Σχετικά με τη μεταφορά πουλιών με λεωφορεία των ΚΤΕΛ, ποση ωρα ειναι με κτελ θεσ/κη-αθηνα; βλεπω συχνα να το υποστηριζουν-φοβουνται καποιοι να μεταφερονται τα πουλια με κτελ. με την καταλληλη προετοιμασια και καλη συσκευασια δεν υπαρχει κανενα θεμα.
πανε κανονικα. Πολυ προσφαταδεχτηκα και εστειλα σε διαφορετικες περιοχες(για λογαριασμο φιλων πουλια)χωρις προβλημα.στο χωρο αποσκευων και με ενδειξη στο χαρτοκουτο οτι προκειται για πουλι. Παραπεμπω και μια σελιδα που λεει οτι επιτρεπονται τα κατοικιδια αλλα μονο στο χωρο εντος του λεωφορειου και οχι στο χωρο αποσκευων.Ασυνόδευτα, δεν πάνε πλέον.
θα μου επιτρεψεις να σου πω οτι απο τη μια καλα εκανες γιατι το πουλακι ηταν λιγο πιο.. Προσεγμενο(εκτος και αν ο οδηγος το αφησε μπροστα στο παρπριζ,το λεω γιατι το εχω δει)και απτην αλλα κανονικοτατα σε επιασε κοροιδο(χωρις παρεξηγηση). Ξαναλεω οτι ασχολουμαι με μεταφορες πουλιων και γατιων με κτελ πολυ συχνα και ξερω οτι μεταφερονται κανονικα. Απλα υπαρχουν καποιοι στα κτελ που δεν ξερουν τι τους γινεται.σε αυτη την περιπτωση τους αναφερεις οτι επιτρεπονται δια νομου τα κατοικιδια και αν εχουν θεμα να το κοιταξουν.σε περιπτωση που και παλι δεν δεχτουν τους αναφερεις.χωρις νερο και τροφη δεν εχουν κανενα θεμα ακομη και 6 ωρες. Αρκει ομως να υπαρχει η καταλληλη προεργασια και φροντιδα. Θα πω εγω τι κανω. Την προηγουμενη τους βαζω αντιστρες στο νερο και το βραδυ, η 4-5 ωρες πριν την αποστολη τους βγαζω τελειως το νερο για κανενα 2ωρο. Οποτε λιγο πριν τα βαλω στο κουτακι τα αφηνω να πιουνε αρκετο(συνηθως προσθετω ηλεκτρολυτες(almora plus). Μετα τα τοποθετω σε κουτακι μικρο συνηθως απο παπουτσια εννοειται με πολλες τρυπες.στο κεντρο του κουτιου βαζω για πατηθρα, ενα απλο ξυλο. Αν το πουλακι προκειται να ταξιδεψει πανω απο 5 ωρες προαιρετικα βαζω μια ποτιστρα πιασμενη με συρματακι εσωτερικα η μια μπανιερα με λιγο νερο και στο στομιο ενα κομματι σφουγγαρι. Αυτο το κανω για να υπαρχει απλα υγρασια και να μην χυνεται το νερο. Παντα μεσα στο κουτακι βαζω ενα μεγαλο φυλλο σαλατικο βρεγμενο η αγγουρι. Ετσι παντα υπαρχει κατι διαθεσιμο κατα την μεταφορα. Και μη νομιζεται οτι δεν θα βλεπει να φαει η να πιει αν χρειαστει.Για να πάει συγκεκριμένα ζώο κάπου με κτελ πρέπει να έχει σύνοδο.
Επειδή έστειλα πουλάκι στην Πάτρα το οποίο είχα σε κουτάκι το έδωσα στον οδηγό με το χαρτζιλίκι του να το κατεβάσει...
και εγω έτσι ακριβώς έφερα φέτος 3 πουλιά απο Θεσσαλονίκη. Σε ένα μικρό τετράγωνο κλουβάκι και αυτό σε μια τσάντα ανάμεσα στα πόδια μου και όλα πήγαν καλαΕγω καθε χρονο μεταφερω το δικο μου χωρις προβλημα, εχω το κλουβακι σε ενα σακ βουαγιαζ ανοιχτο φυσικα, περναω ενημερωνω και τον οδηγο, και ολα ειναι οκ, το παιρνω μαζι μου στη θεση μου
*Ξεχασα να πω, το παπαγαλακι το εχω σε κλουβακι κανονικο μικρων διαστασεων ομως, οχι μεταφορας.
Χρησιμοποιούμε τα απαραίτητα cookies για τη λειτουργία του ιστότοπου και προαιρετικά cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία της περιήγησή σας σε αυτόν.
Δείτε περισσότερες πληροφορίες και διαμορφώστε τις προτιμήσεις σας