Γενικά Μπορώ να βάλω τα κοκατίλ στο ίδιο δωμάτιο μετά από ένα μήνα καραντίνα;

Gogou Maria

PB New Member
Εγγραφή
16 Φεβ 2021
Μηνύματα
306
Πόλη
Κρηνίδες
Καλημέρα παιδιά έχω σε καραντίνα εδώ και 32 μέρες τον μπαμπινο. Μπορώ να τον φέρω στο ίδιο δωμάτιο με την αλπίνο; Για να μην είναι μόνος του στο άλλο δωμάτιο. Η αλπίνο είναι έξω από το κλουβί κάθε μέρα. Πρέπει να τη βάλω μέσα και να τον φέρω ή να την αφήσω έξω; Ξέρω ότι θα πάει σίγουρα πάνω στο κλουβί του μπαμπινο
 
Θα έλεγα να περίμενες λίγες μερούλες ακόμα, να κλείσεις το 40ήμερο καραντίνας.
Έπειτα, όταν θα τους φέρεις στον ίδιο χώρο, σου προτείνω τα κλουβιά σε πρώτη φάση να είναι απομακρυσμένα, έπειτα όλο και πιο κοντά, ακολούθως αφήνεις την αλπίνο εκτός κλουβιού και μετά τους αφήνεις και τους δύο εκτός κλουβιού και στο τέλος τους βάζεις στο ίδιο κλουβί.
Τα παραπάνω στάδια θα τα κρατήσεις όσο για να "κόβεις αντιδράσεις", να παρατηρείς δλδ, και όταν τα πράγματα θα σου φαίνονται ΣΤΑΘΕΡΑ θετικά (όχι από μία φορά το κάθε στάδιο δλδ) τότε καλύτερα να προχωράς στο επόμενο στάδιο εξοικείωσης.
 
@Gogou Maria
Μαρία, περίμενε καμία εβδομάδα ακόμη.
Μετά μπορείς να βάλεις τα δύο κλουβιά με τα πουλάκια μέσα, ξεχωριστά στον ίδιο χώρο κοντά το ένα με το άλλο και να παρακολουθήσεις τις αντιδράσεις τους.
Αυτή η διαδικασία μπορεί να πάρει μερικές μέρες
Στο διάστημα αυτό καλύτερα να μην βγει κανένα πουλάκι εκτός κλουβιού.
Κατόπιν αφού σιγουρευτείς ότι δεν θα υπάρξει κάποιο πρόβλημα τα αφήνεις ελεύθερα να γνωριστούν καλύτερα σε ουδέτερο έδαφος.
Αφού γίνει και αυτό τότε μόνο μπορείς να δοκιμάσεις να τα βάλεις μαζί στο ίδιο κλουβί.
 
  1. Τα αφήνεις στα μέρη που βρίσκονται, ξεχωριστά μεταξύ τους μέχρι να κλείσουν 40 ημέρες καραντίνα
  2. Μετά τα βάζεις (το καθένα στο κλουβί του) στον ίδιο χώρο, δλδ, στο ίδιο δωμάτιο, σε όσο το δυνατό μεγαλύτερη απόσταση. Δεν αφήνεις το θηλυκό έξω από του κλουβί για όσο γνωρίζονται, για μερικές ημέρες δλδ, στις οποίες εσύ θα παρακολουθείς όσο έχεις την ευκαιρία μέχρι να καταλάβεις ότι ο ένας συνήθισε την παρουσία του άλλου
  3. Έπειτα, αν σκοπεύεις η συνάντηση να γίνει όχι στον χώρο της αλπίνο, τα μεταφέρεις εκεί με τα κλουβιά τους και τα αφήνεις (παρουσία σου) εκεί εκτός κλουβιών, ώστε να τα προσέχεις να μην τσουρομαδηθούν. Αν η συνάντηση γίνει στον χώρο της Αλπίνο, σου προτείνω να την αφήσεις εκείνη μόνο ελεύθερη να πάει στο νέο πουλί και αν μετά από μερικές ημέρες που θα κάνεις αυτό, όλα δείχνουν ωραία μεταξύ τους, να αφήσεις ελεύθερο και τον νεαρό (και οι δύο ελεύθεροι). Αφού εκπληρωθεί και αυτό το στάδιο και είναι όλα καλά μεταξύ τους, τότε
  4. Τους βάζεις στο ίδιο κλουβί
Καλή Επιτυχία
 
