Γενικά Κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων (αγωγή) για τα καναρίνια στο μπαλκόνι

Εγώ τα αρσενικά που έχω στο μπαλκόνι πάντως, το μεσημέρι τα σκεπάζω με μια μικρή πετσέτα και δεν κελαηδούν. Μονο τα αρσενικά κάνουν φασαρία. Οι ώρες κοινής ησυχίας είναι πάντα σεβαστές.
 
Τα δικαιώματα κάποιου σταματούν εκεί που αρχίζουν τα δικαιώματα του άλλου. Δεν γίνεται ο ένας να πάρει τα βουνά και ο άλλος τους κάμπους. Ο νόμος είναι αυτός που ορίζει το πλαίσιο μέσα στο οποίο κινούνται οι πολιτισμένες κοινωνίες. Είναι επίσης λογικό, ο νόμος να μην αρέσει σε όλους, διαφορετικά δεν θα χρειαζόταν καν. Δυστυχώς ή ευτυχώς όμως, αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να μπορούν να έχουν οι άνθρωποι και την ησυχία και τα κατοικίδια τους ζώντας αρμονικά μεταξύ τους.

Κακώς ανάγετε το θέμα σε διαμάχη φιλόζωων vs φιλήσυχων. Φιλόζωος μπορεί να είναι και ένας φιλήσυχος και το αντίθετο. Λίγη κοινή λογική χρειάζεται και σεβασμός στο συνάνθρωπο. Διαφορετικά, ευτυχώς που υπάρχουν και τα δικαστήρια.
 
Admin δεν ξερω για τη δικη σου "κοινη λογικη", η δικη μου παντως λεει οτι δεν μπορεις ολη μερα να ακους πχ ενα σκυλι να γαβγιζει ενω θες να ηρεμησεις η να εργαστεις η να διαβασεις. Αναφερω τα σκυλια που συνηθως ειναι και τα πιο θορυβωδη.
Το να υπαρχει εντονος θορυβος για μερικες ωρες ειναι αναμενομενο και ανεκτο. Το να υπαρχουν ομως συνεχεις θορυβοι, δεν ειναι, τουλαχιστον για μενα. Ο νομοθετης προσπαθει να βρει τη μεση λυση οριζοντας τις ωρες κοινης ησυχιας και αφηνοντας καποια "παραθυρακια" για τις υπολοιπες ωρες.
Offtopic: θα φανω κακος αλλα πραγματικα μου κανει εντυπωση πως ενας ανθρωπος που φυλακιζει ενα πουλι σε ενα κλουβακι, θεωρει τον εαυτο του φιλοζωο. Ειλικρινα θα ηθελα να ακουσω τον αντιλογο.
 
Admin δεν ξερω για τη δικη σου "κοινη λογικη", η δικη μου παντως λεει οτι δεν μπορεις ολη μερα να ακους πχ ενα σκυλι να γαβγιζει ενω θες να ηρεμησεις η να εργαστεις η να διαβασεις. Αναφερω τα σκυλια που συνηθως ειναι και τα πιο θορυβωδη.
Επειδή αναφέρθηκες σε εμένα, απαντώ δεν γίνεται. Δεν μπορεί ένας άνθρωπος να ζήσει φυσιολογικά όταν υπάρχει τριγύρω συνεχής θόρυβος. Τουλάχιστον οι ώρες κοινής ησυχίας πρέπει να γίνονται σεβαστές. Είναι κοινό δικαίωμα και υποχρέωση όλων.

Offtopic: θα φανω κακος αλλα πραγματικα μου κανει εντυπωση πως ενας ανθρωπος που φυλακιζει ενα πουλι σε ενα κλουβακι, θεωρει τον εαυτο του φιλοζωο. Ειλικρινα θα ηθελα να ακουσω τον αντιλογο.
Είναι μια πολύ συχνή ερώτηση όσων δεν έχουν και κυρίως όσων δεν είχαν ποτέ κάποιο κατοικίδιο. Υπάρχουν πάρα πολλές σχετικές συζητήσεις στο φόρουμ στις οποίες μπορείς να συμμετέχεις ή μπορείς αν θες να ανοίξεις μια νέα συζήτηση με αυτό το θέμα γιατί εδώ είναι κάπως εκτός θέματος.

Παρόλα αυτά, θα απαντήσω εν συντομία στην ερώτησή σου. Τα πουλιά που διατηρούμε στα κλουβιά είναι πουλιά που φροντίζουμε επειδή δεν μπορούν να ζήσουν μόνα τους. Είναι πουλιά εκτροφής εκατοντάδων χρόνων και πολλά είδη από αυτά δεν υπήρξαν ποτέ και δεν υπάρχουν στο φυσικό περιβάλλον.

