Ασθένειες Μαζικοι θανατοι καναρινιων

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Hero
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Hero

PB New Member
Εγγραφή
28 Οκτ 2015
Μηνύματα
23
Πόλη
Λεμεσός
Ειμαι εκτροφεας καναρινιων και εχω γυρω στα 25 καναρινια. Τους τελευταιους 2 μηνες εχουν πεθανει πολλα απο αυτα χωρις απολυτως κανενα συμπτωμα. Τα εχω σε εξωτερικο χωρο και δεν ειναι εκτεθημενα στον ηλιο. Τους εχω τροφη και τους βαζω και βιταμινες στο νερο. Επισης φυσω στην κοιλια τους και τα βλεπω οτι ειναι ολα μια χαρα. Τα περισσοτερα καναρινια που μου πεθαναν ειναι φετινα.
Θελω καποιος σας παρακαλω να μου εξηγησει τι συμβαινει!
 
Βγάλε σε παρακαλώ φωτογραφίες από το χώρο, το κλουβί και τα πουλιά σου, ώστε να δούμε και ίσως βγούν χρήσιμα συμπεράσματα. Γιατί:
σε καμία περίπτωση δεν είναι αναίτιος ο μαζικός θάνατος των πουλιών σου.
σε καμία περίπτωση δεν είναι χωρίς συμπτώματα τέτοιος "αποδεκατισμός".
Συμπερασματικά ή δεν μπορείς να δεις τα συμπτώματα ή δεν ξέρεις να τα δεις...
Και στις δύο περιπτώσεις χρειάζεσαι βοήθεια από καλούς γνώστες του "αντικειμένου" και συμβουλές ανθρώπων που γνωρίζουν σχετικά. Υπάρχει κάποιος σχετικός γιατρός κοντά σου;
 
Δυστυχως μονο εικασιες μπορουμε να κανουμε. Εγω θα κοιτουσα για ασθενεια ππυ δεν προσεξες ισως τα συμπτωματα ή αλλοιωμενη τροφη, αν παιρνεις μεγαλη ποσοτητα. Σε καθε περιπτωση, μπορεις να πας ενα πτωμα σε ενα κτηνιατρο να το δει. Και να παρατηρεις τα πουλακια, ολο και καποιο σημαδι θα δεις..
 
Τα παρατηρω και δεν βλεπω συμπτωματα και ο κτηνιατρος μου δεν ξερει απο καναρινια. Τροφη αγοραζω μικρες συσκευασιες. Φωτογραφιες θα βαλω αυριο.
Αν δεν εχω λαθος καποτε το σημερινο καναρινι που πεθανε το ακουσα να ειναι βραχνο.
 
Ο μεγάλος αριθμός θανάτων σίγουρα δεν είναι άνευ λόγου και αιτίας. Κάτι συμβαίνει, εάν δεν μπορε΄ςι να καταλάβεις πήγαινε σε ένα κτηνίατρο για να κάνει σε ένα νεκρό εξετάσεις. Πρόχειρα θα σου πω να βάλεις σε μία ταίστρα και να την τοποθετήσεις στο κλουβί κάνε δύο κάρβουνα.
 
Εννοεις συνηθισμενα ολοκληρα καρβουνα; Που οφελει;
Καρβουνακια πιστευω για τα πτηνα ειναι επεξεργασμενα... Δε νομιζω τα καρβουνα που βαζουμε φωτιες.

Το καρβουνακι οταν καταναλωθει απο το πτηνο απορροφα τις τοξινες απο τον οργανισμο. Μπορεις να το προμηθευτεις σε πετσοπ ή ηλεκτρονικα.
 
Μιράντα είναι ακριβώς το ίδιο. Πάντως σε κάθε περίπτωση κάνει καλό. Καλή συνέχεια. Hero ένα άλλο που πρέπει να προσέξεις και δεν σου το είπα θεωρώντας πως το ξέρεις, είναι να προσέχεις τα ζευγάρια σου και να αλλάζεις - να βάζεις άλλο αίμα στο κουμάσι σου.
 
