Αναπαραγωγή Μπορει ενα θηλυκο 10 ετων budgie να ζευγαρωσει;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης angel16
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Παιδια ειναι 100% θηλυκο το εχει πει και ο κτηνιατρος :) απλα δεν ετυχε να κανει αυγα ποτε της θελω να σας δειξω ενα βιντεο που το τραβηξα πριν ενα χρονο η ρικα μου ειναι ατρομητη κανει παρεα με τον. Billie το σκυλο μου πολλες φορες ανεβαινε επανω του και τον "καθαριζε" τον κυνηγουσε Οπου και αν πηγαινε φυσικα αφου πηρα το αρσενικο σημασια δεν του δινει του μπιλακο για αυτο θα ηθελα πολυ να εχω απογονους της τοσο εξυπνους και ατρομητους οπως αυτη κανενα αλλο πουλακι εως πο υ ειχα δεν ειχε τον δικο της χαρακτηρα :)
 
Αν θυμάμαι καλά έχει μια παρόμοια περίπτωση και ρώτησα τη @maria p για να μάθω αν υπάρχει κάποια σχετική εξήγηση..
Σαφή επιστημονική εξήγηση δεν έχω, δεν το έχω ψάξει, αλλά από την εμπειρία μου, τα θηλυκά κάνουν κάθε χρόνο κάποια αυγά ασχέτως της παρουσίας ή όχι αρσενικού. Όχι δεν σκέφτομαι μήπως δεν είναι θηλυκό αλλά μήπως απλά δεν είναι ορμονικά επαρκής.
 
Λοιπον σημερα η θηλυκια μπαινοβγαινει στην φωλια και ο αρσενικος τσιριζει σαν τρελος! :D αυτο που με ανησυχει ειναι οτι τα εχω σε εξωτερικο χωρο λετε να υπαρξει προβλημα; Επισξς η φωλια ειναι παλια και οχι απο τις καλυτερες υπαρχει περιπτωση να δραπετευσουν; Τι προτεινετε
 
... Επισξς η φωλια ειναι παλια και οχι απο τις καλυτερες υπαρχει περιπτωση να δραπετευσουν; Τι προτεινετε

Να αγορασεις αμεσα μια καινουρια σωστη φωλια.
 
Ειναι αχρησιμοποιητη αυτη που εχω τωρα απλα την εχω πολλα χρονια θα παω το απογευμα να αγορασω μια καλυτερη!

11222707_834433236606315_1511182785977708904_n.jpg
10423288_834433286606310_6483277656234102671_n.jpg
 
Σημερα παρατηρω το εξης ☹ ο τους εβαλα αυγο με ριγανι αλλα ο αρσενικος κυνηγαει την θηλυκια για να τον ταισει αυτη η χαζη τον ταιζει η τον τσιμμπαει και αυτος τις αρπαζει το αυγο μεσα απο το στομα δεν παει να φαει μονος του και αμα φυγει απο την αυγοθηκη η θηλυκια την κυνηγαει και δεν την αφηνει σε ησυχια ειναι νορμαλ αυτο;
 
Θέλει να ζευγαρώσει, παρακολούθησε διακριτικά μην τσακωθούν άσχημα. Κατά τ' άλλα άστα να τα βρουν μόνα τους.
 
Το θεμα ειναι πως αυτη δεν ειναι ετοιμη λετε να τα χωρησω; ☹ ετσι κανουν ολη μερα
Για να δείτε αυτό το περιεχόμενο χρειάζεται η συγκατάθεσή σας για τον ορισμό cookie τρίτων.
Για πιο λεπτομερείς πληροφορίες, ανατρέξτε στη σελίδα μας για τη χρήση cookies.
 
Δεν βλέπω πρόβλημα επιθετικότητας, μην τα χωρίσεις προς το παρόν. Την ταΐζει αυτός ο καημένος αυγό χα χα.
Πρόσεξε το σκυλί μην στα πετάξει κάτω από τα σκαμπώ.
 
Και αυτη τον ταιζει ομως 😀 αυτος προσπαθει αλλα αυτη δν δεχεται 😛 οχι ο σκυλος μ τα αγαπαει πολυ και δεν τον φοβουνται η ρικα μαλιστα μολις την εβγαζα εξω απο το κλουβι κυνηγουσε τον σκυλο μ ανεβαινε πανω του και του εδινε φιλακια :D εχω ενα βιντεακι που ειναι εξω απο το κλουβι μαζι με τον σκυλο μ πλακα εχουν!
 
