Γενικά Κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων (αγωγή) για τα καναρίνια στο μπαλκόνι

Όποιος θέλει να δει το ΦΕΚ ας μπεί στο wiki και ας κατεβάσει το 2ο pdf στις πηγές. Σελ.107, άρθρο 2, παράγραφος 3.

Μάλιστα. Δεν το είχα υπόψιν μου.
Και ειναι τόσο καλογραμμένο που αναφέρει "... Οι κάτοικοι κατοικιδίων ζώων και πτηνών..."

Είναι του 1996, είναι ακόμα εν ισχύ;

Είναι του 1996, είναι ακόμα εν ισχύ;
Παροντικές ανακοινώσεις της αστυνομίας παραπέμπουν στο ΦΕΚ του 1996.
Κάποιοι παράγραφοι του γειτονικού δικαίου έχουν αλλάξει προς όφελος ιδιοκτητών σκύλου/γάτας.
Δεν είμαι δικηγόρος, αν και περιτριγυρίζομαι απο δαύτους, μέσα στην μιζέρια τους, δεν τολμάω να ρωτήσω.
Δεν είναι και η Ηριάννα.
Και ειναι τόσο καλογραμμένο που αναφέρει "... Οι κάτοικοι κατοικιδίων ζώων και πτηνών..."
Ναι το είδα.Αν ήμασταν εγώ ο Τομ Κρούζ και εσύ η γνωστή Τζούλια, θα είχαμε βρει το παραθυράκι μας!

Αν θέλει ο Χάρης να μας πει τους ισχυρισμούς του δικηγόρου του. Νομίζω αυτό θα είναι ένα κέρδος στο επίπεδο της εμπειρίας μας. Το το οτι κάποιος μπορεί να είναι παράξενος ή δύστροπος, δεν έχει κάποια νομική ισχύ.Αντίθετα αν κάποιος ενοχλείται,υπάρχουν διατάξεις που τον καλύπτουν. Εκεί επάνω φέρνει και τον μάρτυρα, ο οποίος πριν απόλα επιβεβαιώνει τον ισχυρισμό και μετά "δραματοποιεί" την διαδικασία.

το αρθρο μεταξυ αλλων λεει οτι απαγορευεται ολο το 24ωρο το παιχνιδι στις πλατειες
δηλαδη ας μας πει καποιος σε ποια πλατεια το απογευμα δεν παιζουν παιδια με θορυβο. και πως τα πτηνα στο μπαλκονι διαταρρασουν την ησυχια των περιοικων με τι ορια αποφασιζεται αυτο; Ανεφαρμοστος νομος. Κακογραμμενος που κατα την αποψη μου ο δικαστης εχει το ελευθερο να αποφασισει κατα περισταση και ελευθερα,
Ηλιθιοι Ανεφαρμοστοι νομοι μιας μπανανιας να μην πω καλυτερα την γνωμη μου για δικαστες και δικηγορους γιατι θα φαω μπαν για κανα χρονο.
ειναι σαν τον νομο που βγαλαν για τις αποδειξεις στα κοινοχρηστα ποτε δεν εφαρμοστηκε.

Καλησπέρα σας,
Να σας ενημερώσω σχετικά με το νόμο.
γ) Ζώο συντροφιάς είναι κάθε ζώο, που συντηρείται ή προορίζεται να συντηρηθεί από τον άνθρωπο, κυρίως μέσα στην κατοικία του, για λόγους ζωοφιλίας ή συντροφιάς.
1. Επιτρέπεται η διατήρηση δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς σε κάθε κατοικία. Στις πολυκατοικίες, που αποτελούνται από δύο διαμερίσματα και πάνω, επιτρέπεται η διατήρηση δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς σε κάθε διαμέρισμα με την προϋπόθεση ότι αυτά: α) διαμένουν στο ίδιο διαμέρισμα με τον ιδιοκτήτη τους ή τον κάτοχό τους, β) δεν παραμένουν μόνιμα στις βεράντες ή στους ανοιχτούς χώρους του διαμερίσματος, γ) η παραμονή στα διαμερίσματα πολυκατοικιών τελεί υπό την επιφύλαξη της τήρησης των κανόνων ευζωίας, των υγειονομικών διατάξεων και των αστυνομικών διατάξεων περί κοινής ησυχίας και δ) έχουν ελεγχθεί ηλεκτρονικά, έχουν σημανθεί, καταγραφεί και φέρουν βιβλιάριο υγείας.

