Γενικά Μεταφορά πουλιών με λεωφορείο των ΚΤΕΛ

vasilis.a

PB Member
Εγγραφή
3 Μαρ 2009
Μηνύματα
141
Πόλη
Άρτα
Σχετικά με τη μεταφορά πουλιών με λεωφορεία των ΚΤΕΛ, ποση ωρα ειναι με κτελ θεσ/κη-αθηνα; βλεπω συχνα να το υποστηριζουν-φοβουνται καποιοι να μεταφερονται τα πουλια με κτελ. με την καταλληλη προετοιμασια και καλη συσκευασια δεν υπαρχει κανενα θεμα.
 
Έχω την εντύπωση ότι τα ΚΤΕΛ δεν παίρνουν ζώα! Ήταν να μου στείλουν ένα σκυλάκι από Αθήνα και κολλήσαμε σε αυτό! Δεν έχω πάει βέβαια να ρωτήσω, αλλά νομίζω ότι ισχύει. Θα πάρω ένα τηλ. σήμερα να μάθα και θα το αναρτήση εδώ... Πέραν όμως αυτού, δεν είναι θέμα και το κόστος μεταφοράς; Όσο φθηνό κι αν είναι το κόστος για τα πουλιά, θα αναίβει από το κόστος αποστολής! Τα χρήματα βέβαια δεν είναι πάντα το μέτρο σύγκρισης, αλλά όταν μπορείς να βρεις πουλιά με π.χ. 20€ στην Αθήνα, γιατί να πάρεις από αλλού;
 
τα κτελ ειναι υποχρεωμενα τουλαχιστον στο ενα τριτο των δρομολογιων καθημερινα να δεχονται ζωα με η χωρις συνοδο. Εφοσον ειναι σε καταλληλη συσκευασια. Το κοστος για ενα πουλακι υπολογιζω να ειναι στα 5 ευρω.
 
Το ΚΤΕΛ Αθηνών δεν παίρνει ποτέ κάτω από 6-7€ για μικρό δέμα και τουλάχιστο 10-15€ για μεγαλύτερα...
Δεν πρόλαβα ακόμη να ρωτήσω... Αύριο ελπίζω να μάθω.
 
Ασυνόδευτα, δεν πάνε πλέον.
πανε κανονικα. Πολυ προσφαταδεχτηκα και εστειλα σε διαφορετικες περιοχες(για λογαριασμο φιλων πουλια)χωρις προβλημα.στο χωρο αποσκευων και με ενδειξη στο χαρτοκουτο οτι προκειται για πουλι. Παραπεμπω και μια σελιδα που λεει οτι επιτρεπονται τα κατοικιδια αλλα μονο στο χωρο εντος του λεωφορειου και οχι στο χωρο αποσκευων.
 
Για να πάει συγκεκριμένα ζώο κάπου με κτελ πρέπει να έχει σύνοδο.
Επειδή έστειλα πουλάκι στην Πάτρα το οποίο είχα σε κουτάκι το έδωσα στον οδηγό με το χαρτζιλίκι του να το κατεβάσει...
 
Πόσες ώρες μπορούν να αντέξουν εκεί μέσα; Εγώ έχω μεταφέρει καναρίνια από Θεσσαλονίκη στη Ζάκυνθο με ΚΤΕΛ. Αλλά στον χώρο του λεωφορείου βέβαια, και σε κάθε στάση έδινα νερό. Το ταξίδι ήταν 11 ώρες..
 
