Γενικά Μεταλλαγμενοι φλωροι

Μάκη αυτό το βλέπω λίγο δύσκολο γιατί όλοι οι εκτροφείς θέλουν να κατεβαίνουν σε εκθέσεις. Με αυτόν τον τρόπο θα πετύχουν κάποια πράγματα αλλά δεν θα έχουν ζευγάρια που να συνδιάζουν όλα τα χαρακτηριστικά για να είναι αποδεκτά σε έκθεση. Επίσης κάθε χομπίστας έχει τους δικούς του στόχους όσον αφορά τα ζευγάρια που βάζει Ένα τέτοιο εγχείρημα απαιτεί ο εκτροφέας να αφοσιωθεί πλήρως σε ένα συγκεκριμένο τομέα της εκτροφής με μοναδικό του σκοπό την έρευνα. Αλλά το χόμπυ μας είναι όλα μαζί και όχι μόνο έρευνα. Από την άλλη θα μπορούσε να υπάρξει ένα club-σύλλογος ίσως για λίγους που θα είχαν κοινά αρχεία καταγραφής ζευγαριών και θα αντάλαζαν πουλιά με σκοπό τα επιλεκτικά ζευγαρώματα σύμφωνα με τους στόχους του καθενός. Σε μια μικρή παρέα ή ένα μικρό σύλλογο όπου θα υπήρχε η άμεση επικοινωνία όλων των μελών μεταξύ τους ίσως θα ήταν εφικτό. Υποθετικά μιλώντας πάντα

-Αρα είναι πολύ ωφέλημο να υπάρχει ένα club εκτροφέων που σε στενή συνεννόηση, να ακολουθούν διαφορετικούς εκτροφικούς δρόμους.

Από την άλλη θα μπορούσε να υπάρξει ένα club-σύλλογος ίσως για λίγους που θα είχαν κοινά αρχεία καταγραφής ζευγαριών και θα αντάλαζαν πουλιά με σκοπό τα επιλεκτικά ζευγαρώματα σύμφωνα με τους στόχους του καθενός. Σε μια μικρή παρέα ή ένα μικρό σύλλογο όπου θα υπήρχε η άμεση επικοινωνία όλων των μελών μεταξύ τους ίσως θα ήταν εφικτό. Υποθετικά μιλώντας πάντα

Makari na ginete mia mera kati tetio.

Alexandros

Θα ηθελα να ρωτησω αν βαλω ενα αρχεγονο αρσενικο φλωρο που ειναι φορεας σατινε με μια θηλυκια σατινε τι πουλια θα παρω;

Παρακολούθησα τον διάλογο και πραγματικά έχω μείνει άναυδη! Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι εκτροφείς αλλά και χομπίστες έχουν τόσο καλές γνώσεις γενετικής για να κάνουν τις διασταυρώσεις! Δεν έρχεστε στη σχολή μου να πάρετε κάποια έδρα; 😛

Θα ηθελα να ρωτησω αν βαλω ενα αρχεγονο αρσενικο φλωρο που ειναι φορεας σατινε με μια θηλυκια σατινε τι πουλια θα παρω;

Νομίζω ότι το σατινέ είναι φυλοσύνδετη μετάλλαξη οπότε ισχύει ότι και για τους αχάτες
Αρσενικό Αρχέγονο / Σατινέ
Θηλυκό Σατινέ
Απόγονοι
Αρσενικά 50% Αρχέγονα / Σατινέ και 50% Σατινέ καθαρό
θηλυκά 50% Αρχέγονο και 50% Σατινέ

Με μια μικρή επιφύλαξη για το αν είναι φυλοσύνδετο (Στα καναρίνια ισχύει, για τους φλώρους δεν είμαι 100% σίγουρος)

Φιλε Κωστα απο το ζευγαρωμα αυτο που λες μπορεις να παρεις τα εξης αποτελεσματα:
Φορεις σατινε αρσενικο
λουτινο-καφε αρσενικο
καφε ινο αρσενικο
σατινε αρσενικο
αρχεγονο θυληκο
λουτινο θυληκο
καφε θυληκο
σατινε θυληκο

Γιάννη το αποτέλεσμα που δίνεις δείχνει ότι σπάει το crossing over (αν υπάρχει) και παίρνουμε και απογόνους καφέ και λουτίνο που είναι ο συνδυασμός που μας δίνει το Σατινέ. Γνωρίζεις τι ακριβώς συμβαίνει αν είναι crossing over ή απλά ένας συνδυασμός μεταλλάξεων; Επίσης αν υπάρχει κάποια πηγή για τις μεταλλάξεις στους φλώρους κάποια σελίδα στο internet ή βιβλίο θα ήταν χρήσιμη.

Φιλε Βασιλη τα αποτελεσματα που σου δινω ειναι απο το βιβλιο greenfinches του Peter Lander και Bob Patridge.

Λεει γενικως για τα αποτελεσματα μεταλλαξεων δεν λεει αν ειναι αποτελεσμα crossing over.

βασιλη το εψαξα λιγο καλυτερα και λεει οτι ενα τετοιος συνδιασμος μπορει να χρησιμοποιηθει για να παρεις σατινε αλλα το αποτελεσμα θα εχει κατωτερο χρωματισμο απο τον κανονικο και με τετοιο ζευγαρωμα μπορει να δημιουργηθει το crossover.

