Ασθένειες Μεγαλοι ογκοι σε καναρινι

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης mike_pli
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

mike_pli

PB New Member
Εγγραφή
13 Αυγ 2009
Μηνύματα
18
Πόλη
Κιλκίς
Καλησπερα και συγχαριτηρια για το forum,
Εχω ενα καναρινι εδω και 2 χρονια περιπου και πριν ενα μηνα σταματησε ξαφνικά να κελαηδαει. Νομιζα οτι το εκανε αυτο λογο της ζεστης του καλοκαιριου αλλα μετα απο 2 βδομαδες παρατηρησα 2 ογκους στο ποδι του κατω στο νυχι. Αυτους τους ογκους τους τσιμπουσε με αποτελεσμα να ματωσει αρχισα να το βαζω betadine βαζελινη, το ξεκινησα και βιταμινες δυναμωτικες για περιοδους ασθενειων αλλα τπτ. Πλεον αρχισε να βγαζει και στο αλλο του ποδι, σημερα ειχε και βλενα στο ματι του και οταν το εδειξα σε εναν που γνωριζει απο αυτα ειδε οτι κατω απο τα φτερα στα πνευμονια του εχει 2 μαζι πολυ μεγαλους κυτρινωπους ογκους και μου ειπε οτι πρωτη φορα βλεπει κατι τετοιο και δεν ειναι ευλογια που πιστευα οτι εχει στην αρχη. Παρ ολα αυτα το καναρινι δεν εχει χασει την ζωντανεια του συνεχεια πεταει φουσκωνει παιζει τρωει κανονικα, μονο το κελαηδιμα σταματησε. Οποιος γνωριζει ας μου δωσει πληροφοριες για το τι πρεπει να κανω και τι να προσεξω γι αυτην την ασθενεια.
ευχαριστω
 
κανε αν θες μια αναζητηση στο φορουμ με την λεξη ευλογιά.
εχει παρα πολλα θεματα.

δες κ στις ασθενειες καναρινιων
παρα πολλα προσφατα, αναφερουν αναλογα προβληματα.
σε πολλα εχει κ φωτογραφιες για να μπορεσεις να συγκρινεις.

με το που σου ειπε ενας οτι δεν ειναι ευλογια, δεν νομιζω οτι πρεπει να ησυχασεις
αν ειναι τελικα, ειναι οντως ευλογια ειναι σοβαρη ασθενεια.

αυτα που βρισκονται κατω απ τις φτερουγες κ τα υπολοιπα που εχει εμφανισει το πουλι, μηπως μπορεις να τα φωτογραφισεις κ να περασεις φωτο να τις δουμε;
 
εβγαλα μερικες φωτογραφιες ελπιζω να φαινονται ικανοποιητικα ωστε να καταλαβει καποιος για το τι ειναι. στο ποδι του οι ογοι ειχαν μια πετσα απο πανω λογω του αιματος που επιξε για αν σταματησει η αιμοραγια που ειχε και τωρα εχουν φυγει αυτα και απλα εμειναν πληγες φουσκομενες και τωρα ξεκινανε και στο αλλο ποδι ιδια πολυ μικρα.
http://img21.imageshack.us/i/dsc00562com.jpg/
http://img20.imageshack.us/i/dsc00563w.jpg/
http://img39.imageshack.us/i/dsc00564d.jpg/
 
εβγαλα μερικες φωτογραφιες ελπιζω να φαινονται ικανοποιητικα ωστε να καταλαβει καποιος για το τι ειναι. στο ποδι του οι ογοι ειχαν μια πετσα απο πανω λογω του αιματος που επιξε για αν σταματησει η αιμοραγια που ειχε και τωρα εχουν φυγει αυτα και απλα εμειναν πληγες φουσκομενες και τωρα ξεκινανε και στο αλλο ποδι ιδια πολυ μικρα.

Το καναρίνι έχει lumps, μπορείς να δείς το παρακάτω θέμα για το τι είναι και πως αντιμετωπίζονται.
https://community.petbirds.gr/threads/Κύστεις-σε-καναρίνι-norwich.1526/

Αφού θα αναγκαστείς να πάς το πουλί για την αφαίρεση των κύστεων, στο γιατρό, τότε πες του και για τις άλλες ενδείξεις στα πόδια, που προφανώς, και βάση φωτογραφιών μπορεί να είναι ευλογιά. Ο ιός της ευλογιάς στα πουλιά
 
Καλησπερα,
Το καναρινι μου το πηγα σε 1 κτηνιατρο και αλλους 2 τους πιρα τηλ απο την περιοχη μου τρυγυρω και κανενας δεν το δεχτικε ουτε καν να το δει.
Αυτο στα ποδαρακια του που ειχε το θεραπευσα εντελως με μια κρεμα που εκανα απο βαζελινη betadine και novaquasol-βιταμινη Α (για ανθρωπινες επιδερμιδες). Στην κυστη αρχισα να το βαζω σκετη novaquasol και fucidin.
Η fucidin ειναι αντιβιοση για ανθρωπους ειδικη στο να ωριμαζει κυστες με πυον.
Κανοντας αυτο για 2 βδομαδες περιπου η κυστη ανοιξε μια τρυπα περιπου 3mm.
Εβαλα ξηλοκαηνη στην περιοχη εκεινη(το αναισθητικο που χρησιμοποιουνε οταν βαζουν σκουλαρικια και τατουαζ) και με ενα μικρο τσιμπιδακι αρχισα να τραβαω εξω το σμιγμα μεσα απο την τρυπα της κυστης.
Αφαιρουσα μεχρι να δω οτι αρχιζει να ερεθιζεται και να κοκκινιζει, μετα σταματησα για να μην προκαλεσω αιμοραγια.
Εβαλα ξανα betadine k fucidin για να μην μολυνθει.
το καναρινι ηταν πολυ ηρεμο κατα την διαρκεια της επεμβασης ουτε ερτρεμε απο φοβο και τωρα που το εβαλα στο κλουβακι του τρωει και παιζει μια χαρα.
θα περιμενω καμια βδομαδα να ηρεμησει λιγο η "πληγη"και θα συνεχιζω με τον ιδιο τροπο μεχρι να αφαιρεσω ολο τον ογκο.
 
  • Like
Αντιδράσεις: Sissy
Back
Top