Αναπαραγωγή Μου είπαν να σπάσω το αυγό μέσα της

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης toni
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

toni

PB Member
Εγγραφή
28 Μαρ 2008
Μηνύματα
188
Πόλη
Κοζάνη
Από βραδύς είδα μια κανάρα μου με ήδη τρία αυγά στην φωλιά να μην είναι πολύ καλά. Σήμερα το πρωί την είδα πάλη όχι καλά. Δεν μπορούσε να κρατηθεί καλά όρθια και πήγαινε στο πάτωμα του κλουβιού και μου φαινόταν να πρεσάρει. Ένας γνωστός μου είπε να σπάσω το αυγό μέσα της γιατί θα έχει πρόβλημα να το βγάλει, ενώ το σπασμένο θα βγει. Τώρα που θα πάω σπίτι θα δω και θα σας πω αύριο αποτελέσματα. Είχε κάνει κανείς έτσι σε καναρίνι του;
 
Μα καλα ολοκληρο αρθρο απο κατω και δεν μπηκες στον κοπο να το διαβασεις! Λεει οτι αν σπασεις το αυγο μεσα της επιφερει θανατο στο πουλι!
Δηλαδη ποιος ο λογος να μπαινουν τα αρθρα; Τοση δουλεια εκανε ο ανθρωπος να το μεταφρασει και να βαλει και εικονες!
 
Μπήκα στον κόπο και το διάβασα. Δυστυχώς σήμερα, δηλαδή μετά από το πρωινό γεγονός.

Οι τρόποι για να βοηθήσουμε πουλί με δυστοκία είναι πολύ δύσκολοι εις γνώμη μου. Αυτό μου έτυχε φέτος για πρώτη φορά στα τρία χρόνια.
 
Προφανως δεν ειναι ενα οποιδηποτε αρθρο με ''αποψεις''. Ειναι επιστημονικο, δεν εγινε υπομνημα τυχαια. 😉

Παντα η αποφαση ειναι δικη σου, το τι θα κανεις. 🙂
 
Συγνώμη, εγώ δεν κατάλαβα πολύ καλά τι έγινε. Σήμερα το πρωί είδες ότι δεν ήταν καλά και αμέσως μετά έσπασες μέσα της το αβγό ή όχι ακόμη; Θα το κάνεις δηλαδή όταν θα πας στο σπίτι ή το έχεις κάνει ήδη;
toni είπε:
Οι τρόποι για να βοηθήσουμε πουλί με δυστοκία είναι πολύ δύσκολοι εις γνώμη μου.
Οπότε δηλαδή πιέζουμε την κοιλιά με δύναμη μεγαλύτερη των 30 γραμμαρίων (όσο περίπου το βάρος του πουλιού) και έτσι επέρχεται η αποκατάσταση του προβλήματος; Για κανε ένα παραλληλισμό με το ανθρώπινο σώμα των 80 κιλών.

Εν πάση περιπτώσει, τι συμβαίνει τελικά; Τι έχεις κάνει και ποια είναι η κατάληξη του θέματος;
 
Γεια σας, για να βγάλουμε μια άκρη να σας πω που βρίσκομαι. Εγώ μπήκα εδώ στο forum για να έχω την δυνατότητα να ρωτήσω άτομα που γνωρίζουν καλύτερα από μένα για το θέμα και όχι για να δέχομαι ατάκες από καθέναν!nono Αυτό γνώριζα, αυτό έκανα. Επειδή δεν μου άρεσε η τεχνική μπήκα εδώ να επιβεβαιώσω και να μάθω, τι πρέπει να κάνω την επόμενη φορά αν μου τύχει.
Η κανάρα έβγαλε χτες το σπασμένο αυγό και φτανότανε καλύτερα. Τρώει, πίνει και πλαγιάζει στη φωλιά της. Δεν συνήρθε 100% αλλά πιστεύω ότι θα τα καταφέρει.
 
