Φροντίδα Μικρο δεκαοχτουρακι τι να κανω;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης srp
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

srp

PB New Member
Εγγραφή
15 Δεκ 2007
Μηνύματα
78
Πόλη
Πετρούπολη
Εδω κι δυο μερες εχει ερθει στην ταρατσα μου μια μικρη δεκαοχτουρα που
δεν μπορει να πεταξει σχεδον καθολου. Επεσε απο την φωλια της που και οι γονεις της δεν την ταιζουν. Της εβαλα λιγο βρεγμενο ψωμι αλλα δεν εφαγε πολυ.
 
Aν κοβεις μικρα κομματακια το ψωμι και του ανοιγεις το στομα εσυ να του το βαζεις μεσα σιγουρα θα φαει. Το ψωμι να ειναι βρεγμενο
 
επικοινωνησε με την αιγινα (ΕΚΠΑΖ) και το εκει κεντρο αγριων ζωων και πουλιων. Θα σου πουν οτι ειναι το καλυτερο για το πουλι. Προς το παρον βαλτου φρεσκο νερακι και λιγο κιμα (πλασμενο σε μικρα "μακαρονακια " σα σκουληκακι. Αν δεν τρωει προσπαθησε με τον δεικτη να του κρατησεις το πανω ραμφος και με τα εκατερωθεν του δακτυλα το κατω και βαλε του μικρο πολυ κομματακι κιμα και ασε το να το κατεβασει. Αν ανταποκριθει συνεχισε. Με συρριγα χωρις βελονα δωστου λιγο νερο αλλα θα σταζεις μπροστα στο στομα να το κατεβαζει μονο του. Οχι κατευθειαν μεσα να μην πνιγει. Μετα γαργαλα του λιγο απο κατω το λαιμο του. Βοηθαει στοα να κατεβασει καλα την τροφη.
μην το ενοχλεις συχνα γιατι στρεσσαρετε.
ελπιζω ολα να πανε καλα
 
απο τη στιγμη που ειναι νεοσσος εχει αναγκη ζωικη πρωτεινη ετσι κι αλλιως. Περα απο αυρο το ραμφος της δεκαοχτουρας δειχνει οτι ειναι πουλι που τεφεται και με σκουληκια. Τωρα ειδικα για τον κιμα που μου λες να μου επιτρεψεις να επιμεινω . Πριν καποια χρονια τουλαχιστον δεν κανανε εμετο...
ας πουμε οτι εχω δει περισσοτερες απο μια να μην κανουν..
 
Κιμα φιλε μου αμα φαει η δεκαοχτουρα θα το κανει εμετο.
Να πας να παρεις απο ενα φαρμακειο ενα κλισμα μιας χρησης να το ξεπληνεις να κοψεις φαλτσα το στομιογια να μεγαλωσει η τρυπα και να βαλεις μεσα φυραμα για περιστερια σαν μακαρονι ειναι να το αφησεις μιση ωρα με νερο να μουλιασει καλα σε αναλογια 2 μερη νερο και ενα φυραμα να του ανοιγεις το στομα και να το πιεζεις σε δυο δωσεις δεν πνηγεται μην φοβασε!
 
... Αναλυτικοτερα: βαλε το πουλι σε μια κουτα χαρτινη και στο πανω μερος βαλε μια σχαρα την οποια πρεπει να σταθεροποιησεις με ενα βαρος γιατι η δεκαοχτουρα πεταγεται αποτομα(η κουτα ειανι καλυτερη απο κλουβι για να εχει την ησυχια του το πουλι. Οι δεκαοχτουρες στρεσσαρονται ευκολα. Βαλε και ενα κλαρι απο την μια στην αλλη χαμηλα για νακαθεται αν μπορει.στον κιμα πουσου ειπα βαλε και λιγη φρυγανια και ζυμωσε τον. Το νερο αν δεν πινει να του το σταζεις στα ρουθουνια, μπορει απο εκει να πιει. Να τουδινεις οσο θελει μεχρι να αντιδρασει. Τεσσερα γευματα την ημερα μεχρι απογευμα. Οχι βραδυ. Αν τρωει μονο του για δυο μερες να το ταιζεις και συ. Μην το κρατησεις μονος σου πανω απο βδομαδα θα στρεσσαριστει και θα πεθανει. Αν δεις να δειχνει κακοκεφο η απελευθερωση πρεπει να επιταχυνθει, αν και καλυτερα ειναι να ειναι ηδη στα χερια των παιδιων στην αιγινα.

οι συμβουλες δεν ειναι δικες μου και ειναι εγκυρες. Δεν ειναι απο την αιγινα.

please επικοινωνησε μαζι τους
 
τωρα πηρα χαμπαρι οτι δεν εδωσα το λινκ

Ελληνικό Κέντρο Περίθαλψης Άγριων Ζώων - Επικοινωνία
 
stamati δεν εχουμε νεα σου και ανησηχω-ουμε για το μικρο δεκαοχτουρακι. Τι νεα;
 
Συγνομη αλλα δεν ειχα ιντερνρτ

το δεκαοχτουρακι εφυγε απο την ταρατσα συμερα και το πηρε μια γατα☹
 
σταματη σου εγραφα καποιο pm(προσωπικο μηνυμα) να σου κανω παραπονα οταν στο προφιλ σου ειδα την ηλικια σου και αισθανθηκα δημοσια πια να κανω το αντιθετο. Μπραβο σου που ενδιαφερθηκες για το πουλακι. Θα χρειαζοταν αληθεια ειναι λιγο περισσοτερο προσοχη αλλα απο ανθρωπο αρκετα μεγαλυτερο σου. Και αυτο που εκανες ειναι υπεραρκετο. Εγω στην ηλικια σου εκανα πολυ σημαντικοτερα λαθη(... Και γω δικαιολογημενος ημουνα... Ελπιζω, χιχι)
Να συνεχιζεις να αγαπας τα ζωα και οτι αλλο ομορφο εχει φτιαξει στο κοσμο αυτο ο Πατερας μας!
 
Back
Top