Φροντίδα Μπορώ να αφήσω τα καναρίνια στο μπαλκόνι το χειμώνα;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης xaxo4
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

xaxo4

PB Member
Εγγραφή
23 Μαρ 2014
Μηνύματα
1.318
Πόλη
Ραφήνα
καλησπέρα παιδιά, έχω ένα ζευγάρι καναρίνια, τα απέκτησα την άνοιξη. Δεν υπάρχει δυνατότητα να τα έχω μέσα. μπορω να τα αφήσω στο μπαλκόνι το χειμώνα αλλά να είναι καλά.?δώστε μου καμία συμβουλή.. Δεν θα ήθελα να ταλαιπωρηθούν.. Ευχαριστώ
 
Αν τα προφυλάξεις από τα ρεύματα, μπορείς... Δώσε ''εικόνα'' του μπαλκονιού σου και τι σκέφτεσαι να κάνεις, για να σου δώσουμε ιδέες.
 
το μπαλκόνι είναι ισόγειο, μένω κοντά στη θάλασσα και το πρόβλημα είναι ο αέρας όπως αυτές τις μέρες.. Τα σκεπάζω πάντα το βράδυ με πετσέτα και αυτες τις μέρες τα έχω προστατευμένα με την πετσέτα που είναι λεπτή ως το ύψος των πατήθρων όλη την ημέρα.. Κάνω καλά; τι μπορώ να κάνω. το αρσενικό και το θηλυκό τα έχω σε χωριστά κλουβια διπλα δίπλα.
 
Όχι δεν φθάνει η πετσέτα..άσε που κάποια στιγμή, θα έχεις σίγουρα επίθεση από αρπακτικό και θα τα κλάψεις. Πρέπει να φτιάξεις ένα πλαίσιο, ένα τελάρο (από ξύλο, από πλεξιγκλάς, από ντέξιον) το οποίο θα είναι προστατευμένο στις δύο πλευρές του και θα μπορεί να σκεπάζεται έστω εν μέρει από μπροστά (από σίτα, από χοντρό πλαστικό ), ώστε να είναι προστατευμένα κατά παντός καιρού τα πουλάκια σου.
Μέσα εκεί θα βάζεις τα κλουβιά σου.
 
Επισης, αφού θα φτιάξεις το πλαίσιο προστασίας τους, θα χρησιμοποιήσεις αυτο το πλαστικό συσκευασίας με τις φουσκίτσες και για τους χειμερινούς μήνες με αυτό θα τυλίξεις το πλαίσιο σε όλες τις πλευρες εκτός απο την πρόσοψη. Για την τελευταία, την μπροστά πλευρά των κλουβιών, θα χρησιμοποιήσεις ενα ακόμα κομμάτι από αυτο το πλαστικό, το οποίο θα συνδέσεις με σκρατς (τα βρίσκεις σε είδη ραπτικής) μόνιμα στο κατω τμήμα, τα οποία θα κλείνεις πάλι με σκρατς στο πάνω μέρος όταν ο καιρος ειναι πολυ βαρύς.
Ελπίζω να σε βοηθήσουν αυτά. Πρόκειται για μια πολυ απλή κατασκευή.
 
Αν δεν υπάρχει δυνατότητα να βρεις κάποια καλά προστατευμένη γωνιά (από καιρικά φαινόμενα, ρεύματα αέρα κλπ) τότε είναι απαραίτητη η χρήση κάποιου είδους ερμάριου όπως σου πρότεινε ο Νίκος.
Σε κάθε περίπτωση όμως είναι απαραίτητη η χρήση προστατευτικής σήτας για τα αρπακτικά και για τα κουνούπια το καλοκαίρι. Δυστυχώς ενώ ο χειμώνας στην Ελλάδα δεν είναι ιδιαίτερα σκληρός και τα πτηνά αντέχουν αρκετές κακουχίες, τα κάθε είδους αρπακτικά περιμένουν την κατάλληλη ευκαιρία.
 
Κατά την άποψή μου, πρώτα εξασφαλίζεις που θα μείνει το ζωντανό που σκέφτεσαι να πάρεις και ύστερα πράττεις. Αυτό το πράγμα που έχουμε πρώτα να παίρνουμε ένα ζώο και μετά να ψάχνουμε για το που θα το βάλουμε είναι εντελώς τρελό για μένα. Έτσι γεμίζει ο τόπος αδέσποτα. Προς Θεού λοιπόν, μια καλή γωνίτσα να μπουν τα πουλάκια σου, ως άνθρωπος είσαι υπόλογος πλέον γι αυτά.
 
