Φροντίδα Μωρό περιστεράκι ή δεκαοχτουράκι

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Bianca
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
καλο ειναι αν εχεισ καποιεσς αποριες να απευθυνθεις σε καποιο συλογο να σε ενημερωσουν πληρως...
 
Georgina, Θέμη, ευχαριστώ. Μάλλον θα τους κάνω ένα τηλεφώνημα.
Προς ώρα τα πηγαίνουμε καλά με τον μικρό, αν εξαιρέσετε το άγχος μου που κοντεύω να τα παίξω αν τα κάνω όλα καλά.

Να κι ένα βιντεάκι που βρήκα σχετικά με το τάισμα μικρών στο site της Kaytee, της εταιρείας που έχει το εξάκτ. Ίσως βοηθήσει κι άλλους.

Kaytee Hand Feeding
 
Λοιπόν παιδιά, τα νέα μου είναι πάρα πολύ καλά!

Ο νεαρός Λάκι (απ' το πουλάκι αλλά κι απ' το Lucky), τα πάει μια χαρά, έχει μεγαλώσει και δυναμώσει, έχει βγάλει κι άλλα φτερά εκεί όπου πρώτα είχε μόνο πούπουλα, οι φτερούγες του έχουν μεγαλώσει επίσης, τώρα μάλιστα φτερουγίζει συνεχώς και δοκιμάζει τα φτερά του, συνεργάζεται άψογα μαζί μου στο θέμα του φαγητού, με γνωρίζει, με περιμένει τις ώρες που τον ταίζω (καλά, το εξάκτ έκανε θαύματα), έχει πάρει βάρος, κι επίσης ενώ στις πρώτες μέρες δεν περπατούσε, τώρα περπατάει κανονικότατα, και μάλιστα σκαρφαλώνει και το καλαθάκι του και βγαίνει έξω :)

Το πόση χαρά μου δίνει παιδιά, δε λέγεται! Ούτε που το φανταζόμουν:D

Επικοινώνησα με την οργάνωση ΑΝΙΜΑ και μου είπαν ότι μπορούν να τον αναλάβουν ανά πάσα στιγμή, αλλά να πώ την αλήθεια μου, δεν μου κάνει ακόμη η καρδιά να τον αποχωριστώ...
Θα τον κρατήσω καμιά βδομάδα ακόμη και μάλλον θα τους τον πάω αργότερα.. Να 'χει μεγαλώσει λίγο ακόμη...

Ξέρω, ακούγομαι σαν "μαμά", αλλά τι να κάνω, έτσι νιώθω.

Σύντομα θα ανεβάσω ένα βιντεάκι στο youtube όπου τον ταίζω και θα σας ποστάρω το λινκ να το δείτε.

Κι ο Λάκι κι εγώ σας ευχαριστούμε όλους για την ανεκτίμητη βοήθεια. Χωρίς εσάς δε θα τα είχαμε καταφέρει!

Πολλά φιλιά σε όλους κι ένα όμορφο σαββατοκύριακο.

Ιφιγένεια
 
Να και το βιντεάκι

Για να δείτε αυτό το περιεχόμενο χρειάζεται η συγκατάθεσή σας για τον ορισμό cookie τρίτων.
Για πιο λεπτομερείς πληροφορίες, ανατρέξτε στη σελίδα μας για τη χρήση cookies.
.
 
το δεκαοχτουρακι σου ειναι πολυ πολυ γλυκο! αυτο με το ορθανοιχτο στομα το κανουν και τα δικα μου περιστερακια! Χαιρομαι που μεγαλωνει και τα εχει καταφεριε πολυ καλα! αμα βλεπεις οτι τα καταφερνεις μαζι του (που αυτο φαινεται και σοτ βιντεακι!) γιατι δνε το κρατας; και μετα οταν ειναι ετοιμο και μαθει να τρωει μονο του να το αφησεις να πεταξει στο μπαλκονι σου και να σου ερχεται;



στο τελος στο βιντεακι γιατι οτυ δινεις μετα και νερο. Αφου η κρεμα εχει μεσα δεν χρειαζεται
 
