Γενικά Μια απιστευτη ιστορια

Φοίβος

PB Supporter
Εγγραφή
12 Φεβ 2008
Μηνύματα
16.352
Πόλη
Βικτώρια
Τη Δευτερα το πρωι μια φιλη μου που ειχε ενα Lovebird που το αγαπουσε πολυ εφυγε να παει στη δουλεια της. Η μαμα της εβγαλε το πουλακι στο μπαλκονι να παρει λιγο αερα γιατι κι αυτος χαιροτανε που ακουγε τα αλλα πουλια. Σημειωτεο οτι μενουνε πιο πανω απο το Βολο μεσα στη φυση... Ξαφνικα επιασε απιστευτος αερας και μεχρι να βγει να το μαζεψει επεσε το κλουβι ανοιξε το πατωμα και το Lovebird εφυγε! Η κοπελα αυτη γυρισε το βραδυ στο σπιτι της και μολις της το ειπανε εβαλε τα κλαμματα.
Την αλλη μερα το πρωι (25η) πηγε να ανοιξει τις κουρτινες και εξω απο το τζαμι καθοτανε ενα πουλακι. Αυτο στη φωτο.

25032008037.jpg


Εβαλε το δαχτυλο της και αυτο πηδηξε πανω με τη μια. Το πηρε μεσα το εδειξε στους γονεις, το ταισε σπορια (αφηνει παντα στο μπαλκονι σε ενα πιατακι για τα αγρια) απο το πουλακι που ειχε και ανοιξε το παραθυρο και το αφησε να φυγει. Δεν τρομαξε καθολουουτε και οταν το κρατησε οπως στη φωτο για να το βγαλει φωτο με το κινητο! Απιστευτο;

Και η ιστορια συνεχιζεται... Ξεκινανε να πανε για φαγητο στο Πηλιο. Στο δρομο κατεβαινει ενα αλλο πουλακι και καθεται μπροστα στο αυτοκινητο στη μεση του δρομου και δεν φευγει. Λεει στον πατερα της να σταματησει... Κατεβαινει ανοιγει το χερι της και αυτο πηδαει μεσα!

25032008040.jpg


Το πηρε μεσα στο αυτοκινητο ως εκει που πηγαινανε το ταισε κουλουρι που ειχε μαζι της και ανοιξε το χερι της και αυτο πεταξε! Ητανε μου ειπε απολυτα ηρεμα και τα δυο και καθοτανε οπως στη φωτο.
Ειπε επισης πως δεν θα κρατουσε με τιποτα τα αγρια πουλια. Τα εχει εξω απο το σπιτι τους και τα ακουει και τα ταιζει εκει. Χτες παρηγγειλε ενα καινουριο Lovebird ταισμενο στο χερι.

Δε θα σχολιασω τιποτα. Απλα επαθα πλακα! Και ξερω οτι ψεμματα δε λεει, δεν εχει πει ποτε οσο καιρο την ξερω και τετοια ιστορια δεν θα σκαρφιζοταν. Περιμενω τα δικα σας σχολια... Α! Και να μου πειτε αν ξερει καποιος τι πουλια ειναι αυτα;
 
Απίστευτο είναι αυτό που συνέβησε στην φίλη σου, δεν μπορώ να το εξηγήσω το πως και το γιατί!Όσον αφορά τα πουλάκια το ένα πάνω είναι γαλαζοπαπαδίτσα και το κάτω σπίνος.
 
Και εγω με την σειρα μου θα συμφωνησω με τον μορταλ! Ειναι απιστευτο αυτο που ετυχε στην φιλη σου, αλλα και πολυ υπεροχο οσο για τα πουλακια δεν ξερω αλλα εχουνε τελιους χρωμματισμους! 😛
 
Ειναι οντως απιστευτο! Mortal1 ευχαριστω που μου ειπες τι πουλια ειναι, ειχα περιεργεια(γι αυτο της ζητησα και της φωτο) γιατι αυτη η κοπελα μου ειπε νομιζε το πρωτο ητανε αηδονι γιατι οταν το αφησε εξω και αυτο πεταξε σε ενα δεντρο διπλα, αρχισε να κελαηδαει πολυ ομορφα, της ειπα δεν ειναι ετσι τα αηδονια αλλα δεν ηξερα τι ειναι. 😉 Thanks!
 