Επίσης, η αιχμαλωσία ή και η κατοχή άγριων πτηνών απαγορεύεται από το νόμο και όσον αφορά στο PetBirds, απαγορεύονται και οι συζητήσεις - παροχή συμβουλών για τη φροντίδα τους, εκτός αν αφορούν σε άρρωστα ή τραυματισμένα πτηνά με την προϋπόθεση να αφεθούν ελεύθερα όταν αποκατασταθεί το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν. Οπότε, αν η απορία σου αφορά σε αυτούς τους κατόχους, τότε θα πρέπει να ρωτήσεις σε κάποιο άλλο χώρο που επιτρέπει ενδεχομένως τις πρακτικές της αιχμαλωσίας και κατοχής αυτών των πουλιών.

Επομένως, η απάντηση είναι ότι κάποιος που κατέχει κατοικίδια πουλιά είναι το ίδιο φιλόζωος με κάποιον που κατέχει άλλου είδους ζώα ως κατοικίδια, τα οποία προέρχονται από εκτροφή ενώ ήταν και αυτά κάποτε ελεύθερα.
 
Υπαρχει λογικη! Εμενα που ειμαι λατρης της αεροποριας,μ αρεσει να ακουω αεροπλανα κ ελικοπτερα του Ε.Βενιζελου πανω απο το σπιτι μου,τουλαχιστον τις περισσοτερες φορες! Αλλοι τρελενονται!
 
Είναι κάπως στενάχωρο να καταλαβαίνεις ότι το τραγούδι των πουλιών θεωρείται από κάποιους ηχορύπανση (όποια ώρα της ημέρας)...😔
Το τραγούδι των πουλιών της φύσης, δεν νομίζω να το θεωρεί κανείς ηχορύπανση. Μπορεί κάποιους να τους ενοχλεί, όπως υπάρχουν άνθρωποι που ενοχλούνται για παράδειγμα από τα τζιτζίκια το καλοκαίρι. Το θέμα της συζήτησης μας όμως δεν είναι αυτό. Μιλάμε για το τραγούδι των πουλιών που στήνει κάποιος ενάμισι μέτρο ή και περισσότερο από την πόρτα της κρεβατοκάμαρας σου στο διπλανό μπαλκόνι. Αυτό ναι, είναι ηχορύπανση, ειδικά τις μεσημεριανές ώρες του καλοκαιριού. Ας μην ξεχνάμε ότι δεν αφορούν όλες οι περιπτώσεις ένα καναρίνι. Σε κάποιες μιλάμε για καμιά πενηνταριά καναρίνια ή σε κάποιες άλλες για ένα κοκατού.

Άρα το θέμα δεν είναι αν είναι ενοχλητικό ή όχι το κελάηδημα ενός πουλιού ή της μουσικής ή οποιουδήποτε άλλου κατά τα άλλα όμορφου ήχου αλλά αν έχει κάποιος το δικαίωμα να σου τα επιβάλει θέλεις δεν θέλεις, ακόμη και τις ώρες της κοινής ησυχίας.
 
Προσωπικά, πολλές φορές που βρίσκομαι σε μια υπερδιέγερση,ένταση ,εκνευρισμό ,καταφεύγω στο δωμάτιο των πουλιών. Το κελάηδημα,το φτερούγισμά τους, ακόμα και οι ήχοι των καυγάδων τους, με κάνουν να παίρνω έναν υπνάκο στην πολυθρόνα. Εν τούτοις, δεν μπορώ να παραγνωρίσω το γεγονός οτι υπάρχουν συνάνθρωποι που δεν μπορούν να "αντέξουν" ακόμα και κάποιους καθημερινούς ήχους. https://www.healthyliving.gr/2017/02/17/misofonia/ Είτε εν τέλη πρόκειται για κάποιου είδους πάθηση, είτε για μια κάποια "ιδιοτροπία", και μόνον η σκέψη οτι κάποιος μπορεί να υποφέρει απο αυτό που εμάς ευχαριστεί, πρέπει να μας κάνει να ψάχνουμε για λύσεις, για να μη συμβαίνει αυτό.
 
Το έχω αντιμετωπίσει και εγώ αλλά όχι με πτηνό, με σκύλο το αντιμετώπισα δηλαδή γαβγίζε τις ώρες που δεν είναι ώρες κοινής ησιχιας και ο γείτονας μου τον έβριζε τον σκύλο σε σημείο που έβριζε και εμένα που είμαι ο ιδιοκτήτης του σκύλου και έφτασε σε σημείο που έφερε την αστυνομία στο σπίτι επειδή τον ενοχλούσε συγκεκριμένα ο σκύλος μας ενο η γειτονιά είναι γεμάτη με σκυλιά, σε καταλαβαίνω φίλε απόλυτα παντού υπάρχουν τέτοιοι γείτονες δυστυχώς.
 
