Φροντίδα Μπορούν να είναι μαζί δύο Monk στο ίδιο κλουβί;

dmpatanis

PB New Member
Εγγραφή
14 Οκτ 2008
Μηνύματα
43
Πόλη
Βόλος
Εχω ενα θυλικο monk 4 ετων και σκεφτομαι να παρω ενα αρσενικο και να τα βαλω μαζι.
Μπορουν να ειναι μαζι στο ιδιο κλουβι;Εαν γενισουν θα πρεπει να τα χωρισω;
 
Οι μόνκ όπως οι περισσότεροι παπαγάλοι, δένονται με το ταίρι τους για μια ζωή. Μπορείς να τα κάνεις ζευγάρι βεβαίως.
Το θέμα με την αναπαραγωγή είναι έχουν ειδικές απαιτήσεις σε χώρο και την την κατασκευή της φωλιάς τους αλλά υποθέτω αυτό θα μας απασχολήσει σε δεύτερο χρόνο.
 
... Και οπωσδήποτε θα πρέπει να κοιτάξεις τα ακόλουθα δύο σημεία:
  • καραντίνα... Δλδ, τον αρσενικό θα τον κρατήσεις σε καραντίνα, αν είναι δυνατό σε άλλο χώρο από ό,τι το θηλυκό για 40 ημέρες οπωσδήποτε, και αυτό για λόγους εξασφάλισης της υγείας του θηλυκού σου.
  • εκτροφέας... Με άλλα λόγια θα ήταν πολύ παρακινδυνευμένο να αγοράσεις έναν παπαγάλο από ένα πετσοπ, που κανείς δεν σου εξασφαλίζει την υγεία και την ηλικία του, ενώ αν βρεις έναν εκτροφέα, τότε θα είσαι πιο ασφαλής στην επιλογή που θα κάνεις και θα είσαι και ήσυχη ως προς το φύλο του, μια και συνήθως κάνουν DNA test πριν διαθέσουν ένα πτηνό.
 
Δηλαδη τη πετυχαινω με την καραντηνα; Τι θα γινει εαν τον βαλω κατευθειαν με την θυλικια;
Συγνωμη αλλα δεν εχω ξαναασχοληθει.
 
Δηλαδη τη πετυχαινω με την καραντηνα; Τι θα γινει εαν τον βαλω κατευθειαν με την θυλικια;
Συγνωμη αλλα δεν εχω ξαναασχοληθει.
Με συγχωρείς, δεν θέλω να σε προσβάλλω, αλλά πρέπει να σου πω, πως αν οι απορίες σου είναι σε αυτό το επίπεδο, θα χρειαστείς μεγάλο διάστημα, να αποκτήσεις εμπειρία με το ένα πουλί που έχεις στα χέρια σου, να μάθεις να το φροντίζεις σωστά και πολύ αργότερα να αρχίσεις να σκέφτεσαι για ζευγαρώματα και αναπαραγωγές. Αυτά χρειάζονται υπευθυνότητα, γνώση και σχολαστικές παρατηρήσεις.
Για την καραντίνα διάβασε εδώ https://community.petbirds.gr/threads/Καραντίνα-στα-πτηνά.17677/
 
Ακριβως οτι σου ειπε η Μαρια.
Αν οι γνωσεις σου για τους παπαγαλους ειναι σαυτο το επειπεδο τοτε μην ξεκινας αναπαραγωγη γιατι απλα θα χασεις τα μικρα και μπορει να κουρασεις και το ζευγαρι.
Γιατι να κανεις αναπαραγωγη; Υπαρχει καποιος λογος; Ειναι δυσκολη διαδικασια και χωρις πολυ συμαντικες γνωσεις και εμπειρια ειναι δυσκολο. Μην μπεις σαυτην την διαδικασια ετσι απλα για να βγαλεις μικρα.
Φιλικα παντα.
 
Αλέξη & Μαρία, ο άνθρωπος έθεσε ένα ερώτημα. Το ερώτημα απαντήθηκε. Στη συνέχεια με την ενασχόλησή του, θα δημιουργηθούν και άλλα για τα οποία θα πρέπει να μην διστάζει να ρωτά, γιατί έτσι θα παραπέμπεται σε άρθρα και θα του δίνονται πληροφορίες και σε μικρό χρονικό διάστημα - σε λιγότερο από όσο πιθανά χρειάζεται για να βρει το κατάλληλο ταίρι- ενδεχομένως θα μπορεί να γίνει εξπερ στους μονκ και να μας δίνει και συμβουλές. Έτσι όπως του τα λέτε, χωρίς βεβαίως να διαφωνώ με το περιεχόμενο, απλά τον αποθαρρύνετε να ρωτήσει και ό,τι παραπάνω.
Φιλικά.
 
Σκοπος μου ηταν οχι να μην ρωταει και να καταφερει να γινει εξπερ στους μονκ απλα μην ξεκινησει αναπαραγωγες τωρα γιατι κριμα τα πουλακια.
Με διαβασμα και γνωσεις μπορει να καταφερει να γινει εξπερ απλα οχι ακομα.
Γιαυτο ειπα και για το επιπεδο πανω στους παπαγαλους οτι ειναι χαμηλο. Μακαρι με διαβασμα και υπομονη να μας δινει συμβουλες.
Νομιζω αυτο θα ενοουσε και η Μαρια και οχι να τον αποθαρυνουμε και να σταματησει να ρωταει.
Ετσι και αλλιως ολοι μεσα απο διαβασμα και ερωτησεις μαθαμε και ακομα μαθαινουμε.
Συγνωμη αν αποθαρυνα τον φιλο που εκανε την ερωτηση δεν ειχα τετοιο σκοπο.
 
Έτσι όπως του τα λέτε, χωρίς βεβαίως να διαφωνώ με το περιεχόμενο, απλά τον αποθαρρύνετε να ρωτήσει και ό,τι παραπάνω.
Όχι Γιάννη, δεν τον αποθαρρύνω να ρωτά, τον κατευθύνω να μην σκέφτεται προς το παρόν την αναπαραγωγή και να φροντίσει να μάθει την σωστή φροντίδα του πουλιού που ήδη κατέχει.
Αποθαρρύνουμε κάποιον να ρωτά όταν δεν του απαντάμε.
 
Back
Top