Φροντίδα Μυρμήγκια στα κλουβιά με τα πουλάκια μου

Christos1964

PB New Member
Εγγραφή
5 Απρ 2016
Μηνύματα
223
Πόλη
Αθήνα
εχω παρατηρησει τις τελευταιες μερες να υπαρχουν πολυ μικρα μυρμηγκια στα κλουβια με τα πουλακια μου. Οχι πανω στα πουλια κυριως στον πατο του κλουβιου και φυσικα στις ταιστρες. τι να κάνω;
τα καθαριζω καθημερινα αλλα την αλλη μερα παλι τα ιδια. εχετε να μου συστησετε κατι;
 
  • Like
Αντιδράσεις: Myrto.
εχετε να μου συστησετε κατι;
Η μόνη οικολογική αντιμετώπιση των μυρμηγκιών είναι η ξηρή ή χλωρή ρίγανη. Παρατήρησε ποια είναι η διαδρομή τους και ρίξε και στη φωλιά και στο δρομολόγιο και φυσικά στις ταΐστρες ανακατεμένη με τους σπόρους. Και να την φάνε να πουλιά, καλό τους κάνει.
Ξέχασα @Christos1964 έλεγξε τα σοβατεπί και κλείσε κάθε τρυπίτσα που μπορεί να φωλιάζουν.
 
Θεωρώ ότι το πιο δραστικό μέτρο θα ήταν να βρεις τη μυρμηγκοφωλιά και στο σημείο εκεί να εξολοθρέψεις τα μυρμήγκια. Δυστυχώς δεν υπάρχει άλλος τρόπος αποτελεσματικός για να αποφύγεις κατά τη γνώμη μου, εκτός και αν μετακινήσεις τα κλουβιά σε τελείως διαφορετικό χώρο.
Προκειμένου να εντοπίσεις τη φωλιά τους, θα πρεπει να παρακολουθήσεις τη γραμμη που σχηματίζουν τα μυρμήγκια, και αν δεν το καταφέρεις, θα επαναλάβεις την παρατήρησή σου ειτε λίγο πριν σουρουπώσει ειτε νωρίς το πρωί που βγαίνουν. Εκεί λοιπόν, στη φωλιά θα ρίξεις μυρμηγκοκτονο και θα επαναλάβεις στον χρόνο που θα αναγράφεται στη συσκευασία, ώστε να "προλάβεις" και την επόμενη γενιά. Φυσικά για λίγες ημερες θα απομακρύνεις τα πουλιά απο την περιοχή, για να μην δηλητηριαστούν ειτε απο το φάρμακο ειτε απο κάποιο ημιθανές μυρμήγκι στο οποίο έχει επιδράσει το φάρμακο.
Έχε υπόψη σου οτι υπάρχουν και μυρμηγκοκτονα σαν αυτο, τα οποία ειναι πολύ αποτελεσματικά για την εξολόθρεψη μιας φωλιάς.
http://www.pestcontrol.basf.gr/agroportal/pc_gr/el/special/product_catalogue_1/product_details_10819.html
 
να βρεις τη μυρμηγκοφωλιά και στο σημείο εκεί να εξολοθρέψεις τα μυρμήγκια.
Μα αν κλείσεις τη φωλιά και αποτρέψεις το δρομολόγιο τα μυρμήγκια θα φύγουν. Επίσης αν δεν έχει τρύπες γύρω-γύρω το σοβατεπί ή αν δεν υπάρχουν κοντινές γλάστρες με φυτά που ελκύουν μυρμήγκια δεν θα έχει πρόβλημα.
 
