Ασθένειες Μπορεί το δαχτυλίδι στο πόδι να προκαλεί υπερκεράτωση;

λυρική αρθριτιδα
Ουρική αρθρίτιδα.

Ναι, μιλάμε για περίσσια πρωτεΐνης (ουρικό οξύ) που δεν μπορεί να αποβληθεί από τα νεφρά και συσσωρεύεται υπό μορφή μορφή κρυστάλλων στα πόδια.
 
Ουρική αρθρίτιδα.
Ναι, μιλάμε για περίσσια πρωτεΐνης (ουρικό οξύ) που δεν μπορεί να αποβληθεί από τα νεφρά και συσσωρεύεται υπό μορφή μορφή κρυστάλλων στα πόδια.
Ουρική αρθρίτιδα; Υπάρχει εδώ τέτοιο πράγμα; Η εικόνα των ποδιών δεν δείχνει ούτε ερεθισμό. Απο μερικές χιλιάδες καναρίνια που εχουν περάσει απο τα μάτια μου θυμάμαι μόνο μια περίπτωση διαπιστωμένη ενός 8 ετούς Γκλόστερ , φίλου. Τα πόδια πρισμένα στις αρθρώσεις και τα δάκτυλα παραμορφωμένα.
 
Ουρική αρθρίτιδα; Υπάρχει εδώ τέτοιο πράγμα;
Δεν υπάρχει. Το έχω επισημάνει ήδη στο μήνυμα #19.

Το προηγούμενο μου μήνυμα είναι μια αναφορά στο τι είναι ουρική αρθρίτιδα.
 
  • Like
Αντιδράσεις: mgerom
Να μην δοκιμάσεις αν δεν έχεις τα κατάλληλα μέσα. Αν είναι κλειστού τύπου θέλει ειδικό ψαλίδι. Αν είναι κουμπωτό θέλει επίσης το αντίστοιχο εργαλείο για να ξεκουμπώσει. Δεν αποτελεί το δακτυλίδι πρόβλημα. Εκείνο που μπορείς να κάνεις είναι να ρίξεις μια ματιά στην "πατούσα" αυτού του ποδιού μήπως έχει ξεκινήσει κάποια ποδοδερματίτιδα. Θα δείς έναν ιδιαίτερο ερεθισμό με κοκκινωπό χρώμα. (Μπεταντιν για δυο-τρία συνεχόμενα βράδυα). Επίσης Μια περιποίηση με ΕΠΙΘΟΛ ποτέ δεν βλάπτει. Αφαιρεί τις νεκρές πλάκες κερατίνης και απομακρύνει τους όποιους επισκέπτες (έντομα-παράσιτα)

Ο ερεθισμός στο συκώτι (άν αυτό εννοείς) προέρχεται απο την υπερβολική κατανάλωση λιπαρών,όχι απο πρωτεΐνες.

Άρα αφήνω το δαχτυλίδι, κοιτάω το κάτω μέρος του ποδιού και βλέπουμε. Πάντως από όλα τα σχόλια και συμβουλές των φίλων αρχίζω να πιστεύω ότι το καναρίνι δεν έχει τίποτα (τίποτα σοβαρό τουλάχιστον) και μάλλον την έχει δει πελαργός...
 
Η ουρική αρθρίτιδα πράγματι εχει τα συμπτώματα που λες Μάκη, αλλά ξεκινά με πολύ πιο ήπια συμπτώματα όπως το να σηκώνει το πόδι του το πουλί. Προφανώς και υπάρχουν και χιλιάδες άλλοι λόγοι για αυτο, κι εφόσον απαντά οτι δεν το εχει πήξει σε ζωική πρωτεΐνη, το αποκλείουμε.
 
  • Like
Αντιδράσεις: mgerom
Back
Top