Διατροφή Μείγματα σπόρων για καναρίνια σε μικρές συσκευασίες

Dimitris.P

PB Member
Εγγραφή
28 Ιουλ 2015
Μηνύματα
1.993
Πόλη
Πειραιάς
Αυτές είναι (κατά την ταπεινή μου γνώμη η σειρά προτίμησης) τα επώνυμα συσκευασμένα μείγματα σπορικών, που κυκλοφορούν στην αγορά της πατρίδας μας, σε μικρές συσκευασίες. Για όσους τώρα ξεκινούν να φιλοξενούν καναρίνια και επιθυμούν το καλύτερο δυνατό για την ημερήσια σίτισή τους, σε σχέση πάντα με τις χύμα, τροφές, αρκεί μια ματιά στο θέμα για σωστή κίνηση και επιλογή.

Prestige Premium Canaries - Versele Laga, 1kg και σε 2.5kg.
Quiko premium canaries, 1kg.
Deli nature premium canaries, 1kg.
Deli nature canary menu, 800gr και σε 2.5kg.
Manitoba canary best premium, 1kg και σε 3kg.
https://www.beaphar.com/en-gb/product/beaphar-xtravital-canary, 500gr.
 
Μπράβο ρε Δημήτρη να είσαι καλά.
Ευχαριστούμε. Συμφωνώ με την σειρά που τις έβαλες και ειδικά με την πρώτη τροφή που είναι τέλεια, μόνο τα πολύχρωμα μπισκότα να μην είχε θα άξιζε ακομα πιο πολύ.
 
.. Ευχαριστώ Εύα, να σαι καλά! 🙂
σίγουρα θα φανεί χρήσιμο σε πολλούς, αν και επιτρέψτε μου να προσθέσω το εξής: το καλύτερο, κατ'εμέ, σενάριο είναι να βρούμε 2-3 άτομα στην ευρύτερη κοντινή μας περιοχή και να μοιραζόμαστε ένα σακί 20kg π.χ το VADIGRAN POSTURE ή το QUIKO BREEDER PLUS,2 από τις πιο δυνατές επιλογές σπορικών μέχρι στιγμής. Ετσι,θα μας έρχεται πιο οικονομικά και θα μας μένουν και χρήματα για την αγορά έξτρα σπόρων που πρέπει να προσθέτουμε ανά περίοδο αν και εφόσον πρέπει.
 
Ναι είναι πολύ καλές τροφές όπως και η ιδέα σου...
Γιατί και εγώ που έχω μόνο δυο πουλιά δεν με συμφέρει να αγοράζω κάθε φορά ακριβές συσκευασίες άσε που θα χαλάει και η τροφή... Και έτσι καταλήγω αναγκαστικά σε κάποιες τροφές που δεν πολύ θέλω.
 
Μπράβο Δημήτρη, πολύ χρήσιμο...
Αυτές τις δύο παρακάτω δεν τις έβαλες λόγω διαθεσιμότητας;
Αν τις έβαζες σε ποιες θέσεις θα ήταν;

1.jpg

 
Δημήτρη, πολυ χρήσιμο ( για μία ακόμα φορά) και επίκαιρο το θέμα που άνοιξες. Για αυτην την περίοδο που διανύουμε, δλδ, συντήρηση, και έως τη διατροφική προετοιμασία της αναπαραγωγής, αυτή ειναι η σειρά προτίμησής σου για τις τροφές;
 
@TZANNSPY, Για μένα θα ήταν η 1η επιλογή.
Αυτή τη στιγμή, εγώ λόγω του αριθμού των πουλιών που έχω, χρησιμοποιώ quiko breeder plus 25kg, αλλά μέχρι τα τέλη του μήνα θα γυρίσω σε vadigran posture 20kg.
Aπό κει και πέρα.. Ο καθένας μας προσθέτει (σε έξτρα θήκη..όχι στο μείγμα) ότι κρίνει πως πρέπει να δώσει ανά περίοδο πάντα.

Για αυτην την περίοδο που διανύουμε, δλδ, συντήρηση, και έως τη διατροφική προετοιμασία της αναπαραγωγής, αυτή ειναι η σειρά προτίμησής σου για τις τροφές;
.. Διαβάζοντας τα χαρακτηριστικά της κάθε μίας. Για την περίοδο συντήρησης εγώ θα επέλεγα την deli nature menu canary 2.5kg .. Αν δεν έβρισκα(όπως τώρα) την vadigran original 1kg.
 
