Γενικά Μικρό πουλάκι έπεσε από την φωλιά του

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης st439
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

st439

PB New Member
Εγγραφή
23 Μαϊ 2020
Μηνύματα
15
Πόλη
Λαμία
Κοντά στο σπίτι μου έπεσε φωλιά λόγω του δυνατού αέρα στην παιδική χαρά και πέσαν μαζί της τρία μικρά που ήταν μέσα. Το ένα μου είπαν ότι προσπαθούσε να πετάξει αλλά ένα παιδάκι το πάτησε καταλάθος (εγώ δεν είμουν εκεί με φώναξαν απλά μπας και ήξερα κάτι πάρα πάνω επειδή έχω καναρίνια). Το άλλο πέθανε τελικά και αυτό δυστυχώς από την πτώση. Το τρίτο φενετε υγιές (ίσως έχει ένα μικρό στραμπουλιγμα στο πόδια). Το έβαλα ψηλά σχετικά σε ένα κλαρί και κατάφερε να κάτσει αλλά μετά από λίγο πήδηξε κάτω πάλι. Σκέφτομαι να το βάλω σε μια πλαστική φωλιά με λίγο χαρτί και να το δέσω σε ένα κλαρί να το τσουνάμι οι γονείς του αλλά 99/100 θα το φάνε τα κοράκια ή οι καρακάξες. Εμένα μου τα τρώνε μέσα από τα κλουβιά τα καναρίνια! Τι λέτε να κάνω; Είναι πολλή μεγάλο νομίζω για να προσπαθήσω να το ταίσω στο χέρι. Σκέφτομαι να το βάλω σε καμία Κανάρα αλλά πάλι δύσκολο να δεχθεί το ένα το άλλο. Τι προτείνετε; Επίσης τι πουλί νομίζετε ότι είναι; Έχει λίγο κίτρινο στα φτερά αλλά δεν νομίζω να είναι καρδερινακι.

IMG_20200617_183700.webpIMG_20200617_183710.webp
[automerge]1592410287[/automerge]
Ευχαριστώ όποιον έφτιαξε τις φωτογραφίες! Περιμένω τις προτάσεις σας. Άμα δεν σκεφτώ κάτι άλλο η μου δοθεί κάποια συμβουλή μαλλον θα το βάλω σε μια πλαστική φωλιά που θα δέσω σε κάποιο δέντρο κοντά εκεί που έπεσε. Συνήθως αυτό βλέπω προτείνουν οι περισσότεροι αλλά νομίζω οι πιθανότητες να ζήσει είναι μηδαμινές λόγω τον κορακοειδων.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Νομίζω καλά το σκεφτήκατε, μήπως το αναλαβουν οι γονείς ώσπου να ξεπεταχτεί... αλλιώς τηλεφωνήστε στην Anima για οδηγίες. (Για καρδερινάκι μου φαίνεται μάλλον;.) Περισσοτερες πιθανότητες επιβίωσης έχει αν το βρουν οι γονείς και αυτο ειναι το καλύτερο γι'αυτό (τα κορακοειδη δεν θα το έφταναν και στην αρχική φωλιά του; )μακάρι να τα καταφέρει το μικρό, με τους αέρηδες θα πέσαν πολλά φαντάζομαι...
Πλύνετε καλά τα χέρια σας πριν ασχοληθητε με τα καναρίνια σας μην τους μεταφέρετε ασθένεια ή παρασιτα
 
Ευχαριστώ πολλή για την απάντηση και κυρίως για την καθαριότητα που μου υπενθυμισες. Δεν είμαι σίγουρος τι είναι αλλά τώρα το σκέφτομαι για σπουργίτι αλλά αυτό το κίτρινο στα φτερά μπερδεύει. Βλέπω συχνά φωλιές καθώς πηγαίνω συχνά για εκπαίδευση τα σκυλιά μου στο βουνό αλλά τις περισσότερες τις βρίσκω μετά χαλασμένες από κορακοειδοι. Το θεωρώ θαύμα που μεγάλωσε τόσο καθώς στην περιοχή οι καρακάξες έχουν φωλιές και είναι κοπάδια! Μιλάμε για χιλιάδες! Μάλλον όμως θα το ρισκάρω να το αφήσω σε ένα κλαρί μέσα σε φωλιά.
 
Δεν μπορεί να κλείσει καλά το ένα του πόδι. Δεν νομίζω ότι έχει καλές πιθανότητες να ζήσει ότι και να κάνω. Θα το βάλω στο δέντρο και μακάρι να το βοηθήσει ο θεός. Ακόμα όμως παρατήρησα έπειτα από το ποστ του φίλου που μου είπε να προσέχω τις αρρώστιες ότι στο χαρτί που το είχα πάνω εμφανίστηκαν πολλή μικρά κόκκινα ζουζουνακια που όταν τα πίεζα σπαγαν το χαρτί και το βαράμε κόκκινο. Ξέρετε τι είναι; Είναι επικυνδινο;
 
Δεν είμαι σίγουρος τι είναι αλλά τώρα το σκέφτομαι για σπουργίτι αλλά αυτό το κίτρινο στα φτερά μπερδεύει.
Καρδερινάκι είναι 100%.

