Ασθένειες Μαύρη κοιλιά σε θηλυκό red mosaic

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Ariadnh
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Οπως αναφερα στα πρωτα μου μηνυματα.. Οταν του ειπα οτι το καναρινι εχει μαυρο σημαδι στην κοιλια, μαλλον ειναι το συκωτι. Μου ειπε κοκκιδιωση απο στρες και μου προτεινε αυτο το φαρμακο.
 
Μου ειπε κοκκιδιωση απο στρες και μου προτεινε αυτο το φαρμακο.
Το ο,τι κάποιοι έχουν τα ισχυρά αντιβιοτικά για "καραμελίτσες" και τα δίνουν "προληπτικά" στα πουλιά τους είναι αναμφίβολο γεγονός...
Το ο,τι μ αυτό τον τρόπο διαλύουν το ανοσοποιητικό σύστημα των πουλιών είναι επίσης πασίγνωστο.
Το ο,τι καταστρέφουν τον οργανισμό και τα όργανα των πουλιών επίσης.
Λίγες ώρες πριν πέθανε ένα τέτοιο πουλί... κρίμα.
 
Εεεεε τι να κανω; δεν ξερω δεν ξερω.. Ουφου.. Παω να παρω αποφαση.. και τσουππππ κατι αλλο. Ολες οι πλευρες εχουν δικαιο αλλιως δεν θα το σκεφτομουν καν.
 
Εεεεε τι να κανω; δεν ξερω δεν ξερω.. Ουφου.. Παω να παρω αποφαση.. και τσουππππ κατι αλλο. Ολες οι πλευρες εχουν δικαιο αλλιως δεν θα το σκεφτομουν καν.
Ποιο είναι το δίλημμα Αριάδνη;
Θα πας και θα προσπαθήσεις να βρεις το πιο υγιές θηλυκό.
Θα κρατήσεις καραντίνα και θα το παρακολουθείς καθώς και το αρσενικό που έχεις ήδη.
Καλού κακού κάνε και τα τσάγια, δεν βλάπτουν.
Ρωτάς αν θα δώσεις φάρμακο για κοκκίδια; Εγώ λέω όχι.
Αν αυτή είναι η απορία σου, ρώτα και περίμενε και άλλες γνώμες όσων δεν έχουν εκφραστεί ακόμα.
 
Κούλαρε, πέρασες πολλά σήμερα. Πέσε, κοιμήσου, και αυριο ειναι μια άλλη μέρα. Νέα ημέρα, με πιο καθαρή σκέψη. Μπορεί μάλιστα να ξυπνήσεις και να έχεις πάρει ήδη την αποφασή σου κατα τη διάρκεια του ύπνου σου. Καμιά φορά συμβαίνει κι αυτό ξέρεις. Μην πιέζεται λοιπόν να σκεφτείς παραπάνω αυτην την στιγμή, δεν εχει νόημα και με αυτόν τον τροπο ταλαιπωρείσαι περισσότερο. Άστο και θα σου προκύψει, θα αναφανεί το τι χρειάζεται να γίνει σε αυτην την περίπτωση. Δεν σε βιάζει τόσο πολυ ο χρόνος.
Και προπάντων, πάψε να κατηγορείς τον εαυτόν σου, να του επιρριπτεις κι άλλες ευθύνες, να αναμασάς το παρελθόν. Και κυρίως φρόντισε άμεσα να απεμπλακεις απο την ιδεα οτι αυτός σε πέρασε για ηλίθια. Κι άμα; Και τι έγινε; Μέσα απο κάτι τέτοιους αναμένεις να προσδιοριστεις; Δεν ξέρεις εσυ ποια εισαι; Οπωσδήποτε οχι ηλίθια. Με τιποτα, με την καμία. Ακόμα κι αν φέρθηκες έτσι, πόσο μάλλον αν σου συμπεριφέρθηκαν σαν ηλίθια. Ηλίθιοι ειναι αυτοί και δεν αξίζουν ούτε την ενασχόλησή σου μαζί τους.
Ηρέμησε λοιπόν, πάψε να ψέγεις τον εαυτόν σου, θυμήσου οτι κατ´ουσία μόνον αυτόν έχεις και πορευσου συμφιλιωμένη με το γεγονός οτι συνέβη ο,τι συνέβη, ο χρόνος πίσω δεν γυρνά κι εσύ κατά βάση εισαι αυτη που εισαι και ανάλογα με τις επιλογές σου, μπορείς να εισαι και καλύτερη, πάντοτε σύμφωνα με τα κριτήριά σου.
 
Εεεεε τι να κανω; δεν ξερω δεν ξερω.. Ουφου.. Παω να παρω αποφαση.. και τσουππππ κατι αλλο. Ολες οι πλευρες εχουν δικαιο αλλιως δεν θα το σκεφτομουν καν.
Ακούστηκαν 5-6 λογικές προτάσεις, πράττεις ανάλογα με τις αξίες και τους στόχους σου, πέρα απο τις νουθεσίες και την λογική, σαν παράδειγμα σου λέω, εγώ, δεν θα έκανα τίποτα.
Εσύ τί θα έκανες αν το πουλί τώρα ζούσε;
Αν ξέρεις και θέλεις μου απαντάς,έχει ιθαγενή;
σου έχουν τύχει πολλά πράγματι, αλλά δεν θα ήθελα στη θέση σου να σκεφτώ έστω και για μια στιγμή οτι ειμαι άτυχος. Θεωρώ οτι απο μόνη της αυτή η σκέψη μπορεί να μας μετατρέψει σε άτυχους.
Γιάννη δεν κάνω ψυχοθεραπεία στην Αριάδνη και δεν είμαι καθόλου σίγουρος άν υπάρχει κάτι στέρεο στην ψυχή ενός ανθρώπου σαν ακούει οποιαδήποτε λέξη. Είναι άτυχη γιατί δεν πρόλαβε να το ζήσει, δεν πρόλαβε να προσπαθήσει. Το πουλί πέθανε σε δύο μέρες. Το οτι έκανε λάθος που το πήρε είναι κάτι άλλο και συνδέεται μόνο λογικά με την κατάληξη. Το τυχαίο, μη προβλέψιμο,υπάρχει! Αυτό δεν σημαίνει οτι αναπαυόμαστε σε αυτό, εξού και το νόημα της ευθύνης που ανέφερα αμέσως μετά την δήλωση της ατυχίας.
 
Δημήτρη, εν τη ρύμη του λόγου συχνά το νόημα ξεφεύγει απο αυτο που εμείς θέλουμε να εκφράσουμε...
αναφέρθηκα στη φραση: γενικά εισαι άτυχη που καμία σχέση δεν έχει με την ανάλογη : ήσουν άτυχη, στάθηκες άτυχη κλπ, που δεν πρόλαβες να ζήσεις το πουλί.
Επίσης θεωρώ οτι η ενέργεια ακολουθεί την σκέψη, και συχνά - πυκνά παρασυρόμαστε και αυτοπροσδιοριζόμαστε αν κάνουμε μια σκέψη επαναλαμβανόμενη. Η Αριάδνη, με τόσα πουλιά που έχει, είχε μερικές ιστορίες ιδιαίτερα δυσάρεστες στο παρελθόν, που ας πούμε την έριξαν προσωρινά. Για αυτο ακριβώς επενέβη ο ίδιος... Απόψεις...
 
Καλημερα. Εχει πολλα πουλια. Καποια τα εκτρεφει και καποια τα μεταπωλει. Πιασμενα δεν εχει ειμαι 3000% σιγουρη.

Τωρα οσο αφορα το αλλο θεμα. Δεν ειπα πουθενα οτι νιωθω ηλιθια αλλα οτι με περασε για ηλιθια. Και φανταζομαι και πολλους αλλους.

Ναι εχω χασει αρκετα πουλια απο δικο μου λαθος ή επειδη ειναι ζωντανοι οργανισμοι και αυτο με εριξε πολλες φορες. Επειδη ειμαι ευαισθητη και πιστευω πως απο την στιγμη που εχω στην κατοχη μου καποιες ψυχες εχω χρεος να τα φροντιζω.
Δεν ξερω γιατι σας εχω μεινει στο μυαλο ως ενα ατομο που εχασε πολλα πουλια. Αλλα εχετε σκεφτει πως εγω μπορει να μην ειμαι και η μοναδικη; Αλλα επειδη θελω να τα βοηθησω ζητω βοηθεια; Εχει ατομα που οταν δουν ενα καναρινι αρρωστο δεν ασχολουνται καν ή μπορει να κανουν πειραματα γιατι εχουν πολλα και δεν νοιαζονται.

Τωρα οσο για την αποφαση μου. Απογευμα θα παω να παρω αλλο. Επειδη το πληρωσα και επειδη το θελω. Θα μεινουν εννοειται σε διαφορετικο χωρο, ισως και ολο το Χειμωνα. Θα το επιλεξω εγω, θα το ελεγξω απο κατω και ας ευχηθουμε οτι θα ειμαι τυχερη.
 
Αριάδνη,
προσωπικά μου έχεις μείνει στο μυαλό ως ενα άτομο που φροντίζει πολλά πουλιά, που ασχολείται με την ευζωία τους και τα πονάει, και που συζητά ελεύθερα και χωρίς περιστροφές αυτά που το απασχολούν. Τιποτα περισσότερο, και τιποτα λιγότερο. Απλως αποπειράθηκα να σου προσφέρω ψυχολογική υποστήριξη, μια και θεώρησα οτι ταλαιπωρήθηκες. Δεν συμφωνώ με την επιλογή του να αντικαταστήσεις το πουλί, αλλά δεν ειναι και δικός μου λογαριασμός το τι θα κανεις.
Μακάρι τα πραγματα να πάνε καλά απο εδώ και πέρα.
 
Πριν διαλέξεις κάποιο καναρίνι, να παρακολουθήσεις από μακρυά το κοπάδι των πουλιών και για ώρα. Έτσι θα διακρίνεις σχετικά εύκολα πιο από τα καναρίνια εκεί μέσα είναι αδιάθετο ή άρρωστο. Φυσικά δεν πρέπει να διαλέξει αυτός για σένα αλλά να σου επιτρέψει την επιλογή ανάμεσα σε ένα λογικό αριθμό πουλιών.
Αλλα εχετε σκεφτει πως εγω μπορει να μην ειμαι και η μοναδικη;
Ίσως δεν είσαι η μοναδική αλλά σίγουρα είσαι από τους λίγους που το κάνουν.
Έτσι να συνεχίσεις και κατά τη γνώμη μου έχεις πολύ περισσότερες πιθανότητες να μάθεις.
Εχει ατομα που οταν δουν ενα καναρινι αρρωστο δεν ασχολουνται καν ή μπορει να κανουν πειραματα γιατι εχουν πολλα και δεν νοιαζονται.
Σαφώς και έτσι τα βλέπω κι εγώ...
Συνέχισε να ρωτάς. Μόνο έτσι μαθαίνεις.
Δε μαθαίνουν ποτέ αυτοί που νομίζουν πως τα ξέρουν όλα.
 
Ωρα να σας πω το τελος της ιστοριας. Πηγα πηρα το παιδι της αδελφης μου απο το νηποαγω και πηγα σπιτι του. Τον περνω τηλ και του λεω "ηρθα, εσυ που εισαι;" Μου λεει "Ειμαι σε αλλη πολη. Ηρθα να κανω μια δουλεια. Σε ξεχασα τελειως. Δωσε μου 5 λεπτα να δω τι θα κανω." Κανω ακομη μια υποχωριση και του λεω ενταξει. Περιμενω εξω απο το σπιτι του με το μωρο 5 λεπτα και σηκωνομαι και φευγω. Στα δεκα λεπτα με περνει και μου λεει "σε μιση ωρα ειμαι εκει περιμενε με καπου." Ξερει οτι μενω μακρια, οτι ειμαι με το μωρο, μου ειπε σε ξεχασα και μου ζητησε να περιμενω μιση ωρα να επιστρεψει ενω ηξερα πως θες 1 ωρα και παραπανω. Του ειπα "δεν θελω τα πουλια σου. Κουραστικα να με κοροιδευεις και παω σπιτι μου". Με πηρε ακομη μια φορα και δεν απαντησα.

Μια ακομη υπεροχη μερα. Μονο που δεν νιωθω ασχημα. Νιωθω ηρεμια που ξεσπασα. Θα ψαξω καποια αλλη στιγμη για θηλυκο. Δεν ειναι και επιγον.
 
Όλα για κάποιο σκοπό γίνονται στην ζωή αυτή. Πιστεύω ότι μέσα από όλο αυτό που πέρασες έγινες καλύτερος σαν άνθρωπος και ας στεναχωρήθηκες. Συνέχισε να εμπιστεύεσαι τους ανθρώπους δεν είναι όλοι ίδιοι. υπάρχουν και σαν εσένα πολλοί. Και να ξέρης ότι όσο στενοχωριέσαι με την τραγωδία του πουλιού και όχι με την κοροϊδία είσαι σε καλό δρόμο. Φιλικά.
 
Και να ξέρης ότι όσο στενοχωριέσαι με την τραγωδία του πουλιού και όχι με την κοροϊδία είσαι σε καλό δρόμο. Φιλικά.

Αυτο με νοιαζει. Που δεν προλαβα να κανω κατο.
 
Back
Top