Για να πάει συγκεκριμένα ζώο κάπου με κτελ πρέπει να έχει σύνοδο.
Επειδή έστειλα πουλάκι στην Πάτρα το οποίο είχα σε κουτάκι το έδωσα στον οδηγό με το χαρτζιλίκι του να το κατεβάσει...
θα μου επιτρεψεις να σου πω οτι απο τη μια καλα εκανες γιατι το πουλακι ηταν λιγο πιο.. Προσεγμενο(εκτος και αν ο οδηγος το αφησε μπροστα στο παρπριζ,το λεω γιατι το εχω δει)και απτην αλλα κανονικοτατα σε επιασε κοροιδο(χωρις παρεξηγηση). Ξαναλεω οτι ασχολουμαι με μεταφορες πουλιων και γατιων με κτελ πολυ συχνα και ξερω οτι μεταφερονται κανονικα. Απλα υπαρχουν καποιοι στα κτελ που δεν ξερουν τι τους γινεται.σε αυτη την περιπτωση τους αναφερεις οτι επιτρεπονται δια νομου τα κατοικιδια και αν εχουν θεμα να το κοιταξουν.σε περιπτωση που και παλι δεν δεχτουν τους αναφερεις.χωρις νερο και τροφη δεν εχουν κανενα θεμα ακομη και 6 ωρες. Αρκει ομως να υπαρχει η καταλληλη προεργασια και φροντιδα. Θα πω εγω τι κανω. Την προηγουμενη τους βαζω αντιστρες στο νερο και το βραδυ, η 4-5 ωρες πριν την αποστολη τους βγαζω τελειως το νερο για κανενα 2ωρο. Οποτε λιγο πριν τα βαλω στο κουτακι τα αφηνω να πιουνε αρκετο(συνηθως προσθετω ηλεκτρολυτες(almora plus). Μετα τα τοποθετω σε κουτακι μικρο συνηθως απο παπουτσια εννοειται με πολλες τρυπες.στο κεντρο του κουτιου βαζω για πατηθρα, ενα απλο ξυλο. Αν το πουλακι προκειται να ταξιδεψει πανω απο 5 ωρες προαιρετικα βαζω μια ποτιστρα πιασμενη με συρματακι εσωτερικα η μια μπανιερα με λιγο νερο και στο στομιο ενα κομματι σφουγγαρι. Αυτο το κανω για να υπαρχει απλα υγρασια και να μην χυνεται το νερο. Παντα μεσα στο κουτακι βαζω ενα μεγαλο φυλλο σαλατικο βρεγμενο η αγγουρι. Ετσι παντα υπαρχει κατι διαθεσιμο κατα την μεταφορα. Και μη νομιζεται οτι δεν θα βλεπει να φαει η να πιει αν χρειαστει.
θα προτεινα επειδη ξεσκισαμε το αρχικο θεμα να μεταφερθει η υπολοιπη συζητηση σε νεο θεμα.
 
καναρινάκια στο κτελ επιτρέπονται εγώ έχω μεταφέρει αλλά τα είχα πάνω αγκαλία μου σε ένα πολύ μικρό κλουβάκι και σε μικρό ταξίδι (Σέρρες - Θεσσαλονίκη) για να τα άφηνα μόνα τους με το κτελ κατα τη γνώμη μου είναι πολύ επικίνδυνο διότι ποτέ δεν δίνουν την απαραίτητη προσοχή αυτοί που θα τα τοποθετήσουν στο λεωφορείο για να μεταφερθούν, και πιστεύω ότι και θα ταλαιπωρηθούν τα πουλάκια εκτός το ότι είναι πολύ επικίνδυνο.
 
Ενημερώνω το θέμα με την εγκύκλιο για τις μετακινήσεις ζώων συντροφιάς µε τη χρήση λεωφορείων ΔΧ των ΚΤΕΛ και ΚΤΕΛ Α. Ε., από τον γενικό διευθυντή μεταφορών κ. Γ. Πατσιαβό.

Το αρχείο δημοσιεύθηκε προηγουμένως σε μήνυμά του Dimitris.P, στη συζήτηση Πώς μπορώ να στείλω καναρίνια σε άλλη πόλη;
 

Συνημμένα

Μεταφορά Budgie με ΚΤΕΛ​


Καλησπέρα σας. Φέτος θ αναγκαστώ να φυγω από την πόλη για σπουδές και σκέφτομαι τι θα απογίνουν τα δύο budgie μου το ένα είναι γέρικο και το άλλο περίπου 3 χρονών. Ξέρετε πώς γίνεται η μεταφορά από κτελ αν επιτρέπουν τα μίνι κλουβια μεταφοράς εσωτερικά;

Mod edit: Συγχώνευση θέματος.
 
Εγω καθε χρονο μεταφερω το δικο μου χωρις προβλημα, εχω το κλουβακι σε ενα σακ βουαγιαζ ανοιχτο φυσικα, περναω ενημερωνω και τον οδηγο, και ολα ειναι οκ, το παιρνω μαζι μου στη θεση μου
*Ξεχασα να πω, το παπαγαλακι το εχω σε κλουβακι κανονικο μικρων διαστασεων ομως, οχι μεταφορας.
 
