Διατροφή Μείγματα σπόρων για καναρίνια σε μικρές συσκευασίες

ναι το ξέρω.. Προβληματίζομαι όμως με την συντήρηση ενός σακιού.. Δεν βγάζουν και κάποιες ενδιάμεσες συσκευασίες.. Π.χ 5 ή 10 κιλών.. Κάμια μάρκα από ότι ξέρω.
 
Σκέφτομαι να πάρω μετά στην canary prestige premium απλά πρέπει να την παραγγελία από νετ γιατί δεν την βρήκα στη Κέρκυρα.
 
Σκέφτομαι να πάρω μετά στην canary prestige premium απλά πρέπει να την παραγγελία από νετ γιατί δεν την βρήκα στη Κέρκυρα.
Ααα εσύ την πιο απλή πέρνεις, τώρα κατάλαβα! Αυτή έχει μπισκοτάκια; Σιγά μην δεν έχει!
 
Ααα εσύ την πιο απλή πέρνεις, τώρα κατάλαβα! Αυτή έχει μπισκοτάκια; Σιγά μην δεν έχει!
Ναι έχει και αυτή κάτι μικρα. Δυστυχώς εδώ στη Κέρκυρα δεν έχουμε την πολυτέλεια να βρίσκουμε ότι θέλουμε για τα πουλιά μας. Ευτυχως που υπάρχει και το νετ πλέον και κάτι γίνεται.
 
Εμένα πάντως παιδιά με έχει βολέψει η Manitoba Best Premium. Βγαίνει και σε συσκευασία κιλού, εάν έχεις λίγα πουλιά, αλλά δεν είναι και ακριβή. Επίσης βλέπω και πως τα πουλιά την προτιμούν. Τουλάχιστον τα δικά μου, τρώνε ακόμα και το νέκταρ που έχει.
 
Σε συνέχεια ενός άλλου θέματος, βλέποντας όλες τις μικρές συσκευασίες που ανέφερε στο πρώτο μήνυμά του ο Δημήτρης προέκυψε από αναζήτηση των συστατικών τους πως η πλειοψηφία των μειγμάτων αυτών δεν κάνει για όλες τις εποχές. Είναι υπερβολικά πολύ πλούσιες και κάνουν μόνο για αναπαραγωγή ή έστω για πτερόροια. Κατά τη γνώμη μου δεν κάνουν γενικά... Και για να γίνω πιο συγκεκριμένη ας τις πάρω μια - μία...
  • Versele-laga prestige premium Tροφή για καναρινια premium . Διαθετει ποικιλη και ισορροπημενη συνθεση με επιπλεον βιταμινες-μεταλλα-αμινοξεα(VAM)-σπορους chia και κελυφος στρειδιου για σωστη ισορροπια ασβεστιου/φωσφορου. 1kg
    Και όπως φαίνεται και στην φώτο πρέπει να περιέχει και φρούτα. Δεν νομίζω πως είναι όσο λιτή πρέπει για χειμώνα. Είναι υπερβολικά πλούσια.
  • Quiko Premium Πλήρης Τροφή- Μείγμα για καναρίνια εμπλουτισμένη με πρωτείνες, ρίγανη, αυγό και μέλι 1kg
    Περιέχει αυγό και μέλι και αυτά τα έξτρα την κάνουν ακατάλληλη για περιόδους που απαιτούν πιο λιτή διατροφή όπως ο χειμώνας.
  • Deli Nature Premium Πλήρης τροφή για καναρίνια. Συστατικά: Κεχρί, Ρούπσεν, Λινάρι. Βρώμη, Μαύρο Σινάπι, Κανναβούρι - Χωρίς Μπισκότο
    Διαφωνώ με το ρούπσεν αλλά σε γενικές γραμμές δεν έχει όλα αυτά τα επιπλέον (φρούτα, αυγό, στρείδια, νέκταρ κτλ) που γεμίζουν οι υπόλοιπες εταιρείες θέλοντας να πουλήσουν μια πλήρη τροφή για καναρίνια. Αυτή είναι η πιο κατάλληλη από την πρώτη λίστα για κάποιον που έχει λίγα πουλάκια.
  • Deli nature canary menu: Πληρης τροφη για καναρινια με περισσοτερα απο 20 συστατικα. Συστατικα:Σπόροι, Δημητριακα, Βότανα, Φρούτα(5%), Αυγο, Εκχυλισματα φυτικων πρωτεινων, Ανόργανα μεταλλα και ιχνoστοιχεια, Διαφορα σακχαρα, Ελαια και λιπη.
    Περιέχει πολλά συστατικά και την κάνουν ακατάλληλη για περιόδους που απαιτούν πιο λιτή διατροφή όπως ο χειμώνας.
  • Manitoba Canary Best Premium Πληρης τροφη - μειγμα για καναρινια με Chia (2%), Nectar Manitoba (Eκχυλισμα θρεπτικων ουσιων μεγαλης βιολογικης αξιας), ιχνοστοιχεια, αυγα και βιταμινες. 1kg
    Επίσης περιέχει πολλά συστατικά και την κάνουν ακατάλληλη για περιόδους που απαιτούν πιο λιτή διατροφή όπως ο χειμώνας.
  • Beaphar XtraVital Premium Πλήρης τροφη για καναρίνια με 26 ειδη σπορων, φρουτα, μελι (2,3%), αυγό και Echinacea.
    Προς Θεού όχι! Πιο πλούσια πεθαίνεις! 😛
Σε γενικές γραμμές να προτιμάτε μείγματα σπόρων που δεν έχουν και αυγό μέσα και έξτρα σπόρους και νέκταρ και φρούτα. Καλό θα είναι να έχουμε ένα μείγμα σπόρων με 5-6-7 είδη σπόρων και από κει και πέρα όλα τα έξτρα να τα προσθέτουμε εμείς αναλόγως την περίοδο. Γι αυτό και θεωρώ πως από μικρές συσκευασίες η Vadigran (όλες κάνουν) και η Manitoba T3 Platino Για Καναρίνια Χρώματος και εμφάνισης είναι πολύ καλές επιλογές. Οπότε όσοι έχετε λίγα καναρίνια ψάξτε να βρείτε πιο απλά μείγματα κυρίως τώρα τον χειμώνα αλλά και γενικότερα και για τις άλλες εποχές να επιλέγετε μείγμα σπόρων που έχει μέσα σπόρους και όχι της Παναγιάς τα μάτια. Και τα έξτρα (αυγό, κία, καμελίνα, γύρη, φρούτα, λαχανικά) να τα προσθέτετε εσείς φρέσκα και όταν πρέπει.