Και σας αναφέρω τις πρωτες δυο σειρές, γιατι αυτη η φράση, εντάσσει και τα πουλιά στο νόμο.
Απο κει και πέρα, προχώρησα σε έφεση. Δεν γίνεται αυτή η απόφαση να την αφήσω έτσι. Μην τρελαθούμε εντελώς.
Εκτός απο την απόφαση για απομάκρυνση των πουλιών απο το μπαλκόνι, σε περίπτωση που έχω αφήσει κάποιο, πρόστιμο 1500ευρώ!
Τρελό ποσό για μια τέτοια υπόθεση, όταν υπάρχουν σοβαρότερες όπως διατροφή σε παιδια που το ποσό είναι 100-200ευρώ.
Δυστυχώς, οι δικαστές βγάζουν αποφάσεις ότι να ναι, χωρίς ορθή σκέψη και κοινή λογική.
Πολύ καλή η απορία σου seemsfunny. Είμαι περίεργος να δω τι θα απαντούσε αν και έκανε παρόμοια ερώτηση στον μάρτυρα.
"τι θα γινόταν αν είχε ο καθένας μας, απο 5πουλια και ένα σκύλο;"...
Τα συμπεράσματα δικά σας.

Καλησπερα σχετικά με την απόφαση είχα ξαναγράψει ότι το μόνο λάθος ήταν ότι τα διατηρουσες στο μπαλκόνι, τώρα στην έφεση κατά την γνώμη μου πάντα, μπορείς να ισχυριστεις ότι τα βγάζεις μόνο για λίγο έξω και όχι σε ώρες κοινής ησυχίας!
σε περίπτωση που έχω αφήσει κάποιο, πρόστιμο 1500ευρώ!
Εδώ αλλάξαμε και τον νόμο; Στην έκθεση της κτηνιατρικής που έχω αναφέρει αν μην τι άλλο ότι το πρόστιμο βάση νόμου περί κοινής ησυχίας είναι 500 ευρώ ανά ζώο!

Βάλε δυνατά την μουσική και όλα θα φτιάξουν. Στην Λευκάδα δεν χρειάστηκε να το κάνω ποτέ αλλά στα Γιάννενα το είχα κάνει. Αφού τους ενοχλούσε το ότι ο σκύλος μου ότι γαβγίζει την νύχτα (άλλο σκυλί γάβγιζε αλλά αυτό για εμένα δεν είχε καμία σημασία) καλούσαν σχεδόν κάθε βράδυ την αστυνομία. Το αποτέλεσμα ήταν να βάζω τον υπολογιστή να παίζει μουσική αυτόματα τις ώρες που επιτρέπεται στο τέρμα. Τελικά μετά από 1.5 εβδομάδα (τόσο άντεξαν) ήρθε μια κυρία εκ μέρους όλης της πολυκατοικίας (δίπλα ακριβώς από το σπίτι μου) να μου πει ότι δεν θα έχω πρόβλημα αν γαβγίζει ο σκύλος μου. Της εξήγησα βέβαια ότι δεν είναι το δικό μου σκυλί που γαβγίζει. Το κακό είναι ότι μετά πήγαν στην γιαγιά μου και την παρακάλεσαν να με παρακαλέσει να μην βάζω δυνατά την μουσική και έτσι τελείωσε το θέμα.

Στο κάτω κάτω της γραφής αφού σου στερεί τα καναρίνια μπορείς να της στερείς και εσύ την ηρεμία της ενώ θα είσαι καλυμμένος από το νόμο.

Ας μην ξεχνάμε ότι η ελευθερία του ενός σταματά εκεί που αρχίζει η ελευθερία του άλλου αλλά είναι πάντα φαύλος κύκλος.

Καλημέρα σας,
επέστρεψα και πάλι με το συγκεκριμένο θέμα. Εν όψει της έφεσης, θα ήθελα αν κάποιος έχει κάτι ενδιαφέρον είτε με κάποια απόφαση δικαστηρίου είτε κάποιο άρθρο που σχετίζεται με τη βοήθεια των ωδικών πτηνών στην υγεία του ανθρώπου(όπως ένα αρθρο στη σελίδα 4), θα ήταν ευπρόσδεκτο.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

αυτο μου φαινεται σχετικο αν και λεει για ηχους της φυσης γενικα, επειδη ειναι πανεπιστημιο εχει καποιο κυρος
αλλα δε εχει πολυ αναλυση ισως καποια επικοινωνια μαζι τους να βοηθουσε η να χουν κανα βιβλιο ελπιζω να βρουμε και τιποτα αλλο.
https://repository.edulll.gr/edulll...ου Η επίδρ ήχων φύσης στον άνθρωπο (2004).pdf