το δεκαοχτουρακι σου ειναι πολυ πολυ γλυκο! αυτο με το ορθανοιχτο στομα το κανουν και τα δικα μου περιστερακια! Χαιρομαι που μεγαλωνει και τα εχει καταφεριε πολυ καλα! αμα βλεπεις οτι τα καταφερνεις μαζι του (που αυτο φαινεται και σοτ βιντεακι!) γιατι δνε το κρατας; και μετα οταν ειναι ετοιμο και μαθει να τρωει μονο του να το αφησεις να πεταξει στο μπαλκονι σου και να σου ερχεται;



στο τελος στο βιντεακι γιατι οτυ δινεις μετα και νερο. Αφου η κρεμα εχει μεσα δεν χρειαζεται


Marilenaki μου, πολύ θα ήθελα να το κρατήσω, αλλά πρώτον έχω γάτα στο σπίτι, τη Λούνα, και σε λίγο θα πάρω και δεύτερο γατάκι, κι επίσης ταίζω κι έναν αδέσποτο γατούλη που πηδάει από τη διπλανή ταράτσα κι έρχεται στο μπαλκόνι μου.
Ούτε στη γάτα μου ούτε στον γατούλη έχω μεγάλη εμπιστοσύνη. Η Λούνα, έχει μανία με τα περιστέρια και παρόλο που αυτό δεν το 'χει πειράξει όσο το κρατάω στα χέρια μου και της το δείχνω, το ζηλεύει και φοβάμαι ότι περιμένει ευκαιρία.

Επιπλέον, διάβασα ένα σωρό άρθρα σε ξένα site κυρίως, κι οι περισσότεροι αναφέρουν ότι αν κρατήσεις περιστέρι μέχρι να μεγαλώσει πλήρως, τότε έχεις αποκτήσει pet εφ' όρου ζωής. Λένε ακόμη ότι δύσκολα θα μπορέσει να προσαρμοστεί στην κανονική ζωή με άλλα περιστέρια και να ζευγαρώσει...
Δεν ξέρω κατά πόσο ισχύουν όλα αυτά, αλλά το κυριότερο για μένα είναι να ζήσει, να μεγαλώσει και να ενταχθεί κανονικά μαζί με υπόλοιπα ελεύθερα δεκαοχτουράκια εκεί έξω.
Σύμφωνα με όσα διάβασα πάλι, τα περιστέρια συνηθίζουν να πίνουν νερό στο τέλος του φαγητού τους, και σκέφτηκα απ' το να κάνω καμιά πατάτα καλύτερα ας του δίνω λιγάκι, παρόλο που έχει η κρέμα μέσα.
Μην νομίζεις, 2-3 ml τη φορά του δίνω.
 
ετσι κανεις την κρεμα ακομα πιο νερουλη στα μωρα δεν νομιζω οτι χρειαζεται. το δικο σου εινια δεκαοχτουρακι :D
 
Αλήθεια, μήπως μπορεί κανείς πάνω-κάτω να προσδιορίσει τι ηλικίας είναι το δεκαοχτουράκι μου; Εγώ το υπολογίζω κάπου 15 ημερών... Εσείς τι λέτε;
 
δεν ξερω να σου πω γιαυτο αλλα σιγουρα οταν το βρηκες θα πρεπει να ειχε περασει την μια εβδομαδα ζωης..
 
μπράβο για την προσπάθειά σου και την ευαισθησία σου. ίσως δεν μπορέσεις να το αποχωριστείς, ίσως δεν μπορέσει κι αυτό. Δεν ξέρω ψάξτο.
πάντως είναι συγκινητικό το θέμα σου κι έχεις κάποιο διάστημα μέχρι να μεγαλώσει το πουλάκι να επεξεργαστείς την απόφαση του τι να κάνεις.
μπράβο σου και πάλι
 
επειδη και εγω αυτο το διαστημα μεγαλωνω για πρωτη φορα περιστερακια μου εινια δυσκολο να τα αποχωριστω... και αφου τα καταφερνει μεχρι τωρα πολυ καλα και το μικρουλη την βλεπει για μαμα του θα μπορυσε πιστευω να το μεγαλωσει πολυ καλα και εκεινη και να το αφησει ελευθερο μετα στην περιοχη της και να το βλεπει! Εγω αυτο θελω να κανω με τα δικα μου!
 
