Ας μου επιτραπεί να τοποθετηθώ πρώτα προσωπικά και μετά με μια..political correct άποψη.
Προφανώς και η προσωπική μου άποψη είναι ότι εφόσον κανείς φτάσει σε σημείο να ενοχλείται από ωδικά πτηνά είναι τουλάχιστον για λύπηση.. Τα θέματα του είναι άλλα, σοβαρότερα και βαθύτερα.. απλά στις περιπτώσεις αυτές η εκτόνωση γίνεται με οποιοδήποτε άλλο τρόπο έκτος του σωστού.. Στην περίπτωση μας η κυρία (?) βγάζει τα όποια απωθημένα της στα πουλάκια, στις γάτες, ίσως ακόμα και στον ήλιο που ανατέλλει ή στις αναπνοές των γύρω της.. Δεν έχει τέλος αυτή η κατάσταση..
Το θέμα είναι ότι το πλείστον τέτοιων περιπτώσεων, δεν μπορεί να επιλυθεί ούτε από τους ψυχίατρους.. Πρέπει να αποδεχτεί ο ασθενής κάποια πράγματα.. εάν όχι, απλά παίρνει χάπια και διαιωνίζει την κατάσταση του.. Άλλωστε αυτο βολεύει..«είμαι άρρωστος, λυπηθείτε με και αφήστε με να σας εκβιάζω ψυχολογικά όπως και όποτε θέλω»..
Σε κάθε περίπτωση μιλάμε για τρέλα. Για μένα είναι μια κατάσταση "ου μπλέξεις" και «όπου φύγει φύγει».. Τώρα, εάν μπλέξεις, κι εδώ πάμε στην political correct προσέγγιση, "πρέπει" να εφαρμόζεις τον νόμο πέραν του τι επιβάλει η κοινή λογική ή του πόσο παλιός και ανεφάρμοστος είναι ο συγκεκριμένος νόμος. Εφόσον κάποιος ενοχλείται και τον καλύπτει ο νόμος το θέμα είναι τελειωμένο. Στην προκειμένη περίπτωση λοιπόν εφόσον υπάρχει θέμα και υπάρχει και νόμος που είναι σαφείς (?) θα πρέπει να συμμορφωθούμε αναλόγως.
Εάν είμαστε σε μια σοβαρότερη χώρα, θα έπρεπε η κυρία κατά την αγωγή να ήταν υποχρεωμένη να τεκμηριώσει τους όποιους ισχυρισμούς της περί θορύβου με προσκόμιση ηχομέτρησης για τουλάχιστον μια εβδομάδα από πιστοποιημένο φορέα όπου να αποδεικνύεται ότι τα db κατά τις ώρες κοινής ησυχίας ήταν παραπάνω από τα προβλεπόμενα από την συγκεκριμένη πηγή ήχου (βλέπε καναρινιά). Υπάρχουν φορείς στην Ελλάδα που εκπονούν πιστοποιημένες και ακριβής μετρήσεις.
Ωστόσο, μου κάνει μεγάλη εντύπωση που ο δικηγόρος σου δεν ζήτησε κάτι τέτοιο όπου αυταπόδεικτα είναι ένα αναμφισβήτητο και αδιάσειστο στοιχείο υπέρ (ή κατά) σου. Μπορεί να ακούγεται παράδοξο (άλλωστε όλη η υπόθεση είναι) αλλά δεν μπορεί κανείς να καταδικαστεί για κάτι απλά και μονό από μαρτυρίες εφόσον υπάρχει η γνώση και η τεχνολογία όπου μπορεί κανείς πολύ απλά και απόλυτα να αποδείξει τα πάντα..
Τελος παντων..
Επειδή στόχος είναι να έχουμε την ηρεμία μας και να απολαμβάνουμε το καθετί όσο μπορούμε, όσο ποιο γρήγορα βρούμε μια λύση σε τέτοια ζητήματα τόσο δεν σπάμε τα.. Νεύρα μας.
Δες το και από μια άλλη οπτική. Όσο περιεργο κι αν ακούγεται, παίρνοντας τα πουλάκια σου μέσα στο σπίτι δεν ησυχάζει η κυρία.. Αυτή δεν θα ησυχάσει ποτέ! Δεν θα την αφήσει ο ίδιος της ο ευατός να ησυχάσει.. Θα ησυχάσεις
ΕΣΥ από αυτήν! Προς το παρόν τουλάχιστον..
Θα ρωτήσω κάτι ίσως ανόητο.. Επειδή τέτοιου είδους γειτνίαση είναι ψυχοφθόρος και θεωρώ πως δεν θα σταματήσει εκεί.. Δεν πας κάπου αλλού να βρεις την ησυχία σου; Εάν φυσικά αυτό είναι εφικτό..
Ξέρω ότι δεν είναι εύκολο, αλλά πολλές φορές για να «ελευθερωθούμε» πρέπει να κάνουμε θυσίες.. Η κυρία και αυτού του είδους οι άνθρωποι γενικότερα δεν σταματούν την «κατακτητική» τους τακτική.. Σήμερα είναι τα πουλάκι, αύριο ποιος ξερει που θα της έρθει να τοποθετήσει το κυριαρχικό της σημαιάκι..
Φυσικά υπάρχει κι άλλη μια λύση.. Έχεις δει το σήριαλ Sopranos;