Φροντίδα Μωρό περιστεράκι ή δεκαοχτουράκι

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Bianca
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Πάλι εδώ παιδιά, να ζητήσω τα φώτα σας.

Όλα καλά με τον Lucky, μια χαρά τα πάμε, μόνο που έχει γίνει πολύ πιο ζωηρός και το τάισμά του τώρα κρατά πολύ περισσότερη ώρα... χοροπηδάει, πάει από 'δω, πάει από 'κει, παίζει, τσιμπολογάει και γενικώς... κάνει σαν πεντάχρονο :)

Τα ερωτήματά μου τώρα
-Μέχρι τώρα τον είχα σ' ένα ψάθινο καλαθάκι και δεν είχαμε κανένα πρόβλημα. Εδώ και μερικές μέρες όμως, σκαρφάλωνε στο καλαθάκι και καθόταν στο χείλος του. Είπα θα θέλει περισσότερο χώρο, του έβαλα μεγαλύτερο καλάθι. Αμ δε!
Ο κύριος το σκαρφαλώνει κι αυτό, και κάθε φορά που μπαίνω στην κρεβατοκάμαρα (εκεί τον έχω εξαιτίας του φόβου της γάτας μου), τον βλέπω έξω απ' το καλάθι του, σκαρφαλωμένο είτε πάνω στο χείλος είτε σε κάτι όμορφα, χειροποίητα κουτιά κοσμημάτων που είχα παραδίπλα και τα οποία φρόντισε να κουτσουλίσει με μεγάλο ζήλο😕
Τι να κάνω; Να τον βάλω σε χαρτοκούτι ώστε να μη βγαίνει; Είναι καλό γι' αυτόν; Είναι επίσης φυσιολογικό να μη θέλει τώρα να κάτσει στη φωλιά του; Μέχρι λίγες μέρες πριν του άρεσε πολύ και κούρνιαζε και κοιμόταν με τις ώρες...

- Εδώ και λίγες μέρες πάλι, έχει αρχίσει να τσιμπολογάει μόνος του κάτω την ώρα που τον ταίζω. Τσιμπολογάει πάνω στην πετσέτα που τον έχω, στα δάχτυλά μου κ. Ο. Κ.
Πότε θα πρέπει να του δώσω σπόρους, τι είδους και πώς; Πόσο καιρό θα συνεχίσω τη φόρμουλα του εξάκτ; Εμένα μου φαίνεται πως θα είναι πολύ δύσκολο να φάει από μόνος του κιόλας...
Για πείτε τι παίζει με τους χρόνους.

Σας ευχαριστώ και πάλι για όλα.

Ιφι.
 
καλημερα! Και τα δικα μου περιστερακια θελανε να εξερευνησουνε τον κοσμο και τα εκλεισα ετσι ωστε να μην βγαινουνε! Που να δεις και οταν θα αρχισει να πεταει χαρα! Εμενα επειδη τωρα αρχισαν τα εχω βαλει σε κλουβακι για να εχω ελεγχο της κουτσουλιας τους! το δικο σου αμα το βαλεις σε κουτακι πιο ψηλο δεν νομιζω να εχει προβλημα μην φοβασαι!
την τροφη πρεπει να την συνεχισεις μεχρι να δεις οτι ειναι ικανο μονο του να μπορει να φαει και να πιει νερο! Νομιζω οτι το πουλακι σου δεν εχει ολοκληρωσει το φτερωμα του οποτε εγω θα σου προτεινα να συνεχισεις την κρεμα του και ασε για αργοτερα τους σπορους. Εμενα τωρα που αρχισανε να ψιλοπετανε αρχισανε να τρωνε σιγα σιγα... Το ξερω πως δεν ειναι η τροφη τους αλλα εδω περα που ειμαι δυσκολευομαι να βρω τροφη για περιστερια που ειναι καλαμποκι σπασμενο ή σιταρι οποτε τους ειχα παρει λιγο παπαγαλινη και να δεις πβως την φαγανε!φυσικα οχι μπροστα μου γιατι οταν με βλεπουν μου φωναζουν αλλα ηταν γεματοι οι λαιμοι τους!
 
Ιφιγενεια ειναι απολυτα φυσιολογικο να μην καθεται πλεον στη φωλια. ειναι ακριβως οπως και τα παιδια, αλλα ευτυχως τα πουλια μεγαλωνουν γρηγορα...
Βαλτο σε ενα κουτακι και θα ειναι μια χαρα. Οσο για το φαι θα σου προτεινα να του βαλεις σε 2 μικρα μπολακια(μεσα στο κουτι) παπαγαλινη και νερο για να αρχισει σιγα σιγα να τρωει μονο του. Κι οταν βεβαιωθεις οτι τρωει μονο του,τοτε προσθεσέ του διαφορους σπορους(σταρι - ρυζι - φακες-καλαμποκι - εγω ακομα και corn flakes τους εχω δωσει:)
Προσεχε οταν βγαινει απο το καλαθι να μην χτυπησει γιατι τα κοκαλα του ειναι πολυ ευαισθητα και ευκολα τα σπανε. Και το κακο ειναι οτι οι δεκαοχτουρες ειναι πολυ νευρικα πουλια και ειναι πολυ δυσκολο να αναρρωσουν.

Περιμενουμε νεα σου!
 
Κωνσταντινα χτες πηρα στα περιστερακια μου καλαμποκι κονσερβα βραστο και αφου το ξεπληνα τους το εδωσα και αυτα ξετρελαθηκαν παρα πολυ με αυτο! Καλα εκανα;
 
Μια σημερινή φωτογραφία του Lucky μου :)

Καμαρώστε τον κύριο των τριών εβδομάδων, που σήμερα μ' έκανε να χάσω δυο χρόνια ζωής, γιατί εκεί που τον τάιζα στο μπαλκόνι, φτερούγισε και πέταξε ως την άλλη άκρη του μπαλκονιού και στάθηκε στα κάγκελα έτοιμος να βουτήξει στη δίπλα ταράτσα.
Μέχρι να τον πιάσουμε μου 'φυγε η ψυχή!
Ούφ...

Παρόλα αυτά είναι σκέτη φάτσα και τον αγαπώ πάρα πολύ. Θ' ανεβάσω κι άλλο βιντεάκι κάποια στιγμή και θα ποστάρω το λινκ.

Καλή Κυριακή σε όλους σας.

Ίφι.

MyPicx.com - Lucky
 
Πολυ ομορφο εχει γινει! Μπραβο σου!
Να ξερεις ομως πως οι δεκαοχτουρες ειναι παρα παρα πολυ δυσκολο να δεθουν με ανθρωπους. Το ποιο πιθανο οταν πεταξει θα ειναι να φυγει για παντα...
Στο λεω μονο και μονο για να εισαι προετοιμασμενη.
Κι ισως θα ηταν καλυτερα οταν ερθει η ωρα, να την αφησεις καπου που θα εχει κι αλλες δεκαοχτουρες.
 
να το χαιρεσαι ειναι κουκλακι. Γυρω στα 15 ημερων ειναι ισως και λιγο παραπανω...
 
Back
Top