Καλησπέρα Δημήτρη, πολύ χρήσιμο και βοηθητικό και για τα νέα άτομα στον χώρο, το θέμα που άνοιξες.
Εγώ προσωπικά, χρησιμοποιώ την Manitoba Canary Best Premium του ενός κιλού, μιας και έχω μόνο δύο γκλοστεράκια και μπορώ να πω ότι με έχει βολέψει αρκετά. Την θεωρώ μια πολύ καλή μάρκα, μιας και έχει όνομα στο χώρο και βλέπω και ότι και τα πουλάκια την προτιμούν. Ειδικά ξετρελαίνονται για το έξτρα Nectar Manitoba, πράγμα που δεν περίμενα!
Πιστεύω πως είναι ένα καλό μείγμα για πουλιά χρώματος και τύπου/εμφάνισης, για αρχή!
 
Σοβαρά; Εμένα πότε δεν το άγγιξαν.
😛
Και εγώ στην αρχή έλεγα ότι αυτό είναι το μειοωέκτημα της τροφής αυτής και ότι δεν πρόκειται να το φάνε και τέτοια... Έλα που όμως αφού γεμίζω τις ταΐστρες και πάω να τις αλλάξω, δεν βρίσκω ούτε ένα μπιλάκι μέσα! Παίζει να το κάνουν μόνο τα δικά μου, που είναι και αυτό πράγμα παράξενο γιατί ήταν μαθημένα σε χύμα τροφή και εντελώς λιτή διατροφή. Δεν ξέρω τι γίνεται με αυτά τα πουλιά...
 
Τώρα αυτό το νεκτον που περιέχει υποτίθεται πως είναι καλό;
Πάντως εγώ δεν το γουστάρω το θεωρώ σαν τα μπισκοτάκια.🙄
 
Κι εγώ αυτην την τροφή χρησιμοποιώ εδώ και χρονια. Έχω πουλιά που το τρώνε και άλλα που δεν. Είναι υποτίθεται πολύ θρεπτικό και δίνει ενέργεια. Τώρα τελευταία ειμαι κι εγώ επιφυλακτικός με αυτό, με προβληματίζει τι θα μπορουσε να προκαλέσει μακροπρόθεσμα...
 
Κι εγώ αυτην την τροφή χρησιμοποιώ εδώ και χρονια. Έχω πουλιά που το τρώνε και άλλα που δεν. Είναι υποτίθεται πολύ θρεπτικό και δίνει ενέργεια. Τώρα τελευταία ειμαι κι εγώ επιφυλακτικός με αυτό, με προβληματίζει τι θα μπορουσε να προκαλέσει μακροπρόθεσμα...
Έχεις σκεφτεί να αλλάξεις τροφή;
 
To nectar manitoba έχει αρκετά δυσάρεστη οσμή, που περνάει και στις κουτσουλιές. Ειδικά το καλοκαίρι η μυρωδιά ήταν αρκετά έντονη. Η μάνα μου το παρομοίασε με την μυρωδιά της ψαροτροφής.
 
Γιατί βλέπω ότι όλες οι τροφές στο πρώτο ποστ είναι μόνο premium;
αγαπητέ Μάκη.. Επέλεξα τις συγκεκριμένες βάζοντας τον εαυτό μου στην θέση του κάθε νέου/ας φίλου/ης που τώρα ξεκινά να φροντίζει πτηνά συντροφιάς και με γνώμονα τα καλύτερα από άποψης πληρότητος μείγματα.
Σαφέστατα..η κάθε μία από τις ως άνω εταιρείες έχει και τα πιο απλά μείγματα, σενάριο στο οποίο ο καθείς από μας επιλέγοντάς τα θα πρέπει να προσθέτει σπόρους ανά περίοδο...👍)
 
Υπάρχει μία συσκευασία με την επωνυμία Rio. Ποια είναι η γνώμη σας;την ξέρετε;την είδα σε μεγάλη αλυσιδα.ήταν φτηνή. Αξίζει;
 
Υπάρχει μία συσκευασία με την επωνυμία Rio. Ποια είναι η γνώμη σας;την ξέρετε;την είδα σε μεγάλη αλυσιδα.ήταν φτηνή. Αξίζει;

Προφανώς εννοείς μια πράσινη αλυσίδα σούπερ μάρκετς, σωστά;
Λογικά είναι επιπέδου Friskies. Γιατί δεν μένεις στα προτεινόμενα;

edit: Τώρα πρόσεξα για το κόστος, σε αυτή την περίπτωση κρίνεις όπως νομίζεις εσύ...
 
Back
Top