Φροντίδα Μπορώ να το αφήσω ελεύθερο στη φύση;

MariaCharoniti

PB New Member
Εγγραφή
7 Νοε 2019
Μηνύματα
19
Γεια σας, συγγνώμη άμα έχω βάλει το θέμα σε λάθος κατηγορία απλός δεν ήξερα Ποια ήταν η κατάλληλη! Τον Αύγουστο όταν ο μπαμπάς μου πήγαινε να αλλάξει νερό στο καναρίνι που έχουμε είδε ένα πουλάκι να έχει παγιδευτεί μέσα στην σακούλα του κλουβιού του καναρινιού. Όταν το είδε το έβγαλε και το αφήσε ελευθερο άλλα εκείνο δεν μπορούσε να πετάξει και πήγαινε όλη την ώρα πάνω στο κλουβί. Ο μπαμπάς μου το έβαλε μέσα και εκείνο άρχισε να τρώει, να πίνει και γενικά συμπεριφερόταν πολύ φυσιολογικά. Εμείς σκόπευαμε σε μια δυο μέρες να το αφήσουμε ελευθερο άλλα Επειδή είχε ακαρεα στα πόδια ο κτηνίατρος μας είπε να το κρατήσουμε λίγο ακόμη μέχρι να φύγουν. Στο ενδιάμεσο το πουλάκι που Ρωτήσαμε και μάθαμε πως ήταν καρδερίνα φερόταν φυσιολογικά και κελαηδουσε ποτέ ποτέ και γενικά δεν ήμασταν σίγουροι αν έπρεπε να το αφήσουμε ελευθερο γιατί το είχαμε βρει πολύ εξαντλημένο. Επίσης 3-4 φορές που το άφησα ελευθερο στο μπάνιο μαζί με το καναρίνι εκείνο ή δεν έβγαινε καθόλου ή όταν έβγαινε ξαναγύριζε στο κλουβί. Για την ώρα το έχω ακόμα και η συμπεριφορα του ειναι ιδια ειναι πολυ ηρεμο και δεν ξέρω αν το αφησω ελευθερο στη φυση αν μπορει να επιβιωσει γιατι γενικα δεν συμπεριφερεται σαν ενα αγριο πουλι Μπορείτε να με βοηθήσετε;
 
Καλησπέρα σας Δεν ξέρω άμα μπορώ να το αφήσω ελευθερο στη φυση γιατί συμπεριφερεται σαν να είναι μεγάλωμενο σε κλουβί και δεν ξέρω άμα είναι καλύτερο για αυτό να το κρατήσω ή όχι
 
Το πουλάκι αυτό είναι υβρίδιο καρδερίνας και καναρινιού κοινώς καρδερινοκάναρο. Δεν γεννήθηκε στη φύση.

Όμως ένα άγριο ή απλά ένα πουλί που βρήκαμε και βλέπουμε ότι είναι κάπως αδύναμο δεν το βάζουμε ούτε καν κοντά στα πουλιά μας όχι στο ίδιο κλουβί. Τώρα σαφώς είναι αργά αλλά και πάλι καλύτερα να έχει το καθένα το δικό του κλουβί.
 
Να το χαιρεσαι Μαρια, κατα πασα πιθανοτητα ειναι ενα θηλυκο καρδερινοκαναρο.
Τα θηλυκά καρδερινοκαρα δεν ειναι γονιμα ομως, γι αυτο και βρηκε την "ελευθερια" απο τον εκτροφεα του.
 
Ναι, το πουλάκι είναι πιθανά θηλυκό και άγονο, αλλά πάρα πολύ τυχερό που σε βρήκε να το φροντίζεις. Και το τέρας που το ξαμόλυσε να πεθάνει μόνο του από την πείνα ή το αρπακτικό, δεν είναι ούτε καν άξιο λύπησης με την απανθρωπιά του.
[automerge]1573230127[/automerge]
Εγώ που τα έχω τώρα σε ένα μεγάλο κλουβί πρέπει να τα χωρίσω;
Ναι, θα πρέπει να τα χωρίσεις, εκτός κι αν το καναρίνι σου είναι θηλυκό
 
Ακριβως αυτο ειναι και το "προβλημα" Μαρια, οτι συμβιωνουν καλα :)
Αυτο σημαινει οτι αργα ή γρηγορα θα μπουν σε αναπαραγωγικη φαση και απο την στιγμη που το καρδερινοκαναρο κατα πασα πιθανοτητα ειναι θηλυκο θα μπαινει σε ανουσιες (μιας και δεν ειναι γονιμο) ωοτοκιες.
 
Ναι η διαδικασία του να παραγει αυγα το θετει σε δοκιμασια και δημιουργεί καποιες ευθυνες στον εκτροφεα απο διατροφικης αποψης και γενικοτερης διαχειρισης.
Συν οτι θα πάψει να κελαηδα ο αρσενικος σου.
 
Είναι ταλαιπωρία για το πουλί οι μη γόνιμες ωοτοκιεσ?
Ναι δυστυχώς είναι διότι περιλαμβάνουν κατανάλωση θρεπτικών συστατικών από τον οργανισμό τους για τη δημιουργία αυγών και κατανάλωση ενέργειας για να κλωσσούν και μάλιστα αυγά τα οποία δεν πρόκειται να εκκολαφθούν.
 
Κρίμα ευχαριστώ πολυ για την απάντηση!
Μαρία, αν σε ενδιαφέρει η αναπαραγωγή, τότε θα φροντίσεις να πάρεις ένα μεγάλο κλουβί, π.χ. https://www.petmat.gr/portal/ptina/...tres/tripli-zevgarostra-90x34-5x43-5cm-detail και μία ζευγαρώστρα, π.χ. https://www.petmat.gr/portal/ptina/klouvia-poulion/zevgarostres/zevgarostra-dipli-60x34x26cm-detail και ένα θηλυκό καναρινάκι.
Τα δύο σου καναρίνια θα ζευγαρώσουν στη μικρότερη ζευγαρώστρα και στη μεγάλη θα βάλεις και μία φωλιά την ίδια περίοδο και θα βάλεις και ένα αυγό από τα καναρίνια, με άλλα λόγια το πουλάκι αυτό που βρήκες, αν και στείρο, θα εκκολάψει και θα μεγαλώσει έναν νεοσσό από το ζευγάρι.
Εναλλακτικά, θα μπορούσες, όταν έρθει η περίοδος αναπαραγωγής, να προετοιμάσεις το θηλυκό αυτό πουλάκι διατροφικά, λίγο πριν από τον Μάιο, να έχεις φωλιά κλπ διαθέσιμη, να παρακολουθείς τα θέματα του φόρουμ στην αναπαραγωγή καναρινιών και να βάλεις αγγελία εδώ, αν κάποιο μέλος μας δεν θέλει να εκκολάψει άλλα αυγά, αλλά από ατύχημα, κακό υπολογισμό κλπ, το καναρίνι του γέννησε, να σου τα δώσει και να τα εκκολάψει το καρδερινοκαναρινάκι σου.
 
Η αναπαραγωγή καναρινιών μοιζει να θέλει πολλή φροντίδα και προσοχή και εγώ απλός το σκεφτόμουν με την λογική να μην τα χωρίσω και μείνουν μονά τους άλλα αυτό με το να του φέρω ένα αυγό να το εκκολαψει ακούγεται ποιο εύκολο.
[automerge]1573246012[/automerge]
Γενικα δεν θα το αφηνα ελευθερο αμα δεν το ηθελα
 
Back
Top