Γενικά Μερικές φωτογραφίες των καναρινιών μου

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Iliassp
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Iliassp

PB New Member
Εγγραφή
29 Νοε 2020
Μηνύματα
43
Πόλη
Γρεβενά
Ορίστε μερικές φωτογραφίες των καναρινιών.

Ο αρσενικός την ώρα που απολαμβάνει τον λωτό του!
1_n.webp

Η θηλυκιά, προσπαθόντας να ταυτοποιήσει τον πυράκανθο που μολις της εβαλα στο κλουβι.
2_n.webp

Ο παλιότερος αρσενικός
3_n.webp
 
Άργησα λιγο με τον αρσενικό επειδη δεν έβρισκα χιονέ.
Αυτός είναι ο λόγος που ρώτησα. Η θηλυκιά, από όσο τουλάχιστον μπορώ να διακρίνω στη φωτογραφία, είναι χιονέ οπότε το αρσενικό σου έπρεπε να είναι έντονου. Είναι έντονου τύπου το θηλυκό σου τελικά;
 
@Stavros Σταυρό μαλλον μπερδεψες τις φωτογραφίες, ο αρσενικός ειναι χιονέ και η θηλυκιά έντονο κόκκινο.
Ο αρσενικός
1_n-jpg.77199

Η θηλυκιά
2_n-jpg.77198

130308311_214224020157939_5371756288365135220_n.jpg
 
Σταυρό μαλλον μπερδεψες τις φωτογραφίες, ο αρσενικός ειναι χιονέ και η θηλυκιά έντονο κόκκινο
Ναι, για τον αρσενικό δεν είχα αμφιβολία, το θηλυκό είχα περάσει χιονέ. Στη δεύτερη φωτογραφία που έβαλες όμως, φαίνεται ότι δεν είναι.
 
Το πυράκανθο δεν είναι απολύτως αθώο. Προσοχή στην υπερβολή. Είναι ένας "σπόρος" που τον τρώνε περισσότερο άγρια πουλιά (Κοτσίφια,τσίχλες, πύρουλες) και όχι όλες τις εποχές.Λέγεται ότι... Τα περισσότερα φυτά, αν όχι όλα, παράγουν υδροκυάνιο, ένα δηλητήριο που δίνει στα αμύγδαλα τη χαρακτηριστική γεύση τους. Αυτή η τοξίνη βρίσκεται κυρίως στα φύλλα και το σπόρο και ανιχνεύεται εύκολα από την πικρή γεύση της.
 
@mgerom Καλησπέρα κ.Μάκη, για τον πυράκανθο συγκεκριμένα δεν εχω διαβάσει να παράγει υδροκυάνιο αλλά οτι ανήκει σε γένος που τα περισσότερα φυτά το παράγουν. Και πως γενικότερα στην ποσότητα που βρίσκετε στα φυτά αυτά, πρεπει να φαγωθεί σε πολυ μεγαλες ποσότητες για να κανει ζημιά, σε αντίθεση οι μικρές ποσότητες υδροκυανίου κανουν καλό στην αναπνοή και την πέψη. Όπως και να χει πυράκανθο δίνω μια δυο φορες το μήνα τωρα που ειναι ώριμος(1-2 μήνες δηλαδή). Πάντως θα το ψαξω λίγο περισσότερο για σιγουριά.
 
Back
Top