Ανέστη, καλημέρα.
Τα περίεργα της φύσης!
Το πρώτο είναι είναι είδος παπαδίτσας, εμείς εδώ τα λέμε Στεφανάκια. Ίσως είναι η λεγόμενη γαλαζοπαπαδίτσα. Έχει μπλε μάγουλα & είναι σαφώς πιο μικρή από την κλασσική παπαδίτσα. (Υπάρχουν 60 είδη παπαδίτσας)
Στη δεύτερη φωτογραφία είναι σπίνος αρσενικός(από τις, αδυναμίες μου!).
Την παπαδίτσα δεν πρέπει να τη βάλει μαζί μαζί με άλλου είδους πουλιά. Υπάρχουν μαρτυρίες, τουλάχιστον για τις μεγαλύτερες, ότι κανιβαλίζουν & χτυπάνε τα άλλα πουλιά, ανοίγωντας το, σώμα. Το πιθανότερο από έλλειψη ζωϊκής πρωτείνης, που τους είναι απαραίτητη. (Ο Δολοφόνος με το, αγγελικό πρόσωπο;!).
Την παπαδίτσα μαζί με το μίγμα σπόρων μπορεί να της δώσει ξηρούς καρπούς, κυρίως καρύδια. Ασφαλώς & μείγμα εντόμων.
Στον σπίνο στην αρχή σίγουρα λιπαρούς σπόρους, κυρίως καναβούρι & νίζερ.
Μείγμα για άγρια, ξηρούς καρπούς (όχι το καλοκαίρι) & μείγμα εντόμων.
 
Η φιλη σου ναναι καλα! Οσο για τα πουλακια σταθηκαν πολυ τυχερα που συναντησαν αυτην και οχι... Καποια αρπακτικα που θα τα θεωρουσαν δωρο ουρανοκατεβατο. Εκτος κι αν τα πουλια "μπορουν" να δουν τους αγγελους πισω απο τα προσωπα. Παντως σιγουρα διακρινουν τις προθεσεις μας και φερονται αναλογα
 
Φοίβο κοίταξε και σε ένα παλιότερο post της Georginas που αναφέρεται στην γαλαζοπαπαδίτσα!
 
Χαρη τα ελευθερωσε τα πουλια! Δεν τα κρατησε και τη ρωτησα αν σκεφτηκε να τα κρατησει μου ειπε οχι ποτε! Γιατι δεν θελει να κραταει μου ειπε κατι που γεννηθηκε να πεταει αγριο. Τι πιο ομορφο απο αυτο που συνεβη; Δυο αγριοπουλα καθισανε στο χερι της; Πως θα μπορουσε μετα να τα κλεισει σε κλουβι; Εξαλλου τα εχει και τα χαιρεται εξω απο το παραθυρο της γιατι τα ταιζει εκει και αυτα μαζευονται!
Παρηγγειλε αλλο παπαγαλακι σαν αυτο που ειχε!
 
Ο σπίνος είναι αλάνι, θα την κάνει για...ζευγάρωμα!
Εφόσον η παπαδίτσα έρχεται στο παράθυρο, θα μπορούσε να κρεμάσει καμιά φωλιά σαν τη 2η φωτογραφία της Georginas η σαν αυτές που έβαλα εγώ.
Οι παπαδίτσες φωλιάζουν σε κουφάλες, με λίγη τύχη η φίλη σου ίσως χαρεί τα μικρά της!
 
οντως απιστευτο, αλλα μοναδικη εμπειρια... Τα ζωα καποιες φορες ισως να εχουν κ μεγαλυτερη διαισθηση απο οτι οι ανθρωποι...
τυχερη η κοπελα που βιωσε κατι τετοιο...
 
αν παρετε καποιο απο τα πολλα βιβλια που εχουν κυκλοφορησει για τον αγιορειτη γεροντα παισιο θα βλεπατε πιθανοτατα καποιες φωτο που θα σαν επειθαν οτι οταν θελει..."η φυση" οπως λενε αυτο που εγω εννοω οι υλιστες τιποτα δεν ειναι απιστευτο. Απλα εκει την θεση των πουλιων αυτων της φιλης μας εχει παρει ενα ακομα πιο αγριο ειδος ενας κοκκινολαιμης.η αντιδραση της κοπελας εδειξε ξεκαθαρα ποσο αγαπαει τα πουλια και με την αγαπη τιποτα δεν αδυνατο!
 
Απίστευτη και συγκινητική ιστορία!
Απο προσωπική εμπειρία το λεω οτι δεν υπάρχει καταπληκτικότερη εικόνα και αναμνηση από την στιγμη της απελευθερωσης των άγριων πουλιών...

Νομιζω οτι η φιλη σου δικαιουται να γινει και με το παραπανω μελος στο PB! Θα την περιμένουμε! Χρειαζόμαστε τέτοιες παρουσιες!
 
  • Like
Αντιδράσεις: Frania
παλια βρηκα μια τραυματισμενη παπαδιτσα και την εβαλα στο κλουβι μου μαζι με τα αλλα πουλια και καθε μερα εβρισκα και ενα σκοτομενο πουλακι.. (μου σκοτοσε συνολικα 5 πουλακια)..στην αρχη δεν ηξερα τι εφταιγε αλλα οταν το καταλαβα την αφησα αμεσος ελευθερη χωρις πολλη σκεψη ανημπορη να πεταξει... Ποιος ξερει τι να απεγινε...
 
Back
Top