Φροντίδα Το πάρροτλετ μου δεν με αφήνει να το βγάλω από το κλουβί

βασικη τροφη και ηλιοσπορο
Σαν βασική τροφή θα δίνεις μείγμα σπόρων για μεσαίους παπαγάλους (συνήθως έχουν κοκατίλ ή lovebird στη συσκευασία) και προσπάθησε να βρεις χωρίς ηλιόσπορο, κυκλοφορούν κάποιες στην αγορά. Το μείγμα πρέπει να είναι πάντα επώνυμο και σφραγισμένο αεροστεγώς.Αν δίνεις έξτρα ηλιόσπορο σταμάτα τον. Σουπιοκόκκαλο έχε μόνιμα στο κλουβί.
 
@jk1980, Ο εκτροφεας μου ειπε οτι ο ηλιοσπορος ειναι βασικη τροφη και αν την βγαλω μπορει να πεθανε επισης πια ειναι η ηλικια του
[automerge]1543325388[/automerge]
@ζιζι, Και με αυτο τι θα κερδισω.. Κ δηλαδη τρλος το χερι μεσα😢
 
Μην βιάζεσαι! Κάνε ένα ένα τα βήματα που πρέπει να κάνεις και θα κερδίσεις έναν παπαγάλο που θα σε εμπιστεύεται και δεν θα φεύγει από πάνω σου.

Αντιθέτως αν δεν αλλάξεις τακτική δεν θα κερδίσεις τίποτα απολύτως. Το πουλάκι όσο περνάει ο καιρός θα αγριευει περισσότερο. Ζωντανή ψυχούλα είναι και μια σταλιά μάλιστα κι εσύ γίγαντας κοντά του. Δώσε του χρόνο και θα χτίσετε μια πολύ όμορφη σχέση.
 
Αρα πρεπει να μην του ξαναβαλω το χερι μεσα. Να καθομαι κοντα του για 2 μερες και μετα να προσπαθω να φαει απο το χερι μου πως να το κανω τι να κω εχω αγχοθει
 
Δεν χρειάζεται αγχος, υπομονή χρειάζεται μόνο. 2 ημέρες είναι πολύ σύντομο διάστημα. Αφού τελειώσει αυτό το στάδιο του διαβάσματος μαζί, μετά θα κάνεις όσα είπαμε παραπάνω. Το χέρι μέσα με φαγητο, μακριά από το πουλάκι και περιμένεις να έρθει μόνο του να φάει. Μπορεί να έρθει και μετά από πολλές μέρες. Εσύ θα κάνεις υπομονή.
 
Και αν ερθει δηλαδη το χερι να μην το βαλω ετσι
 

Συνημμένα

  • IMG_20181125_102846_600x800.webp
    IMG_20181125_102846_600x800.webp
    19,5 KB · Προβολές: 8
Το κεχρί θα το κρατάς εσύ, δεν θα το έχεις στο κλουβί. Και όχι τόσο κοντά του. Το θέμα δεν είναι να ανέβει στο χέρι σου επειδή δεν έχει που αλλού να πάει, αλλά να έρθει αυτό σε εσένα.
 
Ο εκτροφεας μου ειπε οτι ο ηλιοσπορος ειναι βασικη τροφη και αν την βγαλω μπορει να πεθανε
Εντάξει κατάλαβα. Μπορείς να μας πεις ποιος είναι ο εκτροφέας που το πήρες; Πληροφοριακά, για να μαθαίνει και ο κόσμος, έχω κόψει τον ηλιόσπορο εδώ και ένα χρόνο στην εκτροφή μου, ύστερα από συζητήσεις με άλλους εκτροφείς (σοβαρούς) και δεν έχω χάσει ούτε έναν νεοσσό.
 
@jk1980, Ειναι ενας κυριος χριστος που δουλευει ως εκτροφεας στο μαγαζι ωκεανος στην ηλιουπολη του μιλαγα για τον παπαγαλο και μου το εκλεινε
[automerge]1543327149[/automerge]
@ζιζι, Αρα να βαζω το χερι μου ωστε ο καρπος να ακουμπα πανω στην πορτα με φαει και πιστευεις θα ερθει γιατι αφου δεν με εμπιστευετε δεν νομιζω να ερθει. Επισης οταν το κανω αυτομηπωςνα βγαλω την ττοφη του για να πειναει και να ερθει
 
επισης οταν το κανω αυτομηπωςνα βγαλω την ττοφη του για να πειναει και να ερθει
ΠΟΤΕ!
Το πουλάκι πρέπει να έχει πάντα διαθέσιμη την τροφή του. Αυτό που προσπαθώ να σου εξηγήσω τόση ώρα είναι ότι δεν πρέπει να το αναγκασεις να κάνει αυτό που θέλεις αλλά να παρατηρείς και να σέβεσαι τα όρια του.