αυτο μου φαινεται σχετικο αν και λεει για ηχους της φυσης γενικα, επειδη ειναι πανεπιστημιο εχει καποιο κυρος
https://repository.edulll.gr/edulll/bitstream/10795/1263/4/1263_02_ΙΕτμεκτσόγλου Η επίδρ ήχων φύσης στον άνθρωπο (2004).pdf

Πιο πολύ σαν παρουσίαση κάποιων γενικών ιδεών φαινεται

Εν όψει της έφεσης, θα ήθελα αν κάποιος έχει κάτι ενδιαφέρον είτε με κάποια απόφαση δικαστηρίου είτε κάποιο άρθρο που σχετίζεται με τη βοήθεια των ωδικών πτηνών στην υγεία του ανθρώπου(όπως ένα αρθρο στη σελίδα 4), θα ήταν ευπρόσδεκτο.

http://www.mariospagkratis.gr/anthropos-kai-zoa.html

https://www.babyspace.gr/el/οι-ηχοι-της-φυσης-ηρεμουν-τα-παιδια

https://www.reader.gr/extras/ereyna-o-anthropinos-logos-exelihthike-apo-kelaidima-ton-poylion

Καλημέρα σας,
Σας ευχαριστώ για τα άρθρα που μου στέλνετε σχετικά με τα πουλιά.
Τα έχω ελέγξει και θα τα χρησιμοποιήσω.
Σε περίπτωση που βρείτε κάποιο άλλο, είναι ευπρόσδεκτο.

Σε περίπτωση που βρείτε κάποιο άλλο, είναι ευπρόσδεκτο.
Δεν μας το κάνεις πιο σαφές, γιατί εμένα μου έρχεται στο μυαλό ένα ποίημα του Χικμέτ για τον Πολ Ρόμπσον;
Δικηγόρο έχεις;Η γραμμή του είναι πόσο ευεργετικά είναι τα ωδικά πτηνά στην υγεία του ανθρώπου... Οπότε αφήστε με να έχω κανα δυό;
Για εμένα έχεις καλύτερη τύχη με το παρακάτω (σε 4 διαφορετικές μεταφράσεις):
http://stithaghi.blogspot.gr/2013/04/blog-post_28.html
Έχει μελοποιηθεί κιόλας!

Ας μου επιτραπεί να τοποθετηθώ πρώτα προσωπικά και μετά με μια..political correct άποψη.

Προφανώς και η προσωπική μου άποψη είναι ότι εφόσον κανείς φτάσει σε σημείο να ενοχλείται από ωδικά πτηνά είναι τουλάχιστον για λύπηση.. Τα θέματα του είναι άλλα, σοβαρότερα και βαθύτερα.. απλά στις περιπτώσεις αυτές η εκτόνωση γίνεται με οποιοδήποτε άλλο τρόπο έκτος του σωστού.. Στην περίπτωση μας η κυρία (?) βγάζει τα όποια απωθημένα της στα πουλάκια, στις γάτες, ίσως ακόμα και στον ήλιο που ανατέλλει ή στις αναπνοές των γύρω της.. Δεν έχει τέλος αυτή η κατάσταση..
Το θέμα είναι ότι το πλείστον τέτοιων περιπτώσεων, δεν μπορεί να επιλυθεί ούτε από τους ψυχίατρους.. Πρέπει να αποδεχτεί ο ασθενής κάποια πράγματα.. εάν όχι, απλά παίρνει χάπια και διαιωνίζει την κατάσταση του.. Άλλωστε αυτο βολεύει..«είμαι άρρωστος, λυπηθείτε με και αφήστε με να σας εκβιάζω ψυχολογικά όπως και όποτε θέλω»..

Σε κάθε περίπτωση μιλάμε για τρέλα. Για μένα είναι μια κατάσταση "ου μπλέξεις" και «όπου φύγει φύγει».. Τώρα, εάν μπλέξεις, κι εδώ πάμε στην political correct προσέγγιση, "πρέπει" να εφαρμόζεις τον νόμο πέραν του τι επιβάλει η κοινή λογική ή του πόσο παλιός και ανεφάρμοστος είναι ο συγκεκριμένος νόμος. Εφόσον κάποιος ενοχλείται και τον καλύπτει ο νόμος το θέμα είναι τελειωμένο. Στην προκειμένη περίπτωση λοιπόν εφόσον υπάρχει θέμα και υπάρχει και νόμος που είναι σαφείς (?) θα πρέπει να συμμορφωθούμε αναλόγως.

Εάν είμαστε σε μια σοβαρότερη χώρα, θα έπρεπε η κυρία κατά την αγωγή να ήταν υποχρεωμένη να τεκμηριώσει τους όποιους ισχυρισμούς της περί θορύβου με προσκόμιση ηχομέτρησης για τουλάχιστον μια εβδομάδα από πιστοποιημένο φορέα όπου να αποδεικνύεται ότι τα db κατά τις ώρες κοινής ησυχίας ήταν παραπάνω από τα προβλεπόμενα από την συγκεκριμένη πηγή ήχου (βλέπε καναρινιά). Υπάρχουν φορείς στην Ελλάδα που εκπονούν πιστοποιημένες και ακριβής μετρήσεις.

Ωστόσο, μου κάνει μεγάλη εντύπωση που ο δικηγόρος σου δεν ζήτησε κάτι τέτοιο όπου αυταπόδεικτα είναι ένα αναμφισβήτητο και αδιάσειστο στοιχείο υπέρ (ή κατά) σου. Μπορεί να ακούγεται παράδοξο (άλλωστε όλη η υπόθεση είναι) αλλά δεν μπορεί κανείς να καταδικαστεί για κάτι απλά και μονό από μαρτυρίες εφόσον υπάρχει η γνώση και η τεχνολογία όπου μπορεί κανείς πολύ απλά και απόλυτα να αποδείξει τα πάντα..

Τελος παντων..

Επειδή στόχος είναι να έχουμε την ηρεμία μας και να απολαμβάνουμε το καθετί όσο μπορούμε, όσο ποιο γρήγορα βρούμε μια λύση σε τέτοια ζητήματα τόσο δεν σπάμε τα.. Νεύρα μας.

Δες το και από μια άλλη οπτική. Όσο περιεργο κι αν ακούγεται, παίρνοντας τα πουλάκια σου μέσα στο σπίτι δεν ησυχάζει η κυρία.. Αυτή δεν θα ησυχάσει ποτέ! Δεν θα την αφήσει ο ίδιος της ο ευατός να ησυχάσει.. Θα ησυχάσεις ΕΣΥ από αυτήν! Προς το παρόν τουλάχιστον..

Θα ρωτήσω κάτι ίσως ανόητο.. Επειδή τέτοιου είδους γειτνίαση είναι ψυχοφθόρος και θεωρώ πως δεν θα σταματήσει εκεί.. Δεν πας κάπου αλλού να βρεις την ησυχία σου; Εάν φυσικά αυτό είναι εφικτό..

Ξέρω ότι δεν είναι εύκολο, αλλά πολλές φορές για να «ελευθερωθούμε» πρέπει να κάνουμε θυσίες.. Η κυρία και αυτού του είδους οι άνθρωποι γενικότερα δεν σταματούν την «κατακτητική» τους τακτική.. Σήμερα είναι τα πουλάκι, αύριο ποιος ξερει που θα της έρθει να τοποθετήσει το κυριαρχικό της σημαιάκι..

Φυσικά υπάρχει κι άλλη μια λύση.. Έχεις δει το σήριαλ Sopranos; 😉

Έχεις δει το σήριαλ Sopranos?

😀, απο τις καλυτερες σειρες που εχω δει και εχω δει πολλες!

Κουραγιο με τη γειτονισα οτι και να γινει, αυτους τους ανθρωπους πολλες φορες θα τους βρουμε μπροστα μας και θα κανουμε τους σωστους ελιγμους γι τη μικροτερη ψυχολογικη φθορα μας απο αυτους.

Το οτι θελει καποιος ησυχια για να ησυχασει και αυτο σημαινει οτι δεν θελει να ακουει τιποτα, ουτε και τιτιβισματα,δεν τον κανει ψυχοπαθη η νευρωτικο, ουτε οτι δεν ξεσπαει "εκει που πρεπει" που αναφερει ειρωνικα ενας..φιλοζωος.
Ψυχοπαθεις ισως ειναι αυτοι που θελουν φυλακισμενα σε ενα κλουβακι η σε ενα διαμερισμα ενα ζωντανο για να ικανοποιησουν προσωπικες ψυχολογικες αναγκες.
Αυτα. Αν αναφερετε κανα σοβαρο επιχειρημα...ισως απαντησω. Διαφορετικα...ραντεβου στα δικαστηρια. Σε ενα μονο συμφωνουμε: Ειμαστε πραγματι μπανανια.

Back