Φροντίδα Μπορεί να φώναζε το λοβάκι μου για να το βγάλω από το κλουβί

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης jimsim
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

jimsim

PB New Member
Εγγραφή
4 Αυγ 2017
Μηνύματα
314
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Γεια σας εχω αρχισει να βγαζω τολοβακι μου εξω και απο την πρωτη μου μερα που αρχισα να το βγαζω εξω φναζε λιγοτερο οταν το ξαναεβαλα μεσα παιζει ρολο; Μπορει δηλαση τοσο καιρο να φψναζε για να το βγαλω εξω; Για αυτο εχει ηρεμισει;(απο τις πολλες φωνες γιατι απο ενργια τα παμε μια χαρα)
 
Οι παπαγάλοι "τσιριζουν" τις περισσότερες φορές επειδή βαριούνται ή επειδή χρειάζονται τη συντροφιά μας οπότε βγάζοντας τους έξω εκτονώνονται και περνούν καλά. Φρόντισε μόνο να μην βγάζεις τον παπαγάλο σου έξω όταν φωνάζει γιατί θα το συνδυάσει και θα αρχίσει να κάνει πολλή φασαρία για να σε αναγκάσει να κάνεις αυτό που θέλει. Την πάτησα έτσι εγώ και δυσκολεύτηκα πολύ για να σταματήσω τη συγκεκριμένη συμπεριφορά. Κάθε μέρα να του επιτρέπεις να βγαίνει από το κλουβί την ίδια ώρα για να μάθει ότι υπάρχει πρόγραμμα και ότι η έξοδος δεν είναι επιβράβευση για κάτι που κάνει, καλό ή κακό.
 
δηλαδη συνδεετε με το οτι αρχισε να βγενει εξω η απλα εξοικιωθηκε με το περιβαλον;
 
Το πιθανότερο είναι να αναζητά τη συντροφιά σου και την αλληλεπίδραση μεταξύ σας.
Διάβασα οτι είναι ταϊσμένο στο χέρι το πουλάκι άρα η επαφή με τον άνθρωπο θα ήταν καθημερινή και πολύ κοντινή.
Φτιάξου ένα πρόγραμμα και από την αρχή θέσε τα όρια και μη το αφήνεις ανεξέλεγκτο και όλη μέρα εκτός κλουβιού για παράδειγμα.
Δημιούργησε δραστηριότητες στο κλουβί του και φτιάξε (ή αγόρασε) ένα σταντ που θα απασχολείται εκεί πάνω όταν είναι εκτός κλουβιού. Τώρα που είναι αρχή θα το μάθεις πιο εύκολα το πρόγραμμα που θα ακολουθείτε και πραγματάκια που θα κάνουν τη συμβίωσης σας καλύτερη.

Το κλουβί του τι μέγεθος έχει;
Σε ποιο σημείο του σπιτιού βρίσκεται το κλουβί του;
Κάθεται στο χέρι σου πριν βγει από το κλουβί του;
Όταν το βγάζεις εκτός κλουβί λάβε τα απαραίτητα μετρά προστασίας για το μικρό, μέχρι να μάθει το χώρο και να κινείται μέσα σε αυτό με μεγαλύτερη άνεση... Δηλαδή κλειστές κουρτίνες(για να μη χτυπήσει σε τζαμαρία), ανεμιστήρες και εστίες κλειστά και αντικείμενα που μπορεί να προσγειωθεί και να του προκαλέσουν ατύχημα ή πληγή, απομάκρυνε τα
 
Όπως σου είπε και ο Ζαχαρίας @zack27 το πιο πιθανό είναι να να θέλει παρέα. Εγώ θα σου πρότεινα, αφού περάσει κάποιο διάστημα και έχει προσαρμοστεί πλήρως το πουλάκι στο νέο του περιβάλλον και στις επαφές μαζί σου, να του πάρεις ένα δεύτερο λοβάκι για παρέα, είτε άγριο είτε ήμερο. Οι παπαγάλοι από τη φύση τους είναι πολύ κοινωνικά πουλιά και καλό είναι να ζούνε σε ζευγάρια ίδιου ή διαφορετικού φύλου.
 
Αυτό το λάθος έχω κάνει εγώ με το κοκατιλ μου.Αρχικα το είχα αρκετές ώρες έξω απο το κλουβι και τώρα μόλις το βαζω μεσα αρχιζει να φωνάζει και να χτυπιέται.

Για αυτο λεμε οτι πρεπει να υπαρχει προγραμμα! Οσο το βγαζεις στην αρχη να το βγαζεις και μετα!
 
Back
Top