Αν δεν βρείτε (καταλαβαίνω πως ειδικά στην επαρχία θα είναι ακόμα πιο δύσκολο), πάρτε πιο πολλά κιλά και μοιράστε τα!

Αυτή ήταν η συμβουλή μου! Καλό ψάξιμο! :D
 
..η ανάλυση της Αλίκης ανά συσκευασία έρχεται και δένει και συμπληρώνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το θέμα μου. Εδώ οφείλω να υπενθυμίσω για μία ακόμη φορά πως η δημιουργία του θέματος είχε ως κύριο σκοπό να ''μαζέψουμε'' σε ένα και μόνο θέμα όλες τις επώνυμες μικρών συσκευασιών τροφές'',ώστε να μη ''χάνεται στην αναζήτηση'' ο οποιοσδήποτε ψάχνει για κάτι καλό με σκοπό να αποφύγουμε όσο γίνεται περισσότερο τις χύμα τροφές, που.. Δυστυχώς στην επαρχία κινούνται και ανανεώνονται με πολύ αργούς ρυθμούς, σε σχέση με τις μεγαλουπόλεις.
Από κει πέρα,όλα τα μείγματα μηδενός εξαιρουμένου εμπλουτίζονται ή αραιώνονται..σωστό διάβασμα άρθρων λοιπόν περί διατροφής, σωστές επιλογές τροφών και θέλω να πιστεύω πως όλα θα πάνε κατ'ευχήν.
Παρ'ολ'αυτά,όμως,το γράφω και στο post#3 του θέματος μου πως..
''ως θέμα σίγουρα θα φανεί χρήσιμο σε πολλούς, αν και επιτρέψτε μου να προσθέσω το εξής: το καλύτερο, κατ'εμέ, σενάριο είναι να βρούμε 2-3 άτομα στην ευρύτερη κοντινή μας περιοχή και να μοιραζόμαστε ένα σακί 20kg π.χ το VADIGRAN POSTURE ή το QUIKO BREEDER, δύο από τις πιο δυνατές επιλογές σπορικών μέχρι στιγμής. Ετσι,θα μας έρχεται πιο οικονομικά και θα μας μένουν και χρήματα για την αγορά έξτρα σπόρων που πρέπει να προσθέτουμε ανά περίοδο αν και εφόσον πρέπει.''

.. Και χαίρομαι που συμφωνεί και η Αλίκη σε αυτό..
πάρτε πιο πολλά κιλά και μοιράστε τα!
 
Καλησπέρα.
Επειδή θέλω να βελτιώσω την ποιότητα ζωής από τα καναρίνια μου θέλω να δοκιμάσω την τροφή Deli Nature Premium ωστόσο ψάχνω κάποιο petshop στην ανατολική Θεσσαλονίκη να τη βρω και τίποτα ακόμη. Μέσω ίντερνετ έψαξα χωρίς να βρω κάτι.
Όποια βοήθεια καλοδεχούμενη!

Και εννοείται η παραπάνω παρουσίαση εξαιρετική.
 
Σε eshop την βρήκα απλώς με τα έξοδα αποστολής καταλήγει να έχει το 1kg διπλάσια τιμή γι' αυτό και αν κάποιος την έχει βρει στην περιοχή θα βοηθούσα. Αν δεν προκύψει θα προχωρήσω στη λύση του eshop. Βασικά για εκεί με βλέπω!
 
Μην κάνεις καμία χαζομάρα και κανεις παραγγελία και πληρώσεις μεταφορικά για 1kg τροφή.
Ειπαμε να προσπαθούμε για το καλύτερο αλλά να υπάρχει και ένα πλαίσιο λογικής.

Έχω δει να υπάρχει στο Pet House που Είναι στην Παπαναστασίου.

Αλλά και να μην τη βρεις πάρε κάποια άλλη συσκευασμένη. Δε χάθηκε ο κόσμος.
 
Έχει δίκιο ο patrickios.
Κάνε ένα ψάξιμο στο google έχει αρκετά petshop ανατολικά (Χαρίλαου τούμπα, Θέρμη Πυλαία κωνσταντινοπολίτικα κλπ.)

Ίσως να έπρεπε να επισκεφθείς κάποια για να έχεις καλύτερη άποψη για κάθε κατάστημα.
 
Back
Top