Ασθένειες Μαύρη κοιλιά σε θηλυκό red mosaic

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Ariadnh
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
εννοείται οτι θα παω απο εκει να παρω αλλο.. Ολο αυτο με εκνευρισε. μου ερχεται να βαλω το πτωμα σε ενα κλουβί και να του το παρω. Να του πω σίγουρα θα βρεις χειροτερα κοροιδα απο εμενα τα οποια θα τα περνουν και νεκρα.
 
Αριάδνη,
Λυπαμαι, λυπαμαι, λυπαμαι για την όλη κατάσταση στην οποία έχεις περιέλθει και φυσικά που δεν πρόλαβες να φροντίσεις το πουλακι.
Δεν συμφωνώ με τη δήλωση:
Κρίμα,ρε γαμώτο, γιατί γενικά είσαι άτυχη
, σου έχουν τύχει πολλά πράγματι, αλλά δεν θα ήθελα στη θέση σου να σκεφτώ έστω και για μια στιγμή οτι ειμαι άτυχος. Θεωρώ οτι απο μόνη της αυτή η σκέψη μπορεί να μας μετατρέψει σε άτυχους.
Τώρα στη θέση σου τι θα έκανα:
  1. Άσκηση: θα πίεζα τον εαυτό μου όσο δεν παίρνει πρώτα πρώτα να τα βάλω κάτω και να δω που λάθεψα, τι θα μπορούσα να κανω καλύτερα κλπ.
  2. Θα πήγαινα με το δύστυχο πουλάκι και το ζευγάρι του και θα τα έδινα πίσω, απαιτώντας και τα gouldians πίσω, με το αιτιολογικό οτι μου έδωσε ατομική βόμβα κοκκιδίων στο κοπάδι μου με κίνδυνο να νοσήσουν όλα και για τον ιδιο λόγο θα ζήταγα τα πουλιά μου πίσω.
Σκέψου τα σε παρακαλώ
 
Παιδια.. καπου μπερδευτικε το θεμα... Πηγα εκανα ανταλλαγη ενα gouldian μαζι του και μου εδωσε ενα με στραβα ποδια.. μα πολυ στραβα. Δεν ειχα ξαναδει κατι τετοιο. Δεν το προσεξα εκεινη την ωρα γιατι η διαδικασια εγινε βιαστικα. Οταν πηγα σπιτι και το ειδα τον πηρα τηλεφωνο και μου ειπε "περνα να σου δωσω ενα αλλο. Ειχα δει πως το ενα ειχε προβλημα αλλα επειδη εμοιαζε με αυτο που θα σου εδινα τα μπερδεψα". Πηγα του το πηρα και επειδη ειχαμε συμφωνισει θα αγοραζα απο αυτον ενα σκουφατο red mosaic αρσενικο και ενα θηλυκο για ζευγαρωμα. Πηγα, ανταλλαξα το gouldian. Διαλεξε αυτος το ζευγαρι με τα mosaic. Τα εβαλε στο κλουβι. Τον ρωτησα καποια πραγματα για τις χρωστικες και εφυγα. Οταν πηγα σπιτι το ειδα πως δεν ηταν ζωηρο αλλα λεω πρεπει να ειναι αο την διαδρομη και την ταλαιπορια. Τα υπολοιπα τα ξερετε.

Τι έγινε τελικά; Πήρες άλλο Αριάδνη;

Οχι δεν πηγα σημερα γιατι μου ειπε ειναι σε αλλη πολη. Θα προτιμουσα να εστελνα καποιον αλλον να κανει αυτη την δουλεια επειδη ξερω θα αρχισει τα καλοπιασματα και τις δικαιολογιες επειδη του ειπα πολλα στο φβ και μετα στο τηλεφωνο. Θα παω αυριο απογευμα. Το περνω, φευγω και ουτε θα με ξαναδει.

@ianos ξερω που εκανα λαθος. Ενω μου ειχε δειξει τι ηταν εγω εκει πηγα παλι. Δεν κοιταξα τα πουλια. Την γενικη εικονα τους, την κοιλια τους κτλ. Και φυσικα επρεπε εγω να επιλεξω το ζευγαρι επειδη εγω ειμαι ο αγοραστης.