Η Σατινέ μετάλλαξη είναι το αποτέλεσμα του crossing over των μεταλλάξεων καφέ και λουτίνο. Θεωρρητικά τουλάχιστον από τη στιγμή που γίνετε το crossing over ο συνδιασμός αυτός λειτουργεί σαν μία μετάλλαξη οπότε δεν μπορεί να δώσει απογόνους καφέ ή λουτίνο παρά μόνο Σατινέ ή φορείς Σατινέ. Γενικά έχω παρατηρήσει ότι στη βιβλιογραφία υπάρχει μια σύγχυση σε ότι αφορά τις μεταλλάξεις. Και ο Αλέξανδρος είχε την εμπειρία να βγάλει κάποια πουλιά που δεν περίμενε από ιζαμπέλα γονείς (το είχε γράψει σε άλλο post.). Ίσως τελικά μόνο από προσωπική παρατήρηση να μπορούμε να μάθουμε το πως κληρονομούνται αυτές οι μεταλλάξεις.

Βασιλη εγω σου λεω τι διαβασα τωρα εσυ πιστευε οτι θες.Βεβαια το καλυτερο ειναι αν ειχαμε καποια αποτελεσματα απο τετοια ζευγαρωματα αλλα προς το παρων αρκουμαστε σε αυτα μεχρι να το δοκιμασουμε καποιοι και οχι με ενα ζευγαρι παντως αυτοι σιγουρα το εχουν δοκιμασει γιατι απλα εχουν αρκετα πουλια.

Φορεις σατινε αρσενικο
λουτινο-καφε αρσενικο
καφε ινο αρσενικο
σατινε αρσενικο
αρχεγονο θυληκο
λουτινο θυληκο
καφε θυληκο
σατινε θυληκο

Δεν είναι το θέμα τι πιστεύω εγώ αλλά τί δίνει το ίδιο το βιβλίο. Τα αποτελέσματα που δίνει είναι αποτέλεσμα που θα είχαμε με τον συνδυασμό της καφέ και λουτίνο μετάλλαξης. Άρα οι ίδιοι συγγραφείς μας δηλώνουν (από το αποτέλεσμα) ότι η Σατινέ μετάλλαξη είναι συνδυασμός μεταλλάξεων. Για να μην παρεξηγηθώ δεν κοντράρομαι με σένα ή το βιβλίο, μια άκρη προσπαθούμε να βγάλουμε.:)

Βασιλη λενε οτι καφε χ λουτινο δινει
φορεις καφε-λουτινο αρσενικα
θυληκα καφε

και λουτινο χ καφε δινει αρσενικα τα ιδια με λουτινο θυληκα.

Αυτά ακριβώς και 7% απογόνους Σατινέ. 7% είναι η πιθανότητα να γίνει crossing over. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του Φορέα Σατινέ Χ Σατινέ ζευγαρώματος πως εξηγείται η ύπαρξη καφέ και Λουτίνο απογόνων; Η μόνη εξήγηση είναι να προέρχεται το Σατινέ από συνδυασμό Καφέ και λουτίνο.

Βασιλη υποθετικα παντα μπορει αλλα υποθετικα. Οπως ειπαμε και ποιο πανω μονο αν κανουμε τετοιους πειραματισμους μονοι μας μπορουμε να το καταλαβουμε καλυτερα το τι περιπου γινεται αλλα θελει πολλα πουλια ωστε να μπορουμε να κανουμε και πειραματισμους.

Ρε φιλε μου τι σιμαινουν τα παραπανο που γραφεις τι σιμαινει αχατις γενικα τι σιμαινουν ολα αμα μπορεις και αμα θες μου απαντας...

Ρε φιλε μου τι σιμαινουν τα παραπανο που γραφεις τι σιμαινει αχατις γενικα τι σιμαινουν ολα αμα μπορεις και αμα θες μου απαντας...

Γιάννη αχάτης όπως και λουτίνο, σατινέ κλπ. είναι μεταλλάξεις πουλιών. Δηλαδή διαφορετικά χρώματα. Για να σου πω τι σημαίνει το καθένα θα πρέπει να γράψω 5 σελίδες εξηγώντας. Εδώ έχω τις μεταλλάξεις των φλώρων με φωτογραφίες από κάποιες Avian World_Greenfinch
Επίσης για να καταλάβεις κάπως τους όρους που χρησιμοποιούμε Avian World_Article of Aviaries Part2

να ρωτήσω κάτι χαζό ρε παιδιά, είδα τα πουλάκια στις Φώτο που κατέβασε ο Αλέξανδρος ωραία πουλιά αλλά πάλι εγώ αγάπησα αυτά τα πουλάκια όχι μόνο για τις φωνές τους αλλά και για τα υπέροχα χρώματα τους. Γιατι λοιπόν πρέπει να τα αλλαξουμε; Και εάν όλοι αρχίσουμε να τα αλλάζουμε τι θα γίνει στο τέλος; θα ψάχνουμε για αρχέγονα;

Gia sou Konstantine,

ego den ebala tis fotografies na alasei kapios ta poulia pou exei. Ego pistebo poli kala kanoune aftes pou ektrefoune ta Floria arxegona ( xroma tis fisis ), etsi boroune na promithetoune afta ta poulia se alous pou seloune afta, kai etsi apofefgoume to piasimo poulion apo tin fisi.
Omos san merika ektrofeis exoune stoxo stin ektrofei na ektrefoune to pouli me tin pio oreo foni, i kapios alos pou selei na ektrefei to pouli me to pio megalo megetos, isela na dixno kapi ali ektrefoune ta poulia se diafora xromata ( metalakseis ). Kai mipos kapios pou blepei afta ta poulia apofasi na ektrefei afta. Afta sigura den einai na alasoune ola apo abrio kai ektrefoune mono pia metalakseis, afto eitane poli megalo lathos.
Ala na dixnoume poso diafores stoxos bori na exei kapios pou ektrefei poulia.

Back