Γενικά Μια νεα εντελως απροσμενη αφιξη (parrotlet)

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Fotis_K
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Fotis_K

PB Known Member
Εγγραφή
5 Ιουν 2008
Μηνύματα
3.116
Πόλη
Αθήνα
Εψαχνα καιρο μηπως βρω parrotlet σε καλη τιμη-και γενικως parrotlet αλλα δυστυχως δεν γινοταν τιποτα. Ρωτησα σε πετ σοπ και κοιταξα σε αγγελειες αλλα τιποτα. Σημερα περναγαμε απο ενα πετ σοπ αγνωστο και σταματησα να παρω τροφες και να χαζεψω λιγο. Οπως χαζευα τι να δω😛Μεσα σε κατι πιγκουινακια ειδα ενα parrotlet.Αμεσως ρωτησα την κοπελα που ειναι εκει ποσο εχει.Αρχικα αρχισε να μου λεει οτι ειναι Lovebird σε μικρο μεγεθος που δεν κανει να ζει με αλλα πουλια γιατι τσακωνεται- γι αυτο το ειχαν βαλει λεει με τα πιγκουινακια. Μετα απο κανα 5 λεπτο συζητησης την επεισα οτι δεν ειναι Lovebird και ειναι parrotlet. Η τιμη του ηταν 30 ευρω. Ναι 30 ευρω κι αυτο γιατι νομιζαν οτι προκειται για Lovebird. Πηρα την αδεια απο τους υπολοιπους συγκατοικους του σπιτιου για να το παρω και αυτο ηταν..Απεκτησα ενα πανεμορφο πρασινο αρσενικο parrotlet. Ονομα εχω ηδη βρει->Πετρος

Ο Πετρακης ζει αυτη την στιγμη σε μια ζευγαρωστρα και ειναι σε καραντινα.Φαινεται υγειεστατο αλλα επειδη οι φτερουγες του ειναι χαλια και γενικα το φτερωμα του(φυσικο με τοσα πιγκουινακι που ειχε γυρω του) δεν ειναι σε πολυ καλη κατασταση θελω να το παω απο εβδομαδα σε εναν πτηνιατρο για ολα τα σχετικα. Οταν βεβαιωθω οτι ειναι υγειες θα εχει και ταιρι. Ρωτησα στο πετ σοπ αν μπορουν με παραγγελεια να μου φερουν και μου ειπαν ναι.

*Επειδη φανταζομαι οτι θα μου ερθουν πμ με το πετ σοπ να πω οτι δεν θα απαντησω. Ο λογος ειναι οτι δεν το ξερω καθολου σαν πετ σοπ μπορει το πουλι να κουβαλαει 100 αρρωστιες. Μολις βεβαιωθω για την κατασταση του θα το γραψω δημοσια για τους ενδιαφερομενους.
**Φωτογραφιες μην περιμενετε ακομα😛Θα αργησουν λιγο...
 
συγχαρητηρια φωτη για το νεο παρεακι σου! (... Και για την σταση σου στο θεμα του πετσοπ!)
ευχομαι συντομα να το εχεις ζευγαρακι!
 
Να χαιρεσαι τον Πετρακη σου Φωτη!Φοραει δαχτυλιδι; Τι ηλικια εχει;
(... Ελπιζω μονο το πετ να μην βρισκεται στην Λ. Βαρης, ειχα δει κι'εγω πριν μηνες ενα εκει και ειχε τα κακα του χαλια, μου το εδειχναν ως Lovebird)
 
Οχι.. Το πετ σοπ ειναι κοντα στην περιοχη😉 μας Σισσυ και δεν ειναι κανενα απο τα γνωστα. Ενα μικρο πετ σοπ ειναι. (-της γειτονιας)Δαχτυλιδι δυστυχως δεν φοραει και γι αυτο δεν μπορω να προσδιορισω καθολου την ηλικια του.

Οσοι λεγατε για το μεγεθος τους εχετε δικιο.. Ειναι απιστευτα μικροσκοπικο.. Και εχει πολυ γλυκια φωνουλα(προς το παρον😛)
 
Τελεια, να το χαιρεσαι! :D

Ποτε θα το δουμε; 😎


Ανεστη μεσα στις επομενες ημερες θα κανουμε μια επισκεψη στον πτηνιατρο να δουμε την κατασταση της υγειας του. Μολις διαβεβαιωθω οτι ειναι υγειεστατο θα εχετε τις πρωτες φωτο.

Προς το παρων φανταστειτε ενα υποκαταστατο παπαγαλου σε πρασινο χρωμα.😛
 
Ευχομαι να ειναι απολυτα υγιες! Ειμαι σιγουρη πως θα περασετε τελεια μαζι Φωτη! Προκειται για πραγματικα καταπληκτικα πουλακια!:Big Grin:
 
... Να σου ζησει φωτη πολυ χαιρομαι!

ακομα ενας σοσιας του ελβισακου!(ειναι και ο χαρης)
 
Μπραβο Φωτακο να το χαιρεσαι!
Ευχομαι να ειναι καλα στην υγεια του και να μην αντιμετωπισεις κανενα προβλημα μαζι του!
 
Φώτη μου να σου ζησει το νεο μελος και να εχετε μια όμορφη και ειρηνικη συμβιωση!
 
Κανει κατι πολυ μικρα τιτιβισματα και πεταει περα δωθε. Το παρατηρησα καλυτερα και η αριστερη του φτερουγα ειναι χαλια.. Σιγα σιγα θα το φερω στα καλα του.

Απο τα πρωτα πραγματα που θελω να του βρω ειναι καρυδα:Big Grin:

Θα την βρω ετοιμη σε πετ σοπ η πρεπει να την φτιαξω μονος μου;
 
και απο εμενα τις καλυτερες μου ευχες για το μικροσκοπικο σου φιλο...
 
τυχεροί φανήκατε κι οι δύο απ την συνάντηση, να το χαίρεσαι και να είναι πολύχρονο και υγιές



μισή καρύδα πουλάνε στα ενυδρειακά είδη έτοιμη σαν φωλιά
 
την καρυδα ή στα ενυδρειακα...ή περνεις αυτη που ειναι γι αφαγομα... Και της ανοιγεις εσυ οτι τρυπα θες με σεγα... ΜΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΟΧΗ αφου ειναι και στρογγυλη μην παθεις τιποτα...
 
Back
Top