σοβαρά; Περιστεράκια κιόλας; Πόσα δηλαδή και πως προέκυψαν;
ωραία η σκέψη σου κι εγώ αυτό θα ήθελα αν μου συνέβαινε και ήταν εφικτό φυσικά.
δεν ξέρω οι γάτες επειδή έχω κι εγώ είναι λίγο περίεργες δεν εκπαιδεύονται είναι ένστικτο να κυνηγούν τα πουλιά
μπράβο σας πάντως παιδιά ευτυχώς που υπάρχετε κι εσείς
 
ετσι ξεκινησαν ολα!

https://community.petbirds.gr/threads/Ζητώ-βοήθεια-για-μικρά-περιστεράκια.15573/

και τωρα δεν μπορω να τα αποχωριστω! Ηδη σκεφτομαι τι να τα κανω και που πως να τα φησω.. σε κλουβι με τιποτα τα θελω να ειναι ελευθερα τα μικρουλια μου! Μονο επειδη σπουδαζω Κρητη δεν ξερω... εκει να τα αφησω να τους εχω φαγακι καθε μερα και να ερχονται; ή στο σπιτι μου σοτ Καπανδριτι οπου ειναι και οι γονεις τους και θα εχουν στανταρ φαγητο απο τις κοτουλες μας και παρεα! Γιατι εδω στην περιοχη μου μονο δεκαοχτουρες εχουμε και κοαρακια ασε που την νυχτα εχω παρατηρησει πολλες φορες μια σπρη κουκουβαγια! Ειναι η περιοχη της!
 
δεν το είχα δει πριν, πολύ όμορφα τα κατάφερες κι έγινε τέλεια τα περιστεράκια σου. όταν λείπεις για την σχολή σου τ άλλα πουλάκια ποιός τα προσέχει; και για πόσα διαστήματα λείπεις; καλά οτι δεν μπορείς να τα αποχωριστεις το καταλαβαίνω απόλυτα. έτσι την "πάτησα" κι εγώ με τρία γατάκια μιάς ημέρας που βρήκε ο γιός μου στα σκουπίδια κι έχει γεμίσει τώρα το σπίτι μου γατιά.
τώρα αν το σκεφτείς καλά και το οργανώσεις ώστε να είναι ασφαλή κάπως μπορείς να τα βολέψεις. Πάντως τα ζώα που μεγαλώνουν έτσι γίνονται μαμόθρεφτα κι ανθρωποεξαρτημένα δύσκολα επιβιώνουν έξω μην πω δεν επιβιώνουν έξω. εύχομαι τα καλύτερα και χίλια μπράβο σου
 
σε ευχαριστω πολυ! αναγκαστικα πηγαινοερχομαι γιατι εχω και τον Κοκο στην Αθηνα! την λατρεια μου! Ο πατερας μου τα πρσεχει οταν λειπω! Εχει ακι αυτος την ιδια τρελα! Μου μοιασε! 😛 και εμενα μου αφησανε 2 γατακια 1 εβδομαδας το Πασχα (το ενα δεν τα καταφερε) και το αλλο ειναι και αυτο μια αδυναμια οπου δεν μπωρω να εχω γιατι η μαμα μου εχει αλλεργεια.. Οπως το κοβω εγω μαλλον στην Αθηνα θα πανε γιατι εκει εχει πιο πολλα πλεονεκτιματα για την ασφαλεια και την επιβιωση τους.. Ακομα και αν τα βλεπω λιγο..
 
βλέπω τον μπαμπά σου να προσέχει και περιστεράκια τώρα. ότι κάνετε ας είναι το καλύτερο. (κι εμείς τέσσερα βρήκαμε αλλά έζησαν τα τρία γατάκια).
 
τα περιστερια και οι δεκαοχτουρεσ δεν εχουν κανενα προσρμογης στο περιβαλλον, αρκει να τα αφησεις σε μεροσ με αλλα του ειδους. απο ενστικτο θα τα ακολουθησουν και θα κανου οτι κι αυτα! σας τι λεω απο πολλες προσωπικες εμπειριες!



και η ΑΝΙΜΑ ειναι ενας πολυ καλος συλλογος! Ειμαι εθελοντρια εκει και καθε μερα ερχονται πολλα ζωα, ειδικα αυτην την περιοδο που ειναι περιοδοσ αναπαραγωγης και υπαρχουν πολλα μωρα. η συμβουλη μου ομως ειναι, πως αφου το μεγαλωσες ως τωρα, γιατι δεν το κρατας μεχρι να μεγαλωσει και να φυγει μονο του;
 
Back
Top