Φροντίδα Μπορώ να βάλω στο κλουβί ξύλο που ξεβράστηκε στην παραλία;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης katsotiro
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

katsotiro

PB New Member
Εγγραφή
3 Νοε 2021
Μηνύματα
10
Πόλη
Ραφήνα
Ευχαριστώ!
Ήθελα να ρωτήσω αν μπορώ να βάλω στο κλουβί του ξύλο φυσικό που είχε ξεβραστεί στη παραλία πριν πολλά χρόνια και είναι πολύ ξερό και καθαρό.
 
Ευχαριστώ!
Ήθελα να ρωτήσω αν μπορώ να βάλω στο κλουβί του ξύλο φυσικό που είχε ξεβραστεί στη παραλία πριν πολλά χρόνια και είναι πολύ ξερό και καθαρό.
Mόνο εφόσον έχει γίνει σωστή αποπαρασίτωση που περιλαμβάνει πλύσιμο και ψήσιμο στον φούρνο. Προσωπικά θα το απέφευγα. Τα περισσότερα πετσοπ έχουν φυσικού ξύλου πατήθρες που είναι 100% ασφαλείς και αν το κοκατίλ σας είναι θηλυκό ειδικά θα περνά πολλές ώρες κεφλουδίζοντας τον φλοιό.
 
ωραία, ευχαριστώ! αν και το συγκεκριμένο ξύλο είναι τόσο παλιό που δεν έχει φλοιό να ξεφλουδίσει..
 
@katsotiro Θεωρώ ότι το πρόβλημα είναι από που προέρχεται το ξύλο και αν είναι τοξικό για τα πουλιά. Αλλιώς μπορείς να φτιάξεις εύκολα πατηθρες από φυσικό ξύλο. Απλά χρειάζεται να το αποφλοιωσεις, καθάρισμα με βραστό νερό και ξύδι και καλό στέγνωμα στον ήλιο.
 
Το πουλάκι μας ήρθε από σπίτι που ήταν ήδη συνηθισμένο στην ανθρώπινη παρουσία και έβγαινε και έξω. Το βγάζουμε και εμείς μια φορά τη μέρα από το κλουβί του (βγαίνει μόνο του) και έρχεται στα κεφάλια μας. Πετάει, μασουλάει συνέχεια τα ρούχα μας, τα μαλλιά μας, τα φερμουάρ κλπ. Όταν πάμε να τον χαϊδέψουμε όμως ή να βάλω το χέρι μου κάτω από τα ποδαράκια του μας τσιμπάει ελαφρά και τσιρίζει λίγο.. Υποθέτω ότι θέλει χρόνο και άλλη τακτική εκπαίδευσης που ίσως δεν κάναμε. Σκοπεύω να το κάνω. Το μόνο που με ανησυχεί είναι μην τσιμπήσει τον 5χρονο γιο μου που λατρεύει τα πτηνά αλλά ως παιδί είναι λίγο απότομος..
 
  • Like
Αντιδράσεις: marapo
@katsotiro Σαφώς, το χάδι είναι το τελευταίο στάδιο εκπαίδευσης και εμπιστοσύνης μεταξύ παπαγάλου και ανθρώπου, και επιπλέον σε κάποια πουλάκια απλά δεν πολυαρέσει.

Ένα πεντάχρονο παιδί δεν μπορεί να βρίσκεται με ελέυθερο παπαγάλο στον ιδιο χώρο εκτός κι αν είστε κυριολεκτικά από πάνω τους ή το παπαγαλάκι είναι στο κλουβί. Λογικό να ανησυχείτε για τον γιο σας, αλλά στην πραγματικότητα οι πιθανότητες είναι εις βάρος του κοκατίλ να πάθει κάτι επεδή τα μικρά παιδιά είναι απότομα και συχνά δεν αντιλαμβάνονται τα διακριτικά (ή όχι και τόσο) σήματα ενόχλησης του πτηνού.
 
Back
Top