Αναπαραγωγή Μπορει η αυγοτροφη με χρωστικες να κανει κακο στα μικρα;

να τη βγάλω;
Η άλλη αυγοτροφή που έχεις ποια είναι; Είναι ουδέτερη; Πατέ και αυτή;

θα της δώσω και δευτερη φωλιά. αφού μεγαλώσουν και τα επομενα πιτσιρίκια;
Σιγά σιγά ίσως να αρχίσει να κάθεται στην τωρινή της φωλιά και να εκτοπίζει τα πιτσιρίκια. Οι δικές μου έτσι κάνουν τουλάχιστον! Μπορείς να δοκιμάσεις να βάλεις νέα φωλιά και νήμα σε 2 -΄3 μέρες να δεις πως θα αντιδράει. Επειδή είναι 5 θα αργήσουν λίγο να βγουν απ τη φωλια. :)
 
+ 2 γονείς, έτσι δεν είναι;
Οπότε βάζε παραπάνω αυγό και ξεκίνα, αν δεν το έχεις κάνει μέχρι τώρα τα χορταρικά και τα βότανα, τα τελευταία όχι σε μεγάλες ποσότητες αρχικά. Επίσης, αν θέλεις δώσε και μαλακούς έξτρα σπόρους όπως, περίλα, κία, καμελίνα, ώστε τα μικρά να συνηθίσουν και αυτούς, γιατί σύντομα θα προσπαθήσουν να τους ανοίγουν μόνα τους.
Να τους χαίρεστε!

Ευχαριστώ!
Εχω ξεκινήσει μήλο και σουσάμι.
Θα τα βάλω κι αυτά στο πρόγραμμα!
 
Κοίτα πόσα πολλά καλούδια μπορείς να τους δώσεις: λαχανικά/φρούτα/χορταρικά/βότανα (πάτα πάνω στην κάθε πορτοκαλί λέξη! 😉 )

ευχαριστώ Αλίκη μου
μου ειχες πει στην πρωτη σελίδα να πανε τα μωρά 20 ημερών για να τους δωσω τα εξτρα... Να περιμένω λες λίγο ακόμα;
 
να περιμένω λες λίγο ακόμα;
Ξεκίνα από τώρα.. Λιγάκι μηλαράκι, λιγάκι μπροκολάκι. Άπλά λέμε 15 - 20 ημερών γιατί έχουν ευαίσθητο στομάχι τα μικρούλια. Αν βάζεις μικρές ποσότητες και από ένα κάθε μέρα, δεν νομίζω να υπάρξει πρόβλημα. :)
 
οκ ήδη ξεκινησα μήλο

κρυφοκοίταξα σήμερα στη φωλιά, εχουν μεγαλώσει τα μωράκια, ανοιγουν τα φτερακια τους και φτιαχνουν με το ράμφος τους το φτέρωμά τους, ειναι πολύ χαριτωμένα :) και πολύ στριμωγμένα! αν κανει άλλο αυγό εκει μέσα η μαμά όχι μονο δε θα το δω, θα το επωάσουν κιόλας τα μικρά 😀 :D
 
Ναι αλλά ο πατέρας είναι ένα κοινό κόκκινου παράγοντα. Άρα τα μικρά είναι κοινά. :)
Δεν είπαμε οτι απο τα πέντε, τα δυό φαίνονται λιποχρωμικά χωρίς ΕΜΦΑΝΗ στίγματα ή σημάδια μελανίνης; Αρα θα είναι μωσαϊκού ενδιάμεσα!
mgerom, Τρίτη στις 16:15 #27
 
Αρα θα είναι μωσαϊκού ενδιάμεσα!
Οκ! Σαν να λέμε ημίαιμα στα σκυλιά... αλλά καθαρά κόκκινα μωσαικά δε θα είναι. Αυτό πρέπει να γίνει ξεκάθαρο. Και φυσικά δεν είπα να μην δώσει χρωστική. Ας δώσει την αυγοτροφή αυτή μόλις γίνουν 45 - 50 ημερών και μετά. :)
 
αν κανει άλλο αυγό εκει μέσα η μαμά όχι μονο δε θα το δω, θα το επωάσουν κιόλας τα μικρά 😀 :D
Το πιο πιθανό είναι ότι απ τις απότμοες κινήσεις των μικρών και τις κουτσουλιές τους, ένα νέο αυγό εκεί μέσα και ένσπορο να είναι το έμβρυο μέσα δε θα επιβιώσει. Γι αυτό μόλις δεις αυγό να το βγάλεις αμέσως και να το φυλάξεις σε δροσερό μέρος!
 
Στην συσκευασία γράφει ποσοστό πρωτεΐνης 1% ή δεν κατάλαβα καλά;
 
Οκ! Σαν να λέμε ημίαιμα στα σκυλιά... αλλά καθαρά κόκκινα μωσαικά δε θα είναι. Αυτό πρέπει να γίνει ξεκάθαρο.
Αλικάκι, Πάλι! Μιλάμε για την περίπτωση που τα πουλάκια δεν έχουν στίγματα ή μελανινικά σημεία. Όταν και άν συμβαίνει αυτό,όπως βλέπω σε δυό απο τα πέντε της Αννας, τότε τα πουλάκια θα εξελιχθούν ΣΕ ΚΑΘΑΡΑ (φαινοτυπικά) μωσαϊκά ενδιάμεσα. Το ΤΙ , σημαίνει το τελευταίο, το περιγράφω εδώ. :)
 
Δηλαδή γονοτυπος mos +;
Μπορούμε να κάνουμε υπόθεση για τον γονοτυπο του μπαμπά;
 
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
Δηλαδή γονοτυπος mos +;
Μπορούμε να κάνουμε υπόθεση για τον γονοτυπο του μπαμπά;
Σωστά (mos+). Νομίζω οτι μάλλον θα πέφταμε "μέσα" αν λέγαμε οτι ισχύει και για τα δυό (αρσενικό και θηλυκό). Είναι δύσκολο να ξεχωρίσεις ένα μωσαικό ενδιάμεσο απο ένα χιονέ αν δεν το έχεις στο χέρι σου. Η γκάμα ενός κακού χιονέ περνάει πέραν αυτής του ενδιάμεσου μωσαικού (αλληλοκαλύπτονται).
 
Προσπαθω να καταλάβω από ποιους συνδυασμούς θα προκύψει ο συγκεκριμένος γονοτυπος. Μάλλον μπερδεύτηκα. Η μαμά τι είναι;
 
Back
Top