Κοντά στο σπίτι μου έπεσε φωλιά
Αφού έπεσαν κοντά στο σπίτι σου, μπορείς να το βάλεις σε ένα κλουβακι, και να περιμένεις να δεις, αν θα έρθουν οι γονείς του να το ταΐσουν. Είναι αρκετά μεγάλο, άρα μετά από περίπου 10 μέρες, που θα έχει δυναμώσει, θα το απελευθερώσεις!

99/100 θα το φάνε τα κοράκια ή οι καρακάξες.
Αυτό είναι πράγματι ένα πρόβλημα, για αυτό το καλύτερο που θα μπορούσες να κάνεις είναι
τηλεφωνήστε στην Anima για οδηγίες.

στο χαρτί που το είχα πάνω εμφανίστηκαν πολλή μικρά κόκκινα ζουζουνακια που όταν τα πίεζα σπαγαν το χαρτί και το βαράμε κόκκινο. Ξέρετε τι είναι; Είναι επικυνδινο;
Ότι κι αν είναι, θα πρέπει για προληπτικούς λόγους να το κρατήσεις μακριά από τα δικά σου πουλιά.

Εύχομαι καλή επιτυχία, και να ζήσει ώστε να επανενταχτει πάλι ελεύθερο στην φύση.
 
Έχω ένα ξύλινο κλουβάκι. Θα δοκιμάσω αυτό ίσως και να το αφήσω κάπου κοντά αλλά τα κοράκια τα φοβάμαι πολλή! Εμένα έπεσε το προστατευτικό από τα κλουβιά και μου φάγαν δύο καναρινάκια αμέσως.
[automerge]1592414830[/automerge]
Αυτά τα κόκκινα λέω. Ξεκίνησε να βρέχει ρε φίλε πόσο άτυχο.
 

Συνημμένα

  • IMG_20200617_202455.webp
    IMG_20200617_202455.webp
    31,7 KB · Προβολές: 5
Τελευταία επεξεργασία:
Αυτό είχα κάνει με 2 καρδερινακια που έπεσαν από ένα πεύκο που έχουμε στο σπίτι και είχε επιτυχία. Μόλις τους άνοιξα την πόρτα πέταξαν αμέσως. Και να φανταστείς ήταν πολύ μικρότερα από το συγκεκριμένο. Βέβαια εμείς τα βάζαμε το βράδυ μέσα και τα αφήναμε πάλι έξω το πρωΐ για να τραφούν από τους γονείς τους. Σε αυτή την περίπτωση δεν ξέρω αν θα επιβιώσει. Μακάρι!

*Βάλε αν έχεις και μια φωλιά καναρινιών μέσα στο κλουβί και στρώσε μέσα κάτι μαλακό. Ίσως να μπαίνει.
 
@Liakos18 προσάρμοσα μια φωλιά καναρινιών κοντά στο πεύκο που νομίζω ότι ήταν η φωλιά και την σκέπασα λίγο. Ελπίζω να δουλέψει. Στο σπίτι μου δεν νομίζω να το βρήσκαν οι γονείς του επειδή δεν έχει οπτική επαφη. Ακόμη νομίζω ότι τα δύο αδέλφια του είναι ακόμα πάνω στο δέντρο (τα άλλα δύο είναι νεκρά και συνήθως είναι πέντε τα μικρά τις φωλιάς οπότε υποθέτω ότι μείναν δυο) γιατί άκουσα λίγο τσιτσιρισμα άρα πιστεύω δύσκολα θα πλησίαζαν το σπίτι μου. Τι να πω θα κοιτάξω και αύριο άμα είναι ακόμα εκεί και ελπίζω για το καλύτερο. Δεν το έβαλα μέσα σε κλουβάκι γιατί λόγω της αδυναμίας στο πόδι του δεν νομίζω να κατάφερνε να τραφεί.
 
Ακόμα όμως παρατήρησα έπειτα από το ποστ του φίλου που μου είπε να προσέχω τις αρρώστιες ότι στο χαρτί που το είχα πάνω εμφανίστηκαν πολλή μικρά κόκκινα ζουζουνακια που όταν τα πίεζα σπαγαν το χαρτί και το βαράμε κόκκινο. Ξέρετε τι είναι; Είναι επικυνδινο;
Μάλλον πρόκειται για ψείρες και ίσως αυτός είναι ο λόγος που βρέθηκε εξ αρχής εκτός φωλιάς.
προσάρμοσα μια φωλιά καναρινιών κοντά στο πεύκο που νομίζω ότι ήταν η φωλιά και την σκέπασα λίγο.
Αυτή είναι η καλύτερη λύση, οι γονείς θα το εντοπίσουν και θα το ταΐσουν.
 
Η φωλιά του έπεσε από τον αέρα. Τώρα αυτά δεν ξέρω τι είναι.
Αν έχεις την ευκαιρία, πριν το τοποθετήσεις για να βρει τους γονείς του, βάλε του ψειροσκονη.
 
@st439
Ναι ψείρες(ακαρεα εκτοπαρασιτα πτηνών)θα είναι, δεν πάνε στους ανθρώπους αλλά καθαρίστε καλά εκεί που ήταν να μην πάνε στα καναρινακια σας (δεν πετάνε, μόνο πηδάνε).
 
Back
Top