Φιλε μου ο δικος μου σκοπος δεν ητανε να σου πω ατακα. Αλλα ειχε ολοκληρο αρθρο και αν καποιος το διαβαζε μονο το συμπερασμα που εβγαλες εσυ δεν θα εβγαζε. Γι' αυτο και σου ειπα γιατι δεν εκανες τον κοπο να το διαβασεις. Μου φανηκε περιεργο να διαβασεις ενα τοσο κατατοπιστικο αρθρο και να καταλαβεις στο τελος πως αυτο που πρεπει να κανεις ειναι να σπασεις το αυγο.

Τα εσωτερικα της οργανα ειναι λεπτες μεμβρανες, φανταζεσαι τι μπορει να κανει ενα σπασμενο τσοφλι αυγου μεσα και με την πιεση που βαζεις εσυ και με τη δικη της να το βγαλει απο μεσα της;

Τελοσπαντων μακαρι να γινει καλα το πουλακι.
 
Γεια σας, για να βγάλουμε μια άκρη να σας πω που βρίσκομαι. Εγώ μπήκα εδώ στο forum για να έχω την δυνατότητα να ρωτήσω άτομα που γνωρίζουν καλύτερα από μένα για το θέμα και όχι για να δέχομαι ατάκες από καθέναν!nono Αυτό γνώριζα, αυτό έκανα. Επειδή δεν μου άρεσε η τεχνική μπήκα εδώ να επιβεβαιώσω και να μάθω, τι πρέπει να κάνω την επόμενη φορά αν μου τύχει.
Η κανάρα έβγαλε χτες το σπασμένο αυγό και φτανότανε καλύτερα. Τρώει, πίνει και πλαγιάζει στη φωλιά της. Δεν συνήρθε 100% αλλά πιστεύω ότι θα τα καταφέρει.

-Οσοι μπαίνουν στον κόπο να σου απαντήσουν είναι άξιοι ενός "Ευχαριστώ"
και μόνο για το γεγονός οτι ασχολήθηκαν με το πρόβλημά σουκαι σου
υπέδειξαν τον τρόπο που θα βρείς λύση. Ο τρόπος που απαντάει ο καθένας
είναι ιδιαίτερος και αποτελεί μια προέκταση της γενικότερης εικόνας του.
Τον εκθέτει όμως δημόσια και γι'αυτό κρίνεται. Ούτε εσύ, ούτε κανείς άλλος
έχει δικαίωμα να υποδείξει σε κάποιον τρίτο τον τρόπο που θα απαντά.
Αν δεν σ'αρέσουν οι ατάκες, μπορείς "Κρίνοντάς" τες να δώσεις μια
αρνητική αξιολόγηση σ' αυτόν που στις απηύθηνε.
Και στο τέλος-τέλος μπήκες για να ΠΑΡΕΙΣ , Ε ! Μή μας υποδεικνύεις
και πώς θα στα τρατάρουμε.ΑΝ ΔΕΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ Ο ΔΙΣΚΟΣ ΠΟΥ ΣΤΑ
ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ ΠΗΓΑΙΝΕ ΠΑΡΤΑ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΤΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΣΤΟ
ΑΛΟΥΜΙΝΟΧΑΡΤΟ. Αντε, που θα μας κουνήσεις και το δάκτυλο😡
 
na sas po ligo gia tin kanarina.
stis 30-03-08 ixe 3 auga stin folia
stis 31-03-08 ixa to problima tis distokias pou ixa pari thn lathos apofasi, ala doksa ton theo glitose i kanara mou kai apobale to spasmeno augo.
01-04-2008 i kanara mou ixe sinelyhi kai itane kala.:)
02-04-2008 simera to proi 7.15 thn ida pali na diskoleuete😡, tin pira kai tis ebala tin kilia gia 2-3 deuterolepta kato apo tin brisi. 12.00 eixe 4 auga i folia kai i kanara etroge pali. to tetarto augo omos ine mikro kai exei megethos peripou 2/3 enos kanonikou.
olo to apogeuma itan kourasmeni. meta tis 20.00 pige pali stin folia tis.
03-04-2008 simera to proi tin ida pio aneti kai euxome na pane ola kala.:)

