Φροντίδα Μόλις απέκτησα ένα νεαρό Κοκατίλ

Νομίζω ότι έχει ήδη αναφερθεί στο φόρουμ (ίσως και στο θέμα σου) ότι η κελαιδίνη δεν πρόκειται να του προσφέρει κάτι το ιδιαίτερο, επομένως δεν είναι κατάλληλη προσθήκη για το πουλάκι σου.
 
Οχι.. καμια αλλαγη.. Το χερι τσαμπι.. Την συσκευασμενη τροφουλα και σε ενα αλλο του εχω βαλει κελαιδινη την οποια και λατρευει .. μαλλον ο προηγουμενος ιδιοκτητης του την εμαθε... αυγο του εβαλα πριν 2 μερες.. αυτα
Μπορούμε να τη δούμε αυτή τη κελαηδίνη; Αν και ήδη σου έχουν πει τα παιδιά οτί το μείγμα που δίνεις είναι καλό και αρκετό... Τα περιέχει όλα, οπότε δεν υπάρχει και λόγος να δώσει αυτή τη κελαηδίνη που συνήθως πουλάνε στο πετ σοπ για καναρίνια. Μήπως τη δίνεις για να αρχίσει να σου κελαηδάει;
Επίσης το αυγό να το δίνει σκέτο ή αναμειγμένο με ξηρή αυγοτροφή ή λαχανικά...η φρυγανιά δε πρέπει να δίνεται στο πουλάκι.
Για το φύλο του έχει γίνει τεστ dna ή απλά σου είπαν οτι είναι αγόρι;
 
Μου είπαν ότι είναι αγόρι.. Η κελαιδινη είναι ότι ακριβώς ανέφερες.. Όταν λες ξηρή τροφή; Πχ λιγο ψωμί; Δεν είναι μικρό για λαχανικά; 3 βδομάδες εχει που σταμάτησε την κρέμα
 
Όταν λες ξηρή τροφή; Πχ λιγο ψωμί;
Ξηρή αυγοτροφη, όχι τροφή. Στο εμπόριο υπάρχει έτοιμη αυγοτροφη. Αν αποφασίσεις να πάρεις, επέλεξε κάποια συσκευασμένη και επώνυμη. Αν και εγώ νομίζω ότι για ένα πουλάκι η καλύτερη λύση είναι το σφιχτοβρασμενο αυγό. Εγώ πάντως λαχανικά έδινα στα κοκατιλάκια μου σε αυτήν την ηλικία. Από τη στιγμή που μετά τις 10 μέρες από τη γέννηση τους έδινα και στους γονείς λαχανικά για να ταΐζουν τους νεοσσους, έδινα και στα νεαρά πουλάκια μετά τον απογαλακτισμο τους. Περίμενε βέβαια να ακούσεις και τις γνώμες των υπολοίπων.
 
Καλήμερα.. έγινε, αναμένω .. Με το παιχνιδάκι άρχισε κιόλας να παίζει.. έμενα πάντως με φοβάται ακόμα... ☹ πότε έρχεται κοντά μου (με το τσαμπί) πότε πάει στην άλλη άκρη του κλουβιού.. μπαίνει μέσα στην τροφή και μου την πετάει όλη έξω (παιχνίδι θαρρώ το βλέπει)
 
Μου είπαν ότι είναι αγόρι..
Εμφανησιακά το πουλάκι δείχνει οτι μπορεί να είναι και κορίτσι. Γι αυτό σε ρώτησα συγκεκριμένα αν έχει γινει τεστ dna. Μπορεί βέβαια εκεί που γεννηθηκε να γνωρίζουν τι φύλο είναι από το συνδυασμό των γονιών του.

Η κελαιδινη είναι ότι ακριβώς ανέφερες..
Το συγκεκριμένο μείγμα απευθύνεται σε καναρίνια περισσότερο... Την αφερεις και δε χρειάζεται να του τη προσφέρεις.
Το μείγμα που μας έβαλες έχει δημιουργηθεί για το το είδος αυτό οπότε και περιέχει όλους τους σπόρους που καταναλώνει το είδος αυτό..

Όταν λες ξηρή τροφή; Πχ λιγο ψωμί;
Δεν είπα ξηρή τροφή, αλλά ξηρή αυγοτροφή τη βρίσκεις συσκευασμένη στα πετ σοπ.

Δεν είναι μικρό για λαχανικά; 3 βδομάδες εχει που σταμάτησε την κρέμα
Όχι δεν είναι μικρό...ήδη θα έπρεπε να έχει ξεκινήσει να μαθαίνει να τρώει φρούτα και λαχανικά,όπως και σφικτό αυγό από το σπίτι που το μεγάλωσαν. Ειναι πιο ευκολο να τα μάθει όσο είναι μικρό γιατί αργότερα πιθανόν να σε δυσκολέψει.

Το φόρουμ εδώ στις διάφορες ενότητες του έχει τα πάντα και ότι αφορά τη διατροφή... Διαμονή και εκπαίδευση του είδους... Μελέτησε τις ενότητες και τις συζητήσεις και η συμβίωση σου με το πουλάκι θα γίνει πολύ πιο εύκολη και ευχάριστη!
 
Back
Top