Αναπαραγωγή Μπορώ να ζευγαρώσω έναν αρσενικό με δύο θηλυκές;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Kiriazis
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Kiriazis

PB Member
Εγγραφή
7 Σεπ 2021
Μηνύματα
455
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Καλησπέρα,
Θα ήθελα να ρωτήσω αν μπορώ να ζευγαρωσω έναν αρσενικό με δύο θηλυκές;
Να τον βάλω αρχικά με τη μία δηλαδή και μόλις μεγαλώσουν τα μικρά να τον βάλω και με την άλλη;
 
Ναι μπορείς, μπορείς να πάρεις μια κλούβα (σχετικά μεγάλη) και να γίνει ταυτόχρονα η αναπαραγωγή
 
  • Sad
Αντιδράσεις: Stfns
Θα ήθελα να ρωτήσω αν μπορώ να ζευγαρωσω έναν αρσενικό με δύο θηλυκές;
Μπορείς να αφήσεις τον κάναρο να ζευγαρώσει με την πρώτη κανάρα και όταν αυτή κάνει και το 3ο αυγό να τον μεταφέρεις στην 2η κανάρα.
Οι κανάρες θα τα καταφέρουν μια χαρά μόνες τους.
Υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος που θέλεις να ζευγαρώσεις τον κάναρο με 2 θηλυκιές ?
 
Σας ευχαριστώ πολύ όλους για τις απαντήσεις σας.

@Elli @Stavros διάβασα τα άρθρα που μου παραθεσατε και θα το σκεφτώ πολύ τελικά για το αν θα προχωρήσω σε κάτι τέτοιο γιατί δε φαίνεται και τόσο απλό.

@ΙΩΑΝΝΗΣ@ ο λόγος που σκέφτηκα να το κάνω είναι η έλλειψη αρσενικών.

Εγώ αυτό που σκεφτόμουν ήταν να τον βάλω με τη μία θηλυκιά μέχρι να μεγαλώσουν τα μικρά και μετά με τη δεύτερη ώστε να συμβάλει και στην ανατροφή.
Αυτό που ειπώθηκε για ταυτόχρονη αναπαραγωγή στο ίδιο κλουβί ούτε που το σκέφτομαι γιατί μου φαίνεται ακόμα πιο δύσκολο.
 
@Kiriazis Γιατι δεν ξεκινας με την μια καναρα μόνο; και του χρονου βαζεις τον αρσενικο με την αλλη καναρα! Εφοσον θελεις να ξεκινησεις την αναπαραγωγη των καναρινιων αρχισε απο απλα πραγματα 😁
 
ο λόγος που σκέφτηκα να το κάνω είναι η έλλειψη αρσενικών.
Να θυμάσαι ότι τα πουλιά που θα γεννηθούν και από τις δύο κανάρες θα είναι αδέρφια και δεν θα μπορείς να κάνεις μελλοντικά ζευγαρώματα μεταξύ τους (αιμομιξία).
Δεν είναι απαραίτητο να ζευγαρώνουν όλες οι κανάρες μας, προσωπικά βάζω κάθε χρόνο μόνο ένα ζευγάρι, τα υπόλοιπα αρσενικά και θηλυκά παραμένουν χωρίς αναπαραγωγή.
Κάτι άλλο που πρέπει να έχεις υπόψιν είναι ότι δεν είναι δεδομένο ότι το ζευγάρι που έχουμε διαλέξει για αναπαραγωγή θα ταιριάξει 100%.
Να έχεις κάνει διατροφική προετοιμασία σε όλα γιατί μπορεί να χρειαστεί να αλλάξεις τα σχέδια σου και να κάνεις αλλαγές στο ζευγάρι σου.
 
Γιατι δεν ξεκινας με την μια καναρα μόνο; και του χρονου βαζεις τον αρσενικο με την αλλη καναρα!
Μάλλον σε αυτό το σενάριο θα καταλήξω για να μπω σιγά σιγά στο χορό.

Να θυμάσαι ότι τα πουλιά που θα γεννηθούν και από τις δύο κανάρες θα είναι αδέρφια και δεν θα μπορείς να κάνεις μελλοντικά ζευγαρώματα μεταξύ τους (αιμομιξία).
Αυτό το διάβασα από τα άρθρα που προτάθηκαν παραπάνω και το έλαβα υπόψη.

Αυτό που με προβληματίζει είναι ότι θα ταλαιπωρηθεί αρκετά η κάθε θηλυκιά για να μεγαλώσει μόνη της τα μικρά.
 
Αυτό που με προβληματίζει είναι ότι θα ταλαιπωρηθεί αρκετά η κάθε θηλυκιά για να μεγαλώσει μόνη της τα μικρά.
Τα καταφέρνουν, επίσης είναι ένας τρόπος για να μην έχεις ένσπορα αυγά στην 2ή γέννα που σίγουρα θα προχωρήσει.
Αν όμως θέλεις να προχωρήσεις και σε 2η αναπαραγωγή αφήνεις τον κάναρο μαζί.
Όπως και να έχει θα πρέπει από την αρχή να έχεις προγραμματίσει πόσες γέννες θέλεις και τον χώρο και τα κλουβιά που θα χρειαστείς.
 
Όπως και να έχει το θέμα αναπαραγωγή είναι κάτι που θέλει πολύ σκέψη και μελέτη οπότε θα κάτσω να διαβάσω πάλι από την αρχή και μετά βλέπουμε.
 
@Kiriazis Καλησπερα!
Ξερω και καταλαβαινω πολυ καλα την λαχταρα σου και την επιθυμια σου να ξεκινησεις την αναπαραγωγη των καναρινιων σου, γι αυτο σου ειπα και πιο πανω ν' αρχισεις απο απλα πραγματα!
Ξεκινα τον αρσενικο με μια καναρα φετος και αν θελεις καναρινακια και απο την αλλη καναρα (λογω χρωματων) τα βαζεις του χρονου μαζι 🙂
Γιατι αν κανεις βιαστικες κινησεις, δεν θα εχεις το αποτελεσμα που θελεις!
Θα ξεκινησεις με ενα ζευγαρακι φετος να δεις και στην πραξη πως ειναι (μην μεινεις μονο στο διαβασμα) και εμεις εδω ειμαστε!Θα το παμε βημα - βημα και ολα καλα θα πανε! 😁
 
Έτσι θα κάνω τελικά και ας μείνει μια θηλυκιά μπακουρι για φέτος.
Διαβάζοντας το άρθρο για την αναπαραγωγή των καναρινιών έχω για την ώρα μια απορία.
Το ζευγάρι θα πρέπει να ξεκινήσει από τώρα τη γνωριμία του; Να τα έχω στη ζευγαρωστρα δηλαδή και να βλέπονται;
 
Ναι αν θές να τα αφήσεις να βλέπονται αλλά να ξέρεις ότι ο αρσενικός δεν θα κελαιδάει τόσο πολύ θα κελαιδάει μόνο όταν θα θέλει εντυπωσιάσει τις θυληκές! 🙂 Τώρα κάνε ότι νομίζεις.
[automerge]1643819885[/automerge]
Ναι αν θές να τα αφήσεις να βλέπονται αλλά να ξέρεις ότι ο αρσενικός δεν θα κελαιδάει τόσο πολύ θα κελαιδάει μόνο όταν θα θέλει εντυπωσιάσει τις θυληκές! 🙂 Τώρα κάνε ότι νομίζεις.
Α και κάτι άλλο ξέχασα! Εσύ πώς το εννοείς να τα έχεις να γνωρίζονται; Θα βάλεις το χώρισμα ή θα τα έχεις μαζί μαζί;
 
@CHRISV το ξέρω ότι ο αρσενικός θα σταματήσει να κελαηδάει αν βλέπει τη θηλυκιά.
Να βλέπονται αλλά να υπάρχει χώρισμα εννοώ.
 
@patrickios σε ευχαριστώ για την απάντηση!
Αυτή τη διευκρίνιση ήθελα γιατί στο άρθρο της αναπαραγωγής λέει ότι ξεκινάμε από Γενάρη τη διατροφική προετοιμασία και έχουμε τα πουλιά στη ζευγαρωστρα με το χώρισμα για να γνωριστούν και κάπου μπερδεύτηκα.
 
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
@Kiriazis Τα άρθρα είναι ''οδηγοί'' και υπάρχουν για να δείχνουν την κατεύθυνση που πρέπει να κινηθεί κάποιος. Κοινώς, να πιάσει το νόημα.
Δεν είναι η πλάκα με τις 10 εντολές που πρέπει να μάθουμε να τηρούμε ευλαβικά. Τέτοιοι οδηγοί έχουν χρησιμότητα σε ηλεκτρικές συσκευές κτλ. Όταν έχουμε να κάνουμε με έμβια όντα δεν υπάρχει 100% σωστό ούτε 100% ακρίβεια.

Προετοιμασία για μένα σημαίνει να έχω υγιή πουλιά και χωρίς διατροφικές ελλείψεις όλο το χρόνο. Την άνοιξη τα βάζω δίπλα - δίπλα, αρχίζω να δίνω αυγοτροφή, κάποια στιγμή το θηλυκό δείχνει ότι ''ψάχνεται'' και τα ενώνω. That's it.

Άλλος μπορεί να ακολουθεί άλλο τρόπο και να είναι εξίσου επιτυχημένος.

Έτσι κι εσύ παρατηρώντας τα δικά σου πουλιά και αξιολογώντας την κατάσταση κάθε φορά θα καταλήξεις σε κάτι που θα βολεύει εσένα. Μην ψάχνεις μια συνταγή που θα ακολουθήσεις κατά γράμμα.
 
Back
Top