Εμενα που ειμαι λατρης της αεροποριας,μ αρεσει να ακουω αεροπλανα κ ελικοπτερα του Ε.Βενιζελου πανω απο το σπιτι μου,τουλαχιστον τις περισσοτερες φορες! Αλλοι τρελενονται!
Αγαπητέ @takis1964 να ήξερες πόσο μου έλειψε αυτή η ηχορύπανση από τότε που μεταφέρθηκε το αεροδρόμιο στα Σπάτα.όπως καταλαβαίνεις την ίδια τρέλα έχουμε!
 
Περα του τι λενε οι νομοι, ο καθενας εχει τις δικες του αντοχες/προτιμησεις για το τι τον ευχαριστει/ενοχλει να ακουει.
Δυστυχως εγω εχω ευαισθητο νευρικο συστημα και ξυπναω πολυ ευκολα ακομα και με ωτοασπιδες.
Μακαρι να ειχα τροπο να το βελτιωσω αλλα πιστευω ειναι θεμα dna.
Εχω λοιπον στο διπλανο μπαλκονι ενα πουλι το οποιο ολη μερα κανει θορυβο (εκτος νυχτας).
Και δεν ειναι το μελωδικο κελαιδισμα που και εμενα μου αρεσει να το ακουω σε χαμηλη συχνοτητα και ενταση. Ειναι ενα στιγμιαιο υψισυχνο "τσιριγμα" που επαναλαμβανεται καθε λιγα δευτερολεπτα. Ασχετα τι λενε οι νομοι, δεν νομιζω οτι σε πολυ κοσμο αρεσει μια παρομοια κατασταση.
 
@takis1964 δεν γνωριζω. Ουτε καν το εχω δει. Ο ηχος ειναι οπως σου ειπα και δεν εχει καμια σχεση με "κελαηδισμα" , τουλαχιστον οπως το αντιλαμβανομαι εγω.
 
Διάβασα με πολύ ενδιαφέρον όλα όσα γράφτηκαν σε αυτό το άρθρο και πραγματικά απορώ πως δεν μπόρεσε κανείς να βρει τη λύση. Γιατί κελαηδουν τα καναρίνια; Για τον ίδιο λόγο φίλε Χάρη φωνάζει και η γειτόνισσα. Δηλαδή τόσο άκαρδος ρε Χάρη; Και άντε αν είσαι εσύ παντρεμένος γνώρισέ της έναν φίλο σου ρε συ! Δηλαδή τι άλλο να κάνει η γυναίκα για να την προσέξεις;
Τώρα σοβαρά: Τα ασφαλιστικά μέτρα είναι μια διαδικασία με την οποία ζητείται η έκδοση απόφασης για την επίλυση μια επείγουσας κατάστασης. Για να γίνει δεκτή λοιπόν μια αίτηση ασφαλιστικών απαιτείται κατεπείγον λόγος. Κατόπιν τούτου μπαίνει στην ουσία. Θα πρέπει να γνωρίζετε πως στη διαδικασία των ασφαλιστικών δεν απαιτείται απόδειξη των πραγματικών περιστατικών αλλά αρκεί και η πιθανολόγηση. Έφεση δεν υπάρχει πλην των ασφαλιστικών νομής που δεν είναι η περίπτωσή σου τέτοια. Δεδικασμένο παράγεται και από Ειρηνοδικείο και από κάθε Δικαστήριο. Για να τα πω πιο απλά φίλε Χάρη στην περίπτωσή σου νομίζω πως ο/η δικαστής ακολούθησε την εύκολη λύση. Σκέφτηκε δηλαδή πως αν βάλεις μέσα τα καναρίνια κανείς δεν παθαίνει τίποτα, αν όμως τα αφήσεις έξω μπορεί και να ενοχλούν την γειτόνισσα με τα ψυχολογικά της. Οπότε πάρτα μέσα και όλα καλά. Νομίζω πως πραγματικά πάνω από δέκα λεπτά δεν το σκέφτηκε. Τα 1500 ευρώ αποτελούν το μέσο εξαναγκασμού εκτέλεσης της απόφασης και όχι κάποια χρηματική ποινή όπως τα 500 ευρώ ανά κατοικίδιο όπως έγραψε κάποιος. Αν και πέρασαν πολλά χρόνια θα ήθελα να μάθω αν προχώρησε η υπόθεση σε άλλα δικαστήρια και τι έγινε.
 
Back
Top