Ναι εννοούσα κατά λάθος μην τα ρίξει, όχι κινούμενο επιθετικά.
 
Δεν τα πλησιαζει καθολου εξαλλου αμα δω αυγα θα τα μεταφερω μεσα απλα δεν εχω καποιο φωτινο μερος μεσσ !
 
Δεν βλέπω κάποια προστασία από αρπακτικά...
μεχρι το βραδυ δεν εχω προβλημα βλεπεις απο το σαλονι μπορω μα δω το κλουβι το βραδυ τα σκεπαζω με ενα χαλακι την ρικα την εχω 10 χρονια τωρα απο τοτε που ημουν πιτσιρικι ποτε δεν αντιμετωπισα προβλημα με αρπακτικα παρολο που μενω διπλα σε παρκο δεν μας επισκεπτονται καθολου κουκουβαγιες και γερακια το χειμωνα φυσικα βρισκονται μεσα!
 
μεχρι το βραδυ δεν εχω προβλημα βλεπεις απο το σαλονι μπορω μα δω το κλουβι το βραδυ τα σκεπαζω με ενα χαλακι την ρικα την εχω 10 χρονια τωρα απο τοτε που ημουν πιτσιρικι ποτε δεν αντιμετωπισα προβλημα με αρπακτικα παρολο που μενω διπλα σε παρκο δεν μας επισκεπτονται καθολου κουκουβαγιες και γερακια το χειμωνα φυσικα βρισκονται μεσα!

Επειδή και εγώ από το 1990 που απέκτησα το πρώτο μου καναρίνι μέχρι το 2002 που ήρθα αντιμέτωπος με το πρώτο κρούσμα επίθεσης από αρπακτικό στην Καλλιθέα όπου μένω, δεν ήξερα ότι τα καναρίνια κινδυνεύουν από άλλα αρπακτικά εκτός από τις γάτες. Ήταν Φεβρουάριος γύρω στις 3 το μεσημέρι, όταν ακούμπησα το κλουβί στο τραπέζι του μπαλκονιού και μπήκα μέσα για να πλύνω τα χέρια μου. Σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα χάθηκαν όλα. Έχω ακόμη τύψεις γι' αυτό. Και ξέρεις γιατί; Γιατί όσο ήμουν μέσα άκουγα το καναρίνι να κάνει επίμονα τσίου. Όπως σου αποκρίνονται όταν πας και τους μιλάς. Και έλεγα :"τι το έπιασε" και κάνει έτσι; Όταν βγήκα έξω είδα ένα άδειο κλουβί, χωρίς καναρίνι. Κόντεψα να τρελαθώ. Δεν μπορούσα να φανταστώ τι είχε συμβεί. Μετά από λίγες ώρες ψάχνοντας σπιθαμή προς σπιθαμή το μπαλκόνι βρήκα το πάνω τμήμα του ράμφους κοντά σε μια γλάστρα... Έκτοτε ακόμη και τώρα που έχω προστασία από τα αρπακτικά, όταν είμαι στο σπίτι και ακούω τα καναρίνια μου να "μιλάνε" επίμονα, σαν να είναι κάποιος εκεί, βγαίνω κατευθείαν έξω...

υ. Γ. Το συναισθηματικό δέσιμο με το συγκεκριμένο πουλάκι ήταν πολύ μεγάλο καθώς το πήρα μετά τον ξαφνικό θάνατο της αδελφής της μητέρας μου που το είχε ως μοναδική συντροφιά.
 
:ο λυπαμε παρα πολυ για αυτο ειλικρινα ☹ και εγω ειμαι πολυ δεμενη με το συγκεκριμενο πουλι και δεν ξερω τι θα κανω αν το χασω καταλαβαινω πως θα ενιωθες ειδικα το οτι ανηκε στην αδελφη της μητερας σου ☹ εσυ πλεον τι μετρα προστασιες παιρνεις; Εμενα στο πετ σοπ μ ειπαν απλως να τα σκεπαζω το βραδυ γτ υπαρχουν κουκουβαγιες!
 
Σε ευχαριστω δεν ειχα ιδεα τοσα χρονια!
 
  • Like
Αντιδράσεις: Myra
Back
Top