Αναπαραγωγή Τι να κανω για τη δυστοκια στο gouldian;

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης Ariadnh
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Μαρια μου την υγρασια δεν τη θελουμε οταν σκανε τα αυγα; Σε τι θα βοηθησει να το βγαλει, τι σκεφτεσαι;

την υγρασια δεν τη θελουμε οταν σκανε τα αυγα;
Μετά την εκκόλαψη εννοείς; Έχω την εντύπωση πως η υγρασία βοηθάει στην ωοτοκία. Επιφυλάσσομαι, νομίζω πάντως πως η υγρασία βοηθάει γενικά στην γέννα, γιατί είναι χαλαρωτική των μυών.

Τα gouldian θελουν ολο τον χρονο ασβεστιο. Παντα τους ειχα και παντα θα τους εχω αν ζησει φυσικα.
Εκανα διατροφικη προετοιμασια Αλικη μου.
Για υγρασια που λετε, να της βαλω νερο να κανει μπανιο;Ή λεω βλακεια;

Υπαρχει κι ενας αλλος τροπος να σπρωξω εγω το αυγο. Αλλα αυτο δεν το κανω με τιποτα.

Τρωει κανονικα ομως, οποτε θα της βαλω αυγο. Αν και δεν ειναι fun.

Τα gouldian θελουν ολο τον χρονο ασβεστιο.
Εκανα διατροφικη προετοιμασια Αλικη μου.
Αυτό ισχύει για όλα τα πτηνά πιστεύω. Γι αυτό σε ρώτησα!

Για υγρασια που λετε, να της βαλω νερο να κανει μπανιο;Ή λεω βλακεια;
Βάλε μια βρεγμένη πετσέτα πάνω απ το κλουβί.

Υπαρχει κι ενας αλλος τροπος να σπρωξω εγω το αυγο. Αλλα αυτο δεν το κανω με τιποτα.
Μην το κάνεις! Θέλει εμπειρία και είναι μεγάλο το ρίσκο!

Μακάρι να τα καταφέρει! Πως είναι η συμπεριφορά της;

Μετά την εκκόλαψη εννοείς; Έχω την εντύπωση πως η υγρασία βοηθάει στην ωοτοκία. Επιφυλάσσομαι, νομίζω πάντως πως η υγρασία βοηθάει γενικά στην γέννα, γιατί είναι χαλαρωτική των μυών.
Αυτο για τη χαλαρωση δεν το ηξερα. Γνωριζω ομως οτι η υγρασια ειναι απαραιτητη κατα την εκκολαψη για να μαλακωσει το τσοφλι σε περιπτωση που ειναι σκληρο, δηλαδη βοηθιεται ο νεοσσος να τ σπασει το αυγο πιο ευκολα.

Θα βαλω πετσετα βρεγμενη, δεν εχω να χασω κατι.
Την περισσοτερη ωρα ειναι στον πατο του κλουβιου.

Δεν αρκούν δύο φορές. Θέλει επαναλήψεις κάθε 5-10 λεπτά. Ξαναδιάβασε το άρθρο που σου έβαλα πιο πάνω. Δώσε και ζαχαρόνερο ή γλυκόζη διαλυμένη σε νερό. Και το αδιάλυτο ασβέστιο εννοείται.
Μην προσπαθήσεις να του κάνεις μασάζ.

Εβαλα την πετσετα. Εβαλα νερο για μπανιο και αυγο. Δεν εφαγε, ουτε εκανε μπανιο. Του βαζω ασβεστιο συνεχως και εβαλα και παλι λιγο λαδι απο κατω. Εχω πονοκεφαλο απο το αγχος μου. Προσπαθει να το βγαλει, δεν βγαινει.

Δώσε της ζαχαρόνερο, γιατί χάνει τις δυνάμεις της και άλλο ασβέστιο.

Δεν ξέρω για το μέλι, είναι δύσκολο προϊόν, γλυκόζη ξέρω ή έστω ζάχαρη. Δεν έχεις ζάχαρη; Μόνο μέλι;

• Like
Αντιδράσεις: Myra
Δεν ξέρω για το μέλι, είναι δύσκολο προϊόν, γλυκόζη ξέρω ή έστω ζάχαρη. Δεν έχεις ζάχαρη; Μόνο μέλι;

Εχω. Πηρε την θεση της για υπνο. Της εδωσα ασβεστιο και θα της δωσω και νερο με ζαχαρη. Μετα θα την αφησω να ηρεμησει. Καθε φορα που βαζω το χερι μου μεσα τρομαζει. Πρεπει να ειναι ηρεμη για να κανει το αυγο (ετσι πιστευω).

Ποσες μερες μπορει να μεινει με το αυγο μεσα της;

Είναι κρίσιμες οι ώρες και τα λεπτά, ιδίως που πήρε θέση ύπνου. Επείγον το ζαχαρόνερο. Δεν έχει δυνάμεις.
Ολα τα πουλια πηραν θεση υπνου. Σκοτεινιασε εξω. Λογικο το βρισκω. Νομιζω δηλαδη. Να αναψω λαμπα στο σαλονι;

Εδωσα ζαχαρονερο..

Γι αυτο ειναι σπιτι. Το πρωτο που την δυσκολεψε το εβγαλε μετα απο τις σταγονες που της εδωσα και το λαδι που εβαλα. Αυτο ομως την δυσκολευει παραπανω. Ελπιζω οταν το γεννησει να μην θελει να κανει κι αλλο.. εχω φυγει τον αρσενικο, δεν εχουν καμια επαφη.

Θα το γεννησει; ☹

Back