Προφανως επειδη του εδειξα εμπιστοσυνη, ημουν ευγενικη οταν ειδα το gouldian χαλια σκεφτηκε πως ειμαι και ηλιθια. Ισως.

Δεν νομιζω να ειμαι ατυχη. Απροσεχτη ναι. Αφελης ναι.. αλλα ατυχη οχι. Αλλα ειμαι δυστυχως και σκληρος ανθρωπος. Οταν θυμωνω δεν με νοιαζει κανενας και τιποτα. Απο το πρωι ειμαι μεσα στα νευρα..
 
Αριάδνη, συγγνώμη για το λάθος μου.
Θα επιστήσω όμως την προσοχή σου στο εξης: αν κρατήσεις τον αρσενικο και κάποιο θηλυκό που θα παρεις απο αυτόν, τότε βάζεις ίσως ωρολογιακή βόμβα στο εκτροφείο σου. Αξίζει να ρισκάρεις να κινδυνέψεις εσύ να ταλαιπωρείσαι και τα υπόλοιπα πουλιά σου να νοσήσουν;. Ίσως ξαναλέω.
Προτείνω να πας πίσω τον αρσενικό και το σώμα της θηλυκιάς, να ζητήσεις τα χρήματά σου κι επειτα να δυσφημίσεις τον εκτροφέα οσο καλύτερα γίνεται και με όποιον τρόπο.
Αν στην τελική δεν σου επιστρέψει τα χρήματα, θα σου προτείνω να του αφήσεις τον αρσενικό για να μην εχεις ο μοι γέννοιτο κι άλλες περιπέτειες.
 
Ππππφφφ τώρα είδα την άσχημη εξέλιξη των πραγμάτων.. Λυπάμαι λυπάμαι λυπάμαι... Τον εμπιστεύτηκες και έκανες λάθος!

αν κρατήσεις τον αρσενικο και κάποιο θηλυκό που θα παρεις απο αυτόν, τότε βάζεις ίσως ωρολογιακή βόμβα στο εκτροφείο σου. Αξίζει να ρισκάρεις να κινδυνέψεις εσύ να ταλαιπωρείσαι και τα υπόλοιπα πουλιά σου να νοσήσουν;. Ίσως ξαναλέω.
Προτείνω να πας πίσω τον αρσενικό και το σώμα της θηλυκιάς, να ζητήσεις τα χρήματά σου
Νομίζω πως ο Γιάννης έχει δίκιο. Ακόμα και 5% να ήταν κοκκίδια, τότε βάζεις όλη την εκτροφή σου σε κίνδυνο. Πάρε τα χρήματα που έδωσες και με αυτά τα λεφτά έλα Αθήνα να σου χαρίσουμε όμορφα και υγιέστατα μωσαικά! Εγώ προσωπικά θα σου δώσω απ της Μελίνας μου τα μικρά. Είμαι σίγουρη πως και ο Στέφανος ( @Stfns ) θα συμφωνήσει με αυτό!

κι επειτα να δυσφημίσεις τον εκτροφέα οσο καλύτερα γίνεται και με όποιον τρόπο.
Αυτό μπορείς εύκολα να το κάνεις μέσω φβ. Ο πιο εύκολος τρόπος!
 
Με την κοκκιδιωση μαυριζει η κοιλια και συγκεκριμενα το συκωτι; Επειδη δεν ξερω..

Αυτο που μου προτεινετε ειναι να του αφησω τα λεφτα μου... Τα οποια μου τα εδωσαν γιατι ειμαι ανεργη χωρις να παρω τιποτα; Με κοροιδεψε και θα τον πληρωσω κιολας;

Αυτο με το φβ ειναι ευκολο ναι. Αλλα οταν το συγκεκριμενο ατομο το γνωριζεις σε ενα group οπου πουλανε πουλια και εχουν γινει μια παρεα... Ποιο θα πιστεψουν; Ειδικα οταν βλεπεις κατω απο θεματα τα οποια ζητουν καποιο πτηνο να τον κανουν tag διαφοροι. Θα πουν ειναι ενα μεμονομενο περιστατικο. Θα πει αυτος εγω τις ειπα να της δωσω αλλο και θα βγει και απο πανω και εγω θα ειμαι μια τρελλη...
 