Ναι μπορεί, όμως σε καναρίνια εγώ δεν τον προτιμώ. Όλα αυτά όμως είναι ρητορικά επειδή δεν ξέρουμε με σιγουριά τι φταίει.
Εγώ θα εξέταζα πρώτα την κατάσταση των κλουβιών σου, δεύτερον την καθαριότητα και τυχόν υπόστρωμα για υγρασίες κλπ και τέλος την διατροφή. Π.Χ όλοι λέμε τα προσέχω! τους βάζω την τάδε τροφή, αυγό, λαχανικά, πολυβιταμίνη και τέλος πάντων μόνο χαρτζιλίκι που δεν τους δίνουμε να πάνε στο " Κάραβελ ". Θα ακούσεις και θα πείς μπράβο! Άκου και τον αντίλογο : εάν η τροφή δεν είναι καλά συντηρημένη είναι βόμβα, εάν το αυγό το αφήνουμε πολλή ώρα και ιδιαίτερα σε ζέστο ή υγρό καιρό είναι " ο θάνατος " , εάν τα λαχανικά δεν τα έχουμε πλύνει και στεγνώσει καλά καλύτερα να μην τα δίναμε ποτέ και τέλος την βιταμίνη να μην την αλλάζουμε μετά από κάποιο χρόνο ή να είναι στον ήλιο εκτεθημένη (δεν λέμε για εκείνες τις κιτρινοκοκκινοπράσινες, εκεί άστο ) τότε είναι σκέτος θάνατος... ελπίζω να σε βοήθησα χωρίς να σε αγχώσω περισσότερο.
 
Το ξερω κανενα δεν εχει αδελφια γονεις. Και μια φορα την εβδοναδα κανω γενικη καθαριοτητα αλκαγη των παντων. Δεν ξερω τι συμβαινει. Ισως καποια παρασιτα οπως ψειρες μπορουν να προκαλεσουν μαζικο θανατο;
 
Αν φτάσουν οι ψείρες να προκαλούν μαζικό θάνατο θα πρέπει να είναι δεκάδες χιλιάδες...
Πιθανόν κάποια μεταδοτική ασθένεια...
Και γι αυτές τις περιπτώσεις αυτό που έγραψε η Μιράντα
Σε καθε περιπτωση, μπορεις να πας ενα πτωμα σε ενα κτηνιατρο να το δει.
είναι η σωστή αντίδραση...
Το Best Answer για την περίπτωση.
 
Παιδια στην κυπρο δεν εχουμε πτηνιατρους και οι κτηνιατροι κανουν μαυρα μεσανυχτα..
 
  • Like
Αντιδράσεις: Hero
Νομιζω πως το συγκεκριμενο πουλι που πεθανε σημερα το ακουσα να ειναι βραχνο χωρις να ειμαι σιγουρος. Τα υπολοιπα ομως δεν ειχαν κανενα συμπτωμα.
 
καλημέρα. Να καταθέσω τη δική μου μαρτυρί. Α. χθες βρέθηκα τυχαία με κάποιον χομπίστα εκτροφέα πολλών ετων και μου είπε πως το φετινό καλοκαίρι έχασε ξαφνικά και χωρίς συμτώματα πολλά πουλιά.. Το απέδωσε σε κάποια αρρώστια.. Να σημειώσω ότι με την κουβέντά καταλαβα πως αρκετοί μεγάλης ηλικίας εκτροφείς έχουν μεγάλη πρακτική εμπειρία αλλά στερούνται γνώσεων επιστημονικών πάνω στα πουλάκια που θα τους έλυναν πολλά προβλήματα.. Ελπίζω να βρεθεί λύση στο πρόβλημα του φίλου. Ευχαριστώ.
 
Back
Top