Εγω καθε χρονο μεταφερω το δικο μου χωρις προβλημα, εχω το κλουβακι σε ενα σακ βουαγιαζ ανοιχτο φυσικα, περναω ενημερωνω και τον οδηγο, και ολα ειναι οκ, το παιρνω μαζι μου στη θεση μου
*Ξεχασα να πω, το παπαγαλακι το εχω σε κλουβακι κανονικο μικρων διαστασεων ομως, οχι μεταφορας.
και εγω έτσι ακριβώς έφερα φέτος 3 πουλιά απο Θεσσαλονίκη. Σε ένα μικρό τετράγωνο κλουβάκι και αυτό σε μια τσάντα ανάμεσα στα πόδια μου και όλα πήγαν καλα
 
Το καλο που τους θελω να μην υπαρχει προβλημα, γιατι προκειται να μεταφερω τα καναρινακια μου απο Αθηνα-Ζακυνθο και δεν εχω ορεξη για διαφωνιες με τον οδηγο 😀..🙂
 
Λοιπον την προηγουμενη εβδομαδα μετεφερα τα καναρινακια μου απο Αθηνα στη Ζακυνθο με λεωφορειο των κτελ και δεν υπηρξε κανενα προβλημα! Τα ειχα σε κλουβι μεσα σε ανοιχτο σακ βουαγιαζ και τα ειχα στα ποδια μου. Δεν με ενοχλεισαι κανεις και προφανως πλεον ολοι οι οδηγοι ξερουν πως επιτρεπεται να τα εχουμε μαζι μας και ετσι δεν λενε τπτ.Αρα καλες μεταφορες να εχουμε!
 
Δεν διάβασα όλες τις απαντήσεις αλλά έτυχε προσωπικά να δω άνθρωπο (ηλίθιο συγκεκριμένα), να αφήνει το σκύλο του ελεύθερο έξω από το λεωφορείο γιατί δεν του επέτρεπαν να τον πάρει μαζί του. Αυτό έγινε το 2014. Κάλεσα την αστυνομία και είπα τι ακριβώς είδα. Μετά από καιρό έμαθα ότι σταμάτησαν το λεωφορείο, επέστρεψαν τον (ηλίθιο) κύριο πίσω και του ζήτησαν να βρει τον σκύλο του και να τον παρουσιάσει στο αστυνομικό τμήμα. Αυτό έγινε βέβαια επειδή και αρκετοί άλλοι που είδανε το περιστατικό πήραν τηλέφωνο και να ενημέρωσαν την αστυνομία και την φιλοζωική. Σε γενικές γραμμές όμως όσες φορές χρειάστηκε να μεταφέρω σκυλί ή κάποιο κατοικίδιο για φίλο μου, πήγαινα στο κτελ, έβλεπα τον κόσμο που περίμενε να πάει στον προορισμό και ρωτούσα αν κάποιος ή κάποια είχε την διάθεση να πάρει μαζί του το κατοικίδιο. Αυτό το έκανα για να μην μπαίνουν από την κάτω πλευρά με τις βαλίτσες ως ασυνόδευτα. Πάντα βρισκόταν άτομα, που δεχόταν να μεταφέρουν τα σκυλιά και μάλιστα μου ζητούσαν και το τηλέφωνο μου για να με ενημερώσουν ότι έφτασαν ασφαλές στο προορισμό τους. Βέβαια εκεί πάντα περίμεναν οι φίλοι μου για τα κουταβάκια αλλά το αποτέλεσμα ήταν ότι γλίτωναν την ταλαιπωρία με τις αποσκευές.
 
Τελικά στο πρώτο και το τελευταίο δρομολόγιο επιτρέπονται τα κατοικίδια. Χρειάζεται μόνο να υπάρχει βιβλιάριο υγείας για σκυλιά/γατιά ή ένα βιβλιάριο ενημέρωσης για τα πτηνά το οποίο ισχύει για 2 χρόνια από την τελευταία επίσκεψη στον κτηνίατρο/πτηνίατρο. Στα ενδιάμεσα δρομολόγια (εκτός πρώτο-τελευταίο) αν υπάρχει κάποια έγκυος ή κάποιος με αναπνευστικά προβλήματα μπορεί να ζητήσει να μην επιβιβαστούν τα κατοικίδια στο λεωφορείο. Βέβαια στην έγκυο η πούδρα από τα πτηνά μπορεί να προκαλέσει μέχρι και το θάνατο του εμβρύου οπότε δεν το συζητάμε καθόλου. Για το αναπνευστικό πρόβλημα όμως θα πρέπει όπως εμείς να δείξουμε τα χαρτιά μας για το κατοικίδιο έτσι κι αυτός να μας δείξει τα χαρτιά του ότι πάσχει από κάτι. Αλλιώς θα μπορούσε να το πει και οποιοσδήποτε κακοπροαίρετος που σιχαίνεται τα ζωάκια μας.
 
Back
Top