Αν ψαξεις λιγο στο φορουμ θα βρεις ενα θεμα που εχω ανοίξει παλια και θα δεις πως εχω δοκιμάσει πολλους τρόπους για να μην έρχονται τα μυρμήγκια χωρίς βέβαια να τα σκοτώσω.. Τελικα δυστυχώς κατέληξα να τα σκοτώσω (δυστυχώς και παλι). Βαλε μονο στα πόδια των κλουβιων σου ή γενικα εκει γυρω μονο σκονη για να σκοτωθουν μονο οσα έρθουν εκει. Αν ειναι κλούβα η οποία χωριζεται σε κλουβιά θα σου ειναι πιο εύκολο γιατι θα βαλεις μονο στα πόδια. Εγω δεν συμφωνώ με τον @ianos να εξολοθρεύσεις την φωλια τους γιατι το καθε εντομο στην φύση υπάρχει για καποιο λογο..
 
Παιδιά, ο ίδιος που διαθέτω γλάστρες, πολλές μάλιστα, δοκίμασα διάφορους εναλλακτικούς τρόπους ώστε να τα αποτρέψω απο το να μπαίνουν στο σπίτι μου και μετά απο 2 χρονια σας δηλώνω ότι τιποτα δεν κατάφερα. Ρίγανη, κανέλα, ξύδι, λεμόνι, βόρακα... Και ό,τι μπορείτε να φανταστείτε... Το απόλυτο τιποτα. Εννοειται ότι θα προτιμούσα να μην τα σκοτώσω, αλλά η μοναδική λύση στην οποία κατέφυγα τελικά ήταν αυτή, η οποία μου εξασφάλισε μέγιστο δύο εβδομάδων έως την επόμενη επέλαση.
Έτσι λοιπόν Αριάδνη και οι υπόλοιποι που δεν συμφωνείτε με τη θανάτωση, συμπεριλαμβανομένου κι εμού, είχα να επιλέξω εμένα και τις τροφές μου και τη μείωση της κατανάλωσης μυρμηγκιών στο φαγητό μου ή τα μυρμήγκια. Ειναι ας πουμε κατι μακρινά ανάλογο με το να πάρει αντιβίωση κανεις ή να δώσει φαρμακο στα πουλιά του, που δεν σκέφτεται οτι κρίμα ειναι τα μικρόβια, πρεπει να ζήσουν και αυτά.
Όχι οτι, δεν συμφωνώ με τρόπους πρόληψης και αποφυγής, αλλά αν αυτοί εξαντληθούν και το πρόβλημα παραμένει, πρεπει να προβούμε στα γρήγορα σε πιο δραστικά μέτρα πρωί το φαινόμενο πάρει συντριπτικές και δύσκολα αντιμετωπίσιμες διαστάσεις.
 
Κι εγω τα σκοτώνω.. Αλλα μονο οσα έρχονται. Θεωρω λιγο άσχημο να παω να σκοτώσω οτι βρίσκεται στην φωλια.. Κι αυτα την δουλειά τους κανουν. Βρίσκουν φαγητο για τον Χειμώνα. Δεν υπάρχει λυση χωρις απώλειες.Αλλα ας επιλέξουμε την μέθοδο μσ τις λιγότερες :).
 
Παιδιά δεν είναι μόνο που εξολοθρεύουμε μία αποικία. Τα μυρμήγκια και οι κατσαρίδες είναι πολύ ανθεκτικά πλάσματα και ότι τα σκοτώνει δημιουργεί τεράστια οικολογική επιβάρυνση.
 
αυτο το θεμα με βασανιζει απο τις αρχες του καλοκαιριου.
δοκιμασα ολους τους οικολογικους τροπους που βρηκα στο ιντερνετ.
εχω να πω με μεγαλη συγουρια οτι το αποτελεσμα ηταν 0.
 
Ειναι πραγματι δυσκολο το θεμα, προσπαθησε ίσως να καθαρίζεις τακτικότερα τα κλουβια μην βρίσκουν τροφη περισσότερη.
 
Τι θα πει πολυ μικρα μυρμηγκια;
Μηπως εχεις οχι μονο μυρμηγκια αλλα και ψειρες τροφιμων;
Δινεις χυμα τροφη;

Καμια φορα η λυση μπορει να ειναι πολυ απλη. Τα δικα μου μυρμηγκια ειχαν φωλια μεσα σε τοιχο εντος του σπιτιου. Μια μερα που με δαγκωσαν 30 κουνουπια,ξεδωσα στα μυρμηγκια. Εκλεισα με σιλικονη το μαρμαρινο σοβατεπι απεξω και τελος.
 