tha sas enimerono gia nea mas.
kai pali euxaristo poli se olous
toni
 
Τονι καλως ηρθες στην παρεα.σιγουρα δεν αντιμετωπισες την καλυτερη υποδοχη γιατι τα παιδια ειναι ευαισθητα στην κακομεταχειρηση των φτερωτων φιλων μας και συ απο αγνοια παραλιγο να βαλεις σε κινδυνο την ζωη ενος. Περα απο αυτο (εσυ δεν το ξερεις) εχει γινει εδω θεμα και δικαια για ατομα που μπαινουν και ρωτανε κατι χωρις να το ψαξουν αν εχει ρωτηθει ηδη και υπαρχει ετοιμο στο φορουμ. Πολυ περισσοτερο μαλιστα που στην περιπτωση σου υπαρχει ολοκληρο αρθρο. Τα λαθη ειναι για τους ανθρωπους. Το δοις εξαμαρτειν ομως ουκ αντρος σοφου. Και συ στη συνεχεια εδειξες με το συγνωμη σου τις αγνες προθεσεις σου. Εγω για το μονο που εχω δικαιωμα να σε κατηγορησω ειναι γιατι δεν περιμενες να ενημερωθεις υπευθυνα και προχωρησες στην ενεργεια του σπασιματος αν και δεν ειχε ευτυχως επιπλοκες. Γιατι και γω οταν καποτε ειχα μπει στο φορουμ το ιδιο λαθος ειχα κανει. Αν θυμαμαι καλα πηγα να δωσω πληροφοριες για την σπιρουλινα ενω υπηρχε ολοκληρο αρθρο:)

καλως ηρθες και παλι. Και ξερω οτι μπορει να ηρθες για να "παρεις" αλλα συντομα θα θες να "δινεις"
 
  • Like
Αντιδράσεις: toni
@mortal@
μου ειναι ποιο ευκολα να γραφω στα ξενα, αλλα θα προσπαθησω. Ορθογραφικα λαθη δεν πρεπει να πειραζουν;

τονι
 
mortal1

δεν θα μεταφρασω τα προιγουμενα. απο δω και περα ωμος θα το κανω.

τονι
 
jk21 είπε:
αν θυμαμαι καλα πηγα να δωσω πληροφοριες για την σπιρουλινα ενω υπηρχε ολοκληρο αρθρο:)
Προσωπικά είχα και εξακολουθώ να έχω την άποψη ότι όσο περισσότερες πληροφορίες υπάρχουν για ένα συγκεκριμένο θέμα, τόσο καλύτερα για όλους μας.

toni είπε:
ορθογραφικα λαθη δεν πρεπει να πειραζουν;
Καθόλου! Εξάλλου όλοι μας κάνουμε. Το θέμα είναι ότι τα ελληνικά διαβάζονται πολύ ευκολότερα (είναι η γλώσσα μας άλλωστε) και γίνεται ευκολότερα η αναζήτηση μηνυμάτων με ελληνικούς χαρακτήρες, ακόμη και αν περιέχουν κάποια ορθογραφικά λάθη.


Χάρηκα για τις ευχάριστες εξελίξεις της κανάρας σου :)
 
  • Like
Αντιδράσεις: toni
toni τα ορθογραφικά δεν ενοχλούν κανέναν, απλά γράφε ελληνικά!
 
  • Like
Αντιδράσεις: toni
να σας πω λιγο πως ειναι τα πραγματα. η καναρα ειναι καλα τωρα αλλα δεν καθετε καθολου στην φωλια. εχω απο την αρηη ειδη βαλει τα αυγα της σε αλλη καναρα. τωρα η ερωτηση μου. τι να κανω να την χωρησω απο τον αρσενικο, να βγαλω και να βαλω καινουργια φωλια. τι λετε; 😕
 
Η άλλη κανάρα τα κλωσσάει κανονικά; Αν ναι, αστα εκεί. Νομίζω ότι δεν πρέπει να την χωρίσεις από τον αρσενικό αν ήταν η πρώτη της γέννα για φέτος. Την φωλιά αστην δεν πειράζει.
 
Από που είσαι στη Κοζάνη; Από μέσα από την πόλη;
 
Back
Top