Όσον αφορά τη δεύτερη φωτογραφία που ανεβασες στο άλλο θέμα που άνοιξες. Δεν πιάνουμε ποτέ με αυτόν τον τρόπο ένα πουλάκι που θέλουμε να ανεβαίνει στο χέρι μας και να μας εμπιστεύεται. Θα πρέπει να είναι ελεύθερο στο χέρι σου και ασφαλώς δεν θα το πιάσεις ποτέ έτσι για να το βγάλεις από το κλουβί ή να το επιστρέψεις σε αυτό.
 
Επισης το πουλι θα του αλλαξω κλουβι αρα πως θα τον. Μετακεινησω;
[automerge]1543327567[/automerge]
Το ξερω ηταν η πρωτη μερα εκεινη και μου ειπε ο εκτροφεας να το πιασω ετσι αρα εγω τορα τι να αρχισω να κανω απο σημερα;
[automerge]1543327791[/automerge]
Θα περιμενω με ανηπομονεσια απαντησει για το τι πρεπει να κανω απο σημερα κιολας
[automerge]1543327908[/automerge]
Οκ αρα εγω να εχω τον καρπο μου στην πορτα του κλουβιου; Επισης πως θα του αλλαξω το κλουβι;
 
Τελευταία επεξεργασία:
Μείνε μερικές μέρες στο στάδιο που είπαμε, μόνο να του μιλάς και να μην βάζεις το χέρι μέσα. Θα συνηθίσει την παρουσία σου και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Μετά όπως λες βάζεις το χέρι σου με φαγητό μακριά από το πουλάκι και περιμένεις όσο χρόνο χρειαστεί μέχρι να έρθει.
Μέχρι τα Χριστούγεννα που λες ότι θα πάρεις κλουβί, αν κάνεις όσα είπαμε, μπορεί να έχετε κάνει τεράστια πρόοδο.
Όταν με το καλό παρεις το κλουβί θα ανοίξεις ένα νέο θεμα για να το συζητήσουμε με τα νέα δεδομένα της μεταξύ σας σχέσης.
 
Χιλια ευχαριστω ειλικρινα επισης ποσο καιρο πρεπει να του μιλαω απο εξω;
[automerge]1543328437[/automerge]
Επισης καλο κλουβι κανει 84€
[automerge]1543329043[/automerge]
Σε παρακαλω απαντα μου εχω αγχος θα περιμενω με ανηπομονεσια
 

Συνημμένα

  • Screenshot_2018-11-27-16-19-37.webp
    Screenshot_2018-11-27-16-19-37.webp
    56,4 KB · Προβολές: 5
Τελευταία επεξεργασία:
Εγώ θα περίμενα το λιγότερο 4-5 μέρες μέχρι να ξαναβάλω το χέρι μου. Να ξέρεις ότι και αυτό θέλει την παρέα σου ίσως περισσότερο απ' όσο εσύ τη δική του. Πηγαινε αργά αλλά σταθερά και όλα θα πάνε καλά.
 
Καποιοι μου λενε οτι ειναι μεγαλης ηλικιας. Αν ισχυει θα υπαρχει προβλημα.. Επισης πιστευεις θα ερθει γιατι εγω πιστευω οχι και μετα θα απελπιστω
 
Το ότι δεν ειναι μωράκι όπως νόμιζες δεν σημαίνει ότι πρέπει να απελπιζεσαι. Και πάλι θα έρθει στο χέρι σου απλά ίσως να χρειαστεί να περιμένεις λίγο παραπάνω.
 
Μιχάλη δεν νομίζω ότι υπάρχει λόγος για τόσο μεγάλο πανικό.

Σου ξαναλέω, διάβασε τα άρθρα που σου έβαλα, ξαναδιάβασε με προσοχή αυτά που σου έγραψαν τα παιδιά και με ηρεμία και υπομονή θα καταφέρεις να ημερέψεις το παπαγαλάκι σου.

Λυπάμαι που στο λέω αλλά αν βγάλεις όλο αυτό το άγχος και τον πανικό στο πουλάκι δεν πρόκειται να καταφέρεις τίποτα άλλο παρά μόνο τα αντίθετα αποτελέσματα.

Διάβασμα, υπομονή και ηρεμία.
Αυτά χρειάζεσαι μόνο αυτή τη στιγμή.
 
@Μιχαλης Χαν. Νιώθω ότι γράφουμε συμβουλές κι εσύ δεν δίνεις σημασία, απλά λες τα δικά σου.
Όλα αυτά θέλουν υπομονή.
Περιμένεις ότι απο την πρώτη μέρα θα βάλεις το χέρι μέσα και θα ανέβει πάνω, απο την στιγμή που ο ίδιος έχεις πει ότι σε φοβάται;
Όλα θέλουν χρόνο για να γίνει σωστά, στο τέλος όμως θα αξίζει, θα δείς.
Ηρέμησε σε παρακαλώ, μην αγχώνεσαι και μην κάνεις άλλες βιαστικές κινήσεις.
Το πουλάκι είναι ακόμα μικρό, οπότε αν ακολουθήσεις ότι σου έχουμε γράψει, θα δείς ότι με τον καιρό θα αλλάζει σιγά σιγά και θα αρχίσει να σε εμπιστεύεται.
 
Back
Top