Ασθένειες Μετάδοση ασθενειών από άνθρωπο σε παπαγάλο

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Panoz07
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Panoz07

PB New Member
Εγγραφή
22 Αυγ 2021
Μηνύματα
78
Πόλη
Λιβαδειά
Καλησπέρα φίλοι μου. Σήμερα είμαι λίγο άρρωστος (όχι κάποια σοβαρή αρρώστια). Υπάρχει περίπτωση να κολλήσω κάτι τον Ρίκι ? Δεν θέλω να πάθει κάτι και θα κάνω τα πάντα αρκεί να μην αρρωστήσει. Στην οικογένεια είμαι ο μόνος που ξέρει να τον φροντίζει σωστά αλλά σε τέτοιες περιπτώσεις ίσως πρέπει να τον φροντίσει κάποιος άλλος? Συγγνώμη αν τα κάνω όλα τραγικά. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
 
Εξαρτάται από το τι έχετε και τι είδους επαφή με τον παπαγάλο έχετε. Αν πρόκειται για ίωση για παράδειγμα, οι πιθανότητες μετάδοσης είναι ελάχιστες, επειδή οι περισσότεροι ιοι είναι υπερεξειδικευμένοι σε έναν τύπο κυττάρων ενός συγκεκριμένου είδους. Βακτήρια και μύκητες είναι πιο σύνθετοι οργανισμοί και συχνά δεν έχουν ιδιαίτερες προτιμήσεις στο πού ζουν. Και πάλι οι πιθανότητες είναι μικρές, αλλά όχι μηδενικές. Αν φυσάτε το πιάτο με του σπόρους για να φύγουν τα τσόφλια, ίσως απλώς να πετάξετε όλο το μπωλ και να βάλετε καινούργια μερίδα. Ομοίως προσφέρετε τα λαχανικά με πολύ καλά πλυμμένα χέρια και γενικότερα να κρατήσετε μια στοιχειώδη απόσταση. Πάντως, όταν ήμουν άρρωστη κάποιους μήνες πριν, τα μπάτζι μου δεν έπαθαν τίποτα.
 
Το κοινο κρυολογημα και η εποχικη γριπη δεν μεταδίδεται απο τον ανθρωπο στα πτηνα.

Σε οτι αναφορα παρασιτα,βακτηρια,μυκητες που ειναι επιβλαβη για τα πτηνα ως πηγη μετάδοσης μπορει να ειναι άλλα ζωα,το περιβάλλον γενικότερα και ο άνθρωπος.
Στην περιπτωση του ανθρωπου δεν "απαιτεται" να νοσεί για να μεταδοσει κατι απο τα παραπάνω καθως κατι επιβλαβές για τον οργανισμο ενος πτηνου την ιδια στιγμη ειναι αβλαβες για τον ανθρώπινο οργανισμό.

Όπως ειπε και η Ναυσικα,η σωστη υγιεινη προστατεύει και τις δυο πλευρες γιατι μην ξεχναμε οτι ενα πτηνο μεταφερει ασθενειες στον ανθρωπο.
 
@Tony Forpus σε ευχαριστώ πολύ για τις χρήσιμες πληροφορίες !
[automerge]1634854285[/automerge]
@marapo ναι ησύχασα. Σε ευχαριστώ πολύ ! Τελικα δεν ήταν τίποτα. Επίσης σε περίπτωση που κάποια στιγμή κολλήσω κορονοιο (μακάρι να μην συμβεί ποτέ, αλλά σε σχολείο πάω οπότε ποτέ δεν ξέρεις) κινδυνεύει ο Ρίκι ? Δυστυχώς μόνο εγώ μπορώ να τον φροντίζω οπότε με απασχολεί αυτό το θέμα.
 
Επίσης σε περίπτωση που κάποια στιγμή κολλήσω κορονοιο (μακάρι να μην συμβεί ποτέ, αλλά σε σχολείο πάω οπότε ποτέ δεν ξέρεις) κινδυνεύει ο Ρίκι ?
Όχι, δεν κινδυνεύει.
Δεν υπάρχουν αναφορές για την μετάδοση του ιού από ανθρώπους σε πτηνά.
Την ίδια απορία είχα κι εγώ πριν μερικούς μήνες, δες τη σχετική ερώτηση και τις απαντήσεις.

 
Επίσης σε περίπτωση που κάποια στιγμή κολλήσω κορονοιο (μακάρι να μην συμβεί ποτέ, αλλά σε σχολείο πάω οπότε ποτέ δεν ξέρεις) κινδυνεύει ο Ρίκι ?
Εγώ πάντως που το πέρασα δεν είχαν κάποιο πρόβλημα τα πουλιά μου.
 
Back
Top