Καλημέρα παιδιά εδώ και δύο μέρες που τελείωσε η καραντίνα του μπαμπινο τον έχω φέρει στο ίδιο δωμάτιο με την αλπίνο. Αυτό που βλέπω είναι ότι δύο μέρες τώρα ο ένας φωνάζει τον άλλον και οι δύο θέλουν να βγουν από το κλουβί τους. Να τους αφήσω κάνα δύο μέρες ακόμα και μετά να βγάλω την αλπίνο να πάει στο κλουβί του μπαμπινο ή να την αφήσω από τώρα;
 
Πόσες ακόμα μέρες θα είναι κλεισμένα στο κλουβί; Ο ένας φωνάζει στον άλλον από μακριά. Μετά από πόσες μέρες θα αφήσω την αλπίνο να πάει στο κλουβί του μπαμπινο;
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Μαρία, νομίζω ότι δεν υπάρχει πια κανένας λόγος να συνεχιστεί η καραντίνα.
Ήδη οι πρώτες αντιδράσεις είναι θετικές οπότε και σήμερα αν θέλεις μπορείς να τα βγάλεις έξω να γνωριστούν και από κοντά.
Εφόσον ταιριάξουν μπορείς να τα βάλεις μαζί στο ίδιο κλουβί για λίγο και πάντα υπό επιτήρηση.
Ακολουθείς αυτό το πρόγραμμα για 10 με 15 ημέρες και αν όλα πάνε καλά τότε τα βάζεις στο ίδιο κλουβί μόνιμα.
Μην ξεχάσεις να βάλεις δύο ταΐστρες, και δύο ποτίστρες μέσα για να μην υπάρξει κάποιο θέμα.
Εάν δεις κάποια επιθετική συμπεριφορά από κάποιο πουλάκι εννοείτε ότι τα απομακρύνεις και τα βάζεις πάλι χωριστά.
Πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά.
 
Έφαγε λίγο τα μούτρα του ο μπαμπινο αλλά όλα καλά.

Μαρία, οι προσκρούσεις σε τζάμια μπορούν να έχουν τραγικά αποτελέσματα. Πρέπει να βάζεις κουρτίνα στο παράθυρο όταν βγάζεις τα πουλιά, ειδικά αυτά που δεν είναι ήμερα ή εξοικειωμένα και τα δύο πλήρως με το χώρο.
 
Εκεί που ήταν όλα καλά ήρθε η γάτα του γείτονα τρόμαξε ο μπαμπινο και ξαναχτύπησε τα μούτρα του και έτρεχε αίμα. Η αλπίνο την έχει συνηθίσει. Τον πήρα και του έβαλα betadine,τον έβαλα στο κλουβί του και τον παρακολουθώ. Το αίμα ευτυχώς σταμάτησε, ισορροπία στο ένα πόδι είναι τώρα και κοιμάται. Θα τον αφήσω λίγες μέρες μέσα να γιατρευτεί.
 
Μαρία είσαι από τις περιπτώσεις που τα παθήματα δεν γίνονται μαθήματα για κανέναν λογο...
 
@Gogou Maria

Δεν βρίσκεις λάθος το γεγονός ότι δεν υπάρχει ένα ασφαλές περιβάλλον για το πουλάκια γενικότερα?
Όλο για ατυχήματα διαβαζω
 
@Tony Forpus μα δεν έχω χώρο. Στο σαλόνι τα έχω και δεν έχει γίνει κάποιο ατύχημα επίτηδες ούτε όλα τα θέματα που ανεβάζω δεν είναι με ατυχήματα. Όσο μπορώ τα προσέχω ούτε εγώ δεν θέλω να πάθουν κάτι τα παπαγαλάκια μου.
 
Back
Top