Γενικά Μια όμορφη οικογένεια καναρινιών

Πράγματι, πολύ όμορφη η οικογένεια Τάκη. Να τους χαίρεσαι όλους.
(πώς σκοπεύεις να αποτρέψεις και επόμενη γέννα, μια και η εποχή πλέον δεν είναι κατάλληλη για αναπαραγωγή; αν είναι άνοιξε ένα νέο θέμα για να συζητηθεί, εφόσον αυτό το θέμα είναι Παρουσίασης)
 
@ianos καλησπερα!εγω δεν είμαι εκτροφεας χομπιστας ειμαι κ μου αρεσουν πολυ τα καναρινια.
Την αναπαραγωγη την εχω σταματήσει εβγαλα 10 πουλάκια τιμπραντο κ σταμάτησα.
Η φωτογραφία που ανέβασα ειναι απο ενα ζευγάρι λιποχρωμικα έκανα την πρωτη γεννα κ σημερα μου εβγαλε αυγο οπότε παω για δεύτερη αλλα επειδη η εποχη ειναι απαγορευτικη για αναπαραγωγη κ έρχεται καύσωνας απο μεθαυριο τα εχω σε μια αποθήκη του σπιτιού που η θερμοκρασια δεν ξεπερνά τους 25 βαθμους κ για αυτο θα κανω αλλη μια γεννα κ τελος.
 
@ianos...εγω δεν είμαι εκτροφεας χομπιστας ειμαι κ μου αρεσουν πολυ τα καναρινια...

Το 99,9% ερασιτέχνες χομπίστες εκτροφείς είμαστε, αν εννοείς κάτι άλλο να μας το πεις...
[automerge]1655642145[/automerge]
@ianos...κ σημερα μου εβγαλε αυγο οπότε παω για δεύτερη...

Αυθαίρετο συμπέρασμα και προσωπική επιλογή...

Να σου ζήσουν τα πουλάκια...!
 
@TZANNSPY δεν θελω να προσβαλω καποιον ρωτηθηκα σε κατι κ απάντησα για μενα.
Τωρα γιατι εσυ ενοχληθηκες κ τι κανεις με τα δικα σου καναρινια το ξερεις καλυτερα απο μενα...
 
@Takiskak
επειδη η εποχη ειναι απαγορευτικη για αναπαραγωγη κ έρχεται καύσωνας απο μεθαυριο τα εχω σε μια αποθήκη του σπιτιού που η θερμοκρασια δεν ξεπερνά τους 25 βαθμους κ για αυτο θα κανω αλλη μια γεννα κ τελος
εγώ δεν είμαι εκτροφέας. Δεν ξέρω από αναπαραγωγή από εμπειρία αλλά θεωρητικά από τα άρθρα κ τα ποστ που διαβάζω στο φόρουμ. Αυτό που λες μου κάνει εντύπωση. Βάζοντας την κανάρα να εχει άλλη μια γέννα αυτή την περίοδο, απαγορευτική, όπως λες, δεν θα καταπονεθει καθώς την περιμένει πτερόροια;
 
@MARY58 απο την μικρη εμπειρια που εχω κ απο αυτα που διαβαζω στα φορουμ η πτεροροια ξεκιναει τον αυγουστο
 
@Takiskak ναι έτσι είναι συνήθως.Τοτε είναι φουλ. Μπορεί να ξεκινάει νωρίτερα. Πχ όπως ο δικός μου. Ένα με δύο πουπουλακια αραιά. Επιπλέον, η περιοδος της πτερόροιας εξαρτάται κ από την γέννησή τους κ μπορεί να ξεκινάει νωρίτερα. Όπως κ ναχει χρειάζεται να είναι ήρεμο το πουλάκι γιατί με την πτερόροια ταλαιπωρείται.
[automerge]1655647824[/automerge]
@MARY58 κατά την άποψη μου, καλύτερα να την αφήσεις την γέννα για του χρόνου πρώτα ο Θεός κ να αφήσεις το κορίτσι να ξεκουραστεί κ να ετοιμαστεί για την πτερόροια. Κ πάλι να τα χαίρεσαι κ ναναι γερά κ δυνατά!
 
