερες, επειτα αφαιρω το 2 χωρισμα καξ τα αφηνω για καμια βδομαδουλα να βλεπονται. Μετα τη βδομαδα αυτη σκεφτομαι να τα ενωσω; Σκεφτηκα σωστα η οχι; Μηοως χρειαζεται να κανω κατι αλλο; :)
Τα καναρίνια δεν είναι ακόμα έτοιμα... ή γενικά δεν ταιριάζουν σαν ζευγάρι... ή ΄χεις 2 αρσενικά.

Θα σου πρότεινα να μην περιμένεις μόνο 2 μέρες ή μια εβδομάδα, αλλά πολύ περισσότερο. Όπως φαίνεται δεν είναι καθόλου έτοιμα ακόμα. Άσε αυτό το χώρισμα που εβαλες για καμια βδομάδα και μετά άσε το χώρισμα/κάγκελο να κόψεις αντιδράσεις. Αν αρχίσουν πάλι οι τσακωμοί θα πρέπει να το ξαναβάλεις.
 
Ναι εχεις δικιο φιλε μου και γω συμφωνω απολυτα σε αυτο.Απλα δεν καταλαβαινω πως γινεται τη μια μερα να φιλιουνται και την αλλη να μαλωνουνε! Θα περιμενω μπολικο καιρο ακομα... Μεχρι αρχες μαιου.Ασε που ο καιρος πλεον δεν βοηθαει καθολου
 
Ναι εχεις δικιο φιλε μου και γω συμφωνω απολυτα σε αυτο.Απλα δεν καταλαβαινω πως γινεται τη μια μερα να φιλιουνται και την αλλη να μαλωνουνε!
Αν δεν σταματήσεις τις παρεμβάσεις, αν δεν σταματήσεις κάθε είδους δοκιμές και αν δεν σταματήσεις τα βάζω - βγάζω στα χωρίσματα δεν πρόκειται να δεις εξελίξεις... Όχι τουλάχιστο σύντομα.
Ένα είναι το μυστικό όταν δεν ξέρουμε να εξηγήσουμε ακριβώς τη συμπεριφορά και τη διάθεση των πουλιών...
Τα αφήνουμε στην ησυχία τους.
Προτείνω λοιπόν να αφήσεις τα πουλιά ενωμένα, να αφήσεις τις στενές παρακολουθήσεις και τις με κάθε αφορμή παρεμβάσεις και θα διαπιστώσεις πως σύντομα και αφού ηρεμήσουν από τις οχλήσεις σου πως θα έρθουν εκεί που τόσο καιρό επιδιώκεις.
Μόνο καθαριότητα και τροφοδοσία από σένα... Τίποτε άλλο...
 
Δηλαδη να βγαλω τα χωρισματα και να τα ενωσω απο τωρα;Εχεις δικιο δεν θα τα ξαναενοχλησω μηπως δω αποτελεσμα... Θα ειναι ομως σοφο να τα ενωσω τοσο νωρις... Εννοω πως δεν ειναι ετοιμα ακομα.
 
Δηλαδη να βγαλω τα χωρισματα και να τα ενωσω απο τωρα;
Αν τα έχεις με χώρισμα, άστα με το χώρισμα και μόλις δεις την κανάρα να ετοιμάζει φωλιά το τραβάς και τα ενώνεις.
Αν τα είχες ενωμένα... άστα ενωμένα και μέσα από τις όποιες αψιμαχίες να βρουν τις ισορροπίες τους...
Σε κάθε περίπτωση.. άφησέ τα να ηρεμήσουν...
Αυτό πιστεύω πως τους λείπει περισσότερο
 
Ναι παιδια εχετε δικιο... Ειναι νωρις ακομα για ζευγαρωμα εξαλου τα εχω σε εξωτερικο χωρο

Εχετε απολυτο δικιο. Το καναρινακι ειναι ξανα μεσα σε καλη θερμοκρασια μεχρι να αναρωσει πληρως δεν θα ξανα παει εξω.

Ναι παιδια εχετε δικιο. Εγω εννοω ξυνεται στη πατηθρα αλλα οχι (ραμφισμα)αλλα τριψημο του ματιου στη πατηθρα δ), δηλαδη που και που ξυνει το κεφαλακι του λιγο πιο κατω απο το ματι...χρησιμοποιωντας τη πατηθρα:).

Ναι παιδια εχετε απολυτο δικιο. 🙂

Ναι εχεις δικιο και γω αυτο σκευτηκα γιαυτο το ανεφερα προηγουμενως, για να σιγουρευτω πως η θεληση για ζευγαρωμα εινακ σημαδι καλης υγειας και οχι για να το ζευγαρωσω:)

Ναι εχεις δικιο φιλε μου και γω συμφωνω απολυτα σε αυτο.Απλα δεν καταλαβαινω πως γινεται τη μια μερα να φιλιουνται και την αλλη να μαλωνουνε!

Εχεις δικιο δεν θα τα ξαναενοχλησω μηπως δω αποτελεσμα...
Όλοι δίκιο έχουν όπως λες, αλλά που να το βρουν.; Εσύ εκεί...
 

Σχετικά θέματα

Back
Top