Καμια φορα η λυση μπορει να ειναι πολυ απλη. Τα δικα μου μυρμηγκια ειχαν φωλια μεσα σε τοιχο εντος του σπιτιου. Μια μερα που με δαγκωσαν 30 κουνουπια,ξεδωσα στα μυρμηγκια. Εκλεισα με σιλικονη το μαρμαρινο σοβατεπι απεξω και τελος.

Λογικα ειχαν κι αλλη εξοδο τα μυρμήγκια ετσιιι;
 
Λογικα ειχαν κι αλλη εξοδο τα μυρμήγκια ετσιιι;
Ναι. Στην άλλη άκρη του τοιχου, πέντε μετρα μέσα στο σπίτι, από την παροχή του καλοριφέρ.
Μέσα στο σπιτι όμως δεν έχω κουνούπια και έτσι δεν βγάζω το άχτι μου στα μυρμηγκια.
 
εχω παρατηρησει τις τελευταιες μερες να υπαρχουν πολυ μικρα μυρμηγκια στα κλουβια με τα πουλακια μου. Οχι πανω στα πουλια κυριως στον πατο του κλουβιου και φυσικα στις ταιστρες. τι να κάνω;
τα καθαριζω καθημερινα αλλα την αλλη μερα παλι τα ιδια. εχετε να μου συστησετε κατι;
Φοβερό πρόβλημα γιατί μεταφέρουν ασθένειες.
ΣΕ κατάστημα με γεωργικά φάρμακα θα δώσουν λύση που εφαρμόζεται μακρια από τα πουλια κα με επιτυχία.
 
Πολύ αποτελεσματικό στα μυρμήγκια, αν και ουσιαστικά προορίζεται για άλλη χρήση, ειναι αυτό:
http://www.klinex.gr/products/klinex-sprays/geniki/
Εχω μεγάλη φωλιά στο πεζοδρόμιο και τα μυρμήγκια ανεβαιναν στο μπαλκόνι μου, δεν ήθελα να πειράξω τη φωλιά και ψέκασα με αυτό το σπευ στη διαδρομή που ακολουθούν και στο μπαλκόνι. Δυο φορές τη μέρα για καμια δεκαριά μέρες και τα μυρμήγκια εξαφανίστηκαν. Η φωλιά υπάρχει δλδ, απλά δεν τα έχω στο μπαλκόνι.
 
Είχα θέματα με τα μυρμήγκια όταν έβαζα αυγό στα πουλάκια.
Ετριψα δυνατα και σχολαστικά τα σημεία του κλουβιου που εφάπτονται στα κάγκελα, απ' οπου έρχονταν τα μυρμήγκια, με φλουδα λεμονιου. Χρειαστηκε να επαναλαβω τη διαδικασια μετα από ενα μηνα.
Δεν τα ξαναειδα εκεινο το καλοκαιρι.
 
τα τελευταια χρονια ριχνω στην εισοδο που βγαινουν μαλαθειο σκονη(λιγη ποσοτητα) και εξαφανιζονται κανενα εξαμηνο.. Μονο σε περιπτωση που βρεχεται με νερο συνεχεια εμφανιζονται πιο τακτικα. Εννοειται πως ριχνουμε μακρια απο τα πουλια
 
αν δεν εχει επαφη με τα πουλια δεν υπαρχει προβλημα..συνηθως οι φωλιες απο τα μυρμηγκια ειναι σε γωνιες σε εμενα και ετσι δεν εχω προβλημα.. Αν καποιος ειναι κοντα στις κλουβες δεν το συνιστω .. (εχω εσωτερικη εκτροφη και δεν εχω προβλημα με αλλα ζωα, σε εξωτερικη δεν το συνιστω) εγω το ειχα παρει καποτε απο καταστημα γεωργικων για τις ψειρες στα φυτα
http://treatsimply.com/el/pages/689107
 
Back
Top