Τελευταία επεξεργασία:
@ianos καλησπερα!εγω δεν είμαι εκτροφεας χομπιστας ειμαι κ μου αρεσουν πολυ τα καναρινια.
Την αναπαραγωγη την εχω σταματήσει εβγαλα 10 πουλάκια τιμπραντο κ σταμάτησα.
Η φωτογραφία που ανέβασα ειναι απο ενα ζευγάρι λιποχρωμικα έκανα την πρωτη γεννα κ σημερα μου εβγαλε αυγο οπότε παω για δεύτερη αλλα επειδη η εποχη ειναι απαγορευτικη για αναπαραγωγη κ έρχεται καύσωνας απο μεθαυριο τα εχω σε μια αποθήκη του σπιτιού που η θερμοκρασια δεν ξεπερνά τους 25 βαθμους κ για αυτο θα κανω αλλη μια γεννα κ τελος.
Νομίζω ότι τώρα είναι λίγο αργά για άλλη γέννα. Όχι γιατί κάνει ζέστη αλλά γιατί επιβαρύνεις την καναρα χωρίς λόγο. Εκτός κι αν βέβαια υπάρχει κάποιο ιδιαίτερο χαρακτηριστικό στα καναρίνια σου, που σε οδηγούν σε αυτό τον δρόμο. Αν κάτσει τώρα θα βγάλει πουλάκια τον Ιούλιο. Ώσπου να μεγαλώσει τα μικρά θα μπει σε πτεροροια. Έχεις λοιπόν μια καναρα που μπαίνει σε πτερόροια πολύ κουρασμένη από το τάισμα. Δικά σου είναι όμως ότι νομίζεις πιο σωστό να κάνεις. Να σου ζήσουν.
(τα τιμπραντο έβγαλαν 5 σε κάθε γέννα δηλαδή σύνολο 10 πουλάκια από ένα ζευγάρι? η είναι 10 πουλάκια από παραπάνω ζευγάρια?)
 
Έχω κι εγώ μια τέτοια κατάσταση τώρα. Μου ταΐζει ένα ζευγάρι μικρά και η καναρα σε καινούρια φωλιά έχει 3 αυγά. Αυτό που θα κάνω είναι να αφήσω την καναρα μέσα στη φωλιά αλλάζοντας της τα αυγά με πλαστικά. Έτσι δεν θα της κόψω το αναπαραγωγικό της ένστικτο. Όταν τα μικρά τρώνε μόνα τους θα χαλάσω την φωλιά και θα την βγάλω από την ζευγαρωστρα. Θα προλάβει να ξεκουραστεί πριν μπει σε μεγάλη κλούβα για την πτεροροια. Νομίζω ότι είναι καλύτερα να μην ταΐσει τον Ιούλιο γιατί στην πτεροροια θα είναι εξαντλημένη. (οι κοπέλες τιμπραντο έκαναν 5 αυγά και όλα ενσπορα? έδινες κάποιο συμπλήρωμα η μόνο αυγό? φτου φτου να μην τις ματιάσουμε)
 
Αυτό που θα κάνω είναι να αφήσω την καναρα μέσα στη φωλιά αλλάζοντας της τα αυγά με πλαστικά
Ενώ ήταν ενσπορα ή είχες κάνει ωοσκοπηση κ είχες δει ότι είναι άσπορα;
 
Τα αυγά θα φανούν αν έχουν σπόρο μετά από 5-7 μέρες. Εγώ δεν τα αφήνω τόσο. Μόλις γεννήσει η καναρα το αυγό, το αλλάζω με πλαστικό αν όχι την ίδια μέρα, όσο μπορώ πιο γρήγορα. . Βέβαια αυτό το κάνω μόνο αυτή την εποχή η όταν δεν θέλω άλλη γέννα από συγκεκριμένο ζευγάρι. Να ξέρεις ότι το ζευγάρι ταλαιπωρείτε όταν για 20 μέρες ταΐζει. Δεν την ταλαιπωρεί την καναρα το κάθισμα στη φωλια. Το τάισμα πριν την πτεροροια είναι μεγάλη εξάντληση με αποτέλεσμα να μην αντέξει τους μήνες που έρχονται.
 
@esam σε κατάλαβα, από περιέργεια ρώτησα. Κ συμφωνώ ότι καταπονείται το κορίτσι. Καλά κάνεις για να την έχεις υγιή κ έτοιμη για πτερόροια.
Προσωπικά θεωρώ ότι αν μια δεδομένη στιγμή δεν συντρέχει γνωστός λόγος υγείας, και ξεφύγει η κατάσταση και γεννηθούν ένσπορα αυγά, και οι κύκλοι αναπαραγωγής τη συγκεκριμένη χρονιά δεν είναι πάνω από δύο, είναι κρίμα να πετάμε τα εν δυνάμει πουλάκια, ακόμα και αυτών των οποίων η εκκόλαψη δεν έχει ξεκινήσει...απλά στο μεγάλωμα των νεοσσών θα μπορούσαμε, για να ξεκουράσουμε την κανάρα, κι εφόσον υπάρχουν βάσιμοι λόγοι να ανησυχούμε για πιθανή εξάντληση, να την αποσύρουμε από το κλουβί, όταν δούμε ότι ο αρσενικός ταΐζει τα μικρά κι εκείνη έχει πάψει να κάθεται στη φωλιά.
 
@ianos Κ σε εμένα φάνηκε κρίμα. Αλλά για την υγεία της καναρας... Δεν το σκέφτηκα ότι μπορεί να τα ταιζει ο αρσενικός. Όμως κ αυτός με την σειρά του δεν θα περάσει πτερόροια;
 
Την πρώτη μου σκέψη ήταν εκκολαπτικη μηχανή αλλά σίγουρα είναι ακριβή. Έχεις δίκιο ianos@ πάντως, ήμουν λάθος. Είναι κρίμα εάν είναι ενσπορα. Η Χρυσή τομή μάλλον είναι να αξιολογηθεί το κουράγιο της καναρας ή του καναρου.
 
Back
Top