Γενικά Μας έκαναν δώρο ένα καναρίνι, τι να προσέχω;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης nikimati
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
, πήρα και κούνια, να την βάλω ;
Την κούνια την αποφεύγουμε, διότι κλέβει αρκετό ζωτικό χώρο από το κλουβί. Αν το κλουβί σου είναι μικρό, το καναρίνι σου δε θα μπορεί να πετάξει.
 
Την κούνια την αποφεύγουμε, διότι κλέβει αρκετό ζωτικό χώρο από το κλουβί. Αν το κλουβί σου είναι μικρό, το καναρίνι σου δε θα μπορεί να πετάξει.
είναι μεγάλο, πήραμε αυτό που το λένε ζευγαρώματος, αλλά λες και πάλι να φάει χώρο;
 
είναι μεγάλο, πήραμε αυτό που το λένε ζευγαρώματος, αλλά λες και πάλι να φάει χώρο;
Εγώ θα σου πρότεινα να μη βάλεις κούνια για να έχει χώρο το καναρίνι σου να πετάει. Θα έβαζα δύο πατήθρες ψηλά στις δύο άκρες του κλουβιού(προσοχή να μη βρίσκει η ουρά του στα κάγκελα και χαλάει) και μία κάτω στο κέντρο.
https://community.petbirds.gr/threads/Πως-να-τοποθετήσετε-τις-πατήθρες-στο-κλουβί.430/
 
Εγώ πάλι θα σου έλεγα να αποφύγεις να βάλεις 3 πατήθρες. Δύο στα άκρα, η μία ψηλά και η άλλη χαμηλά και σε απόσταση από τα κάγκελα τέτοια ώστε να μην ακουμπά η ουρά, όπως σου επεσήμανε η Παναγιώτα, θεωρώ ότι αρκούν και δίνουν όσο το δυνατό μεγαλύτερο ζωτικό χώρο. Αν μάλιστα χρησιμοποιείς ταΐστρες, αυγοθήκες κλπ, θα σου έλεγα επίσης να τις βάζεις σε ακριανές θέσεις όσο το δυνατό, ώστε το πουλάκι να αναγκάζεται να ανοίγει τα φτερά του για να πάει εκεί.
 
τελικά δεν θα την βάλω . Νομίζω ο,τι έχετε δίκιο,θα 'φάει' πολύ χώρο στο κλουβί
αλήθεια πότε μπορώ να του φέρω παρέα; θηλυκό; και αν ναι πώς;θα κάνουν και αυγά; Όταν έχετε χρόνο πες τε μου! Σας ευχαριστώ όλους πολύ! 🙂
 
Έστω ότι έφερες θηλυκό. Χρειάζεσαι περίπου 40 ημέρες καραντίνα. Ταυτόχρονα θα γίνεται και διατροφική προετοιμασία. Κι έπειτα η γνωριμία, βάλε 2-3 ημέρες τουλάχιστον, οπότε χοντρικά απαιτούνται γύρω στις 45 ημέρες. Πας δλδ, για τέλος Απριλίου να τα βάλεις μαζί, άρα προλαβαίνεις μία γέννα. Το που θα βρεις θηλυκό υγιές πουλάκι είναι επίσης ένα θέμα, διότι τώρα τα ζευγάρια έχουν κλείσει και οι εκτροφείς τουλάχιστον θα σου δώσουν κάποιο ανεπιθύμητο σε αυτούς για διάφορους λόγους. Σκέψου τα, και επανέρχεσαι.
 
... Να συμπληρώσω ότι επειδή το καναρίνι σου είναι harz, αν και όταν θα βρεθεί νύφη, καλό θα ήταν να είναι από την ίδια ράτσα, και από εκτροφέα φυσικά. Η καλύτερη εποχή για να γίνει αυτό είναι γύρω στον Οκτώβρη, σαφέστατα, μετά από την πτερόρροια των πουλιών.
 
Συμφωνώ, τώρα είναι η χειρότερη εποχή να βρεις καλό πουλάκι και ειδικά θηλυκό. Κάνε έρευνα, βρες έναν καλό εκτροφέα και το φθινόπωρο πάρε ένα φετινό πουλάκι ίδιας ράτσας. Θα ανταμειφθείς για την υπομονή σου.
 
Η έλλειψη χώρου και χρόνου μας κάνει συνετούς θέλοντας και μη.
Μη ξεχνάς και το τρίτο χ.. Το χρήμα! Καλώς ή κακώς έχουν και αυτά τα έξοδά τους ζωή να χουν!
 
Back
Top