Ευχαριστω, θα κάνω το καλύτερο για τα πουλακια. Για αυτό ρωτάω να μαθω
 
πολύ χρήσιμα όσα μαθαίνουμε στο φόρουμ. Οταν το φτιαξω θα αναβασω φώτο. Πάντως τα βλέπω χαρούμενα, διατροφικά τα φροντίζω καλα με όσα μαθαινω εδω
 
Καλησπέρα! Όσα σου είπαν τα παιδιά είναι υπερπολύτιμα για τα πουλάκια σου! Εγώ θα ήθελα να προσθέσω ότι τον χειμώνα πρέπει λίγο να δώσεις βάση στην διατροφή τους. Να αποτελείται σε κάποιο ποσοστό από λιπαρούς σπόρους( νίγκερ, κία, καμελίνα, περίλλα) και δύο φορές την εβδομάδα σφιχτο-βρασμένο αυγό. Θα τα βοηθήσει πολύ να ανταπεξέλθουν τον χειμώνα! Φιλικά!
 
Καλησπέρα! Το καναρίνι το έχω σε ισόγειο, έξω προστατευμένο από τοίχο στιλ π και το χειμώνα το καλύπτω με χαρτόνι περιμετρικά εκτός την μια πλευρά. Να ρωτήσω εάν είναι λάθος να βάλω για την περίοδο του χειμώνα στο καναρίνι (στο κλουβί) φωλιά μεγάλη όπως αυτήν των παπαγάλων για να μπορεί μπαίνει μέσα και να κουρνιάζει και να μην κρυώνει; Δεν ξέρω εάν στέκει το ερώτημα μου, απλά το σκέφτηκα σαν λύση για να είναι πιο προστατευμένο.
 
Καλησπέρα! Το καναρίνι το έχω σε ισόγειο, έξω προστατευμένο από τοίχο στιλ π και το χειμώνα το καλύπτω με χαρτόνι περιμετρικά εκτός την μια πλευρά. Να ρωτήσω εάν είναι λάθος να βάλω για την περίοδο του χειμώνα στο καναρίνι (στο κλουβί) φωλιά μεγάλη όπως αυτήν των παπαγάλων για να μπορεί μπαίνει μέσα και να κουρνιάζει και να μην κρυώνει; Δεν ξέρω εάν στέκει το ερώτημα μου, απλά το σκέφτηκα σαν λύση για να είναι πιο προστατευμένο.
Αντί για χαρτόνι θα ήταν καλύτερα το χειμώνα να βάλεις ναύλον ή πλεξιγκλάς (προσοχή με τον ήλιο το χειμώνα μην ανέβει η θερμοκρασία και πάθει θερμοπληξία). Ακόμα καλύτερα αν έχεις τη διάθεση φτιάξε μια κατασκευή με σήτα και πλεξιγκλάς ώστε να προστατέψεις το καναρινάκι σου όχι μόνο από τον καιρό αλλά και από τα επικίνδυνα αρπακτικά!
Διάβασε αυτά εδώ: Προστασια καναρινιων απο το κρυο | PetBirds
Πλεξιγκλας για προστασια απο τα αρπακτικα | PetBirds
Καναρίνια και κρύος καιρός | PetBirds
Καναρινια και κρυο | PetBirds
Προστασια απο αρπακτικα | PetBirds

και γενικότερα ψάξε παρόμοια θέματα στο φόρουμ! Θα βρεις πάρα πολλές πληροφορίες που θα σε βοηθήσουν! 👍
 
Αρπακτικά δεν έχουμε, διότι το καναρίνι είναι στο πίσω μέρος της αυλής! Και είμαστε με σπίτια κολλητά. Ευχαριστώ πολύ θα κοιτάξω να φτιάξω κάποια πατέντα. Η φωλιά παπαγάλων που είναι και μεγάλη δεν βοηθάει καθόλου; Να μην την βάλω για να είναι πιο ζεστά;
 
Δεν πρόκειται να μπει σε μια τέτοια φωλιά. Οι φωλιές αυτές είναι μόνο για παπαγάλους και μόνο στην αναπαραγωγική διαδικασία. :)

Το καναρίνι γενικότερα αν δεν το φυσάει ο αέρας και το σημείο που έχεις το κλουβί είναι απάγκιο τότε αντέχει και θερμοκρασίες υπό του μηδενός!
 
αν δε τα χτυπαει απευθειας αερας, δεν εχουν προβλημα. Μακαρι να μπορουσα και εγω να τα εχω εξω. Μια καλη κατασκευη,ιδεες υπαρχουν και εισαι ετοιμος!
 
Μία ιδέα όπως έχω εγώ το εκτροφείο μου που είναι σε εξωτερικό χώρο,θ βγάλω φώτο όταν μπορέσω ν δείτε περιγραφή, έχω κλείσει τι μισό μπαλκόνι στο σπίτι, και το έχω κλείσει μ σηρωμενες μπαλκονοπορτες μόνο το τζάμι, κ πάνω πάνω για ν αεριζονται έχω κλείσει μ σιτα διπλή,έτσι έχω φυσικό φως κ όλα καλά..
 
Back
Top