Με την κοκκιδιωση μαυριζει η κοιλια και συγκεκριμενα το συκωτι; Επειδη δεν ξερω..
Με την κοκκιδίωση εμφανίζονται πρησμένα τα έντερα του πουλιού. Απ' όσο ξέρω στα πουλιά που παίρνουν χρωστικές παρουσιάζονται βλάβες στο συκώτι.
Το να κάνεις οργανωμένη συκοφαντική εκστρατεία εις βάρος του, δεν το βρίσκω ούτε σωστό ούτε χρήσιμο. Σε δεδομένη στιγμή και συζήτηση, θα λες την αλήθεια σου χωρίς φόβο. Αυτό είναι όλο. Όποιος φέρεται άσχημα σε κάποιον, σίγουρα φέρεται άσχημα και σε άλλους. Μόνος του θα καταστρέψει την φήμη του, δεν χρειάζεται να κάνεις κάτι άλλο παρά να πάρεις τώρα ό,τι είναι να πάρεις και να μην ξανασυνεργαστείς μαζί του.
 
Οποτε παω και περνω αλλο και δεν ξανα ασχολουμαι μαζι του; Αυτο μου λες;
 
Οποτε παω και περνω αλλο και δεν ξανα ασχολουμαι μαζι του; Αυτο μου λες;
Ε ναι, τι να του κάνεις; Απλά όταν σε ρωτάει κάποιος θα τον αποτρέπεις λέγοντας το αληθινό περιστατικό.
 
Αυτο ειχα σκοπο να κανω. Μολις το φερω ομως θα κανω θεραπεια για κοκκιδιωση; Για καλο και για κακο;
 
Μολις το φερω ομως θα κανω θεραπεια για κοκκιδιωση; Για καλο και για κακο;
Θα κρατήσεις καραντίνα και θα τα παρακολουθήσεις. Φάρμακα χωρίς βεβαιότητα δεν δίνουμε. Υπάρχει μια φυσική εναλλακτική που μπορείς να κάνεις διάβασε αυτά
Εννοείται όποιο πάρεις θα το κοιτάξεις στην κοιλιά να είναι ροζ και καθόλου φουσκωμένη.
 
η ταπεινη μου γνωμη ειναι πως τα κοκκιδια δεν επηρεαζουν το ηπαρ αλλα το εντερο...
Συμφωνεί και η δική μου ταπεινή γνώμη με τη δική σου.
Χωρίς να είμαι ειδικός, πρόβλημα στο συκώτι μου έδειχνε.
 
Κατι με τις χρωστικες ειναι.. Οπως και να εχει.. Το πουλακι χαθηκε.. αυριο θα παω να διαλεξω αλλο.. και τελος με τον κυριο.
 
Να σας εξηγήσω το σκεπτικό μου: ποστ 38 Αριάδνης
του εστειλα ενα μηνυμα στο fb οπως ακριβως ενιωθα. Οτι ενιωθα. Μαζι με την φωτογραφια. Και με ρωτησε αν εβαλα το esb3 που μου ειπε. Στο τελος της κουβεντας μου ειπε "Αν θες ελ
Εκτος κι αν κανω λάθος το esb3 χρησιμοποιείται κυρίως ως κοκκιδιοστατικό, δλδ, δεν επιφέρει ίαση, αλλά κρατά τους φορείς υγιείς, με πιθανότητα να επι μολύνουν άλλα πουλιά
Κοιτάξτε τι γράφει ο ΑΛΟΠ: https://alop.gr/forum/index.php?topic=17.0
Οπότε σκέφτηκα: για να λέει ο τύπος esb3, προφανώς θα έχει χεσμενη τη φωλιά του και θα είχε ανάλογα περιστατικά και για αυτό μιλά για το συγκεκριμένο φάρμακο.
Τώρα, αν μου πείτε οτι όλα τα καναρίνια έχουν κοκκίδια, κάτι που δεν το ξερω, πάω πάσο.
 
για να λέει ο τύπος esb3, προφανώς θα έχει χεσμενη τη φωλιά του
Μπορεί όμως και να είναι απλά ημιμαθής και αβέβαιος.
Στο πρώτο άρθρο που έβαλα της Αριάδνης, απαντάει αρκετά αναλυτικά σ' αυτούς τους προβληματισμούς περί προληπτικής χορήγησης αυτών